דגים בשר ועוף

oOo0oOo

New member
יש לי גם בקבוק של שמן אומגה 3 המצומח

הבנתי שהוא הרבה פחות אפקטיבי.

5halo

New member
עדיף שמן

אבל אים זרעים טחונים אז טחונים במקום ולא מראש זה מאבד מהאפקטיביות שזה טחון הרבה זמן

0 אור 0

New member
כל אחד וההעדפה שלו

יש הטוענים שהשמן טוב ויש המתנגדים לו בתוקף, יש הטוענים שאם השמן לא נשמר במקרר אז אין לו ערך, כולם מסכימים שאין ערך לזרעים שנטחנו מראש. האמת שמאז שהתחלנו לצרוך את זרעי הפשתן כחלק התזוננה הביתית, פשוט העמדתי את מטחנת הקפה הותיקה שלנו על השיש, הצנצנת של הזרעים השלמים מינה כל הזמן ופשוט טוחנים צ'יק צ'ק את הכמות הדרושה לאותו רגע.

oOo0oOo

New member
יש לי בקבוק (שחור קטן) של שמן פשתן במקרר

לא בשימוש, הבנתי שלא יעיל.

קצת אחרת

לא בדיוק תשובה ישירה לשאלותיך, מקווה שכן תעזר בה כמו שכבר כתבת- מגוון הדעות רב. במהלך השנים ראיתי אנשים ששינו תזונתם מקצה לקצה. לכל כיוון.(עם/בלי בשר אוכל חי/מבושל ועוד) מסתבר שכל אדם משהו אחר מתאים, שאף יכול להשתנות עם הזמן, לפי מצבו האישי, הסביבה ועוד. מניסיוני כמטפלת(לא בתזונה ) ראיתי שבעקבות טיפולים אנשים רבים למדו לשים לב לתזונתם והשפעותיה על חייהם ומתוך כך שינו את התפריט. אפשר לראות שינויים קיצוניים כאצל אם מיניקה שהפסיקה לאכול עגבניות(והתינוק נרגע), אדם המגלה שמאכל מסוים גורם לו כאב ראש, או בעיות עיכול . אפשר גם לראות אנשים רבים שפשוט נעשו יותר מאוזנים בכמויות וובתפריט שהביא לירידה/איזון במשקל והקלה עד ריפוי בסימפטומים רבים. בכל המקרים- הטיפול העלה את רמת המודעות העצמית של המטופל עצמו לצרכים האישיים. כל אחד עשה את השינויים מתוך המקום הנכון לו, בקצב שלו(לא דיאטות כסח וכד') ההחלטה לבחור בתזונה מסוימת יכולה להישען אידאולוגית על רעיון מסוים. מעבר לכך, רצוי מאד להיות קשוב לעצמך, ואם אינך בטוח- לבקש ייעוץ אצל מטפל שרואה אותך ומתאים את התזונה לך אישית

freearth10

New member
אנטגוניזם... ../images/Emo13.gif

אני לא מבינה גדולה בתזונה, כל מה שאני יכולה לעשות הוא לחלוק איתך את הנסיון שלי שלא ברור לגמרי שהוא מתאים גם לך. לפני בערך 5 שנים בעקבות תמונה שראיתי שהזכירה לי חוויית ילדות החלטתי להפסיק לאכול בשר/דגים ועוף שאף פעם לא אהבתי לאכול אבל אכלתי כי זה "בריא". לא התעמקתי במה צריך להחליף במה. פשוט הורדתי את כל מנות הבשר והוספתי דגנים. לי השינוי הזה עשה רק טוב. התחלתי לאכול בצורה יותר מסודרת. השינוי בתזונה הוביל לפעילות גופנית, לתחושה של חיוניות,לירידה במשקל ובדיקות הדם שלי היו טובות מאי פעם. למרות שלא בדקתי איזה תוספי מזון אני צריכה לקחת - רמת ה-b12 היא תקינה אצלי. מידי פעם בפעם כשהרגשתי שהגוף שלי זקוק לזה אכלתי כמה מנות דגים ושוב חזרתי לצמחונות בדרכי שלי. מאחר שתזונה הוא לא הקטע החזק שלי אבל טיפול רגשי דווקא כן, אספר לך למה אני חושבת שהמנעות מבשר/דגים ועופות עשה לי כל כך טוב. כשהייתי קטנה לא הייתי אכלנית גדולה ואבא שלי שמאוד דאג לי הכריח אותי יום יום לקחת כף שמן דגים שהוא לא הדבר הכי טעים...
. בבית היו המון מריבות סביב נושא האוכל, כי הוא היה הכלי שלי למשוך קצת תשומת לב, כך שהבשר העופות והדגים היו מקושרים אצלי למריבה ולתחושה מאוד לא נעימה וכל פעם שאכלתי אותם אכלתי יחד איתם את הזכרון מאותן המריבות. לא משנה איזה יתרונות יש באכילת הבשר - לי הוא פשוט עשה לא טוב כי הוא עורר את כל התחושות הלא נעימות האלו. בנוסף מוצרים אלו מגיעים אל השולחן לאחר שהורגים את בעלי החיים בצורה מאוד לא מכובדת. למי שרואה את עצמו כחלק מהנוף בו הוא חי , גם אם הוא לא חווה את מה שאני חוויתי כילדה, אני מניחה שגם לו אכילת הבשר לא תעשה לו טוב . כל מה שנכנס אל גופנו חשוב אויר,מזון,רגש,כימיקלים... כמו כל דבר אחר אין תשובה אחת שמתאימה למגוון רחב של אוכלוסיה. כל מאכל עדיף לבדוק לא רק בצורה כללית, אלא גם להתאימו לאדם האחד היחיד והמיוחד שמבקש לצרוך אותו.
מאיה

freearth10

New member
גופ-נפש-רוח

שלושת המימדים הם מי שאנחנו. וכן, אני מאוד מודעת לצד הרגשי של הנושא והמעבר שלי לצמחונות הוא בהחלט על רקע רגשי ומתוך מודעות של הנזק שזה עושה לגופנפש שלי.
מאיה

ב.ע.ד

באופן עקרוני, יש אנשים שמתאים להם יותר לאכול בשר, ויש כאלה שזה לא עושה להם טוב.יש כאלה שאוכלים לעיתים רחוקות, ויש כאלה שיש להם תקופות שהם לא אוכלים, וכאלה שהם לא יכולים להפסיק לאכול בשר. לגבי השאלות הספציפיות- 1. לא. הרבה יותר קל לקבל חלבון, אומגה 3 ולעיתים גם ברזל וB12, אבל זה לא המקור היחיד. 2. בעיקר ההורמונים והתרופות שמוחדרים לבע"ח, וחומרי הסטרס שהגוף שלהם מייצר בתנאי הכליאה והניוד. כמות סבירה היא מאוד יחסית, בהתחשב בהמלצות התזונה שמתייחסות ל0.8 גר' חלבון לקילו גוף. (כן, 80 גרם חלבון ליום למי ששוקל 100 ק"ג). עודף מכביד גם כל הכליות (פורינים) ועל הכבד(תוספים), וזה לפני שהתייחסנו לחומרים המוזרקים לבשר לפני ההקפאה. הנזק הוא יחסי לרמת הבריאות שאתה שואף אליה, וביחס לתזונה כולה- ולכן קצת קשה לענות באופן מלא מדויק ומקיף על השאלה. 3. יש בהחלט שוני, מבחינת ההרכב ואופן העיכול, ואם להתחכם- אז גם לטעם. בדרך כלל בשר אדום נחשב למזיק ביותר, עוף לפחות, והדג חיובי למדי, אבל, כאמור, תלוי בגישה של הסועד. ע"פ רוב דג לא נחשב לבשר, ויש צימחונים שמסכימים לאכול דג. השורה התחתונה היא שאתה צריך לבחון קודם כל מה זה עושה לך, ולפי זה להחליט אם המחיר, לכאן או לכאן, ראוי. בהצלחה.

בשר ודגים

בתורה כתוב שמומלץ לאכל בשבת בשר ודגים גם מטעמי בריאות הגוף והנפש רק למי שנהנה מאכילתם

למעלה