דבש עדיף על סוכר?

juspan

New member
אני יודעת מה זה אורגני...

ושזה לא אמור להעיד על דברים אחרים מעבר לפשוטו, מצד שני מכירה את המוצרים האורגניים שאני משתמשת בהם (בדבש לא עיינתי, אסתכל אח"כ על מה שכתוב והאותיות הקטנות, הכל אמור להיות מפורט) וכן יש יש להם, נגיד בפשטנות, נטייה לעשות את המקסימום הבריאותי (כלומר מינימום עיבוד), כמו שמישהי שלחה כאן לחפש כזה בבית טבע. ואין סיכוי שמישהו כאן "ירמה" ויקבל אישור על מכירת דבש שיקראו לו "אורגנני" בלי כוכביות שמסייגות, כשלא מדובר בפרחים שגודלו גם על אדמות אורגניות. כמו שאמרתי, משתמשים בכל מיני סוגים ובעלי סמיכויות שונות (לא נוזליים פר אקסלנס דווקא) אבל בהחלט אפשרי למרוח גם את הדבר הסמיך הזה בהתחלה. ברגע שאני שמה את זה במקרר כבר אי אפשר לעשות עם זה כלום, גם לא כשאני מוציאה החוצה "להפשרה". רק בזכות השרשור הבנתי את הבעיה ואת התלונות המוצדקות של בעלי שאני מכניסה למקרר.

temp8

New member
העניין הוא שלמגדלי הדבורים אין כלל שליטה על

הפרחים שבהן הדבורים יבקרו. וזה לא עקרוני כי ממילא הם יבקרו בעיקר בפרחים שגדלו בטבע ולא בחממת פרחים. כלומר - זה לא שהדבש שאת קונה הוא לא אורגני, אלא שכל דבש שקונים בסופר הוא גם אורגני.

juspan

New member
השאלה באיזה מרחק ממקומות הכוורות מהשדות וכו'

לא אכנס לויכוח, כי כמובן אין לי שמץ מושג בתחום
בכל מקרה בדקתי על הדבש בבית, וכתוב לי מתחת לשמו בגדול "... קר" (כלומר איזה פועל שאני לא מסוגלת לתרגם לעברית, אבל ברורה הכוונה)

temp8

New member
זה לא משנה

דבש שהוא נוזלי בטמפרטורת החדר כבר עבר חימום. הדבש שלא חומם יהיה קשה גם מחוץ למקרר.

פישים

New member
אפשר גם למרוח על טוסט

ולאכול בכפית. אני לא יודעת באיזו טמפרטורה הדברים הטובים שבדבש נהרסים ומה נשאר בחימום קל.

למעלה