דארק סייד בהופעה

לא ידוע לי על "מלא קטעים באולפן

שהוא נאלץ לשיר, כי גילמור סרב", כלל וכלל. אחת הסיבות שהלהקה שכרה את גילמור היתה ע"מ שהוא ישיר, משום שווטרס לא העריך את יכולות השירה של עצמו. לכן חלק הארי של השירה נפל בחלקו של גילמור. אך ווטרס גם שר, ועשה זאת בסדר גמור, יחסית. ריק רייט בד"כ שר את שיריו-שלו. להערכתי, ווטרס הזניח את קולו, ולכן יכולתו נחלשה. זה לא אומר שהוא לא יכול, בעזרת אימון מתאים, להשתפר - גם בגילו. השאלה היא אם הוא ירצה בכלל להשקיע בכך. הרי לא מדובר כאן ב"בל קאנטו" או באופרה. הקהל של ווטרס מקבל אותו, בדרך כלל, כמות שהוא.

dondons

New member
זה מתיחס ליצירות היותר מאוחרות..

THE WALL FINAL CUT יש קטעים שגילמור "העדיף" לא לשיר... קשת הסיבות יכולה לנוע בין -דווקא ל - אי התחברות לטקסט..

מנין לך שווטרס בכלל רצה שהוא ישיר?

כל שידוע לי הוא שגילמור סרב לקחת קרדיט על הפקת האלבום, לא ידוע לי שהוא סרב לשיר. TFC נקרא גם "יצירה מאת רוג'ר ווטרס, בביצוע פינק פלויד", דבר שמעיד מראש על כוונת המשורר. ווטרס ראה באלבום, למעשה, אלבום סולו.

חרטושה

New member
גם אתה?

אתה גורם לי לעבור על התקנון של עצמי פה וזה בלתי נסלח, אבל חחחחחחחחח.

חרטושה

New member
אני ממש לא מסכימה.

כלומר אני כן מסכימה, אבל מסרבת להסכים
יש לי חברה שהיא מוסיקאית והאדם הכי סנוב (אפילו יותר מווטרס) בנושאי מוזיקה שאני מכירה. זה לא שהיא צריכה לשמוע מוזיקה "איכותית" אלא היא צריכה לשמוע מוזיקה מעניינת, שתחדש לה ושתהיה מעניינת מבחינה מוזיקלית קודם לכל ושתעמוד בקריטריונים המוסיקליים המחמירים שלה. כשאני חושבת על פי הקריטריונים האלה, אני יודעת שיש המון דברים שאני שומעת שיכולים לזכות בקלות בתואר זבל זבלני ביותר, בהתחשב כאמור באמות המידה האלה, (היא טורחת ליידע אותי כמובן שזה זבל זבלני ביותר). אבל אני עדיין לא יכולה שלא לשמוע את המוזיקה הזבלנית הזו, אני פשוט אוהבת אותה. כנ"ל לגבי ווטרס. אני יודעת ברמה הרציונלית שיש לו קול זבלני ביותר, אבל משהו בפנים, ברמה הרגשית, פשוט אוהב את הקול הזה מאד.

dondons

New member
חרטושה...

אולי רפואית זה נכון, אבל קול זה דבר שמזדקן עם הבנאדם לטוב או לרע, לרוב מתעבה עם הגיל במיוחד עם לא עושים כלום כדי לשמר אותו ונראה לי שווטרס לא ממש השקיע בשמירה\פיתוח הקול שלו.

חרטושה

New member
מזדקן כן,

משתנה בהחלט, אבל אל תניח שזקן יותר זה בהכרח רע יותר. התיאוריה שלי אומרת שהוא פיתח יבלות על מיתרי הקול ויש בהחלט דרך לטפל בזה אם ממש רוצים. אני מניחה שהשנים בהן הוא עישן גם לא עזרו לו בנושא.

new revolution1

New member
הממ..

תראה... באמת הקול של ווטרס לא מגיע לרמה הווקלית של גילמור, אבל מה שלא יכולתי להעלים עין זה ההופעה שהוא הופיע עם האחרים בלייב 8. הקול שלו השתנה לגמרי והוא לא כפי שהיה בשנים שעברו, אני חושבת שדווקא הוא כן איבד קצת מהקול, ועכשיו רואים את זה עוד יותר כשהוא שר מהשירים של הלהקה, קשה לו להתמודד עם השירים הללו, אבל אכן מגיע לו יריאת כבוד על כך שהוא מחזיק מעמד די טוב.

The Walrus

New member
זה תלוי על איזה שיר אתם מסתכלים

הקטע שלו בWYWH בהחלט לא היה מדהים - אבל הוא מעולם לא שר אותו מדהים. לטעמי הקול שלו בCN היה טוב כתמיד. גם שירי הסיום של דארק סייד, ITF ושירי החומה למיניהם (בITF)נשמעים טובים כתמיד.

Anuerysm

New member
טוב כתמיד?

את הבתים הוא שר באיטיות בקול חלש ועדין והיה רק קטע אחד ששמעתי שהיה פשוט מושלם כשווטרס אומר "דטוו'ל קיפ יו גוינג ט'רו דה שואו" הקול שלו בדיוק כמו שהוא היה אז אין מה לעשות ווטרס נחשב לזמר טוב בגלל שיש לו קול מגניב, קול מפחיד וקול נעים כאחד אבל זה לא משהו שיכול להשמר יותר מדי זמן וזה מה יש

microbe15

New member
הקול של ווטרס

בלייב 8 שומעים בבירור שמשהו קרה לקול שלו זכור לי גם ראיון איתו שאני די בטוח שקראתי בפורום, שבו הוא אומר "before my voice broke" או משהו דומה

Inis mor

New member
אפרופו don`t leave me now

הקול שלו הוא מה שעשה את הקטע הענק הזה!!! עם הקול העדין והנעים של גילמור השיר פשוט לא היה נשמע אותו הדבר והאדג' מהשיר היה הולך.

The Walrus

New member
אחד הדברים הטובים בשירה של ווטרס

זה שהוא ממש נשמע משוגע לפעמים. זה ממש עוזר באלבומים כמו 'החומה' שבהם האיש משתגע... הוא לא נשמע שפוי בDon't Leave Me Now ובITF.

Inis mor

New member
למה "נשמע"?...../images/Emo8.gif

הוא בפירוש "גאון משוגע" עם קבלות-אחת הסיבות שאני מתחברת למוזיקה שלו כל כך.

vegetable man

New member
אני מסכים

לא שמעתי את In The Flash, אבל מספיק לשמוע את Amused to death כדי לקלוט את השחיקה בקולו של ווטרס (וזה עוד בתנאים של אולפן). באופן טיבעי הקול של ווטרס נשחק כי הוא שר מאוד גבוה, מתאמץ וצורח, ודמיינו כמה הופעות כאלה בסוף הסבנטיז דרושות כדי להרוס את הקול. גילמור בניגוד גמור מעולם לא צועק או מעלה את קולו גבוה, עניין של סגנון ואופי. אבל (וזה אבל לא קטן), זה לא פוגם בעיני בשירה שלו (של ווטרס). אני אוהב לשמוע אותו גם צרוד, זה עושה את הקול שלו עוד יותר מריר...שזה ממש בסדר מצידי. העיקר שכשבא לו לצרוח, הוא עושה את זה, ובגדול, אני חושב שכותב צריך לשיר את השירים שכתב. דווקא מאוד אהבתי איך שהוא שר את WYWH ב-Live8. אם כבר, אני דווקא לא תמיד מתלהב מהשירה של גילמור בהופעות, שם הקול היפה שלו הולך לאיבוד לא פעם, אבל זה מובן.

גילמור בהופעות

ממה שראיתי וזה לא הרבה הוא ניראה לי טכני מידי בהופעות כאילו, כמה שיש לו קול מצויין הוא לא פרפורמר מדהים.

חרטושה

New member
אני סתם מעלה השערה,

יכול להיות שהוא סובל מיבלות על מיתרי הקול שמפריעות לו בטונים מסוימים?

למעלה