גרמניה...

TheIllustrator

New member
גרמניה...

שלום לכולם. אני חדש בפורום, אז נא להתחשב ולתת שרשור רציני להודעה!
אני מעוניין לעבור לגרמניה, לפחות בצעד ראשוני ע"מ ללמוד לימודים אקדמאים שם, ולאחר מכן להחליט באם להשאר או לחזור. הייתי מעוניין כי ישראלים החיים בגרמניה יספרו לי מעט על חייהם שם, היכן ישנן קהילות יהודיות וישראליות גדולות, איזה ערים מומלצות לישראלים(כאשר אני לוקח בחשבון בעיקר את שטוטגארט, האנובר ואולי מינכן, למרות שזו האחרונה יקרה מדי), וכן, איך החיים שם? האם יש תחושת אנטי-ישראלים או אנטישמיות? האם יש תאקלים עם האוכ´ המוסמלמית, או שמא הקהילות חיות בשלווה יחד? שאלה נוספת היא... כעבור כמה זמן זכיתם לדבר גרמנית בצורה שוטפת? עד כמה הייתם מגדירים את השפה כקשה, לדוברי עברית? אודה מראש על כל תגובה שהיא.

עילית33

New member
תשובות...

קודם כל ברוך הבא.. אז ככה לגבי קהילות יהודיות וישראליות באזור מינכן- לא ממש ידוע לי, ישראלים לדעתי לא מאורגנים בקהילה..קהילה יהודת קיימת, אך לא ממש גדולה ( שוב, עד כמה שידוע לי). החיים טובים- אין ספק. אין תחושות מיוחדות של אנטישמיות- אך סביר שתיתקל בזה פה ושם...אם כי בגדול התחושה מאוד פתוחה - היות ומינכן מוצפת עשרות רבות של תרבויות מראות וטעמים.. ועכשיו לקטע המדכא: השפה.. המכירים אותי בפורום כבר יודעים שמבחינתי לא קיימת שפה קשה מזו- אני בהחלט לא מדברת גרמנית עד היום גם אחרי חצי שנה של קורס אינטנסיבי יומיומי..פשוט משימה בלתי אפשרית!!! דרגת קושי - 100 מתוך 100! אולי החברה האחרים כאן יהיו יותר אופטימיים ממני בתחום הזה.. בכל מקרה - בהצלחה!

TheIllustrator

New member
ללא ספק שפה מאתגרת מאד!

אני כבר לומד אותה זמן מה והיא בעייתית מאד... אולם אנני סבור שקורס, גם אם אינטנסיבי(מה שאני לומד), יכול להקנות לך מיומניות שפה אמתיות תוך חצי שנה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשפה קשה כגרמנית. אבל תראי... אם אלפי מהגרים למדו ולומדים את השפה, למה שאנחנו לא?
לגבי תשובתך. ראשית, היכן בגרמניה את מתגוררת? מה מעשייך שם?(לומדת? עובדת? חיה?) האמת היא שמינכן היא לא מאד סבירה עבורי, בשל יוקר המחיה שם. אני אעדיף שת שטוטגארט שהיא עיר נפלאה, ונוחה יותר למחיה מבחינת עלויות. למען האמת, אני חושש יותר מגילויי אנטי-ישרלאיות מאשר אנטישמיות, האם זה מורגש? אם כן, עד כמה בדיוק? עד כמה יש שם אהדה כלפי ישראל וישראלים?(מבחינה בין-אישית יום-יומית) מה לגבי העבודה שם? מהו זכר המינימום? איזה עבודות מוצעות לסטודנטים? מהו שכר הדירה הממוצע בעיר מרכזית לדירה קטנה?(במערב גרמניה) עד כמה מתאפשר לעבוד שם בצורה חלקית, במקביל ללימודים? שוב, תודה על הזמן ותשומת הלב.

עילית33

New member
צר לי ../images/Emo4.gif

אך לרוב שאלותייך לא אוכל לענות- כי אין לי מושג. נדמה לי ששכר מיניום הוא 350 אוירו- אבל אני ממש לא בטוחה... לגבי גילויי אנטי ישראליות- לא מורגשת שנאה כלשהי לישראלים או לאחרים באופן מיוחד. מציעה שתפנה למריגואלה - היא גרה בגרמניה הרבה יותר זמן ממני ואף דוברת את השפה, ואני מניחה שיש לה הרבה יותר ידע לגבי הנושאים ששאלת.

נירנברג

New member
תלוי

מקום המגורים תלוי לחלוטין במה שאתה רוצה ללמוד בתחום עיסוקך. פרט מעט יותר ונוכל אולי לעזור... ניר מנירנברג

GuyMan

New member
אני מצעה לך

לא ללכת למקום שם ממלא גזעניות ואנטישמות... בפאב.... ובהצלחה בגרמניה.....

chany

New member
אני עכשיו כותבת מברלין

שאני נימצא בה,יש פה קהילה יהודית ובבנין הקהילה היהודית יש כל מיני ארועים,אבל אני לא שייכת לשם,יש לי את החברים הישראלים שלי,אני פה כמה שנים ביגלל שנישאתי לגרמני שנולד בשטוטגארט,אין לי כל בעיה עם זה שאני ישראלית,אף אחד לא הטריד אותי ואני מספרת למי ששואל ומיתגאה בארץ,אגב אני חיה עכשיו בישראל בריאשון,אבל רק הגעתי לכאן לסדר לי את הפספורט הגמני שתבוקף שלו עומד להיסתיים,אגב יש לי בית כנסת יהודי ליד הבית ויש שם שוטר גרמני חמוש אגב ,.,דיברתי איתו ואמרתי לו שמה שעכשיו הולך אצלנו בארץ עם כל הפיגועים,יגיע בקרוב לכל אירופה,הוא הצדיק אותי,טוב כל זה לא שייך לשאלה של עילית,אבל אני מישתעממת ובשבוע הבא חוזרת לארץ,
גרמנית למדתי מהחיים כמו שאומרים אבל הדקדוק מאוד קשה ופה ושם יש איזושיהא שגיאה, אני מאחלתץ לך הצלחה.

ברוך הבא

יש פה לא מעט מגרמניה. אני על הגבול בדרום מערב (באזל) וגרתי 4 שנים בפרייבורג. השפה - אכן קשה להחליא, אבל אם אתה לא יותר מדי עקשן על "לדבר ממש נכון" קריא בלי שגיאות דקדוק, אז היא בהחלט בגדר אפשרית. עילית - מה קרה לתוכניות הטלויזיה? אם אתה מתעקש על גרמנית תיקנית למהדרין - בעיני זו פשוט משימה בלתי אפשרית. אבל זה כמובן נכון רק לגבי. אם תשאל שאלות יותר ממוקדות - אולי אוכל לתת לך יותר תשובות.

עילית33

New member
היי עוגבון!! + דיווח אופטימי קמעה.

אני דווקא משתדלת להמשיך לצפות בה, ומצאתי לי את תוכניות האוהובות עליי ( בעיקר תוכניות על תיירות ) ואני מנסה להבין. אין ספק שההבנ שלי השתפרה- אני בטוחה בזה..פעם לא יכולתי להבין מילה והיום אני מבינה את המסר הכללי..אבל נניח חדשות, או סיט-קום מדובבים ( כמו באנדי או סיינפלד- פשע ממש)- אני לא מצליחה להבין. גם סרטים שבהם העלילה מתבססת על המלל הם לא רלוונטיים עבורי- אז אני מסתפקת בסירטי בורקס פשוטים..
קיבלתי מחברה ישראלית כאן ( כן, זו שפשתי באלדי בזמנו..
) ערכת לימוד בעברית- של הוצאת פרולוג..מסתבר שהיום אני מצליחה תוך כדי חזרה והסברים בעברית לעשות פחות שיגאות. לשמחתי גם השיחה היומיומית אפשרית לי יותר..אומנם רוב הזמן אני לא מבינה מה עונים לי חזרה- אבל אני מודה שגם בזה יש שיפור! תודה לאל!!!!!!
בגדול- יש שיפור- אבל בטח ובטח לא ברמה של לימודים אקדמיים...או אפילו שיחה שהיא מעבר לסתמית..מה לעשות, כנראה שהקליטה שלי לשפות ממש גרועה- כי אני רואה את אלה שמסביבי וגם את אישי- במצב הרבה יותר טוב. כנראה שיש כאלה ויש אחרים- וצריך ללמוד לחיות עם זה!

Mariguella

New member
אפרופו סרטי בורקס

עדיין לא יצא לי לראות (בואו נגיד שזה מעולם לא היה גבוה בסדר העדיפויות שלי) אבל VOX משדרים את כל סדרת אסקימו לימון (מדובבת, כמובן) להגברת האנטישמיות בגרמניה.

עילית33

New member
חחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בואי נגיד שכשאין ברירה- זה הופך להיות בסדר העדיפויות..וזה תירגול טוב בסופו של דבר. ריאנו את ה"אבקימו לימון"- כמה צחקנו!!!!!!!! לא שהבנתי רבע מהסרט- אלא סתם מלראות את התחת של צחי נוי, ואת ענת עצמון בתפקיד המנייאקית שחוזרת למומו אחרי כל המאמצים של יפתח קצור לעזור לה- ועוד בגרמנית!!!!!!
ויוסף שליוח במבטא פרסי בגרמנית- גדול! פשוט גדול!

chany

New member
או כמה שאני מתה עם פרייבורג

היא עיר מדהימה שוורצוואלד.אין יותר יפה ממנה בגרמניה

Mariguella

New member
איך זה יכול להיות?

הרי יש שם אוניברסיטה... ומה עם קבוצת הכדורגל הכשלונית שלהם?

למעלה