גרעינרים?!

• פותח הנושא jofer
  • פורסם בתאריך

jofer

New member
גרעינרים?!

כל הניתוק מהנועל לפי דעתי הוא אחלה וטוב. אבל לא לשתף את גרעין עודד??? אנחנו אמורים להיות הבסיס לתנועה.. אנחנו שנת ה"הגשמה" אני חושב שכל הדרך הייתה פסולה.. היה חייב להיות בשלב כלשהו עירוב של הגרעין .. לפחות ברעיון הכללי ולתת לנו להגיב. אני יודע שהקומונה שלי קיבלה טלפון ואני יודע על עוד קומונות שקבלו את הטלפון שמודיע על זה מהקומונות של הנועל שאגב מאוד רוצות להפגש איתנו ולדבר על הנושא כי הם לא רוצים...( חחחחחח יהיה להם פחות כסף....) הקיצר זו לא צורה ודרך שתנועת נ-ו-ע-ר צריכה לעבוד. משהו ד-פ-ו-ק וצריך לעשות בדיקה מה קורה.. אני חושב שסמינר רעיוני=אחלה מקום!!! אלא מתענינים!!!!

מיכלצי

New member
למה אתה חושב שהוא אחלה וטוב?

(אני שואלת ברצינות...). ז"א מה לדעתך יהיה שונה עכשיו חוץ מהעובדה שקודם היינו תלויים בנוע"ל מבחינה תקציבית ועכשיו התקציב יועבר אליינו בתור תנועת נוער ברשות עצמה? אתם הבסיס לתנועה..? אני יכולה להתעצבן בדיוק באותו האופן, כי אני חושבת שלא הגרעין הארצי אלא החניכים הם מי שמהווה את הבסיס. לא שיתפו שום צד בהחלטה הזאת שכנראה הייתה תלויה בגורמים שמעליינו. עתיד התנועה עכשיו כעצמאית כן תלוי בנו ובגרעין הארצי ואנחנו יכולים להשפיע ולהחליט על מה שיבוא. עדיף מאוחר מאשר אף פעם. ובעיקרון ההחלטה הזאת מעצבנת אותי בגלל שלא היה שיתוף של הנוער. וכששאלתי את הילה לגבי זה אמרו שבקשו מהם לא לדבר על הנושא הזה עם החניכים ועינת לא ידעה לענות לי בכלל. אז פשוט... לא לראות לאן הדברים מובילים, אלא להוביל אותם בעצמנו לאן ולאיך שאנחנו רוצים שהם יהיו.

spraizler

New member
אני חושב שהגרעינרים הם חלק

מהבסיס של התנועה . בהחלט. הם חניכים ואפילו יותר משפיעים ומובילים מעצם תפקידם. נכון שלא רק הם אבל הם חלק מהשכבה הבוגרת שהיא מזיזה דברים בתנועה. י'-גרעין. ולג'ופר.. היו צריכים לעדכן אתכם אבל זה נדחה לסמינר רעיוני.

גיל876

New member
ג'ופרר

היי נשמה! מה שלומך? זאת גי שהייתה חניכה שלך בסמינר סובלנות. (אל תשכח שגלבוע אלופים) ואל תיהיה כ"כ ממורמר... זה לא נורא. זה יעבור

Oukami Kun

New member
ג'ופרררר יא מלך!

(נדב, מטה אשר) ממ, הייתי מגיב, אבל אני לא במצב של עירנות משמ כרגע. אולי מחר.

ה טמבל

New member
לא שיתפו את גרעין עוד?!?! ../images/Emo3.gif

ממש מחדל, מעניין מה היה קורה, איזה סבב טלפונים, ישיבת מגע, אולי איזה מליאה של כל הגרעין באיזה סמינר וכמה גרעינרים חדורי מוטבציה שנוזפים בשאר הגרעין הארצי בלי שיקשיבו להם... במקום להתלונן כל הזמן, אז לב ליבה של התנועה( שחבל שגרעין עודד הפך להיות כזה, הוא צריך להיות אולי הראות אבל לא הלב) יכול לקום ולעשות מעשה, ולהתחיל לדרוש באמת הסברים ממי שצריך לתת אותם, ביחד עם החניכים וכל מי שהתנועה הזאת חשובה לו, ולא רק בסמינר רעיוני שהפך להיות בשנים האחרונות למפגש של דיבורים גדולים ומעשים קטנים, אלא להתחיל לשאול את השאלות בכל מקום, את המדבים, והרכזים, והגרעינרים, והצמ"ר, וללכת לתנועה ולשאול, ולהציק ולעצבן ולהפוך שולחנות, עד שמשהו יקרה. כי בצופים זה הגיוני שהחלטות כאלו יתקבלו אי שם למעלה, אבל לא בארגון שמכנה את עצמו תנועת נוער. ואם איזה גרעינר נפגע ממני, לא נורא, תחייך בסוף עוד יהיה טוב.

אופירי חמוד

כבר אמרו כמה עשרות פעמים שידברו איתנו על זה ברעיוני עוזון עושה לנו שיחה על תחילת הסמינר ומסביר לנו את כל העסק עד אז, גם לנו הנועליס"טים מנדנדים יש איזו יוזמה של הש"שים של הנוע"ל להתקשר לקומונות של גרעין עודד ולנהל איתם פגישות.. אין צורך להפגש איתם כרגע פשוט תגיד להם שאתה עדיין לא יודע יותר מדי על זה (מה שנכון) ואחרי הסמינר הרעיוני נדבר בכיף ובכבוד

zmird

New member
היי גילי ברייר יא תותחית

זה דורון מעולותיים =] מתי יוצא הסמינר רעיוני הזה שלכם? נראה לי שהצמ"רניקים לא לקחו בחשבון את זה שבעידן האינטרנט תוך יומיים כל התנועה ידעה על זה... יש תסיסה די גדולה, אולי יש מקום ללחוץ להסברים עכשיו...

Mooa-Numi

New member
שלום. אני חברה בנוער העובד והלומד

בשכבת החוות (שנת שירות) כארבעה ימים לאחר שתנועת המושבים קיבלה את ההחלטה על הניתוק של חטיבת בני המושבים מהנוע"ל המדריכים שלנו העלו את הנושא, הסבירו ודיברנו על מה שזה אומר. אז דבר ראשון אני אתן קצת רקע כללי למי שלא כל כך בטוח במה שקרה: חטיבת בני המושבים היא חטיבה בתוך הנוער העובד והלומד (הוקמה ב1926 כשנתיים אחרי הקמת התנועה) שבמהלך השנים עברה תהליכים של התרחקות.יש עדיין קשר לתנועה- ולא רק כלכלי. בשנים אהחרונות החלו תהליכים בבני המושבים ובקשר שלהם עם התנועה (מסלול ההגשמה, מסעות לפולין שהיו אומרים לצאת שנה הבאה, מפעלי התנועה ומנהיגיה) תנועת המושבים המאגדת תחתיה את כל המושבים בארץ החליטה לפני כמעט 80 שנה לשים את חינוך בניה בידי הנוער העובד וכך נוצרה החטיבה הזו.בני המושבים לא שייכים לתנועת המושבים ולכן חוקית היא לא יכולה להכריז על ניתוק מהתנועה. היא יכולה לבחור להקים תנועה חדשה עם סמלים משלה אבל חניכיה יצטרכו לבחור לאיזה תנועה ללכת. לדעתי ההחלטה הזאת נעשתה בצורה לא הגיונית ולא בסדר- ללא התייעצות עם חניכי התנועה- שהם התנועה (הדמוקרטית מוטב להזכיר) וללא הודעה מוקדמת או שיחה עם התנועה שאותה רוצים "לפצל" . העניין שבאמת חשוב לנו, חניכי ובוגרי הנוער העובד והלומד, הוא לא כלככלי, הניתוק נעשה בגלל נושאים כלכליים שלא דואגים להסתירם (למי שכן קרא את המכתב הרשמי המודיע על הניתוק) מה שחשוב לנו זו דמותה של התנועה. כלליותה בעיקר. זו היא נקודת מפנה- כך או כך חטיבת בני המושבים לא תשאר כשהייתה. אנחנו התחלנו להלחם על הדבר הזה. לא ממניעם כלכליים. מתוך זה שיש משמעות לתנועה אחת שמאגדת בטוחה את הנוער בישראל- ערים, מושבים, קיבוציםף ערבים, מחדשים וכו. תנועה ששמה לה בראש סדר העדיפיוית את החינוך של הנוער במדינה שהולכת ומתרחקת מכל מוסר. שמה לסדר עדיופויות את שינוי פני החברה הישראלית. בקיבוץ בעיר וגם במושב. אל תקטינו ראש. תחקרו, תשאלו ותבררו. מה היא התנועה. מה יכולה להיות חטיבת בני המושבים. האם היא באמת רלוונטית כרגע? או שהשינוי יכול להתחיל מכאן. תדברו אחד עם השני ועם חבריכם מהמגזרים האחרים של הנוער העובד והלומד. אמחנו מזמינים את שכבת חוות ההכשרה שבאיזור הנגב להתארח אצלנו כדי ליזום שיחה בגובה העיניים על התנועה שלנו ועל עיצובה. תלחמו על מה תהיה התנועה במושבים שלכם. על מה תהיה התנועה בשבלכם. ומה היא תהיה אל מול כל מה שעומד מנגד. לעבודה להגנה ולשלום עלו והגשימו -מאיה-

zmird

New member
אני כן הולך להילחם על התנועה,

השאלה אם תתמכו בי גם כשאני אגיד שאני בעד הניתוק ^ ^ כי תרצו או לא, התנועה פעלה בניתוק די גדול גם עד עכשיו. הדרך שזה קרה בה היא על הפנים, בלי דיאלוג או שיח עם הנוער, אבל לדעתי הפירוד הוא מוצדק.

חי צומח

New member
מדוע חשוב להפרד מהנוע"ל

כבוגר גרעין עודד, אני יכול להגיד שהקשר העיקרי לנוע"ל היה כלכלי. נכון, שמונת העקרונות בהחלט מאוד חמודים (בעיקר השלישי), אולם הם מאוד כללים. עקרונות המושב (ה"עין-ים") הרבה יותר רלוונטים (?!) למושבניקים. אולם צריך לזכור שבניגוד לערים, במושבים יש מקום לתנועת נוער אחת. לצערנו, אין כאן מקום לבחור לאיזו תנועת נוער ללכת. ולכן, תנועת המושבים, שלכאורה מכוונת את חניכה לכיוון השמאל הישראלי, עושה זאת בזהירות רבה מאוד, ביחוד במועצות האזוריות המתחילות באות "מ". מדוע? משום שלא ניתן לכפות דעה פוליטית במקום שאין זכות בחירה לתנועת הנוער. הרעיון לפרוש נשמע לי הגיוני לגמרי. במקום לחשוב על איך להסביר לחניכים והוריהם שאנחנו לא פוליטים ולכסות על פעולות מוזרות ואובר-פוליטיות של הנוע"ל (אני אומר זאת מנסיון עצוב!) - צריך להקים תנועה נקייה מפוליטיקה שנויה במחלוקת. כן לחנך, כן לחשוב - אבל ממש לא צריך לכוון את החניכים לכיוון פוליטי ברור. אני מקווה שישמרו על רוח התנועה. בסופו של דבר זה הדבר הכי חשוב.

מאיה שלום,

שלום, מעניין אותי לדעת מה היא התעניינות הפתאומית הזו בקשר שבין התנועות, הבנתי ממכתבך שנעשתה שיחה עם מדריכי הגרעין, כבוגר מסלול ההגשמה של בני המושבים: גרעין עודד וגרעין נח"ל, לא ראיתי התעניינות קטנה אפילו מצד הנוער העובד והלומד, לא מלמעלה ובטח לא מחוות ההכשרה, עם כל הכבוד והרצון להאמין בדברים שאת אומרת, שאני אף מסכים עם חלקם, אני חייב לתהות מאיפה זה מגיע, לא ייתכן שבמשך כל כך הרבה שנים לא היה שום קשר ופתאום כל כך חשוב לכם מה יקרה בתנועה הזו? כמו הרבה דברים בסיפור הזה, זה מריח לא טוב.

zmird

New member
התנצלות קטנה

כמעט מכל התגובות עולה עוינות כלפייך, וככה היה גם כלפי נועליסטים אחרים שהגיבו פה. כל התגובות הריחו מהתחסדות קלה, אז נעשינו תוקפניים מעט :) אבל כמו שאריק אמר, ההתעניינות הזו נעשתה בפתאומיות כזו, שאנחנו לא יודעים מה לעשות איתה.

spraizler

New member
קשה לי עם התגובה שלך כי מכל עבר

עולה את אותו ריח שכבר הספקתי להריח בסמינרי עם הבית ספר בשיתוף המעורר, וגם בפולין עם המעורר (תנועת הבוגרים של הנוע"ל). אותו ריח מסריח הוא למשוך כל הזמן לעבר הנוע"ל ולא יכלתי להתעצבן וגם לתהות למה נזכרתם רק עכשיו? התשובה הכי הגיונית היא שאתם רוצים לפרק את התנועה, ולקחת את החניכים אליכם בכל מני התססות שאתם עושים, כך שבסופו של דבר כמו שאמר בחור מאצלכם לא מזמן פה, הוא יהיה "הקומונר הראשון בקן המתחדש של המושבים". צר לי, אבל זה לא יקרה, אז תשכחי מכל השטויות וההטפות שלכם, אנחנו יודעים טוב מאוד מה לעשות ואיך להתנהל במצב הזה, אתם רוצים תמשיכו לדבר עם עצמכם אבל לא נתן לכם לפרק את התנועה, להסית חניכים ואתם יכולםי לשכוח מקן מושבי. תנועת בני המושבים תמשיך להתקיים עוד הרבה זמן, ותפעל באותם מקומות שהיא פועלת וכדאי שתרדו מהרעיון. עוד חניכים מהמקרה הזה לא יצאו לכם, אז עדיף שתתעסקו באיך אתם מביאים עוד חניכים במקומות שבהם אתם עובדים.

וואלה.

"אנחנו יודעים טוב מאוד מה לעשות ואיך להתנהל במצב הזה..." באמת? לי אישית עדיין לא ברור לגמרי מה בדיוק המצב הזה...

ה טמבל

New member
לא ניתן להם לפרק אותנו!!

נקים גדרות ועמדות שמירה ונירה בכל נוע"ליסט שיתקרב לחניכים שלנו! יאללה תארגן רשימת שמירה...
אתה קצת פרנואיד לא? אף אחד לא יגנוב לך את החניכים גם אם הוא ממש רוצה... תרגע, אתה תפחיד את הילדה.

spraizler

New member
צר לי שאני כזה

אבל חוויתי יותר מדי נוע"ל לאחרונה וקשה לי להתעלם מהשורה התחתונה כל פעם.. אולי זה OVER נוע"ל אבל בתכלס אתה גם צריך לחשוב לכיוון הזה.. אני בטוח שזה אחד מהשיקולים שלהם איפשהו

שאלוקים ישמור אותך!

כשאמרתי את המשפט ידעתי למה אני מתכוון וזה לא הפירוש שנתת. והסברתי זאת גם בשירשור הוקדם. מצידי שםא התנועה מתפרקת אז להיות הראשון מהתנוע שיהיה במושבים, למה? כי אכפת לי. כדי שתדעו שיש לכם חברי צוות. נכון המגזר החינוכי של הנוע"ל לא לקח אחריות על חטיבת בני המושבים וזאת מכיוון שיש תנועת בוגרים שאחראית על כך. ברגע של קריעה שלכם מאיתנו גם לנו מגיע תשובות שאנחנו מקבלים מתנועת הבוגרים ואתם מסרבים לתת אותה, או אבסורדי יותר רובכם לא יודעים את התשובה לכך! על עקרון הכלליות אני לא יוותר בתנועה שלי. זה שאתה שם רק את ילדי המושבים במרכז ולא כל נער ונערה בישראל כאדם שמגיע לו חינוך מסגרת וחשיפה לאלטרנטיבה זו בעיה שלך ושל עוד אנשים עם מוח מעוות שהחליטו להשתלט על הדעות שלכם. ומצטער שההודעה שלי בנימה כ"כ מגעילה אבל ההודעה שלך הייתה כ"כ חתרנית, מבזה ומגעילה. במקום לנסות ליצור דיון פשוט התנשאת, ושמת מאין חומה של לא משנה מה הם יגידו נקח את זה לכיוון השלילי. תחשוב על הדברים לפני שאתה זורק פה מילים לחלל האינטרנטי.. !!!

למעלה