דגם MD704 של master of defence

יוסי ר1

Active member

לחברים שלום בפרסומים שונים מהללים את דגם MD704 של master of defence כסכין הלחימה מספר 1 בעולם. מה עושה אותו כל כך אטרקטיבי? זה שהוא כבד, ומעייף לאחיזה ממושכת ביד מורמת? זה שהלהב שלו יותר עבה מאילו של ספידרקו או בנצ'מייד, ויותר קשה לשסף איתו? או רק זה שהוא מושחז משני צדדים וקל לדקור בו?

מס' אחת בעולם ../images/Emo12.gif ../images/Emo35.gif

עבור מי
הלא סכין בכלל וסכין לחימה בפרט היא כלי כ"כ אישי ... אין ספק שמדובר בסכין טובה, אבל לחלוטין היא אינה טובה מסכינים אחרות באותה קטגוריה וקבוצת מחיר... זה כמו הויכוח איזה הוא האקדח הטוב בעולם... והתשובה המקובלת עלי היא: זה שתישא עליך ושתהיה מיומן בתפעולו ביום ה-ע' ובשעת ה- ש'...

יוסי ר1

Active member
אשמח למעט יותר פירוט.

יצא לי להחזיק אותה: היא כבדה, ההשחזה שלה אמנם מושלמת, אבל הלהב עבה ולא נראה שאפשר לשסף בו באבחה. הניצב מרגיש מאד טוב ביד, למעט החלק של תפס המכנסים, שלא יושב טוב ביד - הוא די בולט ומפר את האחיזה החלקה. אם אתה מכיר את הסכין (או מישהו אחר) אשמח לסקירה קטנה על מה עושה אותה לסכין טובה/ גרועה, ומה האלטרנטיבות באותה קטגוריה.

Boogieman

New member
תראה...

לדעתי, אין לך מה להתבחבש יותר מדי. אם הסכין לא יושבת לך טוב ביד, אם אין לך תחושה נוחה אתה, תעבור הלאה. יש הרבה סכינים שם בחוץ. נ.ב. אין שום סיכוי שהלהב עבה מדי מכדי לשסף אתו.

היי יוסי אכן הסכין הזו מוגדרת כמאוד פופולארית פה בארה"ב בקרב כוחות הביטחון והחילוץ אבל מדובר בעיקר בכוחות חילוץ והצלה ואולי אפילו SWAT או כפי שמעדיפים לומר כיום SRT או SERT משום שהם מוגדרים יוצר ככוחות " סיוע " ולא אוהבים ההגדרה כלחימה לסכין יש יתרונות מעולים כסכין חילוץ וכוחות הצלה יש לה סכין נוספת לחיתוך חגורות בטיחות בזמן תאונות דרכים ולכן לרב פארמדיקים אהבו אותה בתחילה ומשם לכל כוחות הביטחון ,לא מיועדת לממש שלב " לחימה " או לקרבות סכין היא יותר סכין "עבודה " וייעודה העיקרי עבודה ! עקב העובי החוזק והפלדה ממנה מיוצרת הסכין היא חזקה בטירוף אישית יש לי גם סכין כזו והיא סכין מעולה ושימושית למי שרוצה סכין עבודה ומוכן לשלם את מחירה ( במיקרה שלי קיבלתי מתנה ) ללחימה עדיף סכין קלה וחדה ומספיק " סכין יפנית " שהיתה הנשק לארוע הטרור המהמם ביותר ה 11 בספטמבר לגבי פירסומים צריך תמיד לקחת בערבון מוגבל שכן מנסים למכור ולכן כמה שיותר לתת תדמית " לחימתית " ואולי בגלל היותה פופולארית בקרב SWAT ומישטרה וכוחות כיבוי והצלה וחילוץ אבל רצוי לזכור שאף שוטר או איש ביטחון לא יעיז לעשות בה שימוש לחימתי ! והמטרה בדרך כלל בנשיאה על ידי כוחות מסוגים אלו הוא כגיבוי ובעיקר כסכין עבודה כמו חיתוך חגורות חבלים ואפילו שבירת חלום וזכוכית שיש לסכין זו פין לשבירת חלונות וכדומה

Boogieman

New member
כמה הערות.

(דעתי האישית, אני לא טוען למומחיות בנושא). 1. כדאי להפריד בין סכין לחימה שמשמשת לוחמים מקצועיים לבין סכין הגנה עצמית אזרחית. הדרישות שונות לגמרי וסכין שלוחם מקצועי לא יהיה מוכן להשתמש בה ללחימה, עדיין תעשה את העבודה בסיטואציה אזרחית של הגנה עצמית. 2. סכין יפנית יכולה להיות מצויינת אם אני רוצה לחתוך מישהו בהפתעה (או לחטוף מטוס). היא חותכת טוב, לא מעוררת חשד ולא עהואב בלב או בכיס לזרוק אותה אחרי הפשע. להגנה עצמית, לעומת זאת, לא הייתי משתמש בסכין יפנית כי אין לי ממש שליטה על המפגש הראשון בין הסכין לתוקף (בהנחה שאלוהים אוהב אותי והייתי אמא תרזה בגילגול הקודם, כך שבכלל הספקתי לראות את ההתקפה ולשלוף את הסכין) וסכינים יפניות נשברות בקלות. 3. מה שחשוב, ברמה הטכנית, בסכין להגנה עצמית (לדעתי) זה נשיאה נוחה, פתיחה מהירה (רצוי שיהיו כמה אפשרויות לפתיחה), מראה "תקין פוליטית", יענו, לא הדבר שנראה הכי קרבי ומרושע בעולם, ואיכות סבירה. 4. ברמה הלא טכנית, והלא פחות חשובה, זאת צריכה להיות סכין שמוצאת חן בעיניך ושתרגיש טוב אתה. אחרת אתה פשוט תשאיר אותה בבית ושם היא לא תעזור לך. 5. כדאי לזכור שהחוק בישראל אוסר על נשיאת סכין להגנה עצמית. 6. בלי קשר לחוק, ואולי בניגוד לדעתם של גדולים וטובים ממני, אני חושב שאסור לשאת סכין או כל כלי נשק אחר בלי לדעת להילחם בעזרתו. אם אין לך מיומנות סבירה, הסיכויים שתחתוך את עצמך טובים כמעט כמו הסיכויים שתחתוך את התוקף.

broadaxe

New member
היתרון היחיד לדעתי -

נגישות מיידית להתקן חיתוך חגורות הבטיחות, שמובנה באופן בטיחותי וקבוע בידית, ללא צורך בתפעול מכאני כלשהו, ואולי גם התוספת האחורית הבולטת לשבירת חלונות (שגם מהווה חסרון, מגדילה את הסכין והופכת אותו לפחות נוח בנשיאה). המאפיינים הללו מייחדים את הסכין כ"כלי מילוט" או "חירום" ולפיכך נותנים לו איזושהי לגיטימציה בעיני רשויות החוק. אגב חשוב לדעת, חגורת בטיחות "ננעלת" במצב סגור כמעט בכל תאונת דרכים בינונית ומעלה, במיוחד בהתנגשות חזיתית של הרכב. לפעמים - ולא כדאי להמר על זה - חילוץ מיידי של נפגע בסכנת חיים מהרכב מחייב חיתוך של החגורה כי אין אפשרות אחרת לשחררה, מה גם שהאבזם תמיד נמצא בצד הלא נכון מבחינת המחלץ. ישנן רשויות אכיפה נאורות בעולם שמחייבות את אנשיהן לשאת כלי חיתוך במיוחד לסצנריו מסוג זה (שמסתבר כנפוץ למדי, במיוחד במחוזותינו).

יוסי ר1

Active member
תודה לכל העונים. אם כי,

רובכם התמקדתם בפונקציות הנוספות של הסכין (פין ניפוץ והתקן חיתוך חגורות) ופחות התמקדתם ביתרונות חסרונות שלה כסכין טאקטית יחסית לסכינים אחרות באותה קטגוריה. אשמח לשיקוליכם בתחום זה. וגם קצת ביותר כללי ולא רק ספציפית לזו, מה עושה סכין לסכין לחימה? האם המשקל? האיזון בין ידית ללהב? יכולת דקירה? יכולת שיסוף? אחד העונים כתב שאת אירועי התאומים עשו עם סכין יפנית. סכין יפנית טובה מאד לחיתוך חד אחד, אבל רק אחד - אחרי חיתוך שמבוצע באיבחה, קרוב לוודאי שהלהב ישבר... אז מה הקריטריונים שמקדמים סכין להיות סכין לחימה?

broadaxe

New member
הפונקציות הנוספות הן-הן החסרונות...

הם מוסיפים משקל ואורך מיותר לידית (לטעמי). כל סכין יכולה לשמש ללחימה, מי יותר ומי פחות. אם נעזוב לרגע את עמדתו של החוק, סכין לחימה חייבת להיות חדה כתער ואתה צריך לשאת, לעמדתי, שתי סכינים: אחת לעבודה ואחת ללחימה.

Boogieman

New member
יש לי הצעה קונסטרוקטיבית.

במקום להתעסק במה זה כן סכין לחימה ומה זה לא סכין לחימה, אולי פשוט תגדיר מה אתה רוצה. בשביל מה אתה צריך את הסכין, מה אתה חושב שתעשה אתה, האם אתה מתכוון לשאת אותה ביום-יום, האם אתה עומד לצנוח אתה בטהרן ולחתוך את הכבלים של הכור האטומי, האם סביר שהיא תבוא במגע עם חול/מים, האם אתה מתכוון גם לעבוד אתה וכו'. ככה יהיה יותר קל לתת עצה.

תכונות מומלצות לסכין טאקטית

1. להב מפלדה איכותית שעברה תהליך חיסום טוב - כתנאי הכרחי לשמירת חדות. 2. מבנה המאפשר שליפה קלה - ביד אחת. 3. ליינרים (מסגרת פנימית התומכת את הידית) מעשויים מחומר קשיח. 4. ידית העשוייה מחומר המונע החלקה של יד רטובה. רצוי שהידית תהיה ארוכה בכשני סמ' מגודל האגרוף: גם כדי שיהיה מרווח בטיחות בין היד האוחזת לתחילת הלהב וגם קצה אחורי שניתן לחבוט בו במידת הצורך מבלי לשחרר אחיזה. 5. קליפ המצמיד את הסכין לבגד (שולי המכנס בעיקר) ומאפשר את נשיאתה בפרופיל נמוך. 6. נעילת להב איכותית, לצרכי בטיחות. 7. המלצה לפי תקציב - משקל קל ככל שניתן: זה הוא תמריץ לשאת את הסכין בנוחות יתר. סכינים יקרות רבות, עשויות מחומרים משובחים וקשיחים, כגון ליינרים מטיטאניום, ידית מסיבי פחם וכד'. סכינים כאלו מפחיתות משמעותית ממשקלן בהשוואה אל מול סכינים העשויות כולן מפלדה. חוצמיזה אני מצתרף לכל המלצותיו של בוגי מן ו ב מ י ו ח ד: מבקש להדגיש כי החוק אינו מכיר בנשיאת סכין ככלי להגנה עצמית

יוסי ר1

Active member
תודה לכל העונים.

אני חובב סכינים, יש לי אוסף לא קטן,עם כמה פריטים שקשה יחסית להשיג, ומשתמש בהם כל יום ויום לעבודות שונות. אין אצלי סכין שרכשתי ולא הסתובבתי איתה וחתכתי בה ועבדתי איתה - אני לא קונה כדי לשמור בקופסה המקורית. אני לא מתכוון כמובן לעשות שימוש כלשהו של הגנה או התקפה בסכין. אם יגיע חלילה היום בו אחוש מאויים, אעשה כל מאמץ להחלץ מהמצב בלי לנסות אפילו להוציא אותה מהכיס, לא נראה לי שווה הסתבכות. אבל כחובב, גם סכין שמוגדרת "סכין לחימה" יש לי עניין להחזיק. ואם כבר , אז את המיטב שניתן להשיג. אגב, בחלק הסכינים ביצעתי שינויי מפרט, שלענ"ד עשו טוב למוצר המקורי - יותר נוח וידידותי לשימוש, אם כי את הערך האספני השינויים הורידו. אבל כיוון שבכל מקרה אני קונה אותן להנאה ולא להשקעה, אזי "ירידת הערך" פחות מדאיגה אותי. תודה רבה לעונים, אם יהיה למישהו מה להוסיף אשמח להחכים, ואולי גם לקחת שיעור פרטי או או שניים ממורי הפורום, כדי ללמוד קצת על טכניקות שימוש שאינן רק לחתוך חבל או להפריד שני חלקים דבוקים או לגדוע ענף...

סיסטמתי

New member
הוא אטרקטיבי בגלל שהוא עונה לצרכי השוק...

או לפחות לכאלו שמחלקת השיווק חושבת שהם אטרקטיביים. אל תשכח שקניית סכין נובעת משיקולים רגשיים ופונקציונליים, בדיוק כמו שצפורניים ארוכות יכולות לשמש לחיטוט באוזן או ככלי לשידור מסרים מיניים ושעון יכול להראות שעה, לתת נתוני כוון וטמפרטורה, או להיות תכשיט. לדעתי אפשר לפי הבחירה שלך בסכין לעשות ניתוח די מעניין של האישיות שלך ואם אתה נושא יותר מסכין אחת גם על זה אפשר לדבר.

לא מכובד מצידך ../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

אני לא מבין אותך, לעיתים אתה כותב בטוב טעם ודבריך מעניינים ונהירים, כמו גם אינפורמטיבים ורלוונטים לזירת ההתכתבות הנ"ל, אבל במקרים שכגון אלו בשביל מה ובעבור מה אתה משחית את זמנך ואת נוכחותך הוירטואלית? בשביל מה להתל ולהציק?
ידידי היקר- עשה לעצמך טובה, גמול חסד עם עצמך ועם יתר הגולשים - נצל את ידיעותיך, השכלתך ורהיטות כתיבתך הבלתי נלאית על מנת לתרום או לסקרן/לרתק, לא למטרות קונדסים ותעלולים. נ.ב- אם כבר השתמשת בתמונה שמזכירה את סדרת הסרטים " הסיוט ברחוב אלם " משנות השמונים של המאה העשרים ( פרדי קרוגר הוא זיוף ממוסחר וקיטשי ), נסה את Halloween הראשונים, יום שישי ה13, פולטרגיסט וכמובן- סרטים של גדול הבימאים- ג'ס פרנקו.

סיסטמתי

New member
../images/Emo128.gifהאמת קיוותי שמישהו יחשוף את הסכין שלו

ונוכל לעשות ניתוח של מבנה האישיות שלו
במחשבה שניה, אם יש לו סכין, לא בטוח שאני מעוניין לעשות את זה... בגדול אני מקבל את הביקורת, ומאשר למנהלי הפורום למחוק הודעה זו מטעמי איכות

מצטערת

אני אישית לא רואה בהודעה שלך כפוגעת או בוטה בכל צורה שהיא, אלא מבודחת. (יתרה מכך, אפילו בדקתי את הסכינים שלי, ונסיתי לבדוק מבנה אישיות דרכן...מצאתי אותן באופן אישי - קטנות חדות ומרושעות
) להחלטתך.

למעלה