דבר אחד אני לא מבין

דבר אחד אני לא מבין

אני משלם מיסים כול חודש בסכום שיכול לכלכל 4 משפחות חרדיות בתנאי שפע אני עושה מילואים יותר מ 40 יום בשנה אני מעסיק עובדים (וגם כאלו שלא השכילו ללמוד) אני חוט השדרה של המדינה , בלעדי המדינה הזאת קורסת וביחס זהה אני רוצה לחיות טוב אני רוצה לבלות זכותי לעשות ולאכול מה שבא לי זכותי לקבוע מתי אני רוצה יום חופש ומתי לעבוד זכותי לא לשלם על מעשיהם של אחרים עכשיו תאמרו לי במה יש לי להתבייש ???

אשרת

New member
אתה מבקש לחדול מלשאול שאלות אישיות.

אם זה מאוד מעינין אותך, פנה אליו בפרטי. להבא, דבר כזה יוסר.

goanin

New member
להתבייש?

בשום דבר!!! כשהפרזיטים המתועבים של המדינא הזו ונציגיהם יבינו שאנשים כמוך יטוסו מכאן כמו טיל עוד שני עשורים, הם יתביישו. בינתיים הכח הטוב - כמוך, הולך ונעלם מכאן, לאט לאט, ואותו מחליף כח אחר שיהפוך את ישראל למדינא מפגרת. וכאדם ציוני אני אצטרך ביום מן הימים לעמוד מול אותה דילמה. האם לכלכל בטלנים אנטי דמוקרטים ואנטי ציוניים אשר רק מתרבים ומתפשטים כאן, או לוותר על הישראליות שלי למען חירותי ואושרי. בינתיים נלחם עם השיניים. יש אתנו עוד כמה אנשים

גוני, ידידי הגאה ו"הציוני"

מה שאתה רוצה לאמר שאם לא תיפטר "מהפרזיטים המתועבים אנטי-דמוקרטים ואנטי-ציוניים שיעזבו את המדינה", אתה זה כציוני גאה כמובן תוותר על האזרחות הישראלית שלך . לפי דעתי אין דוגמה טובה יותר לציונות גאה וזקופה. הידד אלה הם כנראה פני ה'שינוי'.

goanin

New member
אולי לא הבנתי את מה שאמרת

כי אם התכונת לכך שאני לא ציוני, ושפני ה'שינוי' לא נראים טוב - אז יש בך זדון, שהרי רק דמגוג יכול לעוות כך את דברי. (אם לא התכונת אני הכי מתנצל בעולם). כשמִעוט אנטי ציוני מתרבה לי מבפנים ואני הציוני היחידי שצועק "די!!" ושמים עלי זין. אין כבר ציונות כנראה במצב כזא. אני אלחם בשיניים ואם אני לא אנצח- כלומר הציונות לא נצחה, אז ארשה לעצמי לנוס על נפשי. כי יש עוד ערכים שחשובים לי - חירות, שוויון. סבבה?

ריאליסט

New member
זו דעתך,

ודעתי היא שכשאין מינימום של עריבות הדדית בין כאילו שיש להם ויהיה להם תמיד,לבין כאילו שאין להם-ואף אחד לא דואג להוציא אותם מהעוני שלהם (כן-גם לא "שינוי" ולא הבבא שלה -ביבי נתניהו)-זוהי התנהגות לא ציונית. אתה מדבר כל העת על חרדים וערבים.מה עם כאילו שאינם שייכים לאוכלוסיות אילו ונמצאים מתחת לקו העוני? או שאין כאילו? או שהם לא ציוניים? מה עשיתם כמפלגה בממשלת ישראל כדי לאפשר לחרדים לעבוד? אתם רק מביעים את השנאה שלכם אליהם-שום דבר אחר. מה עשיתם כמפלגה בממשלת ישראל כדי לאפשר ליותר אזרחים ערביים לעבוד-הרי כל אקדמאי ערבי שרוצה לעבוד פה,מקבל (בד"כ) סירוב "מנומס". אח"כ לבוא ולטעון נגד כל הערבים בהכללה,שהם אינם רוצים לעבוד? זו צביעות ובעיקר כשהיא באה ממישהו שבעצמו שייך למיעוט ,ושעלול להרדף בשל כך-אולי דוקא כאשר תסתיים רדיפת ערבים (באשר הם ערבים).

ריאליסט

New member
אתה לא מכיר את המדינה שלך!

אתה וחבריך בשינוי עוסקים כל העת ב"פרזיטים מתועבים",כאילו שכל הבעיה החברתית מתמצאת באותם אנשים שלא רוצים לעבוד. מה עם: 1)העובדים שכלולים בסטטיסטיקת "הלא מובטלים" אבל נאלצים לעבוד בחצי משרה כי גם את זה הם מצאו בקושי,ולכן לא מגיעים אפילו לשכר המינימום,שהוא כשלעצמו לא יכול להספיק לחיים מכובדים? 2)מובטלים שכבר לא נרשמים בלשכת התעסוקה מכיוון שהם הפכו למיואשים ,וכתוצאה מכך אינם נרשמים יותר בסטטיסטיקה של המובטלים. 3)נכים שקצבאותיהם קוצצו ואין להם יכולת לעבוד. 4)קשישים,שבמסגרת רפורמת ביבי ואולמרט,ירדו אל מתחת לקו העוני-כי פשוט נכנסו לפנסייה שלהם-אותה פנסייה שאספו בזכות-במשך עשרות שנות עבודה,ולקחו את חלקה.קשישים כאילו זקוקים לא רק למזון -אלא גם לתרופות ולטיפולים רפואיים שעולים הון כסף.דווקא מהם לקחו?.שלא לדבר על קצבאות הביטוח הלאומי העלובות שהם מקבלים. אני לא מבין מה השמחה? לא רק שמדובר בעיקרון הומני יהודי ואנושי-אלא מדובר בדריסה של אנשים שבנו את המדינה,והיום לא יכולים להלחם אפילו למען המינימום. 5)מה עם מערכת החינוך המדורדרת,שפולטת צעירים שבמקום שיגיעו לאוניברסיטאות,הם יסתובבו ברחובות,יפלטו משירות צבאי-וחלקם יגיע לפשע-ואח"כ נשלם על כך בריבית דריבית? 6)מה עם בתי התמחוי המלאים באזרחים שמעולם לא היו זקוקים לסיוע פילנטרופי במזון,והיום אף לא מתביישים להגיע למקומות כאלו כדי ללקט מזון? 7)מה עם מצב האוניברסיטאות,שהולך ומתדרדר-בעיקר כמקומות מחקר.בעלי תארים מתקדמים נמצאים היום בחו"ל,במקום להיות באוניברסיטאות הגדולות בארץ? 8)מה עם חברות הקבלן שמנצלות את העובדים שלהם,מפטרות אותן אחרי זמני עבודה קצרים כדי למנוע מהם זכויות סוציאליות מינימליות,לא מקפידות לשלם אפילו שכר מינימום ומשתמשות בכל עו" הטובים ביותר כדי להמנע מתביעות בבית הדין-לעבודה? יותר מזה-המעסיקים מנצלים את העובדים ע"י העסקתם דרך חברות כ"א,כדי למנוע מהם לדרוש כל זכות סוציאלית בסיסית או כדי שיוכלו להפוך אותם לשוק עבדים. וכל זה,ודברים אחרים-קוראים לא בזמן משבר כלכלי,אלא דווקא כאשר הנתונים המתמטיים של המשק הם נתונים טובים.זו ההוכחה שמדובר בסדר עדיפויות שונה,ובראייה כלכלית מעוותת. רוצים דוגמאות-תתבוננו איך חיים בארצות סקנדינביה.שם כל הקשישים חיים ברמת חיים גבוהה,שכירים משתכרים שכר גבוה והאבטלה נמוכה-אך בעיקר אין אי-שוויוניות כזאת במערכות הבריאות ,החינוך והרווחה. נכון שארצות סקנדינביה לא סובלות מבעיות בטחוניות,אבל כדי להנהיג מדיניות שוויונית יותר יש צורך ברצון ובתרבות. ישראל הולכת אחרי הקפיטליזם הקיצוני המשתולל,במקום לחפש את מדיניות הרווחה בתוך השוק החופשי. אז במקום להתייחס לענין ברצינות,הופכים כל מי שרואה את הדברים כך לקומוניסט-למרות שזו הסתה ובריחה מהתמודדות אמיתית. אח"כ הופכים אנשים כאלו ל"אנטי-דמוקרטיים" ול"אנטי-ציוניים". עמיר פרץ לא בשל להיות ר"מ-אבל לומר על אדם ששכב שנתיים בבית-חולים לאחר שנפצע קשה ברגלי במלחמת יום הכיפורים-אנטי ציוני-זה כמו לומר על טומי לפיד-אנטישמי. בכלל-כל מי שדעותיו הכלכליות אינם כדעותיכם-הוא אנטי ציוני או אנטי דמוקרטי.בדיוק כמו שהימין המדיני התייחס לרבין,והיום מאמץ את השקפת עולמו. ולך goanin,כשאתה מכנה את אילו שתפיסתם החברתית-כלכלית כפי שאתה מכנה אותם,אינך שונה כלל מאילו שמכנים את ההומוסקסואלים "סוטים" או "חולים" או "פסיכים".

אשרת

New member
מי שמדבר...

אתה פה כינת אדם כאנטי ציוני , משום שהוא לא מוכן לשאת יותר בנטל של אותם חבורת אוכלי חינם, כמו החרדים והערבים, אשר יודעים רק לצעוק "מגיע לי, מגיע לי" ולא עושים דבר וחצי דבר על מנת להוציא את עצמם מהבוץ. בשביל זה אנשים לומדים ומשקיעים בלימודים שלהם, על מנת שחצי מהמשכורת שלהם תלך לכל הרוחות?! ולהזכיר לך, אנחנו לא סקדינביה ויש לנו אוכלוסיות לא יצרניות שיש הם, אשר דורשות גם את הנתח שלהם, ולהם אין את בעיית הבטחון שיש לנו. יחי ההבדל.

ריאליסט

New member
את מדברת??

אני מעולם לא כיניתי אף אחד אנטי-ציוני בגלל הסיבות שאת מציינת,גברת אושרת. אבל-כן - מי שמסרב לעזור לחברה הוא לא ציוני מבחינתי. אם את היית משתכרת 3300 ש"ח בחודש-ולא היתה לך אפשרות לסייע לילדים שלך לסיים אפילו תיכון במצורה ראוייה,שלא לדבר על לימודים גבוהים-אז היית (אולי) מבינה על מה אני מדבר.עובדה שאנשים משכילים (לאו דווקא פוליטיקאים),מבינים את זה,ומדברים על זה. אם אצלך שיפור המצב החברתי-כלכלי הוא "הליכה לעזעאזל של חצי משכורת",באמת אין לי על מה להתווכח איתך,אבל אח"כ כשאותם אנשים ילכו ויצביעו לש"ס-את וחבריך יהיו אשמים בכך. אח"כ כשחלק מאותם אנשים לא ישרתו בצה"ל בשל סיבות סוציואקונומיות-את והחברים שלך יהיו אשמים בכך.כשחלק מאותם אנשים יפנו לפשע-את וחבריך יהיו אשמים בכך. אינני מבין-מדוע למדינה מותר לקחת מאזרחיה מיסים על רכישת נשק,בניית צבא וכד.,ואסור לה לקחת מיסים מאנשים בשביל לאפשר רפואה,חינוך ורווחה לכל אזרחיה? אני יודע שאת וחבריך למפלגה מגינים על יולי עופר,נוח מוזס,דנקנר וחבריהם ועל "הפגיעה" בזכויותיהם,אבל שותקים כנציבי מלח כאשר אותם אנשי הון יוצרים דור חד של עבדים.מה צריך להיות אכפת לך מעובדי מפעלי ים המלח,שתנאי העסקתם הם כתנאים של המאה ה-19 (המאה הקפיטליסטית ביותר)-כל זמן שהם מפיקים בשבילך את התוצר שמכניסדולרים לקופת המדינה?? בארצות סקנדינביה כל עובד מייצר נטו יותר מאשר במדינת ישראל מכיוון שהוא מקבל שם תנאים מכובדים המעודדים אותו לתת מעצמו יותר מאשר אותו עובד ישראלי. לו עובד בסקנדינביה היה מקבל שכר מינימום השקול ל-3300 ש"ח,גם הוא היה הרבה פחות פרודוקטיבי. ואני לא מצפה שנהיה זהים לסקנדינביה.הלוואי שנהיה חצי מהם.זה עניין של תרבות. אין שום קשר בין מצבה הכלכלי של מדינה לבין גישתה לעובדים.ארה"ב הי המדינה העשירה בעולם,ובכל זאת הפערים שם הם מהגדולים בעולם המערבי (ישראל עוברת אותה יחסית בשנים האחרונות),הפשע בה מהגבוהים בעולם המערבי וביחד עם המולטי-מליארדרים הרבים שחיים בה ויכולים לרכוש את כל מדינת ישראל,חיים בה הומלסים ואנשים חסרי שירותי בריאות בסיסיים,חסרי שירותי חינוך בסיסיים וחסרי תקווה.ואללה:"ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות-בטח ..תלוי למי" אשר לערבים: מדינת ישראל חרטה על דגלה גם שוויון למיעוטים.למה אין הם מקבלים אותם הזדמנויות כמו האזרחים היהודיים? אילו מדיניות זאת היתה נהוגה כלפי יהודים במדינה בחו"ל,היית מכנה זאת אנטישמיות... ואשר לחרדים...אתם בשינוי לא עשיתם כלום-כלום ,כדי שחרדים יצאו לעבוד.חוץ משנאה כלפי חרדם,לא הפגנתם מאום.אז מה הפלא שאתם מעוררים רק יותר אנטגוניזם אצל אילו שאתם רוצים שייצאו לעבוד? ובגלל המדיניות שלכם אתם נראים כמו שאתם נראים בסקרים...

אני בטוח שכמעסיק ע"פ תיאורך

אתה יכול לקבוע את ימי החופשה שלך עצמך , למתי שאתה רוצה. מלבד ניסיון ליבוי יצרים, שהתחיל קודם לכן עם "המרוקאי" (מדובר הרי ביהודי בדיוק כמוך) -לא ברור מה אתה רוצה.

כמעסיק אסור לי להעסיק עובדים בשבת

וכך בתור מנהל חברה עסקית אני מפספס יום עסקים עולמי יקר. שכן ברוב העולם יום המנוחה הוא יום ראשון, למה מונעים ממני כמעסיק לקבוע את יום המנוחה? ומכריחים אותי לבזבז יום עסקים יקר מי משלם לי על כך?? אכפת ליפנים שבשבת בארץ לא עובדים??

אשרת

New member
אני אגיד לך...

כי אתה יהודי, ומשום שאתה יהודי, ואתה גר במדינת ישראל , ואתה ציוני , ואתה תורם למדינה , אתה צריך להדפק. ברוך הבא לישראל 2006!

אני יהודי ואפילו הדלקתי נרות בחנוכה

ומכבד מי שיהודי ודתי כמו שאני מכבד מי שמאמין באלילים. תנו לי אולי לקבוע איך אני רוצה להאמין ולמי אני רוצה להאמין.

ריאליסט

New member
רואים שאתה

אזרח וירטואלי של המדינה. לומר שמי שאומר שאין עניים במדינת ישראל הוא קומוניסט,זהו עיוורון ואי ידיעת המצב. כנראה ששכחת לבקר באזורים עניים בערים , בערי פיתוח ובמקומות אחרים שהעושר שיש לאחרים-מסתיר אותם. כנראה גם שדוחות העוני המתפרסמים כאן כל פרק זמן,לא הגיעו לאוזניך ובעצם לא מענינים אותך. למה שכל אזרח במדינת ישראל יהיה מחוייב לסכן את חייו למען בטחונה הלאומי של המדינה,אבל המדינה לא תהיה מחוייבת לבטחונו האישי,לבטחונו הרפואי,לבטחונו הסוציאלי -של כל אזרח? הרי מספר האזרחים שמתים בגלל שלא קיבלו טיפול רפואי אופטימלי-גבוה בהרבה ממספר האזרחים שמתים בפיגועים.זהו מוות "צודק"? אז זה שהתקשורת לא מתעסקת בזה-אינו אומר שבטחון צריך להמדד רק בבטחון לאומי ולא במדדים אחרים.

אני חושב שהתבלבלת.

החוקים באים להגן על העובד. הם אינם רכוש שלך. זכותם המלאה לנוח בשבת יום המנוחה. דיברת על עצמך. העובדים אינם עבדים שלך.

למעלה