דארק סייד בהופעה

דארק סייד בהופעה

שלום קודם כל :) אני חדש פה אז קודם כל תרשו לי להציג את עצמי אני נתן, בן 19 וחצי, גר באשדוד, לומד בחיפה ומעריץ יחסית חדש של פלויד, אך עם זאת, הם די נהיו הלהקה המועדפת עלי במיוחד בתקופה האחרונה רציתי לדעת אם למישהו יש מושג איך ווטרס מתכוון לבצע את כל הדיסק (המדהים הזה) במלואו, אם לךק די גדול מהשירים מבוצע ע"י גילמור אם אני לא טועה גילמור הוא הסולן ב money, breath, time, ואם אני לא טועה גם את us and them בכלל למישהו יש קווים מנחים באילו שירים ווטרס הוא הסולן ובאילו גילמור? והאם החלוקה שווה בשווה וכו' אני מתאר לעצמי שהנושא עלה בפורום יותר מפעם אחת אך לא ממש מצאתי והאמת גם לא התאמצתי יותר מידי :)

ווטרס שר את שני הקטעים האחרונים

Brain Damage ו-Eclipse. השאר זה גילמור (עם רייט כחיזוק, כמדומני). עפ"י הדיווחים האחרונים - שהיו לפני כשבועיים - ווטרס עדיין מחפש גיטריסט שיבצע את הקטעים של גילמור ב-DSOTM. לגבי השירה, אני מניחה שהוא ינסה לשיר בעצמו, עם חיזוק מזמרות הליווי ונגני הליווי שלו.

י

בדיוידי של ההופעה מ2000 . הוא מחזיק בשתי גיטריסטים ששרים את השירים שעשויות להקשות על הקול שלו וזה נשמע מצויין וטבעי !

הפתרונות נמצאים שם בחוץ

אחרי שתצפה בדיוידי של ההופעה "In the Flesh", אתה תבין בקלות איך הוא עושה את זה. רמז: הוא נותן לאחרים לשיר ולנגן. הקול של ווטרס, כיום, לא נשמע מדהים. גילמור שמר על הקול שלו איכשהו, אבל ווטרס איבד חלק ניכר ממנו. בקיצור - תשאיל את הדיוידי ממישהו וכך תכיר את רוב הלהקה הנוכחית של ווטרס (רוב חברי הצוות לא השתנו, אלו אותם אנשים שיגיעו לישראל, עם ביצועים דומים).

The Walrus

New member
לא נכון.

הקול של ווטרס טוב כתמיד, אבל הוא פשוט לא בנוי לזה. פינק פלויד לא הגרילו מי שר את מה. גילמור טוב בקטעים האיטיים והמרגשים יותר (כמו הפזמון של CN), ווטרס יותר טוב במלמולים כאלה (הבתים של CN), ובקטעי צעקות כאלה כמו Don't Leave Me Now. עכשיו שהוא בלי גילמור, ווטרס נאלץ לשיר גם קטעים יותר איטיים כמו WYWH, ולזה הקול שלו לא ממש בנוי, ובכל זאת, הוא שורד. לווטרס יש להקת ליווי ששרה בחלקים רבים מההופעה. נניח הביצוע ל"DOGS" כולל את ווטרס ועוד שני זמרים. חלק מהשירים של גילמור הוא שר בעצמו (WYWH, לדוגמה) וחלק הוא נותן ללהקתו לשיר, ובצדק - אני לא חושב שווטרס היה מבצע טוב את Breathe או את הפזמון של CN. הקול שלו תמיד היה כזה, הוא לא נחלש.

חרטושה

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

כולם חושבים שהקול של ווטרס השתנה או נהרס וזו טעות. לווטרס יש קול מאד מאד מוגבל, מה שאומר שאחרי מאמץ ממושך בשירה על הבמה הוא מצטרד מאד מהר. אבל אם הוא מתחלק בעבודה עם זמרים אחרים, לא נראה לי שתהיה לו בעיה.

העובדות מראות אחרת

באלבומים משנות השבעים, הקול של ווטרס היה צלול וברור. החל מסוף שנות השמונים, הקול שלו החל להיסדק באופן הדרגתי. אפשר לשמוע את זה היטב באלבום Amused to Death שם הוא פשוט נשמע כאילו נגמר לו הקול. בהופעות של in the flesh אפשר להבין מדוע הוא שר פחות מן המינימום: הקול שלו הוא קול של אדם זקן, כיוון שהוא כבר הגיע לגיל הפנסיה המוקדמת. גילמור, לעומת זאת, נשמע היום כמעט כמו שהוא נשמע פעם. המנעד שלו קצת הצטמצם, אבל הקול שלו נותר צלול ונקי. מה לעשות - זה עניין של ביולוגיה, לא של אמנות.

The Walrus

New member
לי יש את ATD

ואני לא ממש חושב שנגמר לו הקול. הוא בהחלט שר מעולה בשיר הנושא ובWhat God Wants.

הקול שלו שבור שם

בפעם הבאה כדאי להקשיב לאלבום עם אוזניות או עם זוג אוזניים. קשה לי להבין כיצד אפשר להחמיץ את הצרידות ואת השיברון של הקול שלו. ושלא תבינו אותי נכון - אני מעריך מאוד את ווטרס, כאמן וכמוסיקאי.

The Walrus

New member
האמת?

לפעמים זה נכון (נניח בPerfect Sense), אבל אני די בטוח שהוא עשה את זה בכוונה - זה די מתאים לשיר, ועובדה שבWhat God Wants הוא שר כמו מלך.

בכוונה לשבור את הקול?

ומה עם לייב-8? גם שם הוא שבר את הקול בכוונה?

וינסנטי

New member
מסכן ווטרס.

בשנות השיבעים הוא היה אחד הזמרים הכי אנושיים ומרגשים שיש.. היום הקול שלו הרבה יותר מגעיל, צרוד, סגור כזה. לא נשאר ממנו הרבה.

חרטושה

New member
יכול להיות

אלא שזה עניין של ווטרס ולא של הביולוגיה. הקול משתבח עם השנים, אבל היות ואנחנו חברה שסוגדת לנעורים אנחנו נוטים באופן אוטומטי להניח שהזדקנות פירושה התדרדרות בכל תחומי החיים, ביניהם גם היכולות הווקליות של אמן. עובדתית זה פשוט לא נכון. השיא הקולי הוא בין גיל 40 ל-50 כאשר לאחר מכן לא חלה התדרדרות (אלא במקרה של מחלה או פגיעה אחרת כמובן).

הכל יכול להיות

במקרה של ווטרס, הוא יליד 1943 ולכן הוא כבר עבר את השיא. מכיוון שהוא מתקרב במהירות לגיל הפנסיה, הקול שלו מאבד את היכולות שהיו לו בנעוריו ובשיאו. מה שברור הוא שגם באלבומים וגם בהופעות חיות הוא נשמע קצת שבור. זה לא נורא, אבל זה מה יש.

dondons

New member
ביולוגיה..פיסיולוגיה....??

ווטרס לא היה אפ פעם זמר!! מכונת הכביסה "זוהר" הישנה של אמא שלי הייתה הדבר הכי קרוב לקול של ווטרס...וזה בשנות העשרים לחייו!! יכולת קולית אפ פעם לא הייתה נחלתו.לעובדה שהוא ריגש אותנו בדיקלומים שלו אין קשר ליכולתו הקולית או אי יכולתו הקולית. היו שלקחו את הלייב 8 כדוגמא להתדרדרות של קולו אבל בCN הוא נשמע בדיוק כמו שהוא נשמע, זה לא הקול שלו שעושה אותו. וסתם לידיעה, היו מלא קטעים באולפן שהוא נאלץ לשיר, כי גילמור סירב(לרייט לא נראה לי שהוא הציע).

למעלה