לפזר את הערפל הכל שאלה של מינון. אספקת פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה (סוכרים פשוטים הם הדוגמא הנפוצה) אכן רצויה אך במנות קטנות. השיטה שלי - מיץ (טבעי, תפוחים האהוב עלי), מהול מאוד, ביחס 1:2 בערך, באחד הבקבוקים, ומים בשני. אם יש צורך אפשר להוסיף בננה או תמר פה ושם. טעות נפוצה של רוכבים חברי נסיון שמרגישים חולשה היא לדחוף סוכר על מנת להתאושש. מנה גבוהה מדי של סוכר אכן תתבטא בתגובת אינסולין ובסופו של דבר בצניחה ברמת הגלוקוז. שילוב של פחמימות פשוטות ומורכבות יכול לתת תשובה טובה לצרכים - כיוון שקשה לשלוט ב"ברז" של הפחמימות הפשוטות ומצד שני ספיגת המורכבות איטית ומבוקרת יותר מלכתחילה. ניתן לאכול קצת פחמימות מורכבות כשעה-שעתיים לפני הרכיבה למשל. ולגבי חלבונים ומוצרי חלב: גם אני שמעתי את השמועה לגבי מוצרי החלב, נשאיר זאת להרגשה האישית של כל רוכב. צריכת חלבון במהלך רכיבה חיונית אף היא, אבל במינון נמוך בהרבה מהפחמימות, בעיקר לצורך מניעת קטבוליזם (פרוק רקמות השריר - הפוך ממטרתנו כמובן). BCAA שהוזכר כאן הוא שילוב חומצות אמיניות שמתאים למטרה זו, אבל גם תוספי חלבון אחרים, יש מי שממליץ על מי גבינה למשל. דעתי שקצת גבינה בסנדביץ לא תזיק לאף אחד, ובכלל לרכיבה לא מאומצת מדי של שלוש שעות אפשר לדחות את אספקת החלבון לסיום הרכיבה. מנת חלבון מוגבלת ל-30 גר' חלבון, מעבר לזה לא נספג בבת אחת. ובענין הסיום - הרבה ממליצים לספק לגוף פחמימות פשוטות בסיום הרכיבה בכדי לאפשר לגוף לחדש את מאגרי הגליקוגן. אני קצת סקפטי לגבי הכמויות ובהחלט ייתכן שאספקה שוטפת בזמן הרכיבה כאמור מצמצמת את הצורך הזה, ומצד שני עודף פחמימות בשלב זה ובכלל אינו מומלץ.