גרים עם ההורים

גרים עם ההורים

היי לכם,
אני ובעלי עברנו לגור זמנית עם ההורים שלי (כולל האחים) עד שנעבור לדירה החדשה שלנו עוד כמה חודשים.
חשוב לי לציין שיש לי משפחה מדהימה ואוהבת ותומכת ומאוד מפרגנת לנו.
בהתחלה כשעברנו והתמקמנו לנו, ידענו שפרטיות כמו שהייתה לנו כשגרנו לבד לא תהיה יותר, אבל הסתדרנו עם זה וג כולם פה נתנו לנו להרגיש בנוח.
אחרי שלושה שבועות בערך אני ובעלי נקלענו לריב (כמו בכל זוגיות). וכמובן שריב כזה אי אפשר לנהל בסודיות. כולם ישמעו/ יראו.
במצב כזה המשפחה שלי הרגישה צורך להתערב. ממטרה טובה- הרי לא נעים להם לראות אותנו ככה. אז ניסו לדבר איתנו ולהרגיע ולנסות לעזור בבעיה.

בריב הבא שלנו הם מצאו לנכון לשפוט רק אותי כי בעלי לא נמצא בטריטוריה שלו. ושזה לא פייר ולא נעים לו שאנחנו רבים. (שוב אציין שבעלי מרגיש כאן כמו בן בית לכל דבר).
פה כבר הסברתי להם שזה לא מקומם להתערב. ושזה חייב להיפסק.

כאן הגיע השלב כנראה שבעלי הרגיש נוח מספיק כדי לריב איתי מולם או לידם. למשל אם אנחנו בחדר ויש ויכוח, הוא יצא לסלון לידם וימשיך לריב איתי משם. כאילו הוא צריך את החיזוק שלהם ותשומת הלב.
וכמובן, שכמעט כולם פה יתנו את דעתם שאני לא בסדר. ולא משנה מה היה ביננו, הם הרי לא יודעים את כל הסיפור. הסברתי לו ולהם מה זה גורם לי להרגיש כשכולם נגדי למרות שזה ריב שלי עם בעלי.
אז הם הפסיקו. וזה החזיק מעמד בדיוק שבוע.
כי לצערי אני ובעלי רבים המון לאחרונה (אבל זה כבר סיפור אחר), וזה הפך כבר לבלתי נסבל.

אמא שלי והוא חברים מאוד טובים, ולכן הריבים שלי איתו עוברים לניתוח טלפוני עם אמא שלי. הוא מתייעץ איתה, היא עוזרת לו להבין אותי ומצד אחד אפשר רק לשמוח שיש בינהם קשר כזה,
אבל יש רגעים שאני מרגישה שאני ואמא שלי התחתנו עם אותו בנאדם. בכל בעיה הוא פונה אליה. בכל ריב שלנו הוא מבקש את דעתה, שואל מה לעשות, איך להתנהג, מה הפיתרון.
אבל הכי גרוע בשבילי זה שכל הבית (שלי!) מופנה נגדי אפילו בויכוח קטן ביננו.
וגם אם הוא אשם, מבחינתם אני אשמה.
ואני לא בטוחה שהם מבינים איך אני מרגישה, למרות שלא קשה להבחין בזה. כי זה הפך כבר למגוחך . וכמה כבר אפשר גם לבקש מהם לא להתערב? או ממנו שלא יערב אותם?? שגם ככה אין לנו פרטיות, אז לפחות את הריבים נשמור לעצמנו!
אני באמת חושבת שכל המתחים ביני לבעלי בזמן האחרון נובעים המון מהסיטואציות האלה. בגלל זה הריבים גוברים. ואני והוא בקושי מדברים בשבועות האחרונים.גם ביני למשפחה שלי המצב לא מזהיר.
לא חשבתי בחיים שזה יכול לקרות לנו, עם משפחה כמו שלי. אבל הנה הופתעתי.

איזה פיתרון יכול להיות שלא ניסיתי כבר?!

מריוס זכריה

Member
מנהל
את לא משאירה לי ברירה

אני חייב לחזור לדימוי הנדוש אך האהוב עלי:

אולי את תוכלי לעוץ לי עצה:
יש לי אוטו יפה.
נהיה בגלגל פנצ'ר.
הבאנו למכונית כוס תה - לא עזר.
הבאנו לה קפה - לא עזר.
הבאתי את אמא שלי שהיא נתורופטית וצולעת ברגל שמאל - לא עזר.
בעלי שוחח ארוכות עם אמא שלי, ביקשתי מהם שיפסיקו. לא עזר.

מה עוד אני יכול לעשות !?!??!?!??!??!??? האוטו לא נוסע!!!!!!
הצילווווווווווווווווווו!!!

האם יכול להיות שהם תומכים בו פשוט בגלל ש...

הוא זה שצודק בויכוחים שלכם? שהוא זה שמדבר בהגיון ואת מביעה עמדה לא סבירה ולא הגיונית?

ועדיין, אני לא מצדיקה את ההתערבות שלהם לטובתו. גם אם הוא התחתן עם דרמה קווין עם אובססיית שליטה זבש"ו. כל מה שמותר להם לעשות זה להסתכל עליו ברחמים ולצקצק בלשון.

מריוס זכריה

Member
מנהל
צר לי, לא לעגתי לך

כתבתי לך (בשלון שאולי לא נראית לך) שעליכם ללכת לטיפול זוגי לטפל בשורש העניינים ביניכם, ולא להתעסק בשאלה השולית "מי אמר למי".

Aski7

New member
היא מעולם לא אמרה את זה

לפני שאת מקטרת תקראי שוב..
הקשבה וניסיון להבין את מה שהשני אומר אולי יעזרו לך גם בזוגיות.
היא אמרה גם אם* אז אין להם זכות להתערב..משמע זה לא משנה מי את ואם זה באשמתך או לא, אין להם זכות

shirael

New member
וואו, את ארסית.

כמה זעם מבעבע מתחת לפני השטח לכל רמיזה - אמיתית או מדומיינת - שאת לא בסדר.
מריוס נתן לך מטפורה חביבה כהרגלו, מיציפיצי שאלה אם יכול להיות שהצדק באמת לא איתך ודיברה בהשאלה על מצב קיצון "אפילו אם הוא התחתן עם גודזילה אסור למשפחה להתערב", ואסקי ניסתה להסביר לך למה הכוונה, כמו גם מריוס. במקום התייחסות עניינית הגבת מיד בהיעלבות ובציניות קפואה.

ההתנהלות שלך מול זרים באינטרנט היא מראה להתנהלות האוטומטית שלך בחיים.

תסתכלי על עצמך טוב טוב.

אולי כדאי שתנשמי לפני שאת מתפרצת עליה

כי הארסיות נשפכת ממך ולא ממנה .

המצוקה שלה מורגשת וזה מפליא איך דווקא את אחרי כל הסדנאות שעברת לא שמת לב לכך . אל תשכחי שהיא מרגישה מאויימת ,בודדה ונבגדת ע"י בני משפחתה ולכן זה מסביר את העויינות והחשדנות שלה כלפי זרים ואת הפרשנות המסולפת שהיא נותנת לדברי אחרים.

גם ההצעה שלך לעבור דירה בתירוץ של "סדרי עדיפות" היא אטומה כי אין לך מושג מה מצבם הכלכלי והאמת שהיא גם טפשית למדיי כי אין טעם להיכנס להוצאות מיותרות בשביל חודשים ספורים.

סורי, אבל גילית כאן התנשאות חסרת לב שגובלת ברוע וחבל שכך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני דווקא מסכים עם שירה (אולי בפחות חריפות)

אבל זו לא חוכמה, כי אנחנו הרי ניקים שונים של אותו טרול...

shirael

New member
זה נקרא להתפרץ?

בחיי שאני לא מבינה על מה אתם מדברים. מסכימה שהכותרת היתה חריפה (והיא באה כתגובה להתנפלות חריפה לא פחות על אסקי שרק ניסתה להסביר, שלא לדבר על האחרים), אבל חוץ מזה כתבתי ברוגע גמור וניסיתי להעמיד מראה להתנהלות שלה בפורום (ואין לפסול שאולי גם מחוצה לו).

לגבי ההצעה לעבור.. זוג שעומד להיכנס לדירה חדשה כנראה אינו משולל מקורות הכנסה, וסאבלט הוא דבר פשוט שאינו דורש הכנות משמעותיות מראש פרט למזוודה עם בגדים וכלי רחצה. נשמע שהמצב בבית ההורים סבוך וקשה וזו הצעה לגיטימית.
הערתי שזה עניין של סדר עדיפויות כי משום מה קיבלתי הרגשה שהשואלת לא באמת מעוניינת לשמוע וליישם פתרונות קונקרטיים ממניעים השמורים עמה.. זו כמובן רק תחושה שלי ולכן לא ראיתי צורך להתייחס לזה ביותר מרמז. לא נראה לי מצדיק את ההלקאה, ממש וינה עשית אותי.

רגע!

אולי אני בעצם ניק כפול של....

וינה?!?!!

גארוטה

New member
תרשי לי לתקן

רק כי זה באמת הציק לי

התנפלות חריפה???? אני דווקא קראתי תגובה צינית לגמרי לאסקי ותגובה מתגוננת למיציפיצי
לגיטימי לחלוטין למי שגם ככה מרגישה מותקפת ובודדה בתוך המשפחה שלה .

V i n a

New member
וו׳אנביז

וינה??
כשיגיעו הכפריים עם הלפידים - דברי איתי.

שאלה לי, פעם גרת עם הבעל אצל ההורים?

פעם קנית בית ונשאר לך שקל וחצי בחיסכון?
חסכת שקל ושקל ועדיין לא הפסיק לך כדי לקנות אפילו תחתונים?
ומה יהיה אחרי שנעבור לבית החדש? יספיק לנו מה שחסכנו?
פעם שילמת חשבונות? ויתרת על פרטיות? רבת עם בעלך מיליון פעם בשבוע??
את יודעת במה זה כרוך? בכמה הקרבה?!
כמה זה לא קל!!
יש לך מושג?
אחרת לא היית חושבת שזה נו-רא פשוט לקום ולעבור דירה.

לא סתם באנו להורים. יש מטרה- לחסוך כסף!!! אנחנו זוג צעיר שבונה לו בית. ידענו שלא נוכל לחיות כמו בעבר, אבל מה לעשות, גם צצות בעיות שלא חווינו בעבר ועליהן ביקשתי עצה כאן בפורום כי אני מיואשת.

במקרה, רובנו עשינו זאת...

חמודה את, מה חשבת, שאת המצאת משהו חדש?
אבל, מה שקרה זה שאתם כנראה לא תכננתם מספיק טוב את ההשקעה שלכם בדיור ואם את מספרת לנו פה שגם בעתיד, לאחר שתעברו, לא תצליחו לעמוד בהוצאות, אז דעי לך שהמריבות האין סופיות עם בעלך לא יפסקו כבמטה קסם ביום שתעברו לבית שלכם.
סוד ידוע הוא שבעיות כלכליות מקלקלות זוגיות. את מספרת על בעיות שלא צפיתם וכאן בדיוק מתחיל המבחן של הזוגיות שלכם - איך תתמודדו עם אותן בעיות, בלי לריב ולהתנגח אלא באיחוד כוחות. העובדה שהורייך מתערבים לכן או לכאן היא שולית. מה שמשמעותי זה שאתם לא עומדים בלחץ של החיים האמיתיים ורבים כל הזמן.
יכול להיות שעשיתם בחירות שגויות (כמו רכישת דירה יקרה מידי) וזה הזמן לבדוק איך ניתן לתקן אותן (את יכולה להתחיל ממש כאן בתפוז בפורום ניהול כלכלת משפחה).
בהצלחה.

shirael

New member
איפה את ואיפה אני.

לא גילית לי שום דבר חדש ואת דעתי לא שיניתי. אם גם ככה תעברו תוך חודשים ספורים וגם ככה לא יהיה הרבה כסף, מה זה משנה אם תזוזו משם עכשיו? זה כמו שבאים פה זוגות במשבר עמוק שלא מוכנים לשים את הכסף על טיפול זוגי. תמיד אומרים להם את אותו הדבר פה - הכל סדר עדיפויות, וגירושים עולים יותר. טיפול זו השקעה לטווח ארוך. ושוב דימוי הרכב תקף גם פה - אם האוטו מתחיל לעשות רעשים מפחידים ולהעלות עשן כל פעם שנוהגים בו, אז גם אם אין שקל בחשבון לוקחים אותו למוסך, כי אוטו דפוק זו סכנת חיים. סדר עדיפויות - עדיף להיות עני יותר מאשר מת יותר. אז ברכב מוכנים להשקיע כל מה שצריך אבל בזוגיות שמתנדנדת על בלימה - לא.

על אותו משקל בדיוק הצעתי את הסבלט כמענה מיידי ומפוקס לבעיה הכי בוערת, ותפסיקי לקרוא לזה "מעבר דירה" כי זה לא. זה לא כולל העברות של חפצים, כל הציוד כבר קיים, רק לוקחים מזוודות ונכנסים. כן, זה עולה כסף. אם את באמת עד כדי כך מיואשת, נראה לי שעוד קצת מינוס בבנק לתקופה של כמה חודשים שווה את השקט הנפשי שלך ואת החזרת היציבות לקשר ביניכם.

עושה רושם , לצערי, שאת מנותקת מהמציאות

תרשמי לעצמך ביומן להצטרף בדחיפות לסדנא לניהול פיננסי אישי .

אין לי ספק שאחרי שתעברי את הקורס תתביישי בתגובה הלא חכמה (בלשון המעטה)שכתבת .

למעלה