דגל ישראל

vantan

New member
הזוועות הכי נוראות בהיסטוריה

התחילו מהאידיאולוגיה השמאלנית המטורפת שלך והסתיימו במאות מיליוני גוויות. תחת הסמרטוט האדום שלך שפכו יותר דם מאשר מתחת לכל דגל אחר. טול קורה מבין עיניך.

eyeCoof

New member
הזוועות הכי נוראות בהיסטוריה

התחילו מאנשים שבמקום לדבר התחילו להתלהם. כמוך. למה דגל ישראל הוא "דגל" ודגל הקומוניזם הוא "סמרטוט אדום"? שם להקת ההרדקור-פאנק "סמרטוט כחול-לבן" מעליב בעיניך? כי אני אישית מוצא את ההגדרה שלך מעליבה. טול אתה קורה מבין עיניך, טובאריש.

גישה קצת בוגרת משלך

ילד קטן אומר להורים שלו "אם לאתתנו לי לראות טלויזיה - אתה לא אבא ואמא שלי יותר" אבל אנשים בוגרים יותר מבינים שהשתייכות לאומית, כמו השתייכות משפחתית, איננה נגמרת כי אדם אינו מקבל את כל מבוקשו. כל מי שמניף דגל ביום העצמאות, כל מי ששר את הממנון בגו זקוף, כל מי שמרגיש גאווה על השתיכותו למדינה הזו ולעם הזה - עושה זאת כי הוא מרגיש חלק מהעם הנפלא הזה, ולא בגלל שרשימת הדרישות שלו סופקה במלואה. ואני מפנה אותך (לא מצאתי את הקישור) להחלטה של מפוני גוש קטיף לחגוג את יום העצמאות ולהתפלל לשלומה ביום זה. גם הם, מי שגורשו בכח מבתיהם, מי שהושלכו לגור בבתי מלון צפופים, שהמדינה לא דאגה להם לתעסוקה ורובם מובטלים - גם הם חוגגים את יום העצמאות ומניפים את הדגל. אז אתה מתפלא שואדים תולה את הדגל? חג עצמאות שמח

לא קיבלו הכל?

מה האנשים האלה כן קיבלו מהמדינה הזאת? יורקים על הזכויות שלהם, זורקים עליהם זין, צוחקים עליהם בכל הזדמנות אפשרית... זה לא כמו ילד שמבקש מההורים שלו לראות טלויזיה והם לא נותנים. זה כמו ילד שמבקש מההורים שלו לראות טלויזיה והם מכים אותו, מכבים עליו סיגריות, ואומרים לו שהוא מטומטם.

vantan

New member
לדרעק כמוך אפילו בי"ס עממי יותר מדי

הבעייה היא שאי-אפשר לעשות לזבלים כמוך איבחון מוקדם.

לי יש את הכישרון המופלא להוכיח את

מה שאני אומר. בבי"ס שלי לימדו את זה. כנראה בשלך זה ירד מהסילבוס : ).

sharonhaimov

New member
משפט חכם: "אל תשאל מה המדינה יכולה

לתת לך, תשאל מה אתה יכול לתת למדינה!" אם המצב במדינה טובה, סביר להניח שגם מצב הפרט בחברה טוב.

sharonhaimov

New member
לא בהכרח. לאומיות זה לא רק פשיזם.

שזה קיצוני זה גרוע, לדוגמא הפשיזם- סוציליזם לאומי קיצוני.

eyeCoof

New member
במקרה הזה כן

תראה, אם הניסוח היה אחר, "תשאל מה אתה יכול לעשות למען העם שלך", או "למען חבריך/קרוביך", כל דבר אחר כזה - נהדר, זה היה משפט טוב שהיה מעודד אלטרואיזם ותרומה לזולת. אבל ההעמדה של הדמות הזו, "המדינה", הופך את המשפט לפסול בעיני. צריך לזכור שהמדינה היא לעולם לא יותר מסך כל חלקיה. המדינה היא אך ורק האנשים שמרכיבים אותה ומעבר לכך ערכה הוא כקליפת השום. כאשר אתה חושב "מה אני יכול לעשות למען בני עמי", אז התשובה הצפויה תהיה לעזור לשכבות החלשות, למדוכאים, לאלו שה"מדינה" ירקה להם בפנים (למדינה קל ורצוי לשכוח שהיא לא יותר מסך כל חלקיה). ולעומת זאת, מה אנחנו יכולים לעשות למען המדינה? להרוג, לדכא ולכבוש בשביל הפוליטיקאים שלה, אלא מה.

sharonhaimov

New member
אם כולנו נשתף פעולה כדי לקדם את

המדינה, לפתח אותה, אנחנו בעצם מפתחים את עצמנו, כי כמו שאמרת, המדינה היא סך חלקיה, אם מצב המדינה טוב, סביר להניח שמצבם של הפרטים שהמרכיבים אותה טוב. המשפט לא מתייחס לעניין של אלטרואיזם, אלא לעניין של "תעזור למדינה, והמדינה תעזור לך". המדינה היא לא הערך העליון, אבל היא ערך חשוב.

eyeCoof

New member
תראה

מה שאתה מכנה "מצב המדינה טוב" אני מכנה "מצב העם טוב". אנחנו מתווכחים על סמנטיקה. מה שאני אומר זה שעדיף לומר "העם", כי בקונטקסט הזה יהיה הרבה יותר קשה להוציא דברים מפרופורציה ולהפוך את המדינה לערך עליון, ובכך לדרדר את העם ללאומנות בזויה.

הם קיבלו יותר ממני

כל מי שהזכרת קיבל מהמדינה ועדיין מקבל הרבה מאד מהמדינה. לעומת זאת, מהיום שעמדתי על דעתי המדינה רק לוקחת ממני ומעולם לא נתנה לי כלום: המדינה לקחה שלוש שנים בחיי שבהם שירתתי אותה בצבא ( ולאחר מכן לקחה כל שנה את מנת המילואים שלה) המדינה לוקחת חצי ויותר מהמההכנסה שלי לצרכיה (וממה שנשאר אני עוד משלם למדינה 16.5% על כל דבר שאני רוכש). אני משלם מסים שערורייתיים לעיריה, משלם שכר לימוד לילדי עבור חינוך בלתי מספק וצריך להשלים את חינוכם מכספי הפרטי, וכולי וכולי. ומה קיבלתי מהמדינה עד היום? כלום!!!

טעות בידך

המדינה מגינה על הדבר שבשבילך חשוב יותר מהכל - הקפיטליזם. שהרי, אומנם בשיטה הכלכלית הנוכחית, אתה, כשאר אנשי המעמד הבינוני, סובלים מהדיקטטורה של ההון בדרכים שונות. אבל מצד שני, אתם תלויים כל-כך ברכוש הפרטי, ובעיקר בסטטוס המעמדי שמעלה אתכם מעל לשאר החברה, שהאינטרס שלכם הוא בשמירה על הקפיטליזם המדכא. ואיך תעשו זאת ללא המדינה? מכאן נובע הפטריוטיזם של אנשים כמוך.

איזה סטטוס ואיזה נעליים?

מה מעניין אותי "קפיטליזם" אם המדינה לוקחת יותר מחצי מהכנסותי ומעבירה אותם לאנשים שחלקם לא שירתו בצבא ואינם מסוגלים לפרנס את עצמם? זה "קפיטליזם"? אני לא סובל מזה שמנהל בנק מרויח מליונים ולא מזה ששרי אריסון מליארדרית. אני סובל מזה ש 300,000 בטלנים יושבים בבית ולא עושים דבר לפרנסתם. במקום זה הם מתרבים בקצב אימתני כדי שילדי יצטרכו לפרנס יותר בטלנים.

מה הקשר לואדים

כבוחנים את הנאמנות בהקשר של "מה המדינה נתנה לי?" אז נראה לי שלי יש את כל הסיבות להיות מאד ממורמר ומאד לא נאמן, כי המדינה נתנה לי הרבה הרבה פחות ממה שהיא נתנה להרבה אנשים, כולל ואדים (אני לא קיבלתי, לדוגמא, סל קליטה). ואדים לא יכול להתחתן בארץ עם בחירת ליבו כי אלו הם חוקי המדינה. לא מוצא חן בעיניו? גם העיני זה לא מוצא חן, אבל אלו הם חוקי המדינה שהתקבלו בצורה דמוקרטית. החוקים לא מוצאים חן בעיניו? אז שיצביע בעד מפלגה שתנסה לשנות את החוקים.

emerald3

New member
יש הבדל

הם אוהבים את המדינה אבל יכולים לשנוא את הממשלה השמאלנית הזאת אין פה סתירה

למעלה