דבש עדיף על סוכר?

פישים

New member
על מנת שהדבש ישאר נוזלי בצנצנות

הוא עובר חימום מסוים. לא בייצור - אחרי הרדיה (הפרדת הדבש מהחלות). אני מניחה שבחנויות הטבע אפשר להשיג דבש לא מחומם. מידיעה אישית קרובה ביותר יודעת שאפשר לקנות דבש לא מחומם הישר מהדבוראים (אני עדיים רגילה לקרוא למקצוע כוורן).

שימי לב

שיש מזויף, יש כל מיני כאילו-דבש, דבש נוזלי אינו נוזלי סתם-כך, הוא אינו מתגבש כי עבר עיבוד, ובכלל-היום נותנים לדבורים "לינוק" סוכר, זה יותר נוח מאשר להיות תלויים בטבע ובפרחים. היה על זה תחקיר לפני איזה שנתיים.

פישים

New member
זה גם לא נכון

הדבש הוא המזון של הדבורים. בני האדם לוקחים להן חלק ממנו. הן צריכות להתקיים ממשהו. בתקופות השיא של הפריחה, לא מוסיפים להן כלום. בעונות השפל (ומאחר שלקחנו להן את המאגרים), הן מקבלות מי סוכר. אי אפשר להחליף מי סוכר בצוף ובאבקה של הפרחים. זה לא עובד ככה מה גם שהן צריכות את הויטמינים המינרלים החלבונים וכו' שבמקור הטבעי. הדבש שאינו נקרש פשוט עבר חימום קל, לא יותר. כל זה בקשר לדבש אמיתי. לגבי זיופים אני לא יודעת.

דנה561

New member
יש בדבש המון זיופים

ובהרבה חברות מחמים מוסיפים סוכר ואז הדבש לא נקרש אמא שלי קונה לי דבש אצל דבוראי מהמושב שלנו שחלק מהכוורות שלו בפרדסים של אבא שלי ואכן לאחר תקופה הדבש נקרש וזה סימן שזה דבש אמיתי בלי זיופים את הדבש שלהם אגב אפשר למצוא בהרבה חניות טבע מאיזור המרכז

פישים

New member
יש לך כמה טעויות

דבש שלא נקרש לאו דווקא מזויף - אלא חומם מטעמים מסחריים - שיווקיים. גם הדבוראי ממנו את קונה בטח מחמם חלק מהדבש (וכך גם הדבוראי שאני מכירה). הקרישה היא סימן קודם כל לדבש שלא חומם.

temp8

New member
יותר מדויק - הורתח

ורק להבהיר שלדבש מורתח אין ממש ערך תזונתי.

פישים

New member
אני לא יודעת אם ממש מורתח - אבל יכולה לבדוק

בכל מקרה - אפשר לקנות ישר מהדבוראי , דבש לא מחומם, ולחסוך לשני הצדדים את פערי התיווך

פישים

New member
בדקתי

הדבש רחוק מלהיות מורתח - החימום הוא בין 40 -42 מעלות ל-50-51 (הטמפרטורות הגבוהות יותר בדבש הממוסחר יותר - זה שמשווק המונית). מי סוכר - לא נותנים בזמן פריחה ומפסיקים זמן נאות לפני. כמו שכתבתי - זה פתרון לזמנים הקשים יותר ולא תחליף יומיומי. עוד משהו - הדבוראי שלנו שומר את הדבש הכי טוב ללקוחות שבאים הביתה. אם מישהי מחפשת פרטים - אפשר לפנות במסר

kokula12

New member
מה זה אומר "הדבש הכי טוב"?

הלא מחומם? אנחנו לפני כמה שבועות הזמנו (לא בפעם הראשונה) דבש מהמקום שמביא לנו ירקות ופירות אורגניים והוא הגיע מגובש (טוב, הארגז נשאר בחוץ איזה שעתיים-שלוש בקור עד שהגעתי הביתה...). אז מניחה לפי השרשור הזה שהוא לא חומם. ועדיין מעניין אותי מה זה "הדבש הכי טוב"?

פישים

New member
לא מחומם זה עניין של העדפה

מהאזורים הכי מעניינים עם הטעמים הכי מעניינים? הכי טרי? הכי צלול?

רגע, אז יש לי שאלה

כתבתן שעדיף דבש שלא חומם, ושדבש שלא חומם מתגבש. אבל בדבש שהתגבש אי אפשר להשתמש כמו שהוא - אפשר להמתיק בו תה, אפשר להמיס במים חמים ולהמתיק תבשילים, אפשר לשים את הצנצנת במים חמים כדי שהדבש יחזור להיות נוזלי, אבל אני לא יכולה לחשוב על שימוש ישיר בדבש מגובש (בניגוד לדבש נוזלי שאפשר להוסיף ליוגורט, למרוח על לחם, לערבב עם טחינה). אז אם כדי להשתמש בדבש המגובש צריך לחמם אותו ממילא - איפה ההבדל?

juspan

New member
נראה לי שפשוט לא להכניס למקרר

זה מה שבעלי דורש ממני, כי אני הורסת את כל הדבש שיש לנו תמיד כי מכניסה אוטומטית למקרר ובאמת אי אפשר להשתמש בו יותר כי הוא נקרש מיד (מעבר לשימוש בבישולים שלי, שגם אז זה מאוד קשה לי להוציא אותו בכלל כשהופך לגוש), ובעצם הוא זה שקונה דבש למריחה בשבילו. לא יודעת אם זו בעיה או לא להשאיר אותו בחוץ במקום סגור שלא חשוף לשמש אחרי שנפתח.

אה, אני אף פעם לא מכניסה דבש למקרר

אבל אני חושבת שהדבש שה"מבינות" דיברו עליו נקרש גם בטמפ' החדר.

kokula12

New member
כמו שכתבתי, אנחנו קיבלנו לא מזמן דבש מגובש

אחרי שהוא חיכה בחוץ כמה שעות (לא יודעת כמה הוא היה נוזלי מלכתחילה) בכל אופן, כשמחממים דבש כדי להפוך אותו לנוזלי, בד״כ לא תביאי אותו לטמפרטורות המדוברות (מעל 40). ממה שאני מכירה שמים אותו בצלוחית עם מים חמימים או מתחת למים החמים של הברז. המים עצמם יכולים להיות בטמפרטורה של 40 מעלות בערך, אבל במהלך השוואת הטמפרטורות הדבש כנראה לא יגיע לטמפרטורה גבוהה בהרבה מטמפרטורת החדר. ולכן התהליך הביתי הזה הוא לא שווה ערך לחימום שהוזכר כאן. (לא לגמרי בטוחה בכל מה שכתבתי, רק ניחוש מושכל)

juspan

New member
אז שלי לא, ואנחנו קונים מלא סוגים וצבעים

וסמיכויות של דבש אורגני שנקרש לי רק כשאני שמה אותו במקרר, כל עוד אני לא מעוניינת לבשל איתו פעם ב, ואז אוטומטית כאמור מכניסה למקרר, הוא נשמר יפה מאוד בחוץ ומשמש רק לממרחים של בעלי והגדולה.

temp8

New member
אורגני זה גידול שלא נעשה עם חומרי הדברה

דבש יכול לעבור חימום ועדיין להקרא אורגני. ואם מדברים על אורגני אז אני תוהה מה זה "דבש אורגני"? האם מוודאים שהדבורים לקחו צוף רק מפרחים שגודלו ללא חומרי הדברה? אני לא מאמינה שהדבורים הנ"ל ניזונות מצוף שונה מזה של דבש שלא קוראים לו "דבש אורגני".

למעלה