דברי הרב בצרי

"איך רב בסדר גודל כזה, מרשה לעצמו להוציא מפיו

תגובה מס' 28 לראיון עם הרב מסכמת את זה היטב: "נצור לשונך מרע" אומר הפסוק שכל הדיוט יודע. יש אלפי הומוסקסואלים. איך רב בסדר גודל כזה מרשה לעצמו להוציא מפיו דברי שטנה שכאלה, ריבונו של עולם? איך אתה מעז כבוד הרב? איך? ריבונו של עולם רואה אותך, ומה אתה עושה עם תורתו הקדושה, דברי הסתה והבל, בושה וחרפה, השחתת מילים וגרוע מכך: השחתת נשמות של יהודים והוצאתם מהציבור. אנשים כמוך, כבוד הרב בצרי, המוציאים מפיהם מילים כאלה, יושב ריבונו של עולם ומסתכל, סופק ידיו בצער רב ושואל כיצד קרה דבר כזה? היאך מוציא רב כזה מילים מפיו שמעוררות שנאת חינם. עליך לתקן דרכיך כבוד הרב. ממך מצופה ליותר. ריבונו של עולם סולח להדיוטות, לשואלים, לתרים אחר תורתו, אולם מקפיד על רבנים גדולים, האמורים להבין את תורתו יותר מכל אחד, ועליהם מונחת הובלת הדרך של העם שלנו. איך אינך נכלם ממילים היוצאות מפיך? האם אתה ראוי להיות רב בישראל? שאל את עצמך. כלימה וחרפה, יגון וצער ודווי. אתה מרחיק את האנשים מתורת ישראל, אתה בושה וחרפה ליהודים. תתבייש לך !!!

Nחמן

New member
צר לי עליך, פורטי!

למרות שאתה מוחזק בעיניי כאדם מכובד, אינני יכול, שלא לבקר אותך קשות. הרב רון נמנע ברוב חכמתו להיכנס לעימות חזיתי עם הרב ובחר בהתמודדות עניינית. ואתה? הכל יודעים, שלדאבוננו הרב התרחקת מדרך התורה והדברים, שאמר הרב בצרי, גם אם נאמרו בדיוק הענייני וההיסטורי, אז לפחות עליך להבין, שהם כוונו בדיוק לאנשים כמוך. אתה האחרון, שרשאי למתוח ביקורת על הרב בדברי תורה. צר לי גם להשמיע את הדברים, כי למרות הכל אני מוקיר ומכבד אותך, וגם הרב בצרי לא דיבר אישית על מישהו מסוים. א ין ספק, שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם הבעייה היא הדרך המוצעת ע"י הרב רון. רק מה לעשות, שלא כולם תמימי דעים איתו? מה לעשות, שרבים אותך וחושבים, שכל ההומוסקסואלים אינם ראוים לבוא בקהל? אז הבעייה היא אולי אצלנו ולא אצל הרב בצרי. הוא שומע על המצעדים למיניהם ועל אופן התנהגות הצועדים מבחינה מוסרית והלכתית והאינסטינק שלו מגיב כפי שהגיב. תראה לו את הרב רון, ושאפשר גם אחרת, אני מבטיחך, ש/רוב הרבנים ידברו אחרת.

אדם מן הרחוב אילו היה מתבטא כמוהו

לא הייתי מניד עפעף. אבל מנהיג של קהילה שלמה ששותָה בצמא כל מילה שלו, חייב שיהיה אחראי לא רק למעשיו שלו עצמו, אלא גם למעשיהם של אלפי האנשים שהוא מנהיג. ואילו הוא מסית. ובסופו של דבר אחד מתוך אלפי מאמיניו יפגע פיזית בהומו או אפילו בראש עיר שמרשה להומואים לצעוד בעירו. איפה חוש האחריות של הרב הזה? נחמן, אתה מסכים שמנהיג ידבר כך? הרב בצרי חזר בו כבר פעם מדברים שהוא אמר על ערבים. הוא היה עלול להצית מהומות ולגרום לנפגעים בנפש, ולכן הוא חזר בו והתנצל, והתחייב שלא לדבר כך על ערבים. מה שנכון לגבי מיעוט אחד, נכון גם לגבי מיעוט אחר.

Nחמן

New member
ולכן לא מגיע לו צ'אנס?

הרב רון כתב לו בתקיפות אבל במלוא הנימוס. למה לא לחכות לתגובתו של הרב בצרי? אם לא ימצא לנכון להגיב, אפשר לפרסם את התגובה ברבים. אין לי ספק, שהרב רון עושה עבודה מצוינת, ששום אדם או ארגון לא עשה לפניו. הוא שילם על כך מחיר אישי יקר אבל לא מצטער על מעשיו. כולנו צריכים להוקיר לו תודה על פעילותו ולשער את מידת הזמן, שנדרש על ידו לצורך זה. תסכים איתי, שתגובה בוואלה או בויינט שווה עשרת מונים יותר מאשר תגובה בפורום "הומואים דתיים" ב"תפוז".

קטונתי

לא חשבתי שהתגובה שלי אמורה להיות במקום זו של הרב רון. אני כותב כאן בפורום כאחד העם, ולא כמנהיג. הרב רון הוא מנהיג והוא נוקט בדרך הנכונה היאה למנהיג.

Nחמן

New member
אשריך, פורטי! ../images/Emo140.gif ../images/Emo24.gif

במגילת שיר השירים נאמר: "כפלח הרימון רקתך" דורשים חז"ל: אל תקרא "רקתך" אלא "ריקנך". אפחלו ריקנים שבעם מלאים מצוות כרימון... שיהיה לך חג שמח, ושירבו כמותך בישראל באמירת האמת. אוהב מכל ה
ומצפה חראותך סוף סוף בריא ושלם נח

oneofus

New member
צביעות טיפשות וגאוה טיפשית

אתם - שמתעקשים להוציא את העיניים - בשביל מה? טוב לא יצא מזה - נהפוך הוא כמו אתם רוצים לומר את דעתכם בריש גלי - גם הוא אז על מה אתם מלינים? בודאי שיש סוטים, ואין כאן שום עניין של "שויצריות" אוקי כל אחד יעשה בביתו כראות עיניו אבל למה לעשות את זה בחוץ? למה אתם מצפים מרב? הדת אינה סובלנית. אנחנו בעידן המודרני סובלנים כלפי השונים, אבל לא צריך לעשות פיפי מהמקפצה!

לא צביעות, לא טפשות ולא גאווה טפשית

אתה כנראה לא יודע מה היתה מנת חלקינו כשהסתתרנו וחששנו לחיות כמי שאנחנו. בגלל הסתתרות במשך דורות - עשקו אותנו, בלשון המעטה. אני גדלתי ובגרתי בעידן שבו הומואים חיו בסתר ובפחד. נידו אותנו, גרשו אותנו ממקומות עבודה, היגלו אותנו מן הארץ, לעגו, שמו במעצר, היכו, ואף רצחו. תודות למצעדי מחאה והפגנות ותודות להשבת מלחמה שערה, החוקים שונו, ואנחנו השגנו חופש יחסי, הגנה של החוק עלינו (במקום החוקים שתקפו וענשו אותנו), וכבוד עצמי. העבודה לא הושלמה עדיין. לא נשלים עם החזרת הגלגל לאחור, לא נחזור לחיי סתר. ווהעבודה עדיין רבה: עדיין יש לנו שונאים, עדיין ישנם חוקים המפלים אותנו בצורה בוטה ומבישה. לכן נמשיך לצעוד ולהפגין עד שנקבל שוויון מלא.

Nחמן

New member
תגובה לכל המגיבים

מעבר להתנגדותי האישית למצעד אני סבור, שיש בו יותר נזק מאשר תועלת. אם ניקח את הרב בצרי כדוגמא, כנראה הרב בצרי לא שמע על ארגון הו"ד ועל פעולותיו. הרב בצרי שמע רק על מצעד הגאווה ועל מתכונתו התל אביבית ומה פלא, שהגיב כפי שהגיב? כידוע "אילני סרק קולם הולך"ואילו עצי הפרי גדלים בשקט בשקט ונותנים את פרים. יתכן, שאילו החברה ההומוסקסואלית הדתית הייתה מבליטה עצמה פחות ודואגת למצוא את הגשר ואת המסילות לליבם של הרבנים, לא היינו שומעים מפי הרב בצרי את הדברים שאמר בעניין זה. לכל אלה, שתקפו את הרב בצרי במילים בוטות, הנה הרקע לדברים. לא לחינם הורו לנו חז"ל להיזהר בכבוד חכמים.

oneofus

New member
אתה סותר את עצמך

ראשית מה שהיה - מת בעידן המודרני החוק שוה לכולם שנית אני לא מכיר מקום שמפלה חד מיניים . שלישית אתה לא יכול לדרוש מאחרים שלא מוכנים לקבל אותך - שיקבלו , ממש כמו שהם לא יכולים לדרוש שתסכים עימם לכן יחיה כל אחד במשבצת שלו!

אתה לא מכיר ?

האם מותר לשני גברים אוהבים להתחתן בארץ? האם מותר לזוג חד מיני לאמץ ילדים בארץ? האם חוקי ירושה בארץ הוגנים כלפי בני זוג מאותו מין? כל תנועות השחרור השיגו את מה שהשיגו על ידי מחאה והפגנות. כולל מזרחיים בוואדי סליב בחיפה, כולל שחורים באמריקה וכולל נשים באירופה. אני לא צריך שיקבלו אותי, תמיד ישנן קבוצות אוכלוסיה לא אהודות. אבל כל עוד אני לא שווה לסטרייט בעיני החוק, יש על מה למחות ולהרעיש. אני לא צריך שהרב בצרי יקבל אותי, ומותר לו לומר זאץ אבל כל עוד הוא מסית נגדי בצורה בוטה ובמילים גסות, אמחה ואדרוש התנצלות.

oneofus

New member
לא

ולגבי ואדי סליב - אתה טועה הארועים לא הועילו ממעותית אלא רק באופן נקודתי לגבי שאר הדברים שהעלית. - זה לא רלוונטי לדיון הקודם

OnlyLeigh

New member
מהי אותה התעקשות להוציא עיניים?

להצהיר מי אתה באמת? להחזיק ידיים ברחוב? להתנשק...רחמנא לצלן... באמצע הרחוב? מעין פריווילגיות שבעידן המודרני שאתה מדבר עליו לסטרייטים מותר ואף רצוי, כאשר המיניות שונה, זו הוצאת עיניים. "למה אתם מצפים מרב? הדת אינה סובלנית" האם זה אומר שהיא חפה מביקורת? האם זה אומר שאין להתנגד לה?

ענבאך

New member
../images/Emo45.gif

נשבר לי שעל כל דבר אומרים "אבל ככה הדת אומרת". הדת אומרת שאפשר להתנהג חרא בערך... לכולם. להומואים, לנשים... זה שהדת שלך אומרת משהו, לא אומר שזה נותן לך אישור להתנהג כמו חרא של בן-אדם.

oneofus

New member
מצעד

להתנשק ברחוב גם אני לא מנשק את אשתי ברחוב - אני לא דתי חלילה

playtrip

New member
שטן...

הפירושים בתורה לשטן הם מתנגד... שנאמר, ויקם ה' שטן לירבעם. מלבד זאת, יש את הפירוש באיוב, ושם השטן נוגע בגופו וברכושו של איוב, אך לא בנפשו... ז"א, אם תחשוב על זה... הצער והבלבול שאיוב זכה לו, יכול להתפרש כהתנחלות של השטן בגופו... פירוש אחר... היצר, הוא כח המדמה... זהו למעשה חלק ממערכת בגוף שנועדה לשמור עליך אך בפועל בגלל שהחשיבה שלך היא גם אנליטית, אתה עשוי לטעות בגלל החלק הזה שבך... במסכת כלשהיא נכתב שזהו כח שבפועל נועד לקרב אותך לאדם אשר אתה מוצא כידידותי, ולהתרחק מאדם אותו אתה מזהה כאוייב... ז"א, המדמה הזה נוצר כדי להציל אותך מסכנות אך בפועל הוא עושה עבודה גרועה יותר מאשר מביא תועלת מפני שהוא מדמה אויבים לידידים וידידים לאוייבים... נניח, רק בשל חיתוך דיבורם, או מראם וצורתם... כדוגמת שלושה באים בלילה, ליסטים, מזיקים וכו'... הרביעי אשר לא מוזכר הוא חסיד... לך תבדיל בניהם. יצר הרע, הוא לעיתים יגן עליך בכך שישכיח ממך דברים... אומרים ששיכחה היא בכל זאת דבר טוב, מפני שבזכותה למשל ניתן לקיים את מצוות "שכחה" הקשורה לקצירת השדה... ז"א באם שכחת אלומה, אל תשוב לקחתה, לעניים תהיה... זאת אומרת, אתה יכול לנצל את החסרונות שלך בתור יתרונות, אף בחי' אלמדה פושעים דרכך וחטאים אליך ישובו... תמיד תיתן צדקה למשל. יש לך על מה לסמוך.

הרב בצרי חזר בו מדברי הסתה -בגלל איום הפרקליט

הפרקליטות. הנה הציטוט מתוך אתר וואלה: "... ובהזדמנות אחרת כינה את העם הערבי "עם של חמור", התבטאות בגינה הוא הואשם בהסתה, ובמסגרת הסדר טיעון שנחתם עם הפרקליטות התחייב שלא לחזור על העבירה ולפרסם קול קורא בו הוא מתנצל וחוזר בו מהדברים." ברור שהוא לא בעל חסינות מפני החוק. ולכן לדעתי יש לאלץ אותו לחזור בו מדבריו שאמר עלינו, ההומואים.

למעלה