תשובה
התשובה שלי בוודאי לא תספק את שאיפתך, אבל אני יכול לפחות לנמק.
קודם כל כדאי להבין שפורום איננו קליניקה טיפולית. הוא ההיפך מזה.
בקליניקה טיפולית יש אחד על אחד, או אחד על שניים. יש זמן ויש פרטיות ויש קצב מסוים ויש סודיות ועוד ועוד ועוד.
פורומים, לעומת זאת, הם אחת ההמצאות הגאוניות של עידן האינטרנט, וכידוע עם הצלחה קצת קשה להתווכח. פורום בנוי על חוכמת ההמונים, על גיוון, פלורליזם וחופש.
חופש הוא מילת המפתח. אם הייתי מנסה כמנהל פורום להשליט כאן משטר כזה או אחר, ולא משנה מה הוא, כל מי שהמשטר הזה לא היה מתאים לו היה פורח לפורום אחר. אולי היית שמחה שזה יהיה כך, אבל אני, וכמוני רבים אחרים, חושבים שגם אנשים עם כתיבה תוקפנית ואף ארסית לפעמים - כמו וינה, אייסמן, אייבורי, מפלצת, או אפילו פיסטוק אורגני, שהוא בוודאי לא "במחנה שלי" - יש להם המון מה לתרום.
החוכמה כשבאים להתשמש בפורום היא לדעת לצרוך אותו.
והחוכמה בחיים היא לדעת ללמוד, ולא להתקרבן.
אם יש דבר אחד משותף לקליניקה ולפורום זו העובדה שלשני המקוומת באים הרבה אנשים שרק רוצים שגידו להם שהם צודקים. עם תעודת הצדק הזו הם יכולים להתחזק במאבקם מול הצד השני - כלומר, בן או בת הזוג - וכלן אם היינו מחלקיפם פה תעודות "צדק" (כמו שבבדיחה אירונית אנחנו מחלקים "אישורי בגידה"), אז לא היינו מועילים יותר אלא מזיקים.
לכן מומלץ לא להתרגש מאלה שדעתם או סיגנונם לא נראה לך, לקחת מה שמתאים לך לקחת, וזהו.
הגישה של "לחנך את הפורום" לא עובדת לא כאן ולא בשום מקום אחר שהוא באמת חופשי ופתוח. גם בעיניי לא תמיד מוצא חן הסיגנון של כותבים והשתלחויות הדדיות, אבל אני סובל את זה בשקט ובאהבה, כחלק מרעיון החופש.
אגב, מנהל פורום הוא בסך הכל אדם שיש לו זכות (מוגבלת) למחוק הודעות מסוימות, על פי התקנון, או במקרי קיצון לחסום גולש. מנהל פורום הוא לא מלך הפורום ולא הבעלים שלו ואין לו איזה זכויות יתר מיוחדות ברמת התוכן. כדאי להכיר גם בעובדה הזאת.
מקווה שלפחות נימקתי נימוק סביר.