גשר רבין נפתח!

dw2322

New member
גשר רבין נפתח!

עדיין לא באופן רשמי, אבל הגישה נפתחה וכבר אפשר להשתמש בו.

הגשר מעל דרך רוקח, ומחבר בין פארק הירקון למוזיאון רבין, כשמשם אפשר לעלות לרחוב חיים לבנון (יש שער בכניסה שיש לפתוח ולסגור אחריכם).
אפשר גם ללכת וגם לרכב באופניים.
 

asaf2000

New member
אכן


בליל שבת עברתי שם ושאלתי את שומר אתר הבניה האם הגשר פתוח ואמר שכן
 

עלה13

New member
תודה, האם יש שלט המורה על גשר...

הולכי רגל ורוכבי אופניים בסמוך שלער ולכניסה מהרחוב?
 

dw2322

New member
כרגע עדיין מדובר בגשר שושואיסטי


הידוע רק לקומץ יודעי דבר.
אם יעשו שלט איך יהיה שושואיסטי?


וברצינות- אני מקווה שיזרזו הקמת שביל אופניים לאורך חיים לבנון, במקטע מעונות ברושים-מוזיאון רבין, כמה שיותר מהר, שכן במקטע הזה יכולה להיות מסה נאה של רוכבים חדשים, שכן מבחינת מספר הצעירים (קידומת 2) במעונות זה דומה לפלורנטין, ולדעתי זה פוטנציאל קפיצת מדרגה משמעותי בשימוש באופניים ככלי תחבורה בעיר.
בטווח הארוך מתוכנן שביל לכל אורך הרחוב הארוך, אבל לדעתי זה פחות בוער. מה שחשוב הוא לעודד את התושבים הצעירים העתידיים החדשים לרכב, ושביל אופניים אמיתי במקטע הזה יכול לסייע בכך. לא צריך להמציא את הגלגל: סתם שביל במפלס מדרכה יהיה יופי.
המצב הנוכחי לא נורא ויש מדרכה רגילה ורחבה עליה אפשר לרכב וזה בסדר. לא מצויין. בסדר.

אם רוצים לעשות ממש עבודה כמו שצריך אז בנוסף אני מציע הפקעה קטנה של מחנה צה"ל שליד מוזיאון רבין. יש שם כיום סתם מגרש חניה ריק, עם כמה מכולות מטופשות. אם טיפה יצמצמו אותו, נגיד 3 מטרים, אפשר לעשות יופי של שביל ומדרכה, באורך 20-30 מטר, מחיים לבנון לעבר המוזיאון, לצד כמה עצי אקליפטוס מקסימים. כיום אין כלום וצריך ללכת/לרכב על הכביש הצר.

הפקעה דומה אני מקווה שיעשו מתישהו עם המגרש של חברת חשמל ממזרח לעזריאלי.
 

aviMalool

New member
האם השער ישאר גם בעתיד? למה זה טוב?

האם לא מדובר בשער שמונע מעבר בשטח שבונים בו?
 

droriko

New member
הגשר הזה הוא איוולת מוחלטת

במקום לעשות גשר בין רכבת האוניברסיטה לתחנה שממול(או לפחות מנהרה) שתסייע להמוני האנשים שעוברים שם, ונאלצים להיתקע במעבר חציה המחורבן(ובגלל זה הרבה פעמים מפספסים את האוטובוס) זורקים את הכסף על גשר באיזור שעובר בו בן אדם אחד בשעה
 

FiReBall

New member
במתאר שאתה מדבר עליו - אף אחד לא יעלה על גשר

מהסוג הזה.


מנהרה תת-קרקעית שתצא מהרכבת לצד השני של הכביש יכולה להיות מוצלחת, אבל כמובן שזה הרבה יותר יקר.
 

עלה13

New member
לא הייתי הולך רחוק בהגדרה, אכן....

תכנון הגשר לא מושלם ויש פרטים שאינם ברורים, אני אישית מתחבר לפתרונות נגישות בגובה הרחוב, פחות מתחבר למעברים מתחת לאדמה, לגבי גשר ומעבר עילי, אני הייתי מתכנן אותו אחרת, הרוחב היה 25 מטרים, הגישה אליו היתה בקונטקס הטופוגרפיה, מדובר בטופוגרפיה הררית, כך שהמדשאה שלפניו תהיה בשיפוע עד למפלס הגשר, חלק מחניית המוזיאון לצד רחוב לבנון מוסב לשטח פתוח, החיבור של הפארק למרכז רבין ורחוב לבנון היה כיחידה וחלק מקטע הפארק.
 

dw2322

New member
תוכל להעריך כמה זה "המוני האנשים"?

העלת רעיון מעניין אבל הנה כמה נקודות שכדאי לתת את הדעת:
1. יש כבר גשר, מעט מזרחה משם, בין חניון גני התערוכה לגני התערוכה. זה גשר שאכן משתמשים בו (מרכז הירידים מושך הרבה אנשים). אני מסכים מראש עם התגובה הצפויה שלא סביר שמישהו יטרח ללכת כמה מאות מטרים עד לגשר, לטפס, לעבור, לרדת, ואח"כ לחזור שוב כמה מאות מטרים. רק לכתוב את זה זה מתיש
ועדיין, לא כ"כ מהר יתקינו עוד גשר קרוב לאחר.
2. הנה עוד מקום בת"א עם בעיה דומה: ליד ארלוזורוב, מעל דרך נמיר, בין תחנות האוטובוס מצד מערב (לאלה המגיעים מכיוון צפון) למסוף האוטובוסים והרכבת מצד מזרח. בשני המקומות-ליד רכבת מרכז וליד רכבת האונ', אני לא בטוח אם כמבוגר הייתי מתפעל לעלות ולרדת על גשר במקום לעמוד דקה ברמזור.
זו אחת הביקורות על גשרים בכלל, שאנשים פשוט מתעצלים לטפס עליהם (ובגלל זה אני מעדיף מנהרה, שתהיה יותר נוחה גם לציבור רוכבי האופניים).. ילדים זה סיפור שונה, ואצלם נכנס גם שיקול בטיחותי מחמיר יותר.

בעזריאלי אכן יש גשר כזה, אולם שם היקף המשתמשים אכן די גדול (ולו חיילים מהקריה)
3. פעמים רבות מקימים גשרים בישראל בגלל... ילדים. ככל הנראה זה גם המצב כאן.
להערכתי הסיבה העיקרית להקמתו (ואני משער שיסבירו את זה בסיור "בתים מבפנים" בשנה הבאה, אם יתקיים עליו) היא אוטובוסים עם ילדים המגיעים מרחבי המדינה למוזיאון רבין. כמעט כל יום רואים כאלה.
מדובר בכמה עשרות עד כמה מאות ילדים ליום.
הגשר הזה יאפשר לאוטובוסים להכנס לת"א דרך איילון (מדרום) או דרך חיפה (מצפון), לעבור ברוקח (ציר גדול ונוח לאוטובוסים), להכנס למגרש החניה בפארק-שנוח לחניית אוטובוסים),הילדים עוברים את הגשר ונכנסים למוזיאון. בתום הביקור אלה חוזרים חזרה והאוטובוס יוצא דרך רוקח ועף מת"א (לאיילון דרומה או דרך חיפה צפונה). צ'יק צ'ק.
כך האוטובוס לא נדרש להסתובב בשכונת מגורים, שגם התמרון שלו שם מורכב יותר (ובפרט אם מגיע מכיוון צפון), ואף ילד לא מסתכן בחציית כביש.
מזכיר קצת, בזעיר אנפין, את הנתיב המהיר לת"א (לאזור עזריאלי), בו גם כן החשיבה היתה שלא רוצים להעמיס עוד יותר על התנועה בעיר, אלא כמה שיותר מהר להכניס פנימה והחוצה את המשתמשים האורחים.

שימוש נוסף הוא כאמור הסטודנטים - ממעונות ברושים החדשים ובכלל, שפה זו יכולה להיות עוד מסה נאה של משתמשים. כל העסק די חדש, אז צריך לתת זמן לאנשים לגלות את השימושיות שלו.
יהיו כנראה גם מעט תושבים מהאזור אבל להערכתי זה כנראה יהיה די זניח.
 

droriko

New member
בהודעה שלי הצעתי גם מנהרה

אגב יש גם גשר סמוך למכללת לוינסקי, אני מניח שהקימו אותו כי במקטע הזה בנמיר אין הצטלבות של כבישים אז לא רצו לעשות רמזור רק בשביל הולכי רגל.
 

dw2322

New member
ראיתי לא מזמן גם גשר חדש ליד בית המשפט

או שהוא כבר היה שם ועכשיו רק שופץ? לא כ"כ שמתי לב.

האם הגשר הזה פתוח לציבור או שהוא מיועד רק לעצירים, כדי שלא יהיה לנו האנס החמקן 2? (בני, או איך שלא קראו לו?)
 

aviMalool

New member
לאיזה גשר ליד בית המשפט הכונה?

האם הכונה לגשר למגדל המוזיאון? הוא קים כבר זמן רב. האם יש ממנו ירידה נוחה למפלס הרחוב? לדעתי אין. לכן הוא משרת בעיקר את באי מגדל המוזיאון, ולא את כלל הציבור. ובפרט, לא משרת רוכבי אופניים.
 

עלה13

New member
סיבת הקמת הגשר קשורה לפרויקט...

האופניים, אני זוכר את השיחות שהתנהלו בזמנו, מעניין לראותן בסיום העבודות ואופי החיבור לרחוב חיים לבנון, האם יסלל שביל לאורך חיים לבנון עד לכיכר אנטין, הגשר מחבר בן בבלי לקריית המוזיאונים, לרמת אביב ולאוניברסיטה, אם איני טועה העליה השיפועית אליו היא ממערב ובכך היא מאפשרת לרוכבי האופניים הבאים מהעיר לעלות עליו מכיוון הפארק לאוניברסיטה.
מעבר לכך שלדעתי הגשר יעלה את האטרקטיביות לתושבי רמת אביב שיוכלו לצאת מביתם להליכה או רכיבה בפארק מבלי להצטרך לחצות כבישים רחבים ובואנים.
הגשר ישמש ביום יום:
רוכבי אופניים המגיעים מידי יום לאוניברסיטה.
תושבי רמת אביב ליוממות בפרק, אני לא מסכים שהם חלק זניח.
משפחות המשלבות נופש בפרק בשילוב ביקור באחד מהמוזיאונים בקריית המוזיאונים שכוללת את מוזיאוני ארץ ישראל, מוזיאון הפלמח ומוזיאון רבין.
אגב נושא כביש רוקח יכול להקל בניית שדרות רחבות משני צידי רוקח צד המגורים (צפוני) שיוכל להכיל גם שטחי מסחר וכניסות לרחובות השכונות הסמוכות והפרק (דרומי) שיכילו מדרכה רחבה מאוד, שביל אופניים רחב בכל צד ושדרות עצים ובכך יצומצם בעיית הכביש הסואן ויהיה אפשר ללכת לרכב באופן בטוח,
לגבי מנהרות עריית תל אביב לא אוהבת אותם רוב המנהרות במרכז העיר כוסו.
אישית אני חושב שעיצוב הגשר לא מושלם, החשיבה צריכה להיות גשר מוטה שימוש עירוני ולא גשר מעבר מעל כביש במובן שמשחרר את התנועה מתחת בעיקר, גשר מוטה שימוש עירוני הוא גשר רחב שיש בו כל מה ששדרה צריכה, החל מעצים ספסלים, גינון, מדרכה להולכי רגל ושביל מופרד.
 

aviMalool

New member
האם הרגליים שלנו באדמה?

אני מסכים שהגשר צריך להיות רחב מספיק לעוברים עליו. בקשר לגשר שדרה, כולל עצים ספסלים, וגינון, אני לא בטוח. מתקשר אצלי לככר דיזינגוף המוגבהת. ואם כבר שדרה, למה שהגשר לא יהיה חזק מספיק לשאת עליו מגדל דירות, אולי ברות השגה או בשכירות? האם זה לא יקטין את עלות הקרקע לדיור כזה? ומה לגבי העלות של גשר שהוא שדרה? לפחות בארץ תקינה הייתי מצפה שכספי צבור יושקעו באופן סביר.
 

עלה13

New member
מדוע לא?...

מדובר בטופוגרפיה מפלסית, גשר הולכי רגל מעל כביש נתפס בדרך כלל כפרויקט שמשחרר רכב מלעצור, כיכר דיזנגוף נולדה מסיבה זו ואגב אני חושב שבאופן חריג היא מוצלחת, אני אישית אוהב את הכיכר וחושב שהיא מתפקדת היטב עבורי ועובר מאות האלפים שעוברים וצורכים אותה, בכך אופן במקרה הגשר אני בהחלט חושב שאין בעיה ליצור גשר שיתמוך עצים, ספסלים, גינון ותאורה, יש בעולם גשרים שבנויים בניינים עליהם, דוגמה טובה לגשר רחב שמכיל תאורה וספסלים הוא גשר המנעולים (לשעבר האומניות) בפריס רוחבו מעל עשרה מטרים ובנרג=כזו שגרת ספסלים כפולה, ספסלים או גינון ועצים על גשרים לרכב או הולכי רגל מוכרים גם בארץ, גשר קלטאוורה בפ"ת מבית החולים לקניון הגדול אומנם לא רחב מאוד אך מכיל ספסלים וגשר שיפמן בתל אביב בעבר החל עצים שנשתלו בעדניות ענק שפוסלו ע"י אמנית, לדעתי פספוס גדול הסרתם, תמיד דמיינתי ספסלים בינהם.
אקנח בגשר יהודית המתוכנן שיהיה מאוד רחב, יחל שביל לרוכבי אופניים בהפרדה, ספסלים, גינון, עצים ואף בית קפה במרכזו, גשר זה יתוכנן כשדרה לכל דבר והרוחב שלו יהיה קרוב לרוחב של שד' רוטשילד..
אני מאמין שמגמה של עיר שחושבת עירוניות, תחבורה ציבורית ואקולוגית, צריכה לחשוב על גשרים כעל מרחב עירוני ולתכנן אותם כשצריך שחלק מהמרחב העירוני, מדרגות רחבות, שדרות רחבות ולכלול בהם פונקציות עירוניות שמתאימות להולכי רגל, רוכבי אופניים ומונגש, היתרון של הנקודה בירקון שנבנה בה הגשר אפשר לחבר את שתי הגדות בקירוי רחב מאוד עם פונקציות של הפרק.
 
למעלה