גרפותרפיה

sssmeir

New member
גרפותרפיה

שלום, אני מתענין בטיפולי גרפותרפיה ואני לא ככ' בטוח שאני מבין את הטיפול ואיך מתבצע מישהו יכול לעזור לי?

riki t

New member
אני מניחה שבשלב ראשון מנתחים את כתב ידך

תוך שמבינים היטב כיצד בנוי 'הפאזל' האופייני לך, מאתרים את נק' החוזק והחולשה שלך והגורמים להם, ומנסים הכי להבין איפה אתה 'תקוע' , עד כמה זה מקשה עליך ואיך זה מתבטא. לאחר משוחחים עימך ופורסים לפניך את המפה האמיתית, סביר להניח שאם הגעת לידיים טובות אז גם יאתרו בך את המוקדים והכשלים הנכונים וגם ידעו לנווט ולייעץ לך בהתאם. בשלב זה אני מניחה שתסכים עם דעתו של הגרפולוג ותאשר את כל מה שהופק בדו"ח תוך שתסכים להגיע לרמת חשיפה עמוקה בנוגע לכל מה שתישאל. ועכשיו מתחיל רגע האמת, הרגע שבו רק הרצון והמודעות הפנימית שלך יוכלו להביא אותך להפליג הלאה ולעתיד טוב יותר. אני מעריכה שבשלב זה תקבל הכוונה מסויימת שבה יצביעו לך על סימנים כלשהן בכתב ידך שמעידים על כשלים כאלה ואחרים (שעילהם דנו עימך בשלב הייעוץ), וגם יבהירו בפניך כיצד סימנים אלה עשויים להשתנות טובה ולהשתפר בעקבות השינוי שיחול בך. מה גם שבשלב זה תוכל להיות מודע היטב בתהליך הכתיבה שלך לסימנים הנ"ל ותנסה בכל פעם שאתה כותב משהו לתת עליהם את הדעת ולנסות לשפר אותם (ע"פ הכוונות שתקבל), וכאן עליך להבין שרק רצון חזק לשינוי פנימי אמיתי + צעדים שלך שיבוצעו בפועל יביאו לשינוי אמיתי וטבעי בכתב ידך ובאישיותך. לדעתי מדובר בתהליך שצריך להיות ארוך ואינטניסיבי תוך פגישות לייעוץ, הדרכה, הכוונה ,בדיקה של הצעדים שננקטו בפועל מול בדיקת סממנים תואמים בכתב,חיזוקים, עידוד, תמיכה ועוד, בקיצור - זה לא דבר שאמור לבוא ביום אחד, אך זה שינוי רציני וטוב שכן עשוי להביא אותך למימוש הנכון בחיים. זה היה משהו קצרצר על קצה המזלג מתוך הערכה שלי שגרפותרפיה מתבצעת באופן זה , ואני מודה שאיני מכירה את השיטה היטב ואף לא בדקתי אותה,וגם לא מכירה/בדקתי אישית חבר'ה שהתנסו בזה בכדי לבחון באם בשיטה אכן עבדה עליהם, בכל מקרה אני ממליצה לך במקביל לשמוע גם חוות דעת אחרות ומקצועיות יותר בנושא. ובעצם הדבר החשוב ביותר ששכחתי לציין הוא שבתחילה יובהר לפניך היטב הקשר בין הכתב למוח ולנפש האדם , תוך שיודגמו לפניך כתבים שונים של טיפוסים שונים, וכתבים של חבר'ה שעברו את התהליך - הכתב לפני+הכשלים, הכתב אחרי+התוצאות, וכן פרקי הזמן שהתהליך לקח להם. שיהיה בהצלחה ולך רק לידיים מקצועיות וטובות.

mali0055

New member
בניגוד לפסיכולוגיה

שאתה יושב ומזבל את השכל לפסיכולוג והוא בוהה בך ובשעון וסופר בחמדנות את הכסף, פה יש מהלך של שיתוף מעשי עם המטופל, ואני מכירה רבים וטובים שזה קידם אותם, אם תרצה אוכל להפנות אותך לגרפולוגית שהיא מספר 1 לדעתי ועשתה עם אנשים גדולות ונצורות. קח בחשבון שזה עולה ולא מעט לפי זכרוני זה באיזור ה6000. חשוב לציין שזה לא משהו שעובד על כולם. אצלי למשל לחלוטין לא אבל אני לא פונקציה.

לא מפתיע אותי שזה לא עבד אצלך

יש כאלה שכל שיטה, הזויה ככל שתהיה, עובדת אצלם. גם קריסטלים, מים קדושים של הבבא סאלי או ריפוי על ידי חייזרים. לא רק שפרייערים לא מתים, הם גם לא מתחלפים, הם רק מחליפים שיטה ועוברים משיטה אחת "שעבדה מצויין" לשיטה אחרת שעבדה מצויין גם היא. אקיצר, יש גרפותירפיה רצינית, והיא עוסקת בחינוך לכתיבה של לקויי כתיבה. לעומת זאת, כל התחום שקשור לשינוי אישיות באמצעות תרגול כתב הוא בולשיט גמור. ובאשר לטיפול פסיכולוגי, אם זה מה שהרגשת עם המטפל שלך, כנראה שהוא לא האיש הנכון בשבילך. בכל אופן, אם יש לך ידע בנושא, אשמח אם תשתפי אותנו בכך: מי עוסק בשיטה בארץ, היכן קיבל את הכשרתו לסוג זה של טיפול ואיך מתנהל הטיפול.

כי19

New member
מי הגרפולוגית הזאת? ולשייקה,לא כל שיטה

צריכים ללמוד אצל מישהו . ישנם שיטות שמתפתחות היום גם. וחלקם גם עובדים. נו אז מה? קראת את הספר ללא פרוזק וללא פרויד. כן מי דימיין שיום אחד יסתדו כל טוב ללא פרוזק וללא פרויד. כל הזמן מתפתחים ומגלים עוד שיטות תרפיה טובות. כל תאוריה. ולמעשה ולענייננו גם פה יתכן שגרפותרפיה יש בה כוח לשינוי דברים מסוימים. כמו למשל שיפור משמעת,ביקורת עצמית,סדר. על תכונות אלו עבדתי עם מספר לקוחות וזה עזר להם ובפרט אלו שתרגלו היטב. כמובן שזה לא יעזור ללקות למידה,לא יעזור לאיפרקטיבים,לא יעזור לחסרי בטחון עצמי,ואני כותב זאת אחרי שניסיתי את זה.

כמובן שכל שיטה היה מי שהתחיל אותה

שאלתי מתוך עניין במידע. ובאשר לשיפור משמעת, כל פעילות שמחייבת משמעת עצמית, משפרת את המשמעת, זה לא חייב להיות גרפותרפיה, זה יכול להיות משהו מועיל יותר כמו פעילות בחדר כושר. למעשה יש כאן פרדוקס מסויים. התמדה בגרפותרפיה משפרת את המשמעת העצמית, אבל כדי להתמיד בגרפותרפיה צריך משמעת עצמית.

כי19

New member
אני ממש חותם על כל מילה שכתבת. ובא נמשיך על

הכיון הזה. אתה מסכים שגרפותרפיה יכול לשפר בין היתר משמעת. ואתה צודק שצריך משמעת עצמית בכדי להתמיד בגרפותרפיה. אבל אל תשכח שייקה שכאן בא הלקוח עם אמונה מסוימת בשיטה וזה חשוב ותורם לרצון להתמיד. בנוסף הגרפותרפיה הוא לרוב מודרכת זה גם עוזר להתמיד,כך שזה שיטה שעובדת לדברים הספציפיים האלה שיפור משמעת,ביקורת עצמית,סדר.

mali0055

New member
אם מישהו מעונין לקבל פרטים על הגרפולוגית

מוזמן לשלוח לי מסר.

sssmeir

New member
גרפותרפיה

שלום, בהמשך להתכתבות בפורום גרפולוגיה אשמח לקבל פרטים אודות הגרפולוגית לטיפול גרפותרפיה והמשך בירור פרטים נוספים איתה. אודה, מאיר.

riki t

New member
אילו היה שיתוף פעולה בין הגרפולוג לפסיכולוג

כולם לדעתי היו יוצאים נשכרים מזה. תחשבו לרגע על כל הזמן היקר של הפסיכולוג והלקוח ועל כל הכסף שנדרש לכל פגישות ההיוועצות האלה עד שהפסיכולוג מצליח לתהות על קנקנה של הבעיה, הגורמים וההשלכות שלה, כשלמעשה זה דבר שניתן היה לחסוך ע"י בדיקת כתב יד( או מס' כתבים מתק' שונות של אותו לקוח)ע"י גרפולוג מקצועי ואחראי. כשאותו גרפולוג היה מעביר את חוות הדעת לפסיכולוג ומרגע זה ואילך היה אפשר להתמקד בפתרון הבעיה ולא בחיפוש אחר הבעיה, דבר שכמובן יחסוך כסף וזמן יקר לכל הנוגעים בדבר. אין ספק שצריך במקרה זה להיות אמון וכימייה מלאה בין הגרפולוג לפסיכולוג והסכם עבודה משותף בינהם. אני גם לוקחת בחשבון את העובדה שכפי שהגרפולוגים רוצים לגלות לבד מה קורה אצל הלקוח שלהם, כך גם הפסיכולוגים רוצים להגיע לבד ובאמצעים שלהם לשורש הבעיה , ואולי זו אחת הנק' שמאפילה על האפשרות ליצור הסכם שיתופי בין שני הגורמים, אבל אם חושבים על טובת הלקוח, הכדאיות, האפקטיביות והיעילות אז אין ספק שזו הדרך הנכונה. וכנ"ל גם לגבי ההיעזרות בשיטת הגרפותרפיה - רק שיתוף פעולה מלא בין הצדדים , ואו - שלגרפולוג יהיו את כל הכלים הנכונים בכדי להתחיל בטיפול וייעוץ הולם ומקצועי ללקוח, דבר שלדעתי מצריך הרבה יותר ידע ונסיון וגם לא תמיד מתאים לכל גרפולוג להיכנס לנישה הזו.

אני לא משוכנע בכך

בניגוד לאבחון תעסוקתי, בטיפול פסיכולוגי אין חשיבות רבה לדיאגנוזה או לתויות. זו לא רפואה, שבה מחפשים תרופה למחלה ספציפית, אלא תהליך רכישת מיומנות, שבו לומד המטופל להתמודד בצורה אפקטיבית יותר עם מה שמציק לו, ותוך תובנה טובה יותר של עצמו ושל סביבתו.

riki t

New member
הכוונה היא לאבחון אישי-רגשי

איתור הבעיה, הגורמים ,ההשלכות ועוד -ע"י הגרפולוג, טיפול בבעיה: מודעות, רכישת מיומנות, התמודדות, הדרכות, חיזוקים ועוד -ע"י הפסיכולוג ואו הגרפולוג המיומן והמנוסה. ואגב, גם באבחון תעסוקתי ניתן לאתר מוקדי קושי שצריכים להיוות מטופלים באופן הולם, ושוב: איתור-גרפולוג, טיפול-פסיכולוג ואו גרפולוג מיומן. נשמע הזוי?בלתי אפשרי? אחח...אולי עם הזמן יהיה איחוד ויותר פרגון בין הנוגעים בדבר.

מדובר ב 22 טיפולים שבועיים בהרדמה חלקית

כל שבוע אות אחרת ( לא כולל סופיות ). אפשר גם בהתכתבות ובפקס' ( חוץ מהתשלום שזה במזומן ומראש ). בדיוק עכשיו יש מבצע! שלם על 20 אותיות וקבל שתים חינם + הגדלת ארוחה ב "ברגר קינג". תוך 5 חודשים כל הבעיות והמכשולים יהיו מאחוריך. המבצע תקף לשינוי של עד 7 תכונות אופי, לפי בחירה מהרשימה לנרשמים עד סוף החודש (לא כולל קמצנות והומוסקסואליות) זה בסביבות 5000$, נשמע הרבה אבל אם תסתכל על זה שבחמישה חודשים ניתן להפוך דביל לגאון - תבין שזה שווה! בהצלחה!

אני מתקשה להאמין שאתה שואל ברצינות

כתבו לך שיש מעטים ( אגב, מעניין מי הם ) שעוסקים בכך, עוד פחות מכך שמאמינים בכך ( אם נתעלם ממי שמטעמים מסחריים ייתנו כל ייעוץ מניב כסף ) ואתה כבר בשאלות הטכניות, כל כך רציני ששואל אם ניתן בהתכתבות, אתה גם תסכים לשלם לזה שיתכתב אתך ? אתה לא מבין לבד שזה דורש שיחות ומעקב מקרוב, ואיך ניתן להעריך משך טיפול לגבי נושא ובעיה 'באויר'. שום דבר ממה שכתבת עד כה לא משדר לי רצינות, ובפרט שאתה 'בוחר' להתעלם מהשגות כה משמעותיות שהועלו כאן לגבי התועלת בדבר. למה שלא תתקשר לכמה גרפולוגים בטלפון ותנסה לבדוק אתם אפשרויות כאלה, זה לא יעיל יותר ?

sssmeir

New member
אי הבנה. בכל מקרה ..

עכשיו יותר ברור, תודה אודי וחברי הפורום שכתבו.

Mנטה

New member
הגרפותרפיה עוזרת רק לעתים נדירות.

כאשר משתמשים בה כאמצעי לטיפול פיזיותרפי אחרי תאונה,אולי יש בה תועלת. לא כן הדבר כאשר מתכוונים לשנות התנהגויות.

למעלה