דברי ימי נרניה

Guy K

New member
דברי ימי נרניה

לפחות ככה נדמה לי שזה נקרא בעברית: The Chronicles of NARNIA, התווסף אתמול בשעה טובה לספריה. באנגלית. הוצאת HarperCollins הוציאה את כל שבעת הספרים בכרך אחד, במחיר שערורייתי של 20 דולר. הייתם מאמינים...? המוכרת סיפרה לי, אגב, שיש גם גרסא בכריכה קשה (קניתי את הרכה) - ושהיא עולה משהו כמו חמישה דולרים יותר. רק שלא היה להם את זה. אז אני אחפש. תמיד אפשר להחזיר את הספר שקניתי לחנות. אבל מה שחשוב זה שעכשיו יש לי בבית את הספרים הנפלאים האלו. כשהייתי ילד קראתי כל ספר מהסדרה שמצאתי. פנטסיה ומציאות, ארונות, והזמן שעובר - כשחלק מהדמויות מתבגרות וחלקן נשארות באותו המקום. אני אפילו לא זוכר מה בדיוק קרה שם. אבל אני זוכר שנהניתי. אז הגיע הזמן להנות שוב - הפעם לתמיד. מישהו קרא את הספרים האלה בזמן האחרון ועוד זוכר אותם...? מעניינת אותי דעתכם על הסאגה. אגב - יש יותר משבעה ספרים בסדרה?

Rivendell

New member
אישה כייף ../images/Emo99.gif

נדמה לי שיש לי אותה הוצאה בבית, אני אבדוק מאוחר יותר. קראתי לאחרונה רק את "האריה המכשפה וכו'", שלמרות שכולם מקסימים הוא עדיין המקסים שבהם לטעמי. ולדעתי יש רק שבעה. זה לפחות מה שמוכרים בחנויות.

מירטל

New member
אני אני אני!

לא, אין יותר משבעה ספרים בסדרה. למעשה רק בשנה האחרונה קראתי חמישה מהספרים- היה לי את ה"אריה, המכשפה וארון הבגדים" בערך מגיל שמונה, אבל רק לפני שנה נזכרתי שיש עוד כמה ספרים בסדרה הזאת- את "הנסיך כספיאן" קראתי ואהבתי ( את DLF, שאין לי מושג איך תרגמו אותו, את קריאות ההפתעה של הבחור הקטן הזה, את התגובה של לוסי אחרי שהם חיסלו את הדוב), את "המסע בדורך השחר" אמנם אין לי- זה ספר מדהים עד הפרק האחרון שלו- שבו התפתח אצלי רצון עז לבעוט באסלן. את כיסא הכסף ניסיתי לקרוא לפני כעשר שנים, אבל היו חסרים לי כמה ספרים באמצע, אבל כשקראתי אותו לפני כמה חודשים הוא היה מקסים- אבל הכי טוב לדעתי זה "הסוס ונערו".

pugis

New member
סדרה מופלאה

לפני שבועיים קראתי שוב את אחינו של הקוסם. פנטסטי עם לא מעט רמזים איזוטריים לאורך כל הסדרה. לא ידוע לי על יותר משבעה ספרים. Enjoy

קראתי לפני כמה חודשים

את "אחיינו של הקוסם" ו"המכשפה" ונהינתי מאוד. מתישהו אחזור להמשך הסאגה כי היא באמת מופלאה. יש לי את הספר באותה הוצאה אבל בכריכה קשה. היא ממש מקסימה מהבחינה האסטטית. כוללת ציורים צבעוניים (הבנתי שזו צביעה של הציורים המקוריים), סימנייה מבד כמו בספרים של פעם ועטיפת נייר (jacket). פשוט משגע.

Guy K

New member
באמת...?

לא ידעתי שהכריכה הקשה כל כך הרבה יותר טובה! אחרי ההמלצה שלך אני חושב שאני רץ לקנות אותה. הכריכה הרכה לא מרשימה ממש חיצונית (והציורים בשחור לבן). אני רוצה את הגרסא של הביוקר!

emily play

New member
*הקלה*

כמה טוב לשמוע אתכם אומרים שניהנתם מהם לאחרונה. לא פעם חשבתי לחזור אליהם, אבל נמנעתי מפחד שהקריאה החוזרת לא תהיה אותו דבר ותהרוס את הזיכרון המתוק.

מירטל

New member
זה משהו.

זה משהו שאף פעם לא קרה לי עם ספר טוב - חזרתי לספרי ילדות מדהימים חמש עשרה שנה אחרי שקראתי אותם פעם ראשונה וגיליתי שאני רק נהנית יותר.

Chatulim

New member
גם אני רכשתי את הספר הזה,

דווקא בכריכה קשה (כי זה מה שהיה בחנות
) ואני חייבת לומר שזה הדבר הכי מקסים שנחו עליו עיני בשנים האחרונות. איורים מקסימים לכל הספרים, פונטים גדולים כיאה וכיאות, מסגרת לכל עמוד שנותנת הרגשה אמיתית של לחזור להיות ילדה ולהאמין בכל מה שכתוב בסדרה. רק הסוף שלה היה מאכזב לטעמי, אבל מי זוכר אחרי כל כך הרבה ספרים!

סמיאגול

New member
אני דוקא לא אוהב ספרים מאוחדים

העובדה שמדובר בכמה ספרים נפרדים מאוד קוסמת לי ולאו דוקא בסידרה הזו,גם את הכרונולוגיות של אמבר שמאוד אהובות עליי אני מעדיף בעשרה ספרים(ולא באחד) וכך גם את שר הטבעות בשלושה.

Guy K

New member
יש בזה משהו

אבל מצד שני יש גם משהו קוסם בספר אחד עבה. גם את הספרים של ארמיסטד מופין קניתי בגרסאות של כרך אחד לשלושה ספרים. אני מוצא את זה נורא נחמד שבאותו הספר יש לי שלושה, ארבעה, או שבעה ספרים. כך לא צריך לקום מהכסא כשמסיימים את הספר כדי לקרוא את הספר הבא. מצד שני, כשמסיימים את הספר האחרון - צער הפרידה הרבה יותר משמעותי. כי לא נשארו המשכים לחפש...

guyon

New member
קלייב סטפלס לואיס ונארניה

למיטב ידיעתי יש רק 7 ספרים לסידרה זו, אבל הוא תב גם טרילוגיה על טיסה לחלל וספרים נוספים. תהנו, (אני מצאתי רק את הספר השני בטרילוגיה- לא מתורגם כמובן).

« neta »

New member
קראתי רק אחד

ולא הראשון, את "אחיינו של הקוסם". זה היה בערך בכיתה ו' ודווקא זכור לי שלא אהבתי אותו. אפילו כתבתי עליו יומן קריאה ובסעיף ההמלצה כתבתי למה לא כדאי לקרוא את הספר. יכול להיות שזה מפני שלא קראתי את כל הסדרה, ואולי אם אקרא אותה היום אני אחשוב אחרת. אולי באמת אני אנסה לקרוא אותו שוב... בכל מקרה אני רואה שאני בדעת מיעוט כאן

בארטושק

New member
את לא היחידה

אני דווקא מאוד אהבתי את נרניה, בקריאה ראשונה, בין כיתה ה' ל ז' (לקח זמן עד שמצאתי את כל הסדרה בספריה). אבל בקריאה חוזרת כעבור כמה שנים הם כבר איבדו את טעמם. בעיקר בגלל שאז כבר הבנתי את האלגוריה הנוצרית הפשטנית בסדרה. וחוץ מזה, עד אז כבר התחלתי לקרוא ספרי פנטזיה אחרים, שדי העמידו בצל את נרניה. היוצא מן הכלל היחיד כאן הוא "כס הכסף", שנשאר אהוב עלי.

למעלה