גרעיני צ'יה

revi71

New member
גרעיני צ'יה

לאחרונה התוודעתי לגרעיני הצ'יה וכמה הם טובים ועשירים בסיבים וויטמנים טובים אבל..לא מצאתי באף מקום הסתייגות מהשימוש או למי הזרעים אינם טובים לשימוש, האם ישנם מקרים של תופעות לוואי? אשמח לקבלת תשובות

rucale

New member
אני יכולה רק להוסיף ולשבח מנסיוני

שזרעי הצ'יה הורידו לי כולסטרול מ-230 ל-200. את רמת הסוכר מ-99 ל-85. כל זאת כבר אחרי 3 חודשים של התמדה באכילתם(כל בוקר כפית זרעים).לפי מה שקראתי יש בהם גם הרבה אומגה 3. בקרוב אערוך שוב בדיקת דם ואני מצפה לבשורות טובות. בהצלחה, רחלי.

0 אור 0

New member
נשמח אם תרחיבי על הנסיון שלך

איזה עוד שינויים עשית בתזונה ובאורח החיים? או שאולי היית במצב של כולסטרול למרות אכילה בריאה? תודה על השיתוף

ladybug4NLP

Active member
גם אני מתעניינת בגרעיני צ'יה

ויש שונים כמו לבן ועוד. במאמר מוסגר אני רוצה להוסיף 2 דברים: מכיון שכולסטרול בודקים אחת לכמה זמן - ירידה של 230 ל-200 אינו משמעותי ובודאי אי אפשר בודאות לשייך אותו לגרעיני צ'יה הירידה בסוכר - ההבדל שציינת הוא לא רק מזערי אלא שהוא מקובל מאד בכל אדם ומשתנה משעה לשעה ומיום ליום (ותאמין לי שכסכרתית שבודקת- אני יודעת) גם אין שום כדאיות או בריאות בלהוריד סוכר הנמוך מלכתחילה לרמה נמוכה עוד יותר. להזכירך, עד לפני כמה שנים הסף לטרום סוכרת היה 126 לפני כמה שנים אמצו את הרף של 100 לחולי סוכרת בלבד ובאופן גורף אחרי זמן קצר זה הפך לנחלת הכלל. ודרך אגב: צריכה של אומגה 3 איכותית ובכמות אישית מותאמת מורידה טריגליצרידים וכולסטרול יותר טוב מכל תרופה המיועדת לכך, אין לה תופעות לואי ומחליפה גם אספירין. כמובן שיש צורך בזהירות רבה למי שלוקח תרופות מדדלות דם וכמו תמיד - כל מה שכתוב כאן הוא לצורך אינפורמציה וכדאי להתיעץ עם נטורופט מוסמך ובעל נסיון. הרבה בריאות

rucale

New member
הרחבה כבקשתך ,אור

בסך הכל אכלתי ואני משתדלת לאכול בריא. לחם מחיטה מלאה.ירקות פירות(אמנם לא אורגניים).ובכל זאת היה הכולסטרול מעט גבוה מהנורמה שגבולה -200. אצל בן זוגי שגם הוא החל יחד עמי לאכול זרעי צ'יה, היתה דרגת הכולסטרולף 254 ובתוך 3 חדשים זה ירד ל-214.בקרוב נערוך שוב בדיקה ואעדכן. מבחינה חיצונית, נראה שללא שום טיפול קוסמטי, עור הפנים רענן יותר ופחות מקומט מאשר קודם.כנראה בגלל האומגה 3 שיש בזרעים. מאובחנת ע"י מכרים כ"נראית טוב לאחרונה!" שווה
רחלי.

0 אור 0

New member
תודה

אחרי שכל מיני גורמים סיפרו לי ניסים ונפלאות על האומגה 3 מזרעי מרווה מרושתת, שמחתי לשמוע באקראי בפורום השכן שזרעי הצ'יה הם מאותה משפחה של המרווה המרושתת, ומאפשרים הגעה לאומגה 3 צמחי איכותי בלי למשכן את הבית. טוב לשמוע גם מהתנסות אישית

hal767

New member
אין משמעות לשינויים האלה.

הם יכולים להשתנות לשני הכיוונים בזמן קצר לפי הצרכים של הגוף. אכילת גרעיני צ'יה שאינם מיועדים למאכל אדם היא אופנה שנובעת מפירסומים של אינטרסנטים שרוצים למכור. מידי כמה זמן בונים אופנה כזאת למוצר כזה או אחר באמצעות פירסומים באמצעים שונים, אך אלה אינם בהכרח תורמים לבריאות. זהו ביזנס. שיפורים במדד כזה או אחר בבדיקות דם מבלי לטפל בסיבות שגרמו לבעיה הינם טעות והם בניגוד לרפואה נכונה. חשוב ונכון יותר לבצע תזונה נכונה ואורח חיים נכון ולא לחפש פתרונות קסם שגורמים לרמות את הבדיקות, אבל אינם משפרים את הבריאות. פתרונות כאלה הינם אשליה ולעיתים הם בעצמם פוגעים בבריאות. בקיצור, אין קיצורי דרך לבריאות.

0 אור 0

New member
אין קיצורי דרך לבריאות

נכון מאד אבל בתזונה המקובלת במקומותינו (כולל צמחונים) נוצרו חוסרים שונים, אם במרכיבים מסויימים ואם באיזון בין מרכיבי תזונה. הטוב ביותר הוא לאזן חוסרים אלו באמצעות תזונה טבעית מלאה ומאוזנת, אך כשזה לא ניתן - עדיף לתסף מאשר לסבול מחסר. לנושא שרשור זה: המחסור באומגה 3 - בגלל שלשמנים הצמחיים הנפוצים במקומותינו עשירים בעיקר באוגה 9 ואומגה 6 - הינו אמיתי, ולכן פתרון אשר מוסיף מעט ממנו ומחזיר את האיזון הנכון של החומצות השומניות, משפר את יכולת הגוף לתפקד ולרפא את עצמו. אל נשכח כי המקור העיקרי לאומגה 3 בתזונה היו דגי ים , שהיום רבים מהם מורעלים בכספית.

hal767

New member
חולק עליך.

המקור לאומגה הוא מדגים? זה קשקוש שמפיצה הדיאטטיקה הקונבנציונאלית, כמו הרבה דברי הבל אחרים שהיא טוענת. הדג מזיק לאדם הרבה יותר מבשר. לבשר הדג אין עמידות מחוץ למים והוא נרקב במהירות במערכת העיכול האנושית ובכך הוא מזהם אותה ולמעשה את הגוף כולו. אין כל יתרון לבשר הדג בהשוואה לבשר בעל חיים אחר. בצומח יש שפע של אומגה לסוגיה. מזונות מתאימים שונים מכילים אותה כמו את שאר יסודות המזון החיוניים. אבוקדו, אגוזים, שקדים, חמניות, שומשום, ירקות שונים, תירס ועוד הם ספקים טובים לגוף של יסודות המזון האלה. שמנים אינם מזון. שמן הוא מרכיב מתוך מזון שלם ולכן אינו מאוזן ועלול לגרום לנזקים. הממעיט או המוותר באכילת שמן מייטיב עם עצמו. תוספים הינם חיקוי עלוב ולא מאוזן וצריכתם מפירה את האיזון התזונתי של הגוף. צריכת אומגה 3 בתוסף משבשת ומורידה רזרבות תזונתיות שונות. אין דבר כזה בטבע אכילת מרכיב אחד של מזון. ההזנה בטבע היא מאכילת מזונות מאוזנים, וכך אנו צורכים שומן כחלק ממזון שלם ומאוזן ביסודות מזון אחרים המהווים ביחד שרשרת של יסודות מזון המטמיעים אחד את השני בגוף ומגיבים בו בסיסית. צריכת אב מזון מבודד כמו שמן מפירה את המאזן חומצה בסיס של הגוף. יש לכך השלכות בריאותיות לא סימפטיות בלשון המעטה. תמיד ניתן לאזן חוסרים באמצעות תזונה צמחית מאוזנת. זה רק עיניין של רצון ומודעות. קיצורי הדרך באמצעות צריכת תוספים היא טעות וגורמת לנזק. חבל שמטפלים שונים נופלים קורבן לתעמולה שמפיצה תעשיית התוספים. תעמולה שיקרית המעודדת לצרוך את התוספים כדי לספק פרנסה לסוחרים ממולחים.

revi71

New member
עוד שאלה בעניין

קניתי גרעיני צ'יה מעורבבים (יש גם לבנים וגם שחורים) אני לא מוצאת באינטרנט כל הסבר מפורט מה ההבדל בין הגרגרים, האם יש לקחת כל צבע בנפרד או שביחד זה בסדר ובכלל האם יש להם גם תופעות לוואי או איסור על לקיחה במצבים מסויימים (כמו של הריון וכו') זה שכולם אומרים שהם טובים ומועילים זה בסדר אבל מעבר לזה אין כל הסבר. אשמח אם מישהו יפנה אותי למאמר מתאים או שיידע לענות לי פה תודה

hal767

New member
אם שאלת את דעתי

אז אני מתנגד לשימוש בגרעינים אלה כפי שהסברתי בתגובה אחרת.

אם אפשר לקבל הסבר

מדוע אתה מתנגד? "לא מאכל אדם" - דרוש הסבר, כיון שאם אנשים מתחילים לאכול אותו זה הופך "למאכל אדם"

hal767

New member
אסביר בקצרה

נושא שאלתך מדוע זרעי הצ'יה אינם למאכל אדם דורש הרצאה ארוכה, אבל אנסה לתמצת. ככלל ניתן לקבוע שלכל צמח בטבע יש ערך תזונתי. ישנם צמחי בר בטבע להם ערך תזונתי גבוה במיוחד והם אפילו ניתנים לעיכול במערכת העיכול האנושית. עובדה זאת עדיין אינה הוכחה שהם מתאימים למאכל אדם. צמחים שונים מזיקים מאד לאדם שאוכל אותם, חלקם עלול לגרום למחלות שונות ולמוות בגלל רעלים שונים המצויים בהם. חלקם אינו מכיל איזון תזונתי המתאים לאדם. הם יכולים להכיל יותר מידי חומרי מזון מסוגים מסויימים ומעט מידי חומרים אחרים. הם יכולים להתאים לבעלי חיים מסויימים, אבל לא לאדם. אינני רואה יתרון בכמות הגדולה של אומגה 3 בזרעים האלה. כפי שציינתי, כמות גדולה מידי של חומר תזונתי במזון כלשהו אינה טובה אם אינה מאוזנת כראוי ביסודות אחרים. אגוזים, שקדים ושומשום למשל הינם מזונות מעולים לאדם, הם מכילים גם את חומצות השומן הדרושות ולדעתי נכון ובטוח יותר לצרוך אותם מאשר זרעים אופנתיים שעדיין לא נחקרו כראוי. בטבע יש לבעלי החיים אינסטינקטים טבעיים מולדים המאפשרים להם לבחור בקפידה ובדייקנות את המזונות המתאימים להם. האדם שיצא מהטבע כבר לפני שנים רבות איבד במידה רבה את היכולות האלה, ולכן עליו ללמוד מה ראוי לו למאכל וממה לעליו להמנע. לימוד זה מבוסס על ידע מדעי אמין (כי קיים גם הרבה ידע "מדעי" שמופץ ע"י גורמים אינטרסנטיים והוא שיקרי), על ניסיון ועל היגיון בריא. אדלג על כמה הסברים חשובים נוספים ואתייחס לשאלתך. ראשית אתייחס להערתך "... כיון שאם אנשים מתחילים לאכול אותו זה הופך "למאכל אדם" כאן אני חולק על דעתך. העובדה שאנשים אוכלים מאכלים מסויימים אינה הוכחה שהם מתאימים להם. האדם המודרני נוהג להיזון ממיגוון גדול של פריטי "מזון" הפוגעים בבריאותו, גורמים לו לתת תזונה, למחלות ולמוות. כדוגמה אביא את הסוכר הלבן, חומץ, אלכוהול, מלח, חומרי טעם כימיים, מוצרי חלב, דגים ושאר דברי בשר, קקאו, תה ירוק, קולה ועוד. ולא נשכח בנקודה זאת את התרופות שהינן רעילות ומזיקות, ובוודאי גם סמים שונים. בוודאי שמת לב שחלק מחומרים מזיקים אלה מקורם בצומח. כך שלא כל דבר שמגיע מהצומח הוא בהכרח תמים ומתאים. גם צמח הסלוויה שהוא המקור לזרעי הצ'יה הינו צמח בר שאינו מזונו הטבעי של האדם. צמח זה, כמו צמחי בר רבים אחרים, מכיל חומרים שעלולים להזיק לאדם. בפירסומים של היבואנים והמשווקים ושאר הגורמים הסוחרים בזרעים אלה אין איזכור לחומרים מזיקים שעלולים להמצא בזרעים. ישנם רק שבחים לגבי הסיבים, החלבונים האומגה 3 (שהוא כיום באופנה) ושאר יסודות מזון המצויים בזרעים אלה. כן מפרסמים סגולות בריאותיות (כביכול).שונות הקשורות לשיפורים שונים שהזרעים יגרמו לגוף האנושי. אני מאד חשדן כשמדובר במידע המופץ ע"י גורם אינטרסנטי. יש לתת את הדעת שאופנת גרעיני הצ'יה פרצה לעולם המערבי במקביל להתפתחות האופנה של אומגה 3. זה מאד חשוד בעייני שהקשר אינו מקרי וסוחרים אינטרסנטיים שונים עומדים מאחורי כל זה. אני מעדיף ללכת על בטוח בתחום התזונה. מזונו הטבעי והאידאלי של האדם מבוסס על פירות וירקות טריים, אגוזים ושקדים, זרעי שומשום וחמניות. אני מייחס חשיבות רבה לצריכת מזון אורגני. תזונה נכונה תהווה בסיס בריאותי ראוי. היא תימנע מאיתנו את הצורך לחפש פתרונות קסם מזיקים למחסורים תזונתיים ולבעיות רפואיות שונות. מאד חורה לי שאנשים, כולל מטפלים מסויימים, מחפשים פתרונות לבעיות באמצעות חומרים לא בדוקים שאינם באים בהתאמה להיגיון הבריאותי, במקום להדגיש בחייהם את התזונה הטבעית הנכונה ואורח חיים בריא יותר. זרעי הצ'יה הם דוגמה לכך. ומי שחושב שמזרעים אלה תגיע הישועה והפתרונות למחלותיו הוא טועה. אין בזרעים אלה כדי ליצור תהליך ריפוי אמיתי כלשהו. תהליך הריפוי יתקיים כשתהיה תוכנית תזונתית נכונה ולא כשנוסיף לתפריט גרוע פריט כזה או אחר. ישנם הטוענים ששימוש בזרעים אלה שיפר את תוצאות בדיקות הדם שלהם. הם אינם מבינים שרק שינוי תזונתי אמיתי הוא שיוכל לגרום לשיפור אמיתי בבריאותם. הפתרון לא יגיע מטיפול סימטפומטי. גם הרופאים המערביים נעזרים בתרופות מזיקות כדי להוריד את רמת הכולסטרול בדם. אבל זה לא אמיתי, זהו פתרון שמרמה את הבדיקות ומזיק לגוף.

0 אור 0

New member
קשה להתווכח עם מי שאומר דברים נכונים

ובכל זאת יש פה משהו שחשוב להגיד, אין לי שום ספק שהדרך העדיפה היא לחיות בתזונה בריאה מותאמת אישית באופן מושלם לאותו אדם, אני גם שותפה לחשדנות כלפי אופנות חדשות שצצות לבקרים, יש לי בכל זאת שתי הסתייגויות: 1. האופנה של אומגה 3 לא חדשה - ויש לה בסיס מדעי חזק. הסיבה לכך שהרבה אנשים סובלים מתופעת חסר באומגה 3 היא בכך שהמזונות הנוצים בתקופתנו /אזורנו הם בעלי איזון לא נכון של החומצות השומניות - ולכן אנשים מקבלים הרבה אומגה 9 ולא מספיק אומגה 3. התוספים המסחריים עד לפני כחצי שנה היו יקרים מאד - בין אם זה האומגה 3 שמוצה מדגים, ובין אם הלהיט התורן של המרווה המרושתת שנמכר בשיטת הפירמידה הידועה ובמחיר מופקע - התגלית שמישהו גילה שזרעי הצ'יה הנפוצים במזרח, הינם בני דודים קרובים של אותה מרווה מרושתת ויכולים לתת אותה תועלת (או אותה חוסר תועלת לגישתך) בלי העלות המטורפת ורשת השיווק המסחרית. תגלית כזו היא סיבה ללכך שהמידע התפשט במהירות בלי שיש לו דוחף מסחרי (להיפך - האינטרס של המפיצים של תוספים הוא למכור את התוסף היקר ולא את הזרעים שנמכרים במחיר שווה לכל נפש) - בדיוק כפי שפרצו לחיינו הקינואה והמאש רק לפני שנים ספורות. 2. "האויב של הטוב הוא הטוב ביותר" - אני האחרונה שאעמוד בדרכו של מישהו לתזונה מלאה וטבעית , או אציע לו תוספים כתחליף. אבל הדרישה שיש רק דרך אחת גורמת לכך שיהיו אנשים שלא יוכלו להשיג שיפור בדרכים שהם אולי לא מושלמות, אבל יותר טובות ממה שהם עושים היום. אתה מזכיר לי מצב שעמדתי בו לפני כעשרים שנה, הייתי במצב ירוד מאד לאחר הריון קשה , וכשהחלטתי להתחיל לחזור לפעילות גופנית המכשול הכי גדול היה כל המומחים שאז הכריזו בכל תוכנית טלויזיה, רדיו, מאמרים ומחקרים חדישים שחייבים לפחות 3 פעמים בשבוע 50 דקות (או 40 - אל תתפסו אותי במילה), ואני, מה לעשות, המקסימום שלי היה 10 דקות. למרבה המזל, אני טיפוס עצמאי ועקשן, והחלטתי לא להקשיב לאף מומחה, אלא לעשות מה שאני יכולה - אפילו שזה לא מספיק, ואפילו שלדבריהם זה לא עוזר בכלל (והגדילה לעשות מישהי שאמרה שעדיף כלום על פני 10 דקות). משם כבר לאט ובהדרגה הצלחתי להתאושש ולהתחזק. והנמשל: גם בתזונה - לטעמי עדיף אדם שמשתדל לשפר כל פעם קצת, להוסיף משהו בריא יותר, ואולי גם להיעזר בפלסטרים של התוספים, מאשר אדם שאומר שאם הוא לא מצליח להפוך לטבעוני אורגני מושלם אז אפשר כבר לחיות מצ'יזבורגרים, צ'יפס ושפע קולה.

אז בעצם מה שאתה אומר

זה עניין סמנטי, "מאכל אדם" = מאכל בריא אני לא אתווכח על הגדרות לשוניות רק אומר שמה שבריא לאדם אחד יכול להזיק לאדם אחר ואנו לא נכנה אותו "בהמה" הדבר השני שהבנתי מדבריך שאין מספיק מחקר על זרעי צ'יה לכן אתה מעדיף לנקוט משני זהירות ולהיות ספקן וחששן בנוגע אליהן, אבל אין לך מידע קונקרטי מדעי על כך שהם יכולים להזיק

hal767

New member
ישנם מזונות שנועדו לאדם באופן כללי.

בהחלט ישנה אינדווידואליזציה, ומתוך הרשימה הארוכה של פריטי מזון אלה יתכן שמסיבות כאלה ואחרות לא כל הפריטים יתאימו לאדם ספציפי. קראתי דעות ומחקרים השוללים את השימוש בזרעים האלה. אינני משוכנע באמינותם ואינני בטוח במקורות שלהם. אבל בתחום התזונה זה לא מספיק לדעת. אף פעם לא יודעים הכל. אף פעם לא מגלים את כל התמונה. לעיתים מה שיודעים היום ע"פ מחקר מדעי (או ע"פ "מחקר מדעי" וישנם הרבה כאלה) מתברר לאחר זמן כשגוי.לכן יש להפעיל גם את ההבנה וההיגיון בשילוב עם הניסיון. יש לחשוד בכל מזון שהטבע לא יעד לנו כבעייתי ומזיק גם אם לא תמיד יודעים זאת בוודאות. חשוב במיוחד לחשוד במזונות או תוספים שהופכים לאופנה עקב דיסאינפורמציה המופצת בתקשורת ע"י גורמים אינטרסנטיים. חשוב להבין שהטבע נותן מזון שלם המתוכנן בקפידה רבה ובדיוק רב כדי להתאים לאורגניזם. אין דבר כזה עץ אומגה 3 למשל. ישנם פירות וירקות המכילים את האומגה 3 כחלק מהמזון השלם. בתוכם קיימים קשרים כימיים בין היסודות השונים ואיזון בפרופורציות שבין המרכיבים השונים. זהו הסוד הגדול של הטבע ביצירת מזונות מתאימים ליצירת הזנה מושלמת מבלי לפגוע באורגניזם. הבעיה הגדולה של האדם המודרני אינה במחסור באומגה 3 או באב מזון כזה או אחר. הבעיה היא מחסור כללי בתזונה עקב בחירת מזונות גרועים ותפריט לא נכון. הישועה לא תגיע מהוספת פריט מזון כדוגמת זרעי צ'יה. אלה לא יסייעו לאיש להיות בריא יותר. הפתרון הוא בחירה נכונה של תזונה כוללת מתאימה. הנכון הוא שלעיתים יש להתאימה בדייקנות למטופל עקב בעיות רפואיות, סדר יום בעייתי, טעם למזון, גיל וכד'. וזאת צ"ל האומנות של המטפל.

לאור ולנעממה

אור יקרה - היות ולא כולם עקשנים ועקביים כמוך - רבים בני-האדם ששימוש בתוספי-מזון או תוספת מזון טרי כלשהו - מספק אותם, והם 'שוכחים' שעליהם להמשיך ולהתמיד בשינוי. כך, הם מספרים לכל העולם, שהם אוכלים בריא, מתגאים ומתפארים שמשום כך הם בסדר גמור ועליהם להיות רק בריאים. וודאי פגשת אנשים כאלה. וכאשר את שואלת יותר לפרטים - את מבינה שכך הדבר ורק שינויים מעטים מאוד עשו, הסתפקו בכך והאשליה גדולה, כשהם משוכנעים שהכל נפלא. ו'פתאום' אינם מבינים כיצד חלו או הופיעה מצוקה כזאת או אחרת. כנ"ל, לגבי פעילות גופנית. גם אני סבורה, כפי שהתחלתי, לאחר השרות הצבאי שלי - בו רק שמנתי מאכילת שטויות - שמ-2 דקות (כן, רק 2 דקות) של תרגול בהם התחלתי והתמדתי כחודש, נמשכו 2 הדקות, בהדרגה והתארכו והגיעו ל-2 ו-3 שעות של תרגול בעצמי - רק בקלות ובכיף, בהנאה ובשמחה לבריאות רעננה יותר. כך, בעוד תחומים בחיי. כי, גם אני, כנראה, כמוך. כשאני מציבה לעצמי יעד מסוים - לא אוותר עד שאשיגו. אך, כן, אתפשר עם עצמי ואעשה כפי יכולתי בכל זמן ועת. אינני מקפידה על כלום. הסב את תשומת-לבי מישהו שלא כדאי ללטף ובוודאי לא לחבק קיפוד. כך, היא הקפדה - שכלית בלבד, עלולה להלחיץ, לגרום לאי-התחשבות בגורמים אחרים, פרט ליעד ולעניין עצמו. ולעומת הקפדה - תשומת-לב היא עשייה משולבת של השכל והרגש יחדיו, בהרמוניה, באכפתיות. ואני מציעה לאנשים - נסו יומיים, רק יומיים לאכול כך בריא. אחר-כך, תאכלו מה שבא לכם. אחר-כך, נדבר שוב. גם אם לא ניפגש - נדבר בטלפון ונחליט איך להתקדם. ולשמחתי, לא מעט אנשים 'התפתו'. וביומיים הללו הרגישו כבר טוב יותר והמשיכו והמשיכו והמשיכו..... ורק לאחר חודש ויותר 'הועילו' לשתפני ולשמחני. ולמעשה, לא חייבים לדווח לי - העיקר שמצבם מוטב יותר ויותר. לנעממה היקרה - לעניין 'מאכל בהמה' = מקרה 1 - המלצתי למטופלת שלי על אכילת ריג'לה=רגילת הגינה. ירק קייצי בריא ומומלץ. צמח שגדל בר כמעט בכל מקום. כמה שתיארתי לה - לא ממש הבינה. וכשהראיתי לה צמח זה בגינתי - קפצה ואמרה - אהה, זה מה שהורי ביקשו, ממני ומאחיי בילדותי, לקטוף לתרנגולות למאכל. מקרה 2 - במושב שגדלתי, נהגו להביא לשכננו כמויות ענקיות של 'מאכל בהמה' לפרותיהם הרבות שגידלו. כילדים, סקרנותנו הייתה ב"ה פורייה, וזו בכלל הייתה אטרקציה מרתקת וחיטטנו בערימות - כל ילדי הסביבה - וברשות שכנים אלה, נהנו כמה בתי-אב מכמויות נכבדות של סלק, כרוב וכבר אינני זוכרת מה עוד היה שם, והיה בהחלט. לא הכל, אבל, הייתה כמות של ירקות באיכות של א'א'. מקרה 3 - צמחו לי עגבניות שרי איכותיות וטעימות, בכמות גדולה. חילקתי לכל מי שיכולתי. כמובן, חוץ מכמות גדולה שאכלתי גם אני ובני משפחתי. ומי עוד, לדעתך, היה שותף באכילתן - חלזונות. אותם חלזונות בעלי בית גדול, בצבע חום. ואולי היו שותפים נוספים, שלא זכיתי לראותם אוכלים. וישנן דוגמאות רבות נוספות, פרט ל3 הנ"ל. וכאשר מנסים להקניטני על כי אני הולכת לאחו וכדומה לאכול כמו הפרות ובהמות אחרות, ועופות וכדומה, תשובתי - אני מעדיפה לאכול מיד ראשונה, את מה שאוכלת הפרה, ולא דרכה. אינני זקוקה שמישהו ילעס ויעכל בעבורי את מזונותיי. והרגשתי מצוינת עם כך ושלמה אני מאוד בעשייתי זו. והאוכל, כמזון, טעים לי ונעים. ואם לא - לא אוכל. חוץ מזה, שבתפישה השכלית והרגשית שלי - בשר, דגים, עוף ודומיהם - אינם מזון לבני-אדם.. מכל מקום לא לי. מי שרוצה - שיאכל מה שבא לו. אם כן, מועדים לשמחה - חגים וזמנים לששון חג סוכות שמח גמר חתימה טובה ושבת-שלום וכולם וכולכם מבורכים,
שלומית נצח

תומכת בדבריך ../images/Emo45.gif

הגוף מזהה הכי טוב את חומרי-הבניה הנחוצים להתחדשותו ממזון שלם וטבעי כמה שיותר. טבעי - כלומר, שיד-אדם לא שינתה את מהותו. כמו, בישול, טיגון, החמצה, כבישה, התססה, צירוף מתאים, עיבוד אחר כלשהו והפרדה של חלקיו השונים - אותם משווקים כמיחיונים (=ויטמינים), מחצבים (=מינרלים) וכתוספי-מזון, למשל. וכמובן, גם כל התרופות שמורידות/מעלות לחץ-דם, כולסטרול, שומנים בדם ועוד. אכן כן, מאלפים את בני-האדם לדעות שגויות ומסולפות ומעוותות והופכים אותן למוסכמות חברתיות חזקות. לכן, גם בממסדים בהם מלמדים 'נטורופתיה' למיניה עדיין שבויים בהרבה מוסכמות שכאלה, שהושרשו כל כך עמוק והיטב, לצערי. ראיתי עניין זה מאז שנולדתי וגדלתי בסביבה שונה. ביתנו התנהל באורח-חיים טבעוני וטבעי וכמעט כל המשפחות סביבנו אוכלי-כל ורצו לקופת-החולים עם כל שריטה קטנטנה או טיפת חום. משפחות נוספות שהיו כמותנו ברחבי-המושב הלכו וב-1960 היו ממקימי כפר אמירים - הראשון בארץ, שהושתת על טבעונות-צמחונות ואורח-חיים בריא. ולאורך כ-62 שנות חיי אני רואה איך וכיצד מתנהלים חיי מרבית האוכלוסיה - מהופנטים מדפוסי הממסד הקונבנציונלי. ורבים מבין כלל האוכלוסייה - כולל מי ששינה לצמחונות-טבעונות - הורגלו גם להיצמד לדפוסים מוכרים ומוותרים לעצמם המון, גם בעניינים שאכן יודעים שטועים. "איני יכול", "קשה לי", "נכון, אבל", "הסביבה מפריעה לי" ועוד תירוצים שונים, שמצדיקים שלא לטפל באופן יסודי וראוי ביסודות הבעיה. ואל-נא תתעו בדברי הללו. 'עול החיים' - שגם זה סוג של תירוץ - הצליח לגרור אף אותי. ומכירה אני את כל זאת, גם מתקופות בהן עברתי עבירות בהללו כלפי עצמי. ועמלתי למצוא רגע מתאים לשוב לתלם הראוי. וכל פעם, שכזאת, רק חיזקה אותי יותר ויותר ו-יותר. וההשתדלות כדאית ומשתלמת לחיים הרבה יותר טובים, בריאים ואיתנים בזרימה חופשית. כמובן, בכל זאת, אין כמו השמחה שבלב, והיא כמו
לכל העניינים הגשמיים. בברכת "ושמחת בחגיך"
חג סוכות מוצלח - שגם הוא אמור להשיבנו ולקרבנו לטבע הטבעי והפשוט לבריאות איתנה וטובה ונכונה יותר. חג שמח,
שלומית נצח

rucale

New member
ברור שרצוי אורח חיים נכון

זה תמיד רק משפר. ענין זרעי הצ'יה עובד ולזמן ארוך, מנסיונם של מכרים. את עובדות תקינות הבדיקות אי אפשר לסתור לאורך זמן של שנים! חג שמח! בנועם, רחלי.

למעלה