דברים על דיוקם

לא קשור למדע, קשור לאינטרסים

נכון להיום, אין לאף אחד אינטרס לחקור השפעות בריאותיות של צ´י קונג. למה? כי אין בזה כסף. חברות התרופות - המממנות המסורתיות של מחקר רפואי בתרבות המערבית (ערס המדע, לא שזה משנה) - לא ירוויחו דבר מהוכחה שסדרת תרגילים זו או אחרת משפרת את הבריאות באופן סטטיסטי. הן כן מרוויחות מפיתוח ייחודי שניתן לרשום עליו פטנט ולמכור בקופסא, בלי תלות (כמעט) במתווכים (רופאים ורוקחים בבתי מרקחת) שבין החברה לחולה (צרכן סופי). בלי מימון רציני למחקר, חוקרים רציניים ומעבדות מחקר לא ייגעו בנושא. אם אף אחד לא חוקר, הנושא לא מקודם. זו לא מגבלה אינהרנטית למדע חד מימדי כזה או אחר - זו מגבלה פוליטית.

orii

New member
גם וגם

דלית, אתה צודק לגבי האינטרסים והפוליטיקה שהיא חלק מהמדע. אולם, יש בעיות מדעיות "נטו" שעדיין מאוד קשה למדע להתמודד איתן ברצינות.

alon_o

New member
בין אימון מאוזן

בחדר כושר ואימון באומנות לחימה - נכון, אין תשובה, או לפחות לא מצאתי מעולם. בין הרמת משקולות, או רק ריצה ואומנות לחימה, לאומנות הלחימה יש יתרון ברור באיזון בלבד. אני לא חושב שניתן למדוד הבדלים בין אומנויות בגלל שלכל אימון שתלך, גם באותה שיטה, יהיו הרי הבדלים. בקשר לנזק...מה מזיק יותר, ריצה לאורך זמן (ששוחקת את הבירכיים) או אימון קונג פו מאוזן ובריא רק שמידי פעם יש פציעות? זה מדיד בכלל? הריצה כן. אבל כמות הפציעות הרי משתנה ממורה למורה ומשיטה לשיטה וכל מחקר בנושא יהיה לא רלוונטי. וכשאני מדבר על מאמרים מדעיים אני מדבר על מאמרים שלפחות נראים אמיתיים ואובייקטיבים ויש גוף שלפחות נראה לי רציני מאחוריהם (כמו אוניברסיטה). הרי לא חסרים באינטרנט מאמרים לא מבוססים שאומרים שאומנויות לחומה זה טוב, וגם שגלולות "להיות האיש הבריא והחזק בעולם ב3 כדורים ליום שעולים רק 900 דולר לכדור"

amir_aikido

New member
הבעייה היא שיש גם מאמרים מוטים

כמה פעמים קראת בעיתון על כל מני מאמרים משעשעים כמו "קפה מסוג XYZ טוב לבריאות" וכו´ אז נכון שבהרבה מקרים זה העיתון שמסלף את המאמר בכותרת ובכוונה ואם תקרא בזהירות את הכתבה תבין שהמאמר רק אמר שחלק מהחומרים שקיימים בקפה נבדקו על עכברים ובמינון כזה או אחר הם עשו להם משהו שנחשב לבעל אפקט חיובי. אבל בלא מעט מקרים זו גם הכוונה מאחורי המאמר. בתור סטודנט להנדסה לשעבר אני יכול להגיד לך שגם בתחומי הטכנולוגיה מתחוללים מאבקים של הרבה כסף שגורמים לאנשים לכתוב "מאמרים מדעיים" שאין להם שום ביסוס. בד"כ זה מתבטא בבחירה של הנחות מסוימות או באופן עיבוד מסויים של התוצאות שמי שמודע לו יוכל לראות מלכתחילה שהתוצאות יהיו מעוותות לחלוטין. למשל, קח את הדיון שלנו : בחירה של קבוצה מסוימת של אמנות לחימה יכולה בהחלט להטות את התוצאות לכאן או לשם, ובקלות. אגב, אם תשאל אותי, האימון של אמנות הלחימה הוא משלב רק 2 משלושת התחומים של אינטנסיביות של פעילות : מאוד נמוך ומאוד גבוה, ושניהם בד"כ לא נשארים רציפים לחלוטין למשך הזמן המומלץ לפעילות אירובית רציפה שהוא לפחות 20 דקות (ורצוי 30). כך שאם תניח שרק האיזון של הפעילות המתאים לתפיסה המערבית של אמנויות הלחימה הוא שחשוב, לא בטוח שאמנות הלחימה היא העדיפה. ומבחינת שחיקת ברכיים, בולמי הזעזועים במסילות של חדרי הכושר השתפרו פלאים, ולמי שגם זה קשה יש עוד אפשרויות לפעילות אירובית שפחות שוחקות. ומה על שחייה למשל ? (שהיא פעילות אירובית שקל לעשות מעל 20 דקות ומשתפת את כל הגוף) הסיבה שאני עושה אמנויות לחימה היא לא רק בגלל הבריאות, או בגלל השיפור ביכולתי להגן על עצמי בעימות (כפי שהסברתי, בראיה כוללת כל כמה שיש שיפור הוא עדיין שולי), או בגלל האספקט החברתי ... אני מתאמן כי אני נהנה, ומרגיש שכיף לי ואני אשמח לבוא לעוד שיעור
אמיר

alon_o

New member
בשביל שאדביק

למאמר את המילה "מדעי", הוא חייב לכלול את פירוט הבדיקה. כמה אנשים הוא הקיף, גודל קבוצת הביקורת, לאורך כמה זמן הם נבדקו, ועוד ועוד. נכון שניתן לכתוב מה שרוצים, ולנסח איך שרוצים, ולהגדיל את הפונטים של חלק מהמאמר, אבל עד שלא אערוך את המחקר בעצמי אני נאלץ "לסמוך" על מה שיש. במאמר שנתתי בהודעה קודמת על צ´י קונג ומערכת חיסונית, לא נכתב אילו תרגילים של צ´י קונג אז בהחלט יכול להיות שהאימון כלל ריצת ספרינטים מטורפת תוך קבלת שוקים חשמליים באחוריים ש"מחזקים את הצ´י". אני מניח שזה לא המצב אבל...מי יודע? וגם אני מתאמן כי אני נהנה, ואם לא הייתי, כמו רוב האנשים, לא הייתי מתמיד. קל (יחסית..) לקום לאימון הבוקר שלי כי זה כיף וזה משאיר לי הרגשה טובה לכל היום. אני משער שאם המטרה הייתה "רק" מניעת מחלות\בעיות פיסיות או הגנה עצמית אז הסיפור היה שונה..

NEWBE

New member
לכול הכ****ת !!!

אין מצב להתווכח איתכם כי אני פה 1 נגד 12 אנשים. תמשיכו לחשוב כמו שאתם חושבים, וברגע כשיקרה משהו תברחו. כולכם מוזמנים לדרום, שיהיו לנו 12 בדיחות שנוכל להכנס בהם כשמשעמם. (הרי אתם לא תגיבו, חחחחחחחח...) לדעתי, אתם אליטות קוקסינלים, (מנהלים אתם יכולים להעיף אותי, כבר לא משנה לי, קצת יהיה חבל כי צחקתי פה הרבה...) שחושבים שאם כול החיים הם יברחו, החיים יעברו בשקט, אתם עדיין לא הבנתם שלא תמיד אפשר להתחבא ולברוח, וימצאו אותכם יום אחד (הלכתם להביא דואר ופתאום...) ואז אני יעמוד בצד ויקרע מצחוק מהתגובות האומללות שלכם !!!! אז אני מחכה, בדרום, בואו לכמה ערבים יהיה כיף ,חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח... תודה (על הצחוקים) ושלום, (חחחחחחחחחחחחחחחחחח...)

לאדם שטוען למחוננות, לא הפנמת עדיין

הבנת הנקרא בסיסית. תגלה שאתה מושא לצחוק הרבה יותר, אם אתה לא מצליח להבין הוראות פשוטות בכתב שהבוס בעבודה השאיר לך. אני גם בספק אם בנות מתלהבות מאנשים "סתומים".

גם אני מהדרום...

אבל בלי שום קשר, אולי תרצה לקרוא את המאמרים האלה. המאמר מתוך אתר שנקרא No Nonsense Self Defense, "הגנה עצמית ללא שטויות", ומכיל הרבה מידע וגישה מאוד ריאליסטית ופרקטית להגנה עצמית - לא לאמנות לחימה. רק הגנה עצמית בתנאי-אמת. המאמר הראשון עוסק בהבדל שבין לחימה והגנה עצמית. המאמר השני עוסק ב-StreetFighter, כלומר "לוחם הרחוב", ואיך להתמודד איתו. ארוך, ובאנגלית, אבל מומלץ בחום! כתובות אינטרנט נילוות: המאמר הראשון המאמר השני No Nonsense Self Defense

bizhar

New member
אז אליטה זה רע?

ותגיד לי גיבור: כמה אנשים מסביבתך מתנדבים ליחידות קרביות שם ישנה סכנת חיים מוחשית לעומת אלה שאתה מכנה אליטות? כמה עושים מילואים? הם בטח לא פריארים בשביל להילחם עבור משהו שלא קשור ישירות למעיים שלהם נכון? אותם אנשים שאתה בז להם מחוסר בגרות או הבנה מוכנים להקריב את חייהם לא פחות ממך אבל לא על חבילת במבה או כמה גרגרי תירס אלא עבור המדינה שלהם ואזרחיה כולל אותך. וחבל שפיספסת מסר: לא מדובר על חבורת בורחים ללא תקנה אלא באנשים שמאמינים שישיגו יותר בדרכים של כבוד הדדי. בשעת אמת כאשר יעמדו מול מציאות שתסכן אותם ותעמידם עם הגב אל הקיר אני בטוח שיגנו על עצמם לא רע. סה"כ פתחת פה דיון לא רע ואתה מוזמן להתווכח גם עם 20 יחשבו אחרת ממך. אתה לפחות אמיתי גם עם יש לי ולעוד כמה פה חילוקי דעות לגבי האמת כפי שאתה תופס אותה. אה, ויש פה יותר דרומיים ממה שאתה מתאר לעצמך.

NEWBE

New member
הרוב...

בצפון יש יותר גיקי-מחשב, כאלה שהולכים לכול היחידות הלא קרביות ואם היית טורח לקרוא את ההודעה שלי (אחת מהם לא זוכר איזו, נראה לי לדלית) היית מבין שהדבר שאני הכי מיחל אליו הוא למות בקרב על המדינה.. "טוב למות בעד ארצנו" (אני מקווה שאני לא צריך להגיד מי אמר את זה...)

crouching tiger

New member
ל NEWBE

קראתי את כל ההודעות מעל ואם קודם היית 1 נגד 12 אז עכשיו אתה 1 נגד 13. אני לא יודע עד כמה ה"כבוד" שלך דוחף אותך למריבות, ועד כמה חשוב לך שהחברה שלך תראה אותך קורע לאיזה נער עני מסכן שרוצה לקחת לך את הארנק שיש בו בקושי 30 שקל את הצורה, יום אחד ה"כבוד" שלך יביא אותך למצב שאין ממנו חזרה - בקו הבריאות - או שתלך לבי"ח כי תפסיד לאיזה "ערס" חבר שלך שתקע לך סכין בבטן כי הוא לקח לך קצת תירס אז הרבצת לו או שתלך לבית סוהר כי חבר של ה"ערס" הזה ינסה לשדוד אותך ואתה תתקע לו סכין בבטן. אני אישית מעדיף לתת את הארנק שלי בכל הפעמים של עוד ה"ערס" החביב ירים תרגליים אח"כ ויסתלק - אפילו אם החברה שלי וכל החברות שלה יהיו מסביבי. ועוד דבר אחרון - בעוד 20 שנה אולי ניפגש ונספור צלקות - ואז נראה למי ה"כבוד" עזר יותר אה?

NEWBE

New member
עדיין לא קלטתם ?!

אני לא שם זין !!!! לא על הבריאות שלי, ולא על החיים שלי !!! מתי תבינו ???!!! לכול אחד יש סדר עדיפויות, והחיים שלי אפילו לא ב10 הראשונים !!! (יזהר תודה, אמן, גם לך יהיו חיים ארוכים..)

p o l i

New member
14:1

ההודעה הבאה נכתבה בציניות ואין ליחס לה חשיבות יתרה... יש לי רעיון בישבילך אם החיים שלך לא חשובים לך ומה שעומד עצלך בראש סדר העדפיות הוא הכבוד (האגו) אז פשוט תתאבד....(כמובן שלא!!!- החיים שווים יותר!!!!) אבל תעשה את זה בצורה הירואית תעשה פסל/ ציור/ או כל דבר אחר שביזכותו תיזכר לעוד הרבה שנים בנוסף בשביל שיכבדו אותך, תכתוב במכתב פרידה את סיפור חייך שהתחיל משכונת מצוקה ועבר עם השנים ליותר גרוע ולמרות ציונייך הגבוהיים ומידת חוכמתך הרבה לאף אחד לא היה אכפת מזה וכל מה שעיניין אותם היה לכמה אנשים אתה מרביץ וכמה מרביצים לך... בנוסף תכתוב שהיה לך כל כך אכפת מה אחרים חושבים עליך במקום מה אתה חושב על עצמך(?) שהחלטת שזה מספיק! ותסיים במשפט שנועד לכל שאר הילדים שאכפת להם יותר מה אחרים חושבים עליהם ממה שהם חושבים על עצמם ש...למי אכפת, העיקר שהם נהנים ולא חשוב מה אחרים אומרים טוב ועכשיו ברצינות... למי באמת אכפת מה חושבים עליך אנשים אחרים חשבת אולי שאתה מחמיר עם עצמך ובגלל זה חושב שגם אחרים חושבים כמוך וחשבת אולי שאם יום אחד תתגאה בעצמך ותילך בשכונה כמו "מלך" אחרים יחשבו "וואלה הוא אחלה ילד תראו איך הוא גאה בעצמו ואוהב את עצמו, בטח יש לו סיבה, זה ילד ששווה להסתובב איתו" ואז יפסיקו לחשוב עליך בתור... החנון, הפרייאר, ה- לא יודעת מה? תנסה פעם ותספר לנו מה קרה בסוף חוץ מזה אני מקווה שלא הקשבת לעצה הראשונה שלי כי היא באמת היתה בצחוק והחיים שווים הרבה יותר מהמוות

NEWBE

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחח !!!!

שפכת אותי, את חיה בסרטים. כול העולם יודע שאני אוהב את עצמי וגאה בעצמי עוד יותר... אבל מי אמר שהם אוהבים את זה... פשוט לא אכפת לי מהחיים !!!! אני גאה בעצמי נורא כי עשיתי דברים שרק חלמתי עליהם וזה גם למה אני אוהב את עצמי... אבל שוב אני היחיד שחושב שכדאי למות בכבוד... זהו, כבר אמרתי, אני לבד פה מול 14 ...

טוב, די

מספיק ודי. ניובי הוא קשוח נורא, בעל כבוד, ובתקוותו ימות בעד ארצינו. מצוין. עכשיו בואו נדבר על דברים מעניינים יותר.

למעלה