גרסאות קאבר

• פותח הנושא LadyG
  • פורסם בתאריך

LadyG

New member
גרסאות קאבר

תמיד כשמוזכרת לידי המילה "קאבר" אני מתמלאת בתחושת אי נוחות קלה. באופן כללי אני שונאת קאברים. אבל אם רגע אחד חושבים על הנושא ברצינות, נעשו לא מעט גרסאות קאבר מנצחות לקלאסיקות מעולם הקורנרול. אז מהי גרסת הקאבר האהובה עליכם? בתנאי אחד, שהיא נכתבה ע"י אגדת רוק או שגרסת הקאבר שלה מבוצעת ע"י אגדת רוק או שניהם יחדיו. האמא של כל גרסאות הקאבר שלי היא תמיד הביצוע של ג´ימי
הנדריקס ל: All Along the Watchtower של דילן. מתנצלת מראש בפני כל אוהבי דילן (גם אני במחנה שלכם) אבל דילן בעצמו אמר שהגרסה של הנדריקס מדהימה. ועוד שתי גרסאות אהובות והפעם מבית מדרשם של הסגולים: ללניה שכתב וביצע לראשונה דונובן, זכתה לביצוע מרשים ביותר מהסגולים. Kentucky Woman שכתב וביצע לראשונה ניל דיאמונד זכתה מצד הסגולים מצד אחד לנאמנות לגרסה המקורי ומצד שני הוספת סולו האורגן בביצועו של ג´ון לורד ומיד אחריו סולו הגיטרה הנפלא של ריצ´י בלקמור. מה צריך יותר. ושלכם?

yoavsc

New member
עוד אחד שלי.

Hallelujah שנכתב ע"י לאונרד כהן, בביצוע של ג´ף באקלי.

malolds

New member
שלי

The Man Who Sold The World של דייויד בואי, מבוצע ע"י נירוונה. אחלה קאבר, יותר טוב מהמקור!

קיר קמט

New member
האמת , לקח לי זמן

אבל בסוף החלטתי שהמקור יותר טוב. ושכל האלבום ההוא של נירוונה מוערך יתר על המידה. וטחנתי אותו מכל הכיוונים. נזכרתי בעוד קאבר שאני אהבתי אומנם בנאלי אבל MY WAY של הסקס פיסטולז לפרנק סינטרה אגב , MY WAY הוא השיר שנעשו לו הכי הרבה גרסאות כיסוי !

המיש

New member
בואי-נירוונה

בואי מנצח בגדול. ואפרופו קאוורים של אגדות רוק ישראליות, מה עם הקאוור של ז´אן קונפליקט (או מינימל קומפקט...) ל"שיר המהגר" של לד זפלין. אחלה אחלה אחלה.

Chocoholic

New member
Mr. Tambourine Man

ושוב, דילן (אני אוהב מאוד גם את המקור). השיר שהביא את ה Byrds לתודעת הציבור, חשף להקה מהטובות שהיו, שהיוו השפעה גדולה על אמנים אחרים, אפילו על הביטלס. הבירדז הם נושא בפני עצמו, רק אציין שהם כיסו לא מעט שירים אחרים של דילן, כמו All I Really Want To Do, The Times They Are A-Changin´, My Back Pages

dylan

New member
אגב, התגובה של דילן אחרי ששמע

את הבירדס פעם ראשונה מבצעים שירים שלו בהופעה היתה "!wow, man, you can even dance to that" בקשר לmy back pages, לא שמעתי את הביצוע של הבירדס, אבל לפי מה שהבנתי הביצוע בטריביוט לדילן (ביצוע של יאנג, מקגווין, פטי, קלפטון, דילן והריסון) מבוסס על העיבוד שלהם והוא מצויין.. אז אני מניח שגם הקאבר שלהם כזה
בקשר לקאברים באופן כללי, לא יודע אם זה שווה סקילה פורומית
, אבל אני מאוד אוהב את הקאבר של האחים נוויל לbird on a wire של לאונרד כהן.

moshel

New member
גרסאות קאבר

טוב אני אביע את דעתי על כל מה שקשור בקשר בקאברים אז ככה לפני כמה מאות שנים חי באנגליה מחזאי בשם שייקספיר ובצרפת חי מחזאי בשם מוליר ובאתונה לפני אלפי שם חי מחזאי בשם סופוקלס וישראל חי מחזאי בשם חנוך לוין ובררצות הברית חי לו מחזאי בשם ארתור מילר כל אחד מהמחזאים הללו כתב מחזות שניכנסו לקלאסיקות של התאטרון העולמי כול אחד מהמחזאים הללו היה גם הבמאי של המחזות האילו וההצגות שהוא ביים היו האינטרפטציה שלו למחזה לאחר כמה שנים באו במאים אחרים וראו במחזות האילו דברים אחרים ובימו אותם בצורה שונה לדבר הזה קוראים אינטרפטציה לדוגמה אני יכול לקחת את המחזה הקלאסי רומאו ויוליה ולהלביש אותו על המציאות שלנו נניח שיוליה היא יהודיה ורומאו נער ערבי מיפו במקום המקור ששני הנאהבים גרים בוורונה איטליה ןאז אני יכול גם להלביש אותם בצורה שונה מהמקור ואפילו לשנות את שפת הטקסט מאנגלית לערבית ולעברית ועדין לישמור על הצביון והמסר של המחזה עכשו איך זה מתקשר לנושא שלנו בוב דילין כתב את לדפוק על שערי הרקיע במקור הוא כתב את זה כפס קול לסרט שניקרא בילי הנער והוא גם משתתף בסרט אז לגבינו בוב דילן הוא המחזאי של השיר וגם הבמאי ואז כמה שנים אחר כך באים guns and roses ונותנים לשיר אינטרפטציה שונה ואז השיר מקבל משמעות שונה מה שאני רוצה לומר לסיכום כל זמן שאתה עושה קאבר לשיר ואתה שם בו צביון משלך אתה לא מנגן אותו אחד לאחד אלה קצת משנה אותו נותן לו ציביון אישי משלך יש לקאבר הזה זכות קיום בדיוק כמו שיש אלפי גרסאות לרומאו ויוליה חלקם טובות וחלקם רעות אך לבוא ולהיד ללהקה שעושה קאברים היא לא להקה טובה היא לא מנגנת חומר מקורי שלהם אלא מנגנת חומר של להקה אחרת זו שטות מדרגה ראשונה ןהראבר הטוב ביותר לדעתי הוא של הלהקה שאני הכי אוהב URIAH HEEP COME AWAY MELINDA שבמקור ניכתב על ידי FRED HELLERMAN & FRAN MINKOFF ןבוצע על ידי HARRY BELAFONTE ולכן גם לכלבה שלי קוראים MELINDA אז לסיום כשאתם באים לשמוע להקת קאברים שמשנה קצת את השיר תנו לה כבוד ןאל תחשבו שהם מזיפים את השיר אולי הם מנגנים אותו בצורה שונה כי כך הם ראוים את השיר שלכם D.J MOSHEL

LadyG

New member
לקאבר יש חשיבות במידה

והוא נותן אינטרפטציה שונה למקור. גרסאות קאבר רבות לא מעלות ולפעמים גם מורידות מגרסת המקור ולכן יש לבדוק את הדברים לגופו של עניין. שתי הדוגמאות שלך לגנס אנד רוזס ולאוריה היפ הן דוגמאות מצויינות לקאברים מעולים. לא חסרים קאברים גרועים ומיותרים. אח"כ נעשה שרשור על הקאבר הכי מעצבן

moshel

New member
לקאבר יש חשיבות במידה

LadyG היקרה לפי דברייך משתמע שאי אפשר היה להציג את מדיאה או את הקמצן בתיאטרון כי המחזי מת השחקנים המקורים גם מתו הבמאי גם מת ובקיצור אנו אמורים לראות רק הצגות חדשות והצגות שעלו פעם אחת על הבמה ומשהו מהמקור מת זהו נגמר אי אפשר להציג יותר למה כי זה קאבר את מבימה מה את אומרת אני לעולם לפי דברייך לא הייתי יכול לראות את מקבת של שייקספיר כי אם הקמרי מציג אותו עכשו זה קאבר:)) וגם לא יכולתי לשמוע מוצרט בטהובן או שופן כי כל תיזמורת שתנגן את זה זה קאבר כי זה לא המקור מוסיקה זו מוסיקה וכול עוד יש בה נדבך אישי יש לה זכות קיום אין לה זכות קיום ברגע שאני מחקה אותה אחד לאחד לכן לכול תיזמורת יש מנצח שנותן ליצירה את הנופך שהוא רואה בה ולכן לכול מחזה יש במאי ולכן לכול להקת קאברים יש את האופי שלה אז להגיד אני לא אוהבת קאברים זה להגיד אני נעול רק על המקור וברגע שריצי בלקמור מת או עוזב את סגול כהה אין לסטיב מורס קיום אם סגול כהה מושל

LadyG

New member
משום מה אתה לא מבין את דברי

בודאי שלקאברים יש זכות קיום. זכות הקיום שלהם בעיני היא אם הם מחדשים, משנים, מגישים את המקור מזוית אחרת. לא מעניין אותי לשמוע קאברים שלא עשו כלום אלא נשארו צמודים למקור. צר לי, אין הדבר דומה לתזמורת סמפונית המנגנת את באך או בטהובן. ונדמה לי שדיברתי על מוסיקה ולא על מחזות, הצגות וכו´ שזה נושא נפרד ועומד בפני עצמו. הנושא הוא קאברים לשירים שנכתבו או בוצעו ע"י אגדות רוק.

moshel

New member
נראה לי שאת לא מבינה את דברי

בתחילת הנושא שלך כתבת שאת לא אוהבת קאברים נכון? אז ניסתי להראות שלקאבר יש זכות קיום עצמאית כפי שאת עכשו כותבת אם הם מחדשים משנים וכד עכשו עיניין המחזות רק היתה השוואה למשהו כדי שתהיה אחיזה למה שרציתי לומר לדוגמא אם למדת מישנה אז את בוודאי יודעת שכדי לטפל בסוגיה מסוימת הוי בהתחלה הולכים למשהו דומה ומשם היו מטפלים בסוגיה כך עשיתי עם המחזות השוותי את השיר ואת המבצע ל מחזה ולבמאי ואז ניסיתי להראות שאם עושים גרסאות שונות למחזה מסוים זה בסדר גמור ולעומת זאת יש אנשים שחושבים שאם עושים גירסה לשיר זה נחות וכנל לגהי תיזמורת סימפונית אם קאבר זה דבר נחות אז כל תיזמורת שמנגנת את באך היא נבר נחות אך לא כך הוא הדבר נכון יקירתי שרוכבת על סוס:) שלך מושל

dylan

New member
בקשר להשוואה..

סתם כדי להיות יותר מדוייקים בחוסר הדיוק.. השרשור הזה מתייחס בעיקר (אני מניח) לאלבומי אולפן וההשוואה, אם כבר, צריכה להעשות לקולנוע לדעתי ולא לתיאטרון. גם אם מאוד נרצה, את העיבוד של מולייר להצגות שלו, לא נוכל לראות, הצגה היא דבר חד פעמי. לעומת זאת אם נרצה להקשיב ללניה בביצוע של דונובן, נוכל לעשות זאת לנצח כנראה, כך גם לגבי פסיכו של היצ´קוק... גם שמשווים לקולנוע זה לא ממש דומה אבל יותר קרוב.. אגב, יש תקדים לקאבר בספרות (חוץ מתרגומים שונים..)?

hells bells

New member
ואני אהבתי את הגירסה של נינה סימון

ל- HERE COMES THE SUN של ג´ורג´י.

Mr Jack

New member
שמעתי עכשיו את הגירסה של דילן לשיר.

של ג´ימי אולי פי אלף יותר טובה <שוב, בלי להעליב את אוהבי דילן> המפוחיות עושות לי כאב ראש, ואפילו השירה שלו לא כל כך טובה
עכשיו השיר שלי ! אני נורא אוהב ת´קאבר שעשו Guns N´ Roses ל Knocking On Heavens Door...לדעתי היא הרבה יותר טובה מהמקור..!

Mr Jack

New member
ועוד משהו שישמע לכם מוזר...!

אני לא יודע אם פוליס הם אגדה או לא, אל הקאבר של פאף דדי לשיר Every Step You Take או איך שלא יקראו לה, מעולה ! ועוד משהו, הגירסה של בריטני ספירס ל I Love Rock N´ Rock פשוט מדהימה !

country joe

New member
שתיים שעולות לי לראש

Why של הבירדז בביצוע של tomorrow, ורוק נ´ רול סטאר של הבירדז בביצוע של המוב. תענוג.

קיר קמט

New member
קאברים זה דווקא מעניין.

פעם שמעתי קאבר של בלאק סבאת´ לעשן על המים... בהופעה חיה... האמת - נשמע לי הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מהמקור. לא חידש כמעט כלום, רק היה הרבה יותר רועש, והשינוי היה רק לטובה. וקאבר של TIAMAT לסימפטיה לשטן... שנראה לי שחרשו על השיר הזה מכל כיוון אפשרי בעניין של קאברים.. אבל הקאבר הזה לטעמי גאוני.. לא עושה מזה שיר עליז ועדיין לא עושה מזה רקוויאם... וכמובן הללויה של ג´ף באקלי.. שהוא זמר ענק ענק ענק...

למעלה