גשם והרפתקאות.

tapas tapas

New member
כנראה

שהסערת ברקים היתה פשוט במקום אחר וראית אותה מרחוק. באמת מעניין עד כמה חושך מהווה בעייה. אני זוכר שרק התחיל להחשיך באיזה יער אחד שהייתי בו בכרמל ולא הייתה שמה תאורה, ממש לא הייתי רגיל שהכל מסביבי נהייה חשוך. והיה לי קשה לראות את הדרך. אולי אור ירח יכול לעזור? ואם כבר צריך אור, אז המקום הכי טוב להרפתקאות זה באיסלנד. דרך אגב, בעבר צבאות תקפו בלילה, אז כיצד הם היסתדרו אז בחושך?

tapas tapas

New member
נחמד ומעניין

אבל, אולי הייתי מצפה לקבל הסבר איך אנשים מתפקדים בחושך. בתור אחד שלא עשה אף פעם ניווטים בצבא, הייתי רוצה לדעת איך בעצם מסתדרים בחושך? פשוט לא זכורות לי הרבה סיטואציות בחיים שהייתי צריך ללכת בטבע לגמרי בחושך. והייתי רוצה לדעת איך מבצעים פעולות שונות כמו הגעה ממקום א למקום ב. באחד הטיולים שלי באירופה הלכתי קצת במורד הר מיוער, והיה לי ממש קשה להתקדם. היו מעין נחלונים קטנים ומלא צמחיה וסלעים, יכולתי ליפול בקלות וזה היה די קשה וגם קצת כואב. אז אחרי כמה צעדים חזרתי מיד לשביל כמו כל בן אדם שפוי. וזה היה באור יום. אני לא מסוגל לדמיין לעצמי מה זה לטייל בכזה שטח בלילה.

מסתדרים

מנווטים לפי מצפן או לפי הכוכבים, אחרי כמה זמן מתרגלים קצת לחושך, ופשוט הולכים לאט יותר ומסתכלים איפה דורכים. במילואים האחרונים עשיתי מארב די טיפשי ליד איזה כפר פלסטיני, והלכנו לשם בחושך דרך השדות. זה באמת היה מעצבן כי כל הסלעים שסוקלו מהשדות נערמו למין חומות אבן קטנות שהיה צריך לעבור, ודי מהר גם הוקפנו בחבורת-ענק של כלבי-כפר שנבחו בקולי קולות ובטח הזהירו כל אדם ברדיוס של מייל שיש זרים בסביבה. מצד שני, לא ממש היה לי מושג לאן אנחנו הולכים - הקצין ניווט, השאר היו יוצאי חי"ר עם נסיון בכגון אלו, ואני דישדשתי במאסף עם המטול ועם איזו משקפת ראיית-לילה טיפשית ודי כבדה תלוייה על הצוואר וניסיתי לא ליפול לבורות מים או לשיחים קוצניים.

0Pandemonium0

New member
רגע, אבל מדובר בעולם דמיוני.

למה אי אפשר לקחת את שעות האור של החורף הישראלי עם תנאי מזג-האוויר של החורף האירופאי? את ממציאה את העולם, עשי בו מה שאת רוצה.

0Pandemonium0

New member
אבל עדיין ארוכות יותר משעות האור

בחורף האירופאי, וגם לא ארוכות כמו שעות האור בקיץ.

בפנדרגון זה מובנה במכניקה

בפנדרגון הנחת המשחק היא שיש הרפתקה פעם בשנה - בקיץ, ואילו בחורף האביר חוזר לאחוזתו ו"עושה לביתו", נח, מחלים מפציעות, מגדיל את המשפחה וכו'.

Nihau

New member
עשינו המון הרפתקאות בגשם

במיוחד בנוסגות'. בנוסגות' גשם ושלג זה הזמן הכי טוב להרפתקאות כי אז בטוח שאין ערפדים משחרים לטרף בחוץ. ערפדים של נוסגות' (הצעירים בתקופת BO1 שבה אנחנו שיחקנו) נשרפים ממים כמו מחומצה חזקה. זה לא הורג אותם אבל הם גם לא נהנים להעלות עשן. נוסגות' היא ארץ אירופאית למדי כך שבחורף היה שלג רציני ועמוק ובאביב ובסתיו היו גשמים רבים והיו לא מעט הרפתקאות מלאות בוץ, קור, רטיבות ואפילו הצתננות קשה אחת. לא זכורה לי הרפתקאה אחת בנוסגות' שבה היה לדמויות חם מידי, בדרך כלל הבעיה הייתה לכיוון השני, קר ורטוב. היו לנו יופי של החלקות על הקרח ומלחמות שלג...

Serpent Axis

New member
יש גם קיץ באירופה ../images/Emo3.gif

מזרח אירופה יכולה להיות חמה מאוד, גם מערב אירופה. מזג האוויר באירלנד ואנגליה, למשל, הוא פשוט מטורף - לכי תדעי מה ייפול עלייך מחר. רוסיה ושאר ארצות המזרח ידועות בעיקר בשל החורף שלהן אבל אף אחד לא מזכיר שהקיץ שם גם לא בדיוק סימפטי - חום מבעבע שמתחרה לא רע בחמסינים הארצישראליים. חוויתי זאת על בשרי ממש לא מזמן

למעלה