דבש?!

skcazy

New member
דבש?!

מי ניסה דבש על תקן ג'ל אנרגיה ? למה לא בעצם?

eyraz

New member
טעות בידך

לא יודע לגבי הערך התזונתי של דבש אבל גבינה ומוצרי חלב זה רע. גוף האדם לא מתמודד בצורה טובה במיוחד עם מוצרי חלב. אנחנו מטבענו אוכלי בשר. לחלב לוקח זמן להתפרק בקיבה והוא עושה כל מיני בעיות. בזמן רכיבה להעמיס על הגוף משהו כזה זאת תהיה טעות. מה גם שאני לא יודע אם בכלל יש בגבינה ערך תזונתי שניתן להיעזר בו בשעת רכיבה.

הטעות אולי בידי, אבל קיבתי דווקא

מרוצה. וכך גם הרגליים שלי. מוצרי חלב לא עושים "כל מיני בעיות". חלב טרי יכול לעשות רעשים בבטן אבל תו לא. מוצרי חלב חמוצים כמו לבנה הם נטולי תופעות לוואי. ובריאים מאוד. אוכלי בשר...מה עשית כשלא היו לך שיניים? בעתיד לא הייתי מסתמך על SNATCH בתור אנציקלופדיה לידע כללי. הדיסקליימר בנושאים כאלה צריך להיות שמה שטוב לי לא בהכרח טוב למישהו אחר, וההההההההההההכל צריך להאמר במסגרת ההסתייגות הזאת.

צביקה ה

New member
דבש, בודאי

הפסקתי לקנות חטיפי אנרגיה מזמן. סנדויץ' מלחם מלא עם חמאת בוטנים ודבש או ריבה ויש לך את כל מה שחטיף אנרגיה יספק לך ובכלום כסף. יש כאלה שבמקום חמאת בוטנים ישימו לך טחינה גולמית, פצצת אנרגיה!

osipo

New member
ממרח טחינה גולמית + תמרים

(קונים את האריזות של העיסת תמרים ואפשר קצת להמיס במיקרו). משהו משהו!!!

nirism

New member
ערך גליקמי

הרעיון הינו לצרוך מזון בעל ערך גליקמי גבוה אשר מתפרק ונספג במהירות ובקלות במערכת העיכול.כעקרון ככול שהסוכר מצוי בצורתו הבסיסית טוב יותר, קרי: גלוקוז או בשמו הנוסף דקסטרוז. למשל: בסוכר ענבים, מולקולת הסוכר מצויה בצורה הבסיסית ביותר שלה ולכן מתפרקת ונספגת במהירות במערכת העיכול.לעומת זאת, בדבש יש אומנם הרבה סוכר, ברם לא נספג ומתעכל במהירות.

nirism

New member
סוכר ואנרגיה

א)כללי: 1)הגלוקוז מועבר באמצעות הדם אל התאים ו"חודר" אליהם בעזרת האינסולין. כאשר יש עודף של סוכר הוא נאגר בצורת גליקוגן בכבד ובשרירים וחלק אף הופך לשומן. 2)במצב של מחסור של גלוקוז,ההורמון גלוקגון "מורה" לכבד להתחיל לפרק מולקולות גליקוגן לגלוקוז. ב)כאשר אתה לוקח סוכר בצורת גלוקוז, הספיגה פשוטה ומהירה ואין צורך לפרק מולקולות גדולות של גליקוגן לגלוקוז כדי להעלות את רמת הסוכר בדם, קרי: התהליך מהיר הרבה יותר.

nirism

New member
ירידה ברמת הסוכר בדם

אני לא כתבתי שאין ירידה ברמת הסוכר בדם ! אני רק ציינתי ש: עדיף לצרוך בזמן רכיבה סוכר פשוט (מונוסכריד) מאשר סוכר מורכב (פוליסכריד) ! וזאת בכדי לייעל את תהליך עליית רמת הסוכר בדם וזמינותו להפקת האנרגיה בתאים.

aabramovich

New member
היתרון של פחמימות מורכבות ברכיבה

הוא דווקא הפירוק האיטי שלהן. והמסלול ה"ארוך" שהן עושות. רוכבים רבים אוכלים הרבה מאכלים "אסורים" כגון נקניקים (פסטרמה), חומוס, ריבות, חמאת בוטנים ועוד. היה מאמר מרתק לגבי אכילת חלבונים במהלך רכיבה. לכאורה חלבון הערך האנרגטי שלו הוא 0 (כי הכבד צריך לעבוד עליו, או משהו כזה). אבל דווקא ספורטאים שאכלו מזון עם חלבון (לא סטייקים) סבלו פחות מעייפות וכד'. אבל מה אני מבין. אני אוכל כי זה טעים לי. וזה עוזר לי. זו השורה התחתונה. לחם עם חמאת בוטנים (ודבש) וריבת תות.
עזריאל

Infin1ty

New member
הכוונה למי-גבינה

האמת מי שיוסיף מנת הגשה של מי-גבינה לבקבוק האיזוטוני שלו ירוויח הרבה יותר. אכן נעשה מחקר ונראה כי אלו שהוסיפו להם מי-גבינה בנוסף לאיזוטוני "התעייפו" פחות.(אפשר לעשות חיפוש בפורום תזונה, המנהל פירסם את המחקר) וגם למי שלא יודע, במי-גבינה יש הרבה יותר חומצות אמינו מסועפות (BCAA) מאשר 2-4 קפסולות של BCAA שקונים בחנויות טבע. אז מרוויחים מכל הצדדים. נשמע מגעיל, מי-גבינה ואיזוטוני? אפשר להזמין מאתרים בחו"ל מי-גבינה ללא טעם.

יעקב 471

New member
דעתי הבלתי מלומדת לחלוטין בנושא

לדעתי סוג המזון אמור להיות נגזרת של סוג המאמץ. למאמץ מתמשך נניח ב 65-70% דופק איזה תועלת תצמח מסוכר פשוט ? . זה טוב לזמן קצר , למאמץ עצים . אבל אם אני רוכב נניח 4+ שעות בקצב יחסית בינוני אני חייב משהו שיתפרק יותר לאט. חלבונים ושומנים מאיטים את ספיגת הפחמימות מה שנקרא , גורמים לפחמימות להיות פחות זמינות או אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר של פחמימה פשוטה ולי זה למשל מתאים. 2 סנדוויצים מלחם עם ממרח שעשוי מדבש מעורבב בטחינה, זה הכל. יש לזה טעם ממש כמו לחלבה ואני פשוט אוהב את זה . זה לא מעיק וזה פשוט =10=.

ItsikH

Member
העיכוב הזה ממש לא לעניין כאן אתה צריך אותו בערב שלפני, בכדי שהפחמימות יגיעו לדם בבוקר שלמחרת. זה רלבנטי אם אתה רוכב יום שלם למשל.

ItsikH

Member
לפזר את הערפל הכל שאלה של מינון. אספקת פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה (סוכרים פשוטים הם הדוגמא הנפוצה) אכן רצויה אך במנות קטנות. השיטה שלי - מיץ (טבעי, תפוחים האהוב עלי), מהול מאוד, ביחס 1:2 בערך, באחד הבקבוקים, ומים בשני. אם יש צורך אפשר להוסיף בננה או תמר פה ושם. טעות נפוצה של רוכבים חברי נסיון שמרגישים חולשה היא לדחוף סוכר על מנת להתאושש. מנה גבוהה מדי של סוכר אכן תתבטא בתגובת אינסולין ובסופו של דבר בצניחה ברמת הגלוקוז. שילוב של פחמימות פשוטות ומורכבות יכול לתת תשובה טובה לצרכים - כיוון שקשה לשלוט ב"ברז" של הפחמימות הפשוטות ומצד שני ספיגת המורכבות איטית ומבוקרת יותר מלכתחילה. ניתן לאכול קצת פחמימות מורכבות כשעה-שעתיים לפני הרכיבה למשל. ולגבי חלבונים ומוצרי חלב: גם אני שמעתי את השמועה לגבי מוצרי החלב, נשאיר זאת להרגשה האישית של כל רוכב. צריכת חלבון במהלך רכיבה חיונית אף היא, אבל במינון נמוך בהרבה מהפחמימות, בעיקר לצורך מניעת קטבוליזם (פרוק רקמות השריר - הפוך ממטרתנו כמובן). BCAA שהוזכר כאן הוא שילוב חומצות אמיניות שמתאים למטרה זו, אבל גם תוספי חלבון אחרים, יש מי שממליץ על מי גבינה למשל. דעתי שקצת גבינה בסנדביץ לא תזיק לאף אחד, ובכלל לרכיבה לא מאומצת מדי של שלוש שעות אפשר לדחות את אספקת החלבון לסיום הרכיבה. מנת חלבון מוגבלת ל-30 גר' חלבון, מעבר לזה לא נספג בבת אחת. ובענין הסיום - הרבה ממליצים לספק לגוף פחמימות פשוטות בסיום הרכיבה בכדי לאפשר לגוף לחדש את מאגרי הגליקוגן. אני קצת סקפטי לגבי הכמויות ובהחלט ייתכן שאספקה שוטפת בזמן הרכיבה כאמור מצמצמת את הצורך הזה, ומצד שני עודף פחמימות בשלב זה ובכלל אינו מומלץ.

elkanakohn

New member
אם אני לא טועה

ספיגה של סוכר=סוכרוז (דו-סוכר) היא מהירה כמו ספיגה של גלוקוז. ההשקעה בפירוק סוכרוז היא מינימלית. כנ"ל לגבי דו-סוכרים אחרים. חד-סוכרים ודו-סוכרים הם המרכיבים התזונתיים העיקריים בדבש.

למעלה