דגים בשר ועוף

oOo0oOo

New member
דגים בשר ועוף

אני מניח שיצרתי לא מעט אנטגוניזם כלפי, אך מכיוון שהתרשמתי שיש כאן גם לא מעט בעלי ידע, ומכיוון שהנושא הראשון שברצוני לבדוק, כחלק אולי משינוי הרגלי תזונה הוא הנושא הבא (צעד ראשון...), אנסה בכל זאת, אשמח לקרוא את תגובותיהם של בעלי ידע בנושא, אם ברצונם להגיב כמובן. אני מנסה לבדוק (עד כמה שניתן) את נושא כדאיות אכילת בשר/עוף/דגים, לא מההיבט הקולינרי
אלא מהאספקט הבריאותי. מצד נמצאים שוחרי הבשר, שטוענים כי הוא חשוב לגוף ולבריאות (במינונים מסויימים), בשל הרכיבים שניתן להשיג רק ממנו ולא ממקור צימחי, ומצד שני נמצאים הצימחוניים/טבעוניים שטוענים שניתן להשיג הכל גם באופן צמחי/טבעי, ולהמנע מהנזקים שהבשר/עוף/דגים גורמים. אני מניח שלא ניתן להכריע באופן ברור ביו שתי הגישות, אך אשמח לפחות לנסות להבין קצת יותר בנושא, לכן אשמח לקרוא דעתכם העניינית בנושא. ע"מ לא לקרוא רק צד אחד, פרסמתי את ההודעה גם בפורום הנגדי, אין הכוונה שתתנצחו אחד עם השני, אלא אשמח אם כל אחד יכתוב את תפיסתו, אני אקרא את שני הצדדים, ובנקודת מחלוקת אמיתית אחפש חומר קריאה נוסף בעצמי. בין השאר, אשמח אם תתייחסו גם לנקודות הבאות : 1. האם יש רכיבים חשובים לגוף שניתן לצרוך רק מבשר/עוף/דגים ולא בצורה צמחית ? 2. מה הנזקים שאכילת בשר/עוף/דגים במינון סביר עלולה לגרום לגוף ? 3. האם יש שוני בנושא בין בשר, עוף ודגים, או שניתן להתייחס אליהם (לחיוב ולשלילה) כמקשה אחת ? להתייחסותכם העניינית אודה.
רבה !

ינוקא1

New member
ככה :

תזונה איננה תחום התמחותי העיקרי - מה שאני יודע : B12 וברזל משיגים בעיקר ממזונות מהחי , אם כי אפשר להשיג גם מביצים. בשני המקומות עם תוחלת החיים הארוכה בעולם (אוקינאווה וסרדיניה) התזונה עשירה בדגים. בדגים יש גם כן אומגה 3 בכמויות גדולות , אם כי אפשר להשיג גם מהחי. בנוגע לבשר עוף ובקר - אני הפסקתי לאכול בשר כדי לשפר את יכולות ה"תקשור" שלי - וזה אכן משפר. אגב , כיום הצורך של העולם המערבי בבשר הוא האחראי לזיהום הסביבתי הגדול ביותר , יותר ממכוניות ויותר ממפעלי תעשיה. לפי דו"ח של האו"ם. אנשים שניסו את דיאטת אטקינס (שמבוססת רק על חלבונים כדי להרזות - כלומר לאכול ביצים וסטיקים כל היום) אומנם הורידו במשקל אך העלו את הסיכוי למחלות לב והעלו גם את הכולסטרול. המסקנה שלי מהדברים הללו ואחרים - אני לא אוכל בשר ועוף , אני כן אוכל דגים. לצמחוני חשוב לאכול לפחות ביצים כדי שלא יווצר אצלו מחסור בB12.

oOo0oOo

New member
תודה, תגובה :

ברזל ו B12 - אכן. אומגה 3 - למרות ההשערה הרווחת, עדיף לדעתי לצרוך אותם בקפסולות, ולא רק ישירות מאכילת מדגים, מסיבות שונות (אם תרצה - אפרט). לגבי יכולות תקשור וזיהום סביבתי, יתכן, אך אלו לא פרמטרים רלוונטים מבחינתי לנושא כרגע
דיאטת אטקינס - מביאה אמנם תוצאות, אך היא קיצונית ובעייתית מאוד (פשט הסיבות שפירטת), היא כמובן לא משקפת את הנושא.

ינוקא1

New member
לא דיברתי על דגים

רק בגלל האומגה 3 , אני מניח שבדג יש עוד דברים חוץ מאומגה 3 שאולי אפילו עדיין לא מבינים את חשיבותם. העובדה היא שבשני המקומות עם תוחלת החיים הגבוהה בעולם צורכים דגים במידה רבה. לגבי זיהום סביבתי , זה נוגע לכל אחד ואחד מאיתנו גם אם יש אנשים שטומנים את ראשם בחול. דיאטת אטקינס משקפת את הנושא , כי אם אני רוצה לבדוק השפעות של תזונה מסוימת כדאי לקחת מקרה "קיצוני" ולבדוק מה קורה שם.

oOo0oOo

New member
תוחלת חיים

לגבי תוחלת החיים הגבוהה בעולם, אי אפשר לקחת פרמטר אחד ולהסיק ממנו, זו פשוט טעות, כל הרגלי התזונה שלהם שונים לחלוטין. כמו שלא אקשר בין צריכת הדגים הגבוהה ביפן, לכך שביפן אחוז סרטן הקיבה הוא הגבוה בעולם.

ינוקא1

New member
קשה לעשות מחקרים מסודרים על תזונה

כי אנשים הם לא חולדות מעבדה. אבל אם במקומות בהם יש את תוחלת החיים הגבוהה ביותר אוכלים דגים בכמות גדולה (שני המקומות הללו הם איים) , ואם נניח שתזונה קשורה לתוחלת חיים , אז דגים אינם פוגעים בתוחלת החיים וסביר שמאריכים אותה. ולא דיברתי על כלל יפן , דיברתי על אוקינאווה.

oOo0oOo

New member
זו באמת דרך ההסקה הלוגית שלך ?

כך הגעת למסקנה שדגים מאריכים חיים ? משעשע

ינוקא1

New member
חמודי ,

אין כאן אפשרות לעשות מחקר "דבל בליינד" , ולכן לראות מה קורה עם אוכלוסיות גדולות זו הדרך הטובה ביותר לחקור את הנושאים הללו. גם אם זה לא מדויק במאה אחוז , ויתכנו גורמים נוספים שמשפיעים על כך - יש סבירות גבוהה שזה נכון. כמו שאמרו לפני : טוב לך תקבל , לא טוב אל תקבל.

oOo0oOo

New member
וזה קשור להודעתי איך בדיוק ?

אם באמת התכוונת ברצינות, וכך הסקת שדגים מאריכים חיים, מזל שיש את הפרטים שלך בחתימתך, כך שאם ארצה מטפל בעתיד, אדע למי לא לפנות
אני אפילו לא צריך להסביר לך כיצד ניתן בקלות להפריך את המסקנה שנובעת בדרך הסקה מוטעה מהיסוד.

0 אור 0

New member
אני מבקשת שתשפר את איכות התקשורת שלך בפורום

אנא תקרא את השרשור הזה בתור דוגמא לכוונתי . משום מה אתה נכנס על תקן של מבקר על שמחפש את הכשלים הלוגיים אצל אחרים בלי לתרום כל ידע או מחשבה משלו. למעט תגובה מלגלגת או מזלזלת במה שהאחר אומר. אין לי בעיה עם דיון ביקורתי, לו היית מביע עמדה או השגה משלך ומנסה להוכיח אותה בטענות תקפות או דוגמאות, ובצורה שמכבדת את עמיתך לדיון , הייתי רק שמחה ומעודדת את הדיון. אבל כאשר אחד מנסה להסביר (בקצרה וללא יותר מדי פירוט ואסמכתאות - אני מודה) והשני רק תוקף את דבריו בזלזול, זה לא נראה לי דיון ראוי. אם אתה רוצה להפוך זאת לדיון ראוי - אתה יכול להרחיב בלמה אתה חושב שאומגה 3 בכמוסות עדיף, או בנושא של סרטן הקיבה שרווח ביפן (וממתי) או בסקירה של כלל הרגלי החיים שרלבנטיים לדיון הזה ...

oOo0oOo

New member
נראה לי שהצלחת לפספס משהו

כתבתי : "לגבי תוחלת החיים הגבוהה בעולם, אי אפשר לקחת פרמטר אחד ולהסיק ממנו, זו פשוט טעות, כל הרגלי התזונה שלהם שונים לחלוטין. כמו שלא אקשר בין צריכת הדגים הגבוהה ביפן, לכך שביפן אחוז סרטן הקיבה הוא הגבוה בעולם" והבחור כתב : "אבל אם במקומות בהם יש את תוחלת החיים הגבוהה ביותר אוכלים דגים בכמות גדולה (שני המקומות הללו הם איים) , ואם נניח שתזונה קשורה לתוחלת חיים , אז דגים אינם פוגעים בתוחלת החיים וסביר שמאריכים אותה" את צודקת, אבל פשוט קשה להתייחס ברצינות לכזו לוגיקה רדודה.

0 אור 0

New member
יכול להיות שכל משפט בפני עצמו נראה בסדר

(חוץ מהשרשור שמחקתי ששם זה כבר עבר את גבול הטעם הטוב9 אבל תשים לב למהות של מה שאתה משדר, כפי שפירטתי במסר שלי. מאד יעזור אם תנסה לחשוב על עצמך כעל משתתף בדיון ולא כעל שופט

ינוקא1

New member
תודה אור.

וידידי , משהו שכדאי לך לדעת : ציניות ולגלגנות הן תכונות אופי שפוגעת לך באיכות החיים יותר מכל תזונה שהיא. אין לי בעיה עם זה שלא תפנה אלי בעתיד. גם לא תהיה לי בעיה אם כן תפנה אלי. שיהיה לך יום טוב.

יש דבר כזה שנקרא מחקר אקולוגי

בסוג מחקר כזה מסתכלים על הבדלים בין אוכלוסיות גדולות, בדר"כ לגבי שני פרמטרים כשאחד הוא החשיפה והשני הוא התוצאה. (זה יכול להיות למשל צריכת בשר אדום ומחלות לב). מחקר זה איננו מחקר עוקבה מסודר בו יש נטרול של ערפלנים, ולכן לא ניתן להסיק ממנו שום קשר סיבתי. אבל, הוא בא לרמז שיש מקום לבדוק את העניין בצורה פרטנית יותר. אז זה נכון שמחקרים אקולוגים לעולם אינם יכולים להוכיח דבר (פר הגדרה), אבל כבודם במקומם מונח, וגם אליהם יש להתייחס.

oOo0oOo

New member
"ולכן לא ניתן להסיק ממנו שום קשר סיבתי"

זה משפט המפתח. גם במחקר אמיתי, קשה מאוד לבודד פרמטרים והגיע למסקנות נכונות, אז על אחד כמה וכמה בסוג המחקר המדובר. אני לא חושב שראוי בכלל לקרוא לסוג זה של השוואה "מחקר", זו אולי סמנטיקה, אבל התגובה של ינוקא1 גם מוכיחה עד כמה אני צודק.

טאוֹ

New member
נא להימנע מדעות פומביות על חוכמתם של אחרים

או היעדרה. אני משאיר את ההודעה הזאת כאן במקום למחוק כדי להצטרף לאור ולבקש מכל המשתתפים לשמור על דיון תרבותי. נכתבו כאן כמה דברים חשובים וחבל להתחיל במרתון מחיקות. תודה על שיתוף הפעולה.

5halo

New member
בדגים יש גם יוד

שחשוב לגוף מאוד אבל גם את זה אפשר להשיג מאצות (מכורה לסושי צמחוני
)

5halo

New member
אפשר להשיג אומגה 3 גם מהצומח

שמן קנביס עשיר באומגה 3 ו6 צמחונית גם מדגים ומקבלת את האומגות שלי מהשמן, כף אחת ביום וזה מספיק.... ביצים אני אוכלת רק ביצי חופש

למעלה