דברי הרב בצרי

דברי הרב בצרי

לק"י שלום לכולם, בעקבות דבריו של הרב בצרי שפורסמו הבוקר באתר "וואלה" http://news.walla.co.il/?w=//1829763 אנחנו מביאים כאן את תגובת ארגון הו"ד : לק"י "חביב אדם שנברא בצלם" ! / הרב רון יוסף – מנהל ארגון הו"ד תגובה לדבריו של הרב בצרי. כרב אורתודוקסי בעל נטיה הומוסקסואלית אני מבקש לדון בסוגיה הנטייה ההומוסקסואלית בהקשרו של העולם הדתי. על סמך איזה עקרון (מלבד דעה קדומה) יכולה אפליה כזאת להיות מוצדקת? אפילו המחמיר שבין פוסקי ההלכה, כמו גם הרב בצרי, יאמר שאין איסור בנטייה ההומוסקסואלית. מכך נובע שהחטא היחיד שההלכה יכולה לטעון נגדו הוא החטא של משכב זכור (שהוא איסור ברור). אך מה קרה להנחת החפות משפע? מה קרה להנחה שכל יהודי בחזקת כשר? [טור יורה דעה קי"ט, משנה ברורה סימן קל"ו ס"ק ט']? האם זה הולם לשער באופן אוטומטי שכל בעל נטייה הומוסקסואל אשם במשכב זכור? אולי בעצם נתפס הומוסקסואל מוצהר כדמות רעה לחיקוי בגלל שאינו מקים משפחה "רגילה"? כי כאן אשאל האם דבריו של הנביא ישעיה "ונתתי להם בביתי ובחומותי יד ושם, טוב מבנים ומבנות, שם עולם אתן לו אשר לא ייכרת" הוא לא מסר מספיק חשוב בעולם היהודי? ומה עם בן עזאי ואחרים? בגמרא [חולין ו'] כתוב שפעם רבי מאיר אכל ירק שגדל בבית שאן במהלך שנת השמיטה ושרבי יהודה הנשיא ניצל תקדים זה כדי להצהיר שבית שאן משוחררת לצמיתות ממגבלות שנת השמיטה, אף על פי שהיא בתוך גבולות ארץ ישראל. ההתנגדות לצעד הזה הייתה קולנית: "איך תוכל להתיר דבר שהיה אסור בהחלט בעיני כל קודמיך?" רבי שאל את מבקריו איך יסבירו את העובדה שמלכים צדיקים שקדמו לחזקיה, כמו אסא ויהושפט, לא הרסו את העצם למרות שהיו נחרצים בהסרת עבודה זרה. "מקום הניחו לו אבותיו להתגדר בו; אף אני מקום הניחו לי אבותי להתגדר בו." על המקרה הזה מעיר רש"י: "כשיבאו בנינו אחרינו אם לא ימצאו מה לתקן במה יגדל שמם?" . האם יהיה זה דמיוני מדי לשער שקודמינו הותירו לנו מקום לעשות שם לעצמנו? האם יהיה זה דמיוני מדי להציע שעל דורנו לעשות שם לעצמו בכך שיתקן זכויותיהם של ההומוסקסואלים שומרי מצוות? אכן, הגיע הזמן. מקומם אותי שהופכים דברי תורה טהורה ועמוקה לסיסמאות של שנאה חשוכה ופרועה. מי שמנפנף בפסוקים של תועבה ומעשה ארץ מצרים וכו' ולא מבדיל בין הנטייה למעשה, לא למד כנראה בעיון היטב והעמקה את הסוגיא בתום לב, כמו שנדרש בכל סוגיא, אלא מוצא משהו שמצלצל בשטחיות כפי רצונו ומיד מנפנף בו ועושה ממנו דגל של גזענות ושנאה, וזו פגיעה בתורה ובנותנה, לא פחות ממה שזה פשע כלפי בני האדם שנפגעים מזה. ישראל נמצאת בסכנה להפוך לסדום. אבל זה לא יקרה בגלל בעלי הנטייה – לפחות לא על פי הנביא יחזקאל וחז"ל. מה שהביא את חרון אפו של האל על סדום לא היה הומוסקסואליות, אלא חוסר קבלת האחר, אכזריות, יהירות, תאוות בצע, אדישות, פחד מאובדן ויותר מכל – אלימות כלפי השונה. הרי תורת ישראל היא תורה בה מצוות "ואהבת לרעך כמוך" חשובה ומהותית ביהדות, ביחס לתרי"ב המצוות האחרות. היא הוגדרה על ידי רבי עקיבא ככלל גדול בתורה. יחד עם מצוות "ואהבת את ה' אלהיך" הן שני יסודות תורת ישראל. לפי היהדות, כל אדם, ולא משנה אם הומוסקסואל או הטרוסקסואל, נברא בצלם אלוהים. וכבר אמרו חכמים כי רק כאשר בני האדם ילמדו לאהוב ולכבד האחד את השני הם יצליחו לראות בזולתם את הנשמה האלוהית. חלק ניכר מהשנאה נובע מאי הבנה בסיסית של מושגי יסוד כשנער, בעיקר דתי, מגלה שהוא הומוסקסואל הוא צריך להתמודד תחילה עם הפחד והייאוש. הרי כל מה ששמע על הנושא זה מונחים כמו "עונש כרת" ו"מיתה בסקילה" פתאום הפסוקים הללו מדברים, לכאורה, עליו. הוא מזוהה לפתע עם מילים כמו "טומאה""שטן" פתאום אומרים לו שהוא נמשך לתועבה. לבהלה והייאוש מוסיפים העובדה שבחברה הדתית מתייחסים לכל התופעה כאל "מוקצה מחמת מיאוס" כי "אצלנו זה לא קורה". רבנים ואנשי חינוך חוששים שעצם הדיון בסוגיה הוא לא צנוע ועלול לתת לגיטימציה לתופעות כאלו. מתוך כך, בורות ואי הבנה הן תופעות רווחות בחברה הדתית ואיתן באה אווירה של דעות קדומות ושנאה. חלק ניכר מהשנאה והיחס הקלוקל נובע מאי הבנה בסיסית של מושגי יסוד, כמו למשל העובדה כי ההלכה עוסקת בפעילויות מיניות, אך לא בזהויות מיניות. בהלכה אין איסור על זהות הומוסקסואלית והיא עוסקת ביצרים מיניים שעלינו לשלוט בהם. קיים בלבול בין "נטייה מינית" (תופעה ביולוגית- פסיכולוגית) לבין "זהות מינית" (בעל משמעויות פוליטיות – חברתיות בעיקר). לכל אנוש יש נטייה מינית כלשהי. המנעד של הנטייה המינית הוא רחב ומורכב – אך כולו בתחום הביולוגי – פסיכולוגי. יהדות אינה עניין של הכל או כלום, "כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". על כל אחד להשתדל בעבודת הבורא באותו מצב ובאותה נקודה בה הוא נמצא. דבריו של הרב בצרי אינם במקומם בייחוד כי המדובר בדיני נפשות ועל זה נאמר "חכמים היזהרו בדבריכם". אני קורא לרב בצרי להיפגש עמנו בארגון הו"ד. יש צורך חיוני לקיים דיון יהודי וישראלי העוסק בסוגיות כגון השתייכות, צדק חברתי, רווחה ומוסר,כפי שהתנהלו במשך שלושת אלפי שנים ומתוך כך לזכות את הפרט והחברה בטיב המשמעות המסורתית האורתודוקסית של זיקת הברית, הכוללת לא רק חיי מצוות שבין אדם למקום, אלא גם כינונה של חברה צודקת המושתת על אהבת הזולת, גם אם לא מסכימים לכל עמדותיו ורצונותיו. אולי מי שנאלץ לעמוד במצב קיצוני וקשה של להיות הומוסקסואל בגלוי בסביבה עוינת יכול שפירות ההתמודדות שלו יעשו אותו למורה דרך לאחרים שמתמודדים עם דורסנות של סביבה דתית כלפי האנושיות בתחומים אחרים, וגם מורה דרך לחברה הדתית עצמה כיצד לא להיות מסולפת. אני לא חושב שזה מופרך לחשוב שהומוסקסואלים שומרי תורה ומצוות יכולים להיות בין מובילי הדרך של החברה הדתית הכללית. ליצור, לחדש, לברר מחדש, להעמיק, לא ללכת באופן חסר מחשבה אחרי מוסכמות וממסד מאובק, להחזיר את האנושיות כנושא מרכזי. במאמר "הטעיותיה של דר. לורה על הומוסקסואליות" כתב הרב שמואל בוטח: "על הדתיים להיפטר מההומופוביה שלהם ולבטל את המדיניות המפלה הטוענת שהומוסקסואליות היא סטייה המסומנת על ידי אלוהים לביקורת נוקבת ומיוחדת. כמו גברים ונשים הטרוסקסואלים, להט"בים הם ילדי האלוהים, המסוגלים להביא אור ואהבה לעולם שחשכתו נגרמת לו, לא רק בידי חטא אלא גם בידי דעות קדומות מוטעות ומטעות". אמן. www.hod.org.il

התלבטתי רבות אם להגיב או להחריש...

לבל חלילה אחטא בלשוני כי מטבעי אני מכבד כל רב ורב בישראל לפי כבודו ומעלתו בבחינת "והיו עיניך רואות את מוריך" אבל לאחר שקראתי את השאלה שנשאלה בכתבה באתר וואלה והתשובה שנענתה (ראו הנאמר למטה...), הזדעזעתי ודמעתי (כן אני מאוד רגיש) לנוכח העובדה שאני כביכול נקרא: "מתועב" "בזוי" "מגעיל" - אני שמשתדך לקיים תורה ומצוות קלה כבחמורה (וכי יש צדיק בארץ ולא יחטא, כל שכן יהודי פשוט כמוני). אני שנבראתי בצלם אלוקים, שזכיתי להתחתן ולהביא זרע של קיימ לעולם בקדושה ובטהרה, אני שמתפלל 3 תפילות ביום במנין, קובע עיתים לתורה, עוטה עליי ציצית צמר כל שעות היממה גם בשינה וגם בקיץ ובשיא החום, אני שאוהב את הזולת ומשתדל לסייע ולעזור, לחזק את הצעירים לבל ינשרו מדרך התורה. אני התולעת הקטנה שאלוקים הביא לעולם הזה בעל כורחי וגם הפיח בי נשמה שבאה לתקן מאן דהוא מהדור הקודם, אני שמתרחק מהכיעור וממשכב זכר כרחוק מזרח ממערב, רק בגלל שיש לי נטיה ומשיכה לבני מיני, אני כך מכונה? אנא אל תנסו חלילה וחס לדבר סרה באף אחד ובוודאי לא ברבנים גדולי ישראל, הרב רון יוסף, שהתמנה כרב בישראל בזכות ולא בחד, יודע מה להשיב ועשה זאת עפ"י דרך התורה בדרכי נועם. כואב לי שאני וחבריי הרבים והטובים כאן בפורום הו"ד היקר ובכל מקום אחר נקראים כך. ידועה לכל דעתי על המצעדים ועל הכינוי שהדביקו לנו "גאווה" תכונה מהגרועות שיש, אנחנו כאן נכריז על "יום הענווה והצניעות" ובמקום המצעד שגורם לפרובוקציות מיותרות ולהתכ[גברות ההומופוביה, נעשה מפגשים חברתיים, תרבותיים, תורניים ונקיים דיונים שיכילו את מי שאנו ולמה נבאנו כפי שאנו, עם דמויות תורניות. אני רוצה שוב לחזור ולהדגיש שאסור בתכלת האיסור לדבר מילה וחצי מילה כזו או אחרת על רב זה או אחר!!! ************************************************************************************************************************ הקטע הרלוונטי מהכתבה שהופיעה באתר וואלה: בעבר התבטאת נגד הומוסקסואלים וכינית אותם "מחלה" ו"תועבה". היום תציין הכנסת את יום הגאווה, וביום שישי הקרוב יתקיים מצעד הגאווה השנתי בתל אביב. האם אין מקום לתת לאנשים אלה שסובלים מהשפלות מסביבתם יום אחד בו הם יכולים להתגאות במי שהם? "אני זוכר שבמדינת ישראל אדם שהיה עושה דבר כזה, היו לוקחים אותו, שופטים אותו ומכניסים אותו לבית הסוהר. התורה אומרת 'ואת זכר לא תשכב משכבי אישה – תועבה היא' (ויקרא יח, כב), התורה מכנה זאת תועבה: מי שמתגאה בתועבה - הוא האדם הכי מתועב שבעולם. צריך שיבינו שהם מתועבים, הם לא יכולים לשנות את המילה מתועבה לגאווה. יש מי שרוצים להגיד שהם חולים כי זוהי התאווה שלהם. אין שום חולי בזה: אם התורה מצווה אותנו לא לעשות את הדבר הזה אז סימן שזה ברשותנו לעשות או לא לעשות. זו לא מחלה - הם רוצים לעשות תועבה כי היצר הרע והשטן מכניסים להם בראש להיות מתועבים והם מתגאים בזה. זו בושה וחרפה לעם ישראל, למדינה, לערים ולראשי העיר שנותנים מעמד לאנשים בזויים כאלה. זה ממש מגעיל". ******************************************************************************************************************************* אנא קראו את הדברים ובמקום חלילה להתלהם, נתחזק בקיום התורה והמצוות ביתר שאת וביתר עוז!!!

Crazy Midget

New member
יורקים עליך ואתה אומר שזה גשם.

"אני רוצה שוב לחזור ולהדגיש שאסור בתכלת האיסור לדבר מילה וחצי מילה כזו או אחרת על רב זה או אחר!!!" - באיזה סרט אתה חי? אתה מבין עד כמה שטפו לך את המוח? אתה באמת עד כדי כך עיוור שאתה מגן על מי שהיה משמיד אותך בלי לחשוב פעמיים? על מי שאחראי לרצח בשנה שעברה? כשאדם מתחיל להשמע ולהסיט כמו גבלס, וזה לא משנה אם הוא רב או סתם אידיוט (ע"ע בצרי), צריך להתקומם כנגד זה. פתח קצת את הראש מעבר לחינוך הדתי שסגר לך אותו. אין לאף "רב" זכות לדבר כך.

Nחמן

New member
תבין היטב

הרב הוא בראש וראשונה תלמיד חכם אבל גם בן אדם יציר אנוש. לא יתכן, שבגלל שהרב התבטא באופן, שאינו לרוחך, כבודו יהיה למרמס. אם כך הדבר, לא יהיו רבנים בישראל. האיסור לזלזל בתלמיד חכם אפילו נרמז בתורה: המה מי מריבה אשר רבו בני ישראל את ה' (במדבר כ' י"ג). וכי את ה' רבו? הלוא הם רבו עם משה! אלא מכאן דורשים חז"ל, שכלח העושה מריבה עם רבו, כאילו עושה מריבה עם שכינה. גם אם איננו רבך הישיר, עדיין אתה מחויב בכבודו. לגבי הדברים שאמר, יפה כתב לו הרב רון ויפה לא פחות הגיב "מצפה לגאולה". זה איננו גשם. בוודאי מצפים מהרב לרגישות אולם חובה לדון כל אדם לכף זכות ועל אחת כמה וכמה תלמידי חכמים ובוודאי לא על סמך מלה או שתים בתחומים, שאינם מקובלים עלינו. בדרך אגב - חדש בפורום? אם כן, ברוך הבא, ואם לאו, סליחה, שלא יכולתי להתייחס להודעותיך עד כה. באהבה נח

אני דתי עם ראש פתוח ואוהב!!!!

אתה קטן מאוד בשביל שתחנך אותי!!! אין לך שום זכות עם כל הכבוד, לפתוח את פיך ולהשמיץ!!! אני דומיני דתי ויש לי את כל הכבוד לכל רב ורב בישראל, גם אם הוא יאמר מה שיאמר. אתה מדבר שטויות ואתה האחרון שתחליט בשבילי מה היא שטיפת מח ומה הוא עיוור!!! אני חי בעולם הזה ואני אכבד ואמשיך לכבד כל רב. אף אחד לא רוצה להשמידני, מי שגורם לכלכ זה זה אתה ושכמותך שמחפשים לעשות פרובקציות ולעורר מהומה, רב בשביל להמשיץ ולכלכלך!!! ואגב, כל עוד לא נמצא הרוצח - איך אתה מעיז להאשים את מי שאחראי לרצח? אני כאבתי ואכאב כשידברו על הומואים/דומיניים - אל מכאן ועד להתקומם כנגד רבנים המרחק כרחוק מזרח ממערב. גדלתי על ברכי היהדות והדת ואף אחד ובטח לא אתה תגרום לי לכפור!!! תקרא את המאמר שכתב הרב רון יוסף, רב שהו הומוסקסואל בדרכי נוע, בלי להשתלח ובלי לכלכלך. כי זוהי דרכה של תורה!!!

Crazy Midget

New member
אתה כ"כ עיוור שאני פשוט מרחם עליך.

אתה סגור כ"כ בתוך הקופסא הקטן שהדת הכניסה אותך, שאתה לא מעז להסתכל החוצה. "אני אכבד ואמשיך לכבד כל רב" - זה כבר אומר הרבה מאוד עליך ועל שטיפת המוח שעברת. יש אנשים, ולא משנה כמה "גדולים בתורה" שמגיע להם אפס -0- כבוד. בצרי הוא אחד מהם. ברגע שבן אדם מתבטא כך צריכים פשוט להתעלם ממנו מיד. בצרי, יחד עם רבנים רבים אחרים, יחד עם חבריך מש"ס (ישי.. זאב..) היו מעיפים אותך לאלף עזאזל אם רק הייתה ניתנת להם האפשרות. "רב" הוא בסה"כ אדם שמתעסק במיתולוגיה יהודית. במקרים רבים הם אפילו לא בני אדם (לפי הסטנדרטים שלי). הכבוד שמגיע לו הוא הכבוד שהוא זוכה לו, ולאותו בצרי לא מגיע שום כבוד. "ואגב, כל עוד לא נמצא הרוצח - איך אתה מעיז להאשים את מי שאחראי לרצח?" - מדהים איך אתה מגן על אנשים עם דם על הידיים שלהם, רק בגלל החינוך הדתי שעברת. אז אולי הרוצח לא מתלמידי הרב, אבל הרוצח הבא יהיה. ה"רב" בצרי הוא בן אדם עם דם על הידיים שלו. הוא לא יותר טוב מאוונגליסטים שמסיתים לרצח. "אבל מכאן ועד להתקומם כנגד רבנים המרחק כרחוק מזרח ממערב." - גוועלד! גוועלד! איך אני מעז להתקומם כנגד רב?! אתה צריך לעבור ניעור דחוף. הומו דתי שמגן ככה על אותם "רבנים" הוא לא יותר ממזוכיסט חסר חשיבה עצמית. קראתי את המאמר של הרב רון יוסף, אמנם הוא מעז להתבטא קצת, אבל זה ממש לא מספיק. נגד אנשים כמו בצרי צריך לצאת בצעקה, לנדות אותם בלי לחשוב פעמיים, ולא להתחנף אליהם בתקווה שאולי יתרככו קצת. חזרה נעימה בשאלה מלאה.

Crazy Midget

New member
לא תודה, אני מעניק לך את כל רחמיי. תתפכח.

אגב, אפשר להמעיט בסימני קריאה.

playtrip

New member
אני יכול להציע לך מטריה אם אתה רוצה.

תמורת שוחד קטן לאנשי הד(ע)ת.

Nחמן

New member
../images/Emo24.gif ישר כוח גדול על דבריך!

ישר כוח גם למצפה לגאולה על תגובתו. קיימתם בזאת מצוות "ואהבת לרעך כמוך" וגם "ואהבת את ה' א-לוהיך". למי שלא הבין, רבי עקיבא היה דורש ריבוי על כל "את" שבתורה וכשהגיע ל"ואהבת את ה' א-לוהיך", התקשה למצוא ריבוי, שהרי אין א-ל אחר מלבדו יתברך. לבסוף מצא, ש"את ה' א-לוהיך" - לרבות תלמידי חכמים. גם כאשר תלמיד חכם טועה, יש להיזהר בכבודו ולהשיב לו בנחת. לצערי הרב הבורות היא לא רק נחלתם של רבנים (בעניין זה כמובן, שהרי אין הם אמורים להיות בעלי השכלה פסיכולוגית) אלא גם של אנשים מאיתנו. חלילה לי מלשפוט איש אבל התוצאה חוזרת אלינו בגדול.כשמדברים על גאווה בכלל, הרי זה מקומם את גדולי הרבנים ובצדק. מכאן קצרה הדרך לבוא לידי טעות כוללת להבחנה בין הנטייה לבין המעשה. כשמדברים על מצעד הגאווה בתל אביב (ואפילו בירושלים), הרי זה מעלה את חמתם של הרבנים המתונים ביותר. צריך להבין, שכל מה שהרבנים יודעים על הומוסקסואליות הוא מכותרות התקשורת: "זכויות", "נישואין חד-מיניים, ועוד ועוד. לכן אין הם אשמים בבורות, שנובעת מתוך הידע המוטעה, שאנחנו הקנינו להם.

ולי אין שום בעיה להגיב לכל אחד גם אם הוא "רב"

כמו כל סוגיה שבאה לפתחם של הרבנים והמחנכים גם זו מתפוצצת ותתפוצץ להם בפרצוף. מדובר הרי בעוד סוגיה חינוכית/תרבותית שהם לא יכולים להתמודד איתה וכאלה יש רבות: הדתל"שיות, הסמים (כמשהו שלילי [???]), הרווקות המאוחרת, החשיפה והמעבר לברסלב, וכן: גם התמודדות הם הומואים במגזר. מדובר הלא בדרך התמודדות חרדית: להתעלם/להתכחש/לבוז/להוקיע וכ"ו וכ"ו הם עוד לא נחשפו לנשואים הומואים במגזר... לרבנים הומואים במגזר...(בעצם...כבר כן) ואח"כ כבוד הרב יעשה סיבוב מעל שמי הארץ או יזרוק נרות או בולשיט אחר כדי לתקן את שנאת ישראל... התגובה של הו"ד מצוינת אבל זה רק עניין של זמן עד שהחברה הדתית תתעדכן... וסליחה אם אני פוגע במישהו

Nחמן

New member
אין שום בעייה להגיב

ואת עשה הרב רון בהצטיינות. כרב הוא יודע היטב משמעותה של המחלוקת. יש להבין גם את הצד האחר (ראה תגובתי ל"טיף טף"). אני מסכים כמעט עם כל דבריך פרט למשפט אחד: כבוד הרב יעשה סיבוב מעל שמי הארץ או יזרוק נרות או בולשיט אחר כדי לתקן את שנאת ישראל... לכבוד הרב יש כוונות טובות מאוד. רבים הציל מעוון ורבים נושעו על ידו. לכן אין לזלזל במידותיו הטובות. עם זאת כבוד הרב הוא בשר ודם ילוד אשה, שהסתופף בצל התורה כל ימיו ולא השכיל להבין את ההבדל בין הנטייה, שאולי היא מולדת ואולי היא נרכשת, לבין המעשה בפועל, שאסור בתכלית האיסור (כמובן גם מבלי להקל ראש באיסור ה"קל" של הוצאת זרע לבטלה. אבל מה יעשה הבן ולא יחטא?...). ושוב אחזור ואבקש לקרוא את תגובתי לטיף טף. היא נוגעת לכל אחד ואחד מאיתנו.

המשך כך, הרב רון!

רק כך יש לנו תקווה וסיכוי לגרש את החושך ולהפיץ את האור. המשך לחנך את עמיתך הבורים, הרב רון.

Nחמן

New member
תבורך גם אתה על המחמאות

אבל לבטח אתה מתכוון לבורות דווקא בעניין ההומוסקסואלי. יש לה מקור. היא לא באה בגלל שהרב לא למד אלא דווקא מפני שלמד אבל... את הדברים השליליים (ע"פ ההלכה). לכן יפה השיב לו הרב רון בשפה ברורה ובנעימה, שכידוע, על דרך המשל, מתחת לכל בוץ מסתתרת לה אמת מים צלולה ונקייה. כך גם בקרב ההומוסקסואלים.

קראתי הכל, מכתב מעולה!!

למרות..... למרות שקשה לי להאמין שיש זוגות הומואים (בעיקר צעירים) שחיים יחד ונמנעים ממשכב זכור..... זה לא נשמע הגיוני.

J u n k y

New member
כנראה שיש, אבל לא הרבה

יש כאלה שפשוט לא אוהבים חדירות - זה לא עושה להם את זה. ומין אוראלי למיטב ידיעתי לא אסור מדאורייתא

קראתי את הראיון. דברי בצרי הם בגדר הסתה!

נכון, הוא עצמו אולי לא ינהג באלימות נגד הומו. אבל צאן מרעיתו, קהל שומעיו, מתוכם ייצא האיש האלים הבא שינסה לפגוע בנו פיזית. יש להזהירו שהוא מסית לשפיכות דמים.

למעלה