אני מניחה שבשלב ראשון מנתחים את כתב ידך
תוך שמבינים היטב כיצד בנוי 'הפאזל' האופייני לך, מאתרים את נק' החוזק והחולשה שלך והגורמים להם, ומנסים הכי להבין איפה אתה 'תקוע' , עד כמה זה מקשה עליך ואיך זה מתבטא. לאחר משוחחים עימך ופורסים לפניך את המפה האמיתית, סביר להניח שאם הגעת לידיים טובות אז גם יאתרו בך את המוקדים והכשלים הנכונים וגם ידעו לנווט ולייעץ לך בהתאם. בשלב זה אני מניחה שתסכים עם דעתו של הגרפולוג ותאשר את כל מה שהופק בדו"ח תוך שתסכים להגיע לרמת חשיפה עמוקה בנוגע לכל מה שתישאל. ועכשיו מתחיל רגע האמת, הרגע שבו רק הרצון והמודעות הפנימית שלך יוכלו להביא אותך להפליג הלאה ולעתיד טוב יותר. אני מעריכה שבשלב זה תקבל הכוונה מסויימת שבה יצביעו לך על סימנים כלשהן בכתב ידך שמעידים על כשלים כאלה ואחרים (שעילהם דנו עימך בשלב הייעוץ), וגם יבהירו בפניך כיצד סימנים אלה עשויים להשתנות טובה ולהשתפר בעקבות השינוי שיחול בך. מה גם שבשלב זה תוכל להיות מודע היטב בתהליך הכתיבה שלך לסימנים הנ"ל ותנסה בכל פעם שאתה כותב משהו לתת עליהם את הדעת ולנסות לשפר אותם (ע"פ הכוונות שתקבל), וכאן עליך להבין שרק רצון חזק לשינוי פנימי אמיתי + צעדים שלך שיבוצעו בפועל יביאו לשינוי אמיתי וטבעי בכתב ידך ובאישיותך. לדעתי מדובר בתהליך שצריך להיות ארוך ואינטניסיבי תוך פגישות לייעוץ, הדרכה, הכוונה ,בדיקה של הצעדים שננקטו בפועל מול בדיקת סממנים תואמים בכתב,חיזוקים, עידוד, תמיכה ועוד, בקיצור - זה לא דבר שאמור לבוא ביום אחד, אך זה שינוי רציני וטוב שכן עשוי להביא אותך למימוש הנכון בחיים. זה היה משהו קצרצר על קצה המזלג מתוך הערכה שלי שגרפותרפיה מתבצעת באופן זה , ואני מודה שאיני מכירה את השיטה היטב ואף לא בדקתי אותה,וגם לא מכירה/בדקתי אישית חבר'ה שהתנסו בזה בכדי לבחון באם בשיטה אכן עבדה עליהם, בכל מקרה אני ממליצה לך במקביל לשמוע גם חוות דעת אחרות ומקצועיות יותר בנושא. ובעצם הדבר החשוב ביותר ששכחתי לציין הוא שבתחילה יובהר לפניך היטב הקשר בין הכתב למוח ולנפש האדם , תוך שיודגמו לפניך כתבים שונים של טיפוסים שונים, וכתבים של חבר'ה שעברו את התהליך - הכתב לפני+הכשלים, הכתב אחרי+התוצאות, וכן פרקי הזמן שהתהליך לקח להם. שיהיה בהצלחה ולך רק לידיים מקצועיות וטובות.