דגל ישראל

דגל ישראל

עברתי היום ליד שיכון עוני, וראיתי פה ושם דגלי ישראל על הבתים. הופתעתי לראות תושבים שכאלה מתגאים בסמלי המדינה, כשמדינת ישראל מחרבנת עליהם חזור ושוב. המדינה מפקירה אותם להיות עובדי קבלן וכח אדם, ואין אכיפה של זכויות העובדים. הפשע משתולל ברחובות, לקשישים רבים נשדדת קצבת הזקנה ע"י עבריינים, כי אין משטרה בישראל. מדינת ישראל מוכרת את נכסיה לכל המרבה במחיר, אפילו לללכת לחוף הים עולה כסף, כי נתנו את החוף ליזם. ובכל זאת למרות כל המכות, תלו האנשים האלה את דגל ישראל. מדינת ישראל מונעת מואדים שגר בקומה ב' להתחתן בארץ ולמה? כי אשתו לא יהודיה על פי ההלכה(אבא שלה יהודי,אמא שלה לא). גם ואדים תלה דגל ישראל על ביתו, דגל של מדינה שיורקת עליו בפרצוף.

emerald3

New member
תגיד לאחותך שתלמד למצוץ

אמא שלך כנראה לא לימדה אותה מספיק טוב אני לא יודע מי אתה ומה אתה אבל יש גבול לכל שטות אם אתה אמיתי אני אתפלל שתמצא את מותך בקרוב אם אתה סתם עושה את זה בשביל לעצבן אז תדע שיש גבול גם לזה

vantan

New member
יוזף השרץ הקומונאצי היכה שוב

לך תחזור למזבלה של ההיסטוריה, אל טרוצקי ולנין הקבורים שם עם היטלר.

כנראה שהם מבדילים בין

המדינה והמהות של להיות חלק ממדינה יהודית, מדינת ישראל לבין הממשלה/ממשלות של מדינת ישראל שדופקות אותם (אין על כך עוררין), הרי סמל המדינה הוא לא הממשלה, הממשלה היא לא המדינה.

jewjew1

New member
נכון מאוד

לפאשסטים ולפומנדלסטים אין בעלות לא על המדינה ולא על הדגל.

זה כי הם לא רואים בסמלי המדינה

כדבר שדופק אותם השכם וערב. הם בעיקר רואים במערכת הבירוקרטית הממשלתית והעירונית כדבר שפועל כנגדם. אין לכך הגיון, אבל ככה זה בכל העולם.

vantan

New member
רק שמאלנים, נטורי קרתא וערבים

לאומנים שונאים את מדינת היהודים. העם, לצערך הרב, פטריוטי.

vantan

New member
אתה איש שמאל, לא שמאלן

שמאלן הוא מי ששייך לשמאל הקיצוני, כמו יוזף שורץ.

אל תגיד לי מי אני

אני לא משתייך לשמאל הקיצוני, אבל עדיין שמאלני

דא

New member
הוא כנראה צודק

זו הבדלה בין קיצוני למתון.כמו בין לאומני ללאומי. = כך שמאלני לשמאלי. דא מצהיר "אני שמאלי לאומי".

vantan

New member
אתה לא מבין את משמעות המילה

'שמאלני' בעברית. ההיגיון בהגדרות וכינויים הוא שהם מבהירים ומחדדים זהויות ולא מטשטשים אותן. בשנים האחרונות חל בלבול מושגים, כניראה מכוון. בעבר היתה הבחנה ברורה בין שמאל דמוקרטי ובין שמאלנות הנמצאת מחוץ למחנה הדמוקרטי בחברה, מה שמכנים היום שמאל קיצוני. שמאלנות מוגדרת גם כאנטי-ציונות ופרו-ערביות/פלסטיניות. אתה בטח לא רוצה להיכלל באותה הגדרה כ'שמאלן' עם הקומוניסטים, האנרכיסטים וכד'.

eyeCoof

New member
כנראה שאתה לא מבין.

ומה זה "אוהב את המדינה"? איפה עובר הגבול? האם אני אוהב את המדינה - אוהב את הערים, את הכבישים, את הנוף, את המקום, את האנשים, קיבוצים קטנים בצפון, נובלס, מועדונים צפופים בתל אביב, פאבים בחיפה? כן. האם אני אוהב את המדינה - קופץ לדום בציפורניים שלופות בכל פעם שמישהו מניף לידי דגל, מוכן לדרוך על מי ששונה ממני, מאמין באמונה עיוורת במה שאומר ראש הממשלה "כי הוא ראש הממשלה"? לא. לעולם לא. אני אוהב את המדינה אבל אני לא חושב שרק לי ולדומים לי יש את הזכות לחיות בה. כן, אני אוהב אותה, אבל אני אוהב בני אדם יותר, כי בני אדם עושים מדינה, לא להיפך. המדינה היא סך כל חלקיה ולעולם לא יותר מכך. האם אני שונא את ההתנהלות שלה? את השחיתות, את השקרים, את הגזענות, הטמטום, הלאומנות, האלימות, האטימות? כן, כן וכן. ותאמין לי שאם לא הייתי אוהב אותה הייתי שם זין אחד גדול על כל זה, מה 'כפת לי, אני הרי שונא את כל מה שהולך פה, לא? מי שמוכן למחות כנגד אי-צדק שעושה המדינה בשמו - הוא זה שאוהב אותה באמת. וכן, אפשר לאהוב את המדינה ולא להיות ציוני, כן, אפשר לאהוב את המדינה ולא רק כמו שאתה יודע לאהוב אותה. כן, אני שמאלן. ובין חבריי יש גם קומוניסטים וגם אנרכיסטים. ואין לי בעיה "להיכלל איתם באותה הגדרה". בוא תאמר לי, אגב, למה אפשר להיות או "שמאל דמוקרטי" או "אנטי-ציוני". איפה הסתירה פה, חביבי? ומה זה "פרו-ערבי/פלשתינאי"? אני לתומי חשבתי שאני פשוט בעד אנשים. נחמד לכתוב הודעה כזאת ביום העצמאות. חג שמח.

eyeCoof

New member
ואם תנסה להטיח בי את החתימה שלי

אני אחסוך לך. אני לא פטריוט. אני אוהב את המדינה שאני חי בה ואני אוהב גם את גרמניה ואת אנגליה ואת ארה"ב. אני בוחר לגור במדינה שאני מעדיף לגור בה מבין כל המדינות שהייתי בהן והייתי בלא מעט. פטריוטיות אינה לאהוב את המדינה שלך יותר מלאהוב מדינות אחרות - אולי רק בהגדרה - אבל בפעול אנשים המגדירים עצמם פטריוטים מאמינים כי המדינה שלהם טובה ממדינות אחרות. ומאמונות ברוח זו התחילו כל כך הרבה זוועות שהייתי יכול לספור על האצבעות של כל הפורום הזה ולא היה מספיק לי.

למעלה