תוכל להעריך כמה זה "המוני האנשים"?
העלת רעיון מעניין אבל הנה כמה נקודות שכדאי לתת את הדעת:
1. יש כבר גשר, מעט מזרחה משם, בין חניון גני התערוכה לגני התערוכה. זה גשר שאכן משתמשים בו (מרכז הירידים מושך הרבה אנשים). אני מסכים מראש עם התגובה הצפויה שלא סביר שמישהו יטרח ללכת כמה מאות מטרים עד לגשר, לטפס, לעבור, לרדת, ואח"כ לחזור שוב כמה מאות מטרים. רק לכתוב את זה זה מתיש
ועדיין, לא כ"כ מהר יתקינו עוד גשר קרוב לאחר.
2. הנה עוד מקום בת"א עם בעיה דומה: ליד ארלוזורוב, מעל דרך נמיר, בין תחנות האוטובוס מצד מערב (לאלה המגיעים מכיוון צפון) למסוף האוטובוסים והרכבת מצד מזרח. בשני המקומות-ליד רכבת מרכז וליד רכבת האונ', אני לא בטוח אם כמבוגר הייתי מתפעל לעלות ולרדת על גשר במקום לעמוד דקה ברמזור.
זו אחת הביקורות על גשרים בכלל, שאנשים פשוט מתעצלים לטפס עליהם (ובגלל זה אני מעדיף מנהרה, שתהיה יותר נוחה גם לציבור רוכבי האופניים).. ילדים זה סיפור שונה, ואצלם נכנס גם שיקול בטיחותי מחמיר יותר.
בעזריאלי אכן יש גשר כזה, אולם שם היקף המשתמשים אכן די גדול (ולו חיילים מהקריה)
3. פעמים רבות מקימים גשרים בישראל בגלל... ילדים. ככל הנראה זה גם המצב כאן.
להערכתי הסיבה העיקרית להקמתו (ואני משער שיסבירו את זה בסיור "בתים מבפנים" בשנה הבאה, אם יתקיים עליו) היא אוטובוסים עם ילדים המגיעים מרחבי המדינה למוזיאון רבין. כמעט כל יום רואים כאלה.
מדובר בכמה עשרות עד כמה מאות ילדים ליום.
הגשר הזה יאפשר לאוטובוסים להכנס לת"א דרך איילון (מדרום) או דרך חיפה (מצפון), לעבור ברוקח (ציר גדול ונוח לאוטובוסים), להכנס למגרש החניה בפארק-שנוח לחניית אוטובוסים),הילדים עוברים את הגשר ונכנסים למוזיאון. בתום הביקור אלה חוזרים חזרה והאוטובוס יוצא דרך רוקח ועף מת"א (לאיילון דרומה או דרך חיפה צפונה). צ'יק צ'ק.
כך האוטובוס לא נדרש להסתובב בשכונת מגורים, שגם התמרון שלו שם מורכב יותר (ובפרט אם מגיע מכיוון צפון), ואף ילד לא מסתכן בחציית כביש.
מזכיר קצת, בזעיר אנפין, את הנתיב המהיר לת"א (לאזור עזריאלי), בו גם כן החשיבה היתה שלא רוצים להעמיס עוד יותר על התנועה בעיר, אלא כמה שיותר מהר להכניס פנימה והחוצה את המשתמשים האורחים.
שימוש נוסף הוא כאמור הסטודנטים - ממעונות ברושים החדשים ובכלל, שפה זו יכולה להיות עוד מסה נאה של משתמשים. כל העסק די חדש, אז צריך לתת זמן לאנשים לגלות את השימושיות שלו.
יהיו כנראה גם מעט תושבים מהאזור אבל להערכתי זה כנראה יהיה די זניח.