דבר אחד אני לא מבין

ריאליסט

New member
כל מעסיק

חייב לתת לעובדים שלו יום חופש אחד בשבוע. אז אם לא שבת,איזה יום אתה מציע? אולי יום שישי?

ריאליסט

New member
באמת איני מבין לאיזה יום הוא מתכוון

אבל אם זה ליום א'-אולי רצוי שנהפוך למדינה ה-52 (או ה-53,איני בטוח),של ארה"ב ונפתור את כל בעיותיו???

נכון קפיטליסט אתה צודק

אין לך במה להתבייש. מה שאני לא מבין זה איך החרדים לא מתביישים. לכפות עלינו ה לאכול ומתי לנסוע בעוד שאנחנו משרתים בצבא ומממנים אותם

gidi2005

New member
אני אומר לך במה יש לך להתבייש אתה

אמרת שרק עכשיו חזרת לארץ .לא היית פה בכלל .אז מה אתה מזבל לנו על חוט שדרה ?אתה ?אתה עושה 40 יום מילואים ?בלעדך המדינה הזו קורסת ?ובמיוחד שלא היית פה ?מתאים לך באמת להיות בשינוי .או שאולי אתה מקלקל להם .כי טיפוס כמוך יכול רק להבריח בוחרים .נראה לי בכלל שאתה שתול פה .

ריאליסט

New member
אין לך

אבל יש מספיק אנשים שלא חושבים כמוך,וגם מעסיקים עובדים,והם גם מהווים את חוט השדרה של המדינה,וגם הם שרתו בצבא,וגם הם עושים מילואים-וגם בלעדיהם המדינה היתה קורסת. אז כמו שבארצות סקנדינביה - הרוב המוחלט של המעסיקים לא ברח לארה"ב בשל המדיניות הסוציאל-דמוקרטית הנהוגה שם כבר עשרות שנים (למעט בעלי "איקאה"),כך גם רוב מוחלט של המעסיקים לא יברח ממדינת ישראל,גם אם יהיה צריך לקחת יותר אחריות על המצב החברתי-כלכלי כאן.הרי בשביל מה יש מדינה-רק בשביל סמלים? אתה לא שונה מכל אילו שעזבו את המדינה בשל בעיות בטחוניות. אז אם אתה בא ומטיף (ומאיים) שלא תחיה כאן-אז ראשית-אתה אינך ציוני,ושנית-מה אתה מחכה? אני לא חושב שאנשים שעושים התניות לגבי חייהם במדינת ישראל באמת אוהבים אותה. כל ציוני אמיתי ישאר במדינת ישראל,גם אם הוא שייך לעשירון העליון,והשלטון יהיה שלטון שאינו קפיטליסטי קיצוני.כבר ראינו איך גברת האריסון ירדה מהארץ וחזרה אחרי זמן קצר עם הזנב המקופל בין הרגליים.

אשרת

New member
גם לך יש מונפול על המושג 'ציונות'?

כל מי שלא מוכן ששני מגזרים מסויימים ימשכו לשונרר אותו הוא לא ציוני? כל מי שהוא לא סוציאל-דמוקרט, קומוניסט, או חושב כמוך או כמו המשקיף הציוני הוא לא ציוני? השתגעתם לחלוטין.

ריאליסט

New member
שטויות!

את חוזרת כמו תקליט מקולקל על "חרדים וערבים","חרדים וערבים". אז-אפילו לפי הנתונים הרשמיים,עדיין חלק גדול מהעניים ,אינם שייכים לשני המגזרים הללו. המדיניות הכלכלית שאתם תמכתם בה פגעה באזרחים מהמעמד הבינוני והנמוך ,שעושים מילואים,שעשו צבא-והחשוב מכל-שעובדים קשה,אבל בגלל הגיבוי שאתם נותנים ליולי עופרים למיניהם,אותם אנשים אפילו לא תמיד מקבלים את השכר שהחוק מחייב לתת להם,שלא לדבר על זכויות פנסיוניות,בריאותיות והשכלתיות בסיסיות. אשר לאוכלוסיה הערבית-אתם לא עודדתם את הפסקת האפלייה שקיימת בהעסקת עובדים ערביים במשרות אקדמאיות.אח"כ באים ומתלוננים מדוע ערביי ישראל נוטים יותר ויותר לעמדות לאומניות.תבדקי עד כמה הם היו מנותקים מלאומנות לפני 30 שנה... אשר לש"ס-רוב מצביעי ש"ס אינם כלל חרדים.אילו אנשים שנפגעו מהמדיניות הכלכלית של כל המפלגות ,והם מצביעים הצבעת מחאה עבור מפלגה כש"ס. לעניין מושג הציונות-אני קורא את מגילת העצמאות.זה הכל.לפי מגילת העצמאות כל אזרח יהודי (ולא יהודי-אלא שזה לא חשוב לך),זכאי לחיות בתנאים מכובדים.אם זה "קומוניזם",אז כנראה שאת לא יודעת מהו קומוניזם .(מי בדיוק במפלגתו של עמיר פרץ מציע מהפכה אלימה של השתלטות הפרולטריון העולמי על הבורגנות הבינלאומית???:אולי פרץ? אולי ברוורמן? אולי פואד?). וכן-כמו שאולי את תאמרי שפציפיסטים אינם ציוניים,כך אני טוען שבשל הייחוד של מדינת ישראל (מבחינת מטרות הקמתה וקיומה),מדיניות קפיטליסטית קיצונית אינה מדיניות ציונית.

למעלה