דארפור

masorti

New member
הם אגב לא יסכימו איתך...

הם לא מכירים באל שלנו, וממילא לא טוענים שהם בניו. (הבנתי שהם עובדי אלילים, כלומר מאמינים באלים אחרים)

Grey Faerie

New member
אז הם לא משלנו,

צודקים, כולם להתקפל, למה צריך לעזור לאנשים שלא משלנו? בעצם, למה לי לעזור לאתיופים- למה הם מהמשפחה שלי? יאללה- בואו נסגור את כל משרדי הרווחה ושכל אדם יחיה לעצמו. למה אנחנו של האמריקאים? אנחנו מהם? אין לנו בעיה לקבל סיוע אבל להגיש- אוי ואבוי. אז הם לא משלנו, הם לא יהודים, אני בטוחה שהם מצטערים על זה שהם לא נולדו משלנו.

אלי ו.

New member
ראיתי השבוע אדם ברחוב

נכון, הוא לא מהמשפחה שלי ואני בכלל לא מכיר אותו אבל בכ"ז החלטתי להוריש לו חלק מרכושי. למה להפלות בין מי שנמצא במשפחה שלי לאנשים אחרים? לפי אותו הגיון יש לחלק את משאבי מדינת ישראל שוה בשוה לכל תושבי העולם. הטענה אינה שאין לעזור למי ש"אינו משלנו" אלא שגם בעזרה יש סדרי עדיפויות. קצת הזכרת לי את המאמר הזה (דמיין: על ג'ון לנון ואהבה) http://www.tchelet.org.il/magazine/magazine.asp?id=169

shellyland

New member
ברור שיש סדרי עדיפויות בעזרה.

לא היית בצבא? לאל ימדו אותך שהחובש מסייע קודם למי שהכי בסכנה? הטענה אינה שאין לעזור למי ש"אינו משלנו" אלא שגם בעזרה יש סוגים שונים וניתן לסייע בדרכים שונות. מקלט מדיני ומעמד פליט אינו דומה להורשת כספף לאדם זר.

אלי ו.

New member
שוב, השאלה היא כמותית

אם מדינת ישראל לה 7 מיליון אזרחים תקלוט חצי מיליון פליטים סודאניים בהחלט מדובר בנטל שיפגע משמעותית ב"ירושה" שלנו וביכולת שלנו לספק לאזרחי המדינה שירותים סבירים. אם את מדברת על מקלט מדיני זמני לכמה מאות פליטים מדובר בסיפור אחר לגמרי. ובצבא לימדו אותי שאחריות החובש היא קודם כל לאנשי הכח שלו ורק אח"כ מתפנה לטפל באחרים.

אני מדברת על לעזור כפי יכולתי

הויכוח ביני ובינך הוא כמה זה כפי יכולתי. הויכוח ביני לבין מלך המסורת הוא אם לעזור.

אלי ו.

New member
אני לא חושב שלמסורתי תהיה בעיה

אם נאמר שישראל צריכה לסייע ל 1500 פליטים ולומר לבאים אחריהם לפנות למדינות אחרות. הבעיה שלו היא שהוא רואה את הפליט ה 1501 שיסתנן לישראל ואחריו את האלפים הרבים הנוספים.

יוסי ר1

Active member
אני חושב שאוסף הניקים של שלי מוצא את דרכו

לכאן גם בלי העמוד הראשי. לא מצליח להזכר בשמו של הספר שעסק בילד (סיפור אמיתי!) שסבל מסכיזופרניה, ובטיפול גילו בו 9 אישיויות שונות שחיו בתוככי גוף אחד, שהיה צריך לסבול ולטפח את כולם, כל אחת בניפרד. שלי, נראה לי שאני יורד למקלט בשדרות לזמן מה...

אופס! טעות במינוח

המחלה (הנדירה מאוד) שבה יש לאדם אחד כמה אישויות שונות נקראת: ריבוי אישויות (multiple personalities). סכיזופרניה זו מחלה הרבה יותר נפוצה (1% באוכלוסיה), אליה שייכים הרבה מהאנשים שאנחנו קוראים להם "משוגעים"-- אלו ששומעים קולות, רואים דברים שלא קיימים, חושבים שמישהו רודף אחריהם או שהם אלוהים.

למעלה