דבקה או הורה ?

מעוניין להתחיל לרקוד דבקות...

רקדתי לפני מספר שנים את ריקוד הדבקה ויש לציין שזהו מבחינתי ריקוד מהנה יותר מן ריקודי העם ה"רגילים". אם מישהו יודע/ת אם יש קורסים שנפתחים שתגידו לי אני אהיה שם.
.....

orit muki

New member
דבקות....

לצערי אין להם מקום של כבוד בחוגים... מישהו למשל זוכר את דבקה יפו? או דבקה דרוז? אפילו במרתונים הן נשכחו... גדי ושמעון שמים מידי פעם את הדבקות: רפיח , אורייה ועוד לצד החדשות אך מעניין יהיה להקדיש להן זמן בהרקדות...

למדנו דבקה!!!../images/Emo70.gif למדנו דבקה!!!../images/Emo70.gif

אפילו לא זוכרת איך קוראים לה, וזה גם לא חשוב עכשיו בשעה כזו... אבל כל כך נהנינו מהריקוד הזה! אני גם מקנאה בכל התותחים שמרביצים אותה בדבקות כל הזמן... מחזיקים ידיים, רוקדים ביחד, וכל כך קשה להעתיק! אבל אני עקשנית. חכו תראו בעוד כמה שנים....אלופת דבקות...! אוי, כמעט שכחתי-ירון אלפסי הוא המרקיד האמיץ....

ומאיפה את יודעת???????

(זה נכון, דרך אגב) דבקה אתי, ואני מקווה שאחריה יבואו עוד דבקות, כי לפי מחיאות הכפיים, הרוקדים מאד התלהבו! (שמעת, ירון???) דרך אגב, גם מאד מאד התלהבנו מהריקוד "דרבשייה" שיענקלה זיו לימד אצלנו...

מתחמקת , אה???../images/Emo6.gif

תזכרי... ובגלל ששכחתי לאחל קודם- אז שנה טובה וחתימה טובה לכוווווווווווווולללללללללללם!

מתחילים לדבר עברית רק עכשיו ללללללל

התחלת עים ריקוד, שאני אוהבת את הריקוד יצר נפתלי קדוש .ודרבשייה מאוד מיוחד עוד.........ועוד יש את רמות הוא סוחף ולא קשה .....טרבוקה ודבקה גיד וכייף, הם קלאסה הדבקות הישנות הם בנויים שני חלקים אולי שלושה והם קלים מאוד דבקה בנות הכפר דבקה עוד ועודדדדדדדהבצלחה מבטיחה לך אישית שהעניים יבריקו ברגע ,
שתדעי את הדבקות הבאות ברוכההבאה לעולם שאני אוהבת
.

דבקות מיוחדות

בכל מפגש בגניגר אני מקצה חלק מהזמן לדבקות מיוחדות כמו דבקה דרוז של ויקי כהן,ודבקה יפו של מושיקו ההלך,תפילת השחר,בדואית,דור ועוד רבים וטובים אני מציע לשניכם לבוא ולנסות את מפגשי עונג שבת בכל שישי אחרון של החודש בקיבוץ גניגר בשעה 16:30 אשר נמצא בעמק יזרעאל ליד עפולה

ליאיר בינו מדוע המרקידים לא מלמדים

כל שבוע דבקה אחרת ,ולאחר שילמדו כ50 דבקות ,יהיה לפחות בכל הרקדה שעה של דבקות, כיום הרוקדים לא יודעים את רוב הדבקות ,ולכן הם לא אוהבים דבקות,אם ילמדו אותם אני מבטיח לך שהם לא יפסיקו לבקש דבקות.

דבקות מיוחדות גם בבית העמק וגניגר

כל הדבקות המיוחדות נרקדות גם בבית העמק וגם בגניגר עם כל היוצרים הותיקים וזה עושה אוירה שמחה וצעירה

מיקi

New member
דבקה או הורה ?

מה בין דבקה ,הורה וסתם ריקוד ? מה עושה את הדבקה לדבקה ? ומה את ההורה להורה? האם זה "שם הריקוד" שהעניק לו יוצרו ? או שיש משהו מעבר לכך ? האם "הורה בן" יכול להיקרא "דבקה בן" ? והאם "דבקה ענבר" יכול להיקרא "הורה ענבר" ? או בקיצור ... מה עושה את ההורה להורה ואת הדבקה לדבקה ?

על רגל אחת...

כי אין לי כרגע הרבה זמן. ה- 'הורה' הגיעה לארץ ישראל מארצות הבלקן (רומניה, בולגריה וכו'). ה- 'דבקה' היא ריקוד של העמים הערבים, דרוזים וכו'. כמובן שלאור ההבדל במוצא הגאוגרפי והאתני יש הבדלים רבים בין הריקודים: במוסיקה המלווה אותם, בכלי הנגינה, בסגנון המוזיקלי והתנועתי, בצורת הקבוצה ובהרכבה, בתלבושות ועוד ועוד. השאר בהזדמנות קרובה אחרת, כשאהיה פנוי יותר הקורס למדריכים באוניברסיטת תל אביב

תודה על ההסבר - לך ולירון

האמת - עמדתי לשאול ת'שאלה הזו והנה משהו הקדים אותי. כפי שירון ציין, בשנים האחרונות תרבות ריקודי העם הישראליים מיזגה וטישטשה את ההבדלים ביניהם...ומכאן בא לי השם "הובקה"...{שהשתמשתי בו כבר בעבר} - שילוב של הורה ודבקה..שזה יצור כילאיים ישראלי למהדרין...

../images/Emo204.gif אהבתי את המונח החדש.. ../images/Emo6.gif

אבל נראה לי שבכל זאת נשארו ההבדלים.... די אם נבחין בחדשים, יחסית, שבהם... "דבקה רמות" ו"דבקה כיף".... הן בפירוש לא "הורות"... ואילו "הורה הרצל" היא בפירוש לא "דבקה"... ספי כמובן הטיב להסביר ממני....אצלי, כהדיוט, ההבחנה יותר אינטואיטיבית...

../images/Emo204.gif ההסבר של ירון..

שראיתי באיחור... {מה שמזכיר לי לקרוא שירשור עד סופו.. לפני שאני מגיבה...
} תומך יותר במינוח שלך... כמו שאמרתי... אני רק הדיוט בנושא ורואה את ההבדלים באופן אינטואיטיבי....

תוספת קטנה

דבקה= דבוק לאדמה- רוקדים כמה שיותר קרוב לקרקע והורה זה כמה שיותר קרוב לשמיים

שאלה טובה מאוד!

אנסה קצת מהידע שלי ומנקודת מבטי (לא מחייב אף אחד אחר). המילה "דבקה" הינה מהשורש "דבק" (נדבק) ובאה ללמד על ריקודים המבוצעים קרוב, קרוב לאדמה (כמעט דבוקים אליה). ניתן לרקוד את "דבקה עוד", למשל כמו דבקה וניתן לרקוד ריקוד זה כמו הורה (כמעט). ה"הורה" שיובאה אלינו ממזרח אירופה, יש לה את המאפיינים שלה, למשל בצעדות ה"שיכול חילוף" (מה שהעם קורא "צעד מים", בלשון לא מקצועית), או "חילוף שיכול" וצעדות החילוף המבוצעות במקום (כמו ב"הורה הישראלית"). אין ספק שהסגנון של ה"הורה" הינו הרבה יותר קופצני (מתרחק מהקרקע), ומהיר. גם המוסיקה מרמזת לכיוון וסגנון מסויים כאשר. עם הזמן הדגשים וההבדלים טושטשו אצלנו (כמו שטושטשו תחומים רבים אחרים). ישנם ריקודים ישראליים עם המילה "דבקה" בשמם אך אין כל קשר בינם לבין סגנון הדבקה ובהחלט נרקדים בסגנון הדומה להורה. חלקם כי כך חוברו וחלקם כי כך הרוקדים "הבינו" אותם ומבצעים אותם הלכה למעשה.

למעלה