דבש עדיף על סוכר?

דבש עדיף על סוכר?

כלומר בריאותי יותר מאיזה שהיא בחינה? יש סיבה להעדיף אותו כממתיק? (לילדים)

rnavina

New member
נראה לי שכן כי הוא פחות מעובד

האם את משווה לסוכר חום או ללבן?

ללבן....

אבל גם לחום מעניין לדעת. פעם כשהייתי ילדה לימדו אותי שדבש זה בריא. אני מבינה שאין לזה שחר?

ExNewYorker

New member
סוכר לבן טוב בדיוק כמו סוכר חום .. זו פיקציה

שסוכר חום בריא יותר. ממש לא נכון
דבש - הוא לא רק קלוריות ריקות כמו הסוכרים לעיל

ExNewYorker

New member
יתכן. אך זה עדיין לא הופך אותו לטוב יותר....

תבדקי את מה שאני אומרת
זו פיקציה

כנראה הידע שלנו שאוב ממקורות שונים לחלוטין

שלא מסכימים ביניהם. הולכת לישון (סוף סוף) אז אחפש לך קישורים ביום אחר (או שארנבינה כבר תעשה זאת במקומי
) לילה טוב

rnavina

New member
בוודאי שמוצר פחות מעובד טוב יותר

הרי פה מדובר על אותו חומר גלם שהופכים לגבישי סוכר. הרי ממה מכינים סוכר לבן? מסוכר חום! זה בדיוק כמו שאורז מלא יותר בריא מאורז לבן.

ExNewYorker

New member
יקירתי - זה בדוק!! - ההבדל זניח!

זה ממש אבל ממש לא אותו המקרה כמו אורז מלא ואורז לבן. בבקשה - מויקיפדיה: סוכר חום הוא סוכר שלא זוקקה ממנו המולאסה (דבשה), או סוכר לבן שהוספה לו מולאסה בשלב מאוחר יותר. הסוכר החום נכנס לשימוש בשלב קודם לסוכר הלבן. הוא בעל ערך קלורי מעט נמוך יותר מסוכר לבן, בשל נוכחות המים שבו, שגם הופכת אותו ליותר לח ומעט פחות מתוק. למרות שלעתים הסוכר החום נתפס כבריא יותר מסוכר לבן, נראה כי ההבדל הבריאותי בין הסוגים זניח

אורז מלא בריא גם בגלל מעטפת הדגן שבו

מכילה המון סיבים בריאים ומנקה את מערכת העיכול

דבש עדיף על סוכר

כל עוד הוא לא מחומם ברגע שמחממים אותו הוא שווה ערך לסוכר ואין בו טיפת יתרון

פישים

New member
כן

ואם ללא חימום - עוד יותר טוב, כי יש בו גם ויטמינים ומינרלים. חלק מהתכונות הטובות הולכות לאיבוד בחימום. שימי לב שדבש שלא חומם נקרש בקור.

מירי מי

New member
מה זה ללא חימום?

חימום ביתי או שבייצור הדבש כבר מחממים אותו? שום דבש שקניתי בסופר לא נקרש לי בקור... לפעמים אני מקבלת משלוחה של דבש מנובוסיבירסק שמיוצר באופן טבעי באזורים שרגל אדם כמעט לא דורכת בהם. הוא נפלא ומעודן ובטוחה שגם מאד בריא, אבל המרקם שלו (וגם הטעם) לגמרי שונה מזה שאני בד"כ קונה פה.

למעלה