דארפור

masorti

New member
אני אכן מניח מדרון חלקלק...

ולא מדובר על "נשפר במשהו את תנאי שהייתם" אלא על הענקת מקלט וזכות ישיבה לקבוצה משמעותית של פליטים. ("נשפר במשהו" זה העברה מבית כלא למעצר-בית)

אלי ו.

New member
בודאי שיש כאן מדרון חלקלק

אם לא מגדירים כמותית את היקף קליטת הפליטים. כשמנחם בגין עשה את המחוה המפורסמת לפליטים הויאטנמים הוא הגדיר אותה כמותית בכך שהציל פליטי רפסודה מסוימת (או משהו כזה, התעצלתי לגגל). אם הדרישה היתה לקבל עד אלף פליטים הסיפור היה אחר לגמרי. בכל מקרה, אני לא בטוח שהפתרון לבעית דארפור היא מיליוני פליטים שיתישבו במדינות זרות אלא יותר בהתערבות הקהילה הבינלאומית במצב בשטח.

אני מדבר על פליטים שכבר הגיעו ../images/Emo141.gif

כך שמספרם כבר ידוע מראש, והוא לא צפוי להגיע למיליונים, אפילו לא לאלפים. אני גם לא אומר שצריך לתת להם זכויות של עולה חדש. אבל בין זה לבין להחזיק אותם במאסר - רחוקה הדרך.

אלי ו.

New member
בהחלט מסכים אבל

השאלה היא לא רק מה לעשות בפליטים שכבר הגיעו אלא גם באלה שיגיעו בעתיד.

shellyland

New member
רוצה לעשות משהו בנושא? בבקשה:

"אם מאסתם בעצימת העיניים, בהאשמה האינסופית את הקורבן ובהיעדרו של כבוד האדם, אם רציתם למחות, לעשות, לשנות – אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו." כמי שמדריכה את הקורס הזה זו השנה השנייה, אשמח לענות לשאלות.

חחחחח הטפה נגד"האשמה האינסופית את הקורבן"

חחחחח הטפה נגד"האשמה האינסופית את הקורבן" מפי אלו שמסלפים עובדות כל הזמן ומכחישים ומדחיקים כל הזמן אין סוף הצהרות יום יומיות של ראשי החמאס שמטרתם חיסול מוחלט של ישראל וכל עוד ישראל קיימת המלחמה לא תפסק כי זו אידאולוגיה רצחנית ופאנטית ומאשימים בכל מה שקורה את ישראל שעשתה כל כך הרבה כדי להשיג שלום לותר ולהתפשר וקיבלה רק מעשי רצח וטבח בתמורה. נתת בדיחה טובה הפעם.

יוסי ר1

Active member
מה הקשר בין זה שהחמאס רוצה להשמיד את ישראל

ובין זה שבסודן רוצחים זה את זה?! ומיותר שתענה, את תשובתך כבר נתת לעיל.

כל הכבוד לרשת ישרוטל

אשר קלטה פליטים מסודאן בתור עובדים בבתי מלון באילת. על פי ידיעות אחרונות (לא מופיע ב- YNET), זוהי יוזמת מנהל משאבי אנוש של ישרוטל.

לצערי, אני מזדהה עם הרגשתך

כששאלתי "האם מישהו עושה משהו בנושא" התכוונתי: האם מישהו מכם עושה משהו בנושא. לדעתי ציפייה ש"הממשלה" תעשה משהו זה לא מספיק. זו עדיין התחמקות מאחריות אישית. בתור העם ששאל "כיצד כל העולם עמד מנגד כשרצחו אותנו", אני מרגישה בושה עמוקה כשאני לא עושה שום דבר בנידון. ואני רוצה לעשות משהו בנושא. אני בטוחה שלא אציל את כל העם שם. אבל אני רוצה לעשות משהו כדי לתרום ככה, "בקטנה". נראה לי שאיעזר בשלילנד כדי למצוא כיצד לעשות זאת.

אטיוד5

Active member
ביקשו ממני לחתום על איזו עצומה

אז חתמתי. נתתי להם אימייל. אז עכשיו אם יבקשו ממני לתרום, אני בספק גדול, כי מנסיון, התרומות לא מגיעות ליעדן. בנוסף אזכיר לך שהממשלה שלנו, זאת שאנחנו אוהבים לשנוא, תורמת 5 מליון דולר או שקלים. ועוד בנוסף - ישראל קלטה 300 מהם ומשכנת אותם במחנה. זה פי אינסוף מאשר בלגיה פינלנד וצרפת גם יחד. (האמת, זה רק לפי גיגול, אולי זה לא נכון).

shellyland

New member
אני מוכנה להתחייב בפניך אישית

שהתרומות שתתרום לארגון אליו קישרתי באחת מהודעותי הקודמות יגיעו ליעדן.

איזה ארגון?

פתחתי את הקובץ, אבל שכחתי. האם מדובר על קו לעובד? אני רוצה לתרום משהו, אבל לא מתאים לי הקורס שנתת. נדמה לי שפעם קראתי שהם מחפשים גם תרומות של ציוד, לא? ואם את בטוחה שכסף שתורמים הולך למקום הנכון, אולי אתרום להם גם כסף. שלחתי להם אימייל. אני רוצה לחתום על העצומה.

hapax legomenon

New member
../images/Emo124.gif מנהלים! מה נסגר כאן?

זה פורום תרבות או פורום פוליטיקה? משום מה, רוב השרשורים כאן נוגעים לתחום האחרון יותר מאשר לראשון.

למעלה