גרים עם ההורים

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה

התשובה שלי בוודאי לא תספק את שאיפתך, אבל אני יכול לפחות לנמק.

קודם כל כדאי להבין שפורום איננו קליניקה טיפולית. הוא ההיפך מזה.
בקליניקה טיפולית יש אחד על אחד, או אחד על שניים. יש זמן ויש פרטיות ויש קצב מסוים ויש סודיות ועוד ועוד ועוד.

פורומים, לעומת זאת, הם אחת ההמצאות הגאוניות של עידן האינטרנט, וכידוע עם הצלחה קצת קשה להתווכח. פורום בנוי על חוכמת ההמונים, על גיוון, פלורליזם וחופש.

חופש הוא מילת המפתח. אם הייתי מנסה כמנהל פורום להשליט כאן משטר כזה או אחר, ולא משנה מה הוא, כל מי שהמשטר הזה לא היה מתאים לו היה פורח לפורום אחר. אולי היית שמחה שזה יהיה כך, אבל אני, וכמוני רבים אחרים, חושבים שגם אנשים עם כתיבה תוקפנית ואף ארסית לפעמים - כמו וינה, אייסמן, אייבורי, מפלצת, או אפילו פיסטוק אורגני, שהוא בוודאי לא "במחנה שלי" - יש להם המון מה לתרום.

החוכמה כשבאים להתשמש בפורום היא לדעת לצרוך אותו.

והחוכמה בחיים היא לדעת ללמוד, ולא להתקרבן.

אם יש דבר אחד משותף לקליניקה ולפורום זו העובדה שלשני המקוומת באים הרבה אנשים שרק רוצים שגידו להם שהם צודקים. עם תעודת הצדק הזו הם יכולים להתחזק במאבקם מול הצד השני - כלומר, בן או בת הזוג - וכלן אם היינו מחלקיפם פה תעודות "צדק" (כמו שבבדיחה אירונית אנחנו מחלקים "אישורי בגידה"), אז לא היינו מועילים יותר אלא מזיקים.

לכן מומלץ לא להתרגש מאלה שדעתם או סיגנונם לא נראה לך, לקחת מה שמתאים לך לקחת, וזהו.

הגישה של "לחנך את הפורום" לא עובדת לא כאן ולא בשום מקום אחר שהוא באמת חופשי ופתוח. גם בעיניי לא תמיד מוצא חן הסיגנון של כותבים והשתלחויות הדדיות, אבל אני סובל את זה בשקט ובאהבה, כחלק מרעיון החופש.

אגב, מנהל פורום הוא בסך הכל אדם שיש לו זכות (מוגבלת) למחוק הודעות מסוימות, על פי התקנון, או במקרי קיצון לחסום גולש. מנהל פורום הוא לא מלך הפורום ולא הבעלים שלו ואין לו איזה זכויות יתר מיוחדות ברמת התוכן. כדאי להכיר גם בעובדה הזאת.

מקווה שלפחות נימקתי נימוק סביר.

Another Girl

New member

ההשגה היחידה שלי על תשובתך המושקעת היא

שלא כללת אותי ברשימת הכותבים התוקפנים והארסיים...

אבל בכלל לא איכפת לי כי זה ממילא פורום מגעיל של ממורמרים (שבנות הזוג שלהם לא מוצצות להם) ודפוקות (שיש להן בני זוג עם זין קטן) שרק מחפשים על מי להוציא את האגרסיות שלהם!!! ביי הלכתי!!! אני כבר לא פה!!!בבכלל!!! בכלל!!!ואתם עוד תחפשו אותי!!! ותתחננו שאני אחזור!!!

ידעתי שתבואו לחפש!!!

תמצאו אותי בפורום "שיחת נשים" הכל כך תרבותי
שם יודעים לפרגן לכותבת מוכשרת!!!

מריוס זכריה

Member
מנהל
עימך הסליחה

ועם עוד כמה צדיקים.
ידעתי שזו בעיה לתת רשימה חלקית.

אם כי, למען האמת, את לא כל כך ארסית כמו שהיית רוצה להאמין.
צר לי.

לך תמצא מי ינענע אותך אדון מריוס

הממורמר הדפוק הראשי שגם לא מקבל מציצות... וגם יש לו זין קטן!!!!!
זהו!!! עכשיו!!!! אני!!!! כבר!!!! באמת!!!! לא!!!! פה!!!!

לך תמצא מי ינענע אותך אדון זכריוס!!!!

לך תמצא מי ינענע אותך אדון זכריוס!!!!

אתה בכלל מכיר אותי???? מאיפה אתה קובע שאני לא ארסית ולא תוקפנית???!!!

תודה.

היה כל כך קשה פשוט לרשום אותי מראש ברשימת הארסיות התוקפניות והממורמרות?

גוני444

New member
מבינה את הגישה שלך

לגבי חוסר הרצון שלך להתערב. אני עדיין חושבת, שמנהל פורום יכול להשפיע על אופי התנהלות פורום, גם אם לא בתגובות ישירות, בהתוויית האווירה הכללית, אבל אני מבינה שהגישה הבסיסית שלך בנושא שונה משלי.

אתה מצפה מעוברי האורח "לא להתקרבן". אבל העובדה היא שרובם מגיעים, נפגעים, "מתקרבנים" ונעלמים. אני מצפה מיושבי הקבע לנהוג ברגישות מסויימת בעוברי האורח, אבל אין ספק שגם הציפיה שלי מוגזמת ולא קשורה למציאות.

אני לא מצפה לטיפול פה. אבל יש כמה דרגות ביניים בין טיפול לבין פורום מתלהם. יש פורומים שהשיח בהם פחות משתלח ויותר מכבד, זה קיים. ויש שם דיוני עומק נהדרים שבהם המשתתפים מקבלים את כל האמת בפנים אבל בצורה שהיא אפשרית לעיכול.

אני מסכימה איתך שרוב האנשים רק רוצים שיגידו להם שהם צודקים. אבל זאת בדיוק הנקודה החשובה שלי. אם אתה רוצה שאדם ילמד ממך משהו, אם אתה רוצה לתת לו איזו תובנה על עצמו, אתה צריך קצת "להרגיע" את החלק הצודק שלו, לרכך קצת את מנגנון ההגנה, ואז הוא יהיה הרבה יותר מוכן וקשוב לקבל כל אמת בסיסית שאתה רוצה להאיר את עיניו אליה. אותם כותבים תוקפנים וארסיים כדבריך, בהחלט תורמים לרייטינג, לפילפליות של הפורום, לעניין שהוא יוצר, אבל לעולם לא לאדם מבקש העצה. אף אדם לא קורא פה ואומר לעצמו "וואו, אמרו לי שאני דפוק אובססיבי ושתלטני...כנראה יש משהו בדבריהם. יאללה אני אלך להשתפר ואפטר מכל השתלטנות המיותרת הזאת...."

תראה, אני מבינה שאני פה נלחמת בטחנות רוח, הפורום כנראה מתנהל כבר שנים וכולם נורא מרוצים והקצב והזרימה טובים לכולם, והפורום מעניין ומסקרן, בהחלט גם אותי. אז אני אפסיק לחפור בנושא. רק הדבר היחיד שבאמת כואב לי אלו כל אותם אנשים שממקום של מצוקה מקישים בגוגל "זוגיות במשבר", מגיעים לכאן ופותחים שאלה, ממקום תמים ומאמין, מתוך המון תקווה לעזרה ולשותפות, ומה שהם מקבלים זה קיטונות של עלבונות וניתוחי-אופי בשקל שממש לא עוזרים להם. חבל לי שהדבר האחרון שמטריד את יושבי הפורום זה הכאב והמצוקה של המתייעצים פה. שהכאב שלהם זוכה לניצול ציני (גם אם עסיסי ופיקנטי) של הנאת המשתלחים. הם דרך אגב היחידים שלרוב לא חוזרים. כלומר הפורום פה עובד יפה לטובת כולם - המייעצים, הקהל, תפוז - מלבד אלו שבאמת באים לבקש עצה. אבל מקבלת שככה זה ושזה לא משהו שביכלתי לשנות.

V i n a

New member
גוני יקרה עד מאוד.

את יודעת, יש לך פה גדול יחסית לאחות הרחמנייה שאת מתיימרת להיות..

"..70% מהמגיבים פה בפורום הם אנשים ממורמרים, כועסים, שמשתמשים במקום הזה כדי לשחרר את האגרסיות שלהם. לאשר לעצמם שיש אנשים עם בעיות יותר קשות בחיים מהבעיות שלהם.."

.."זירה של אוננות מילולית של חבורת ממורמרים..."

.."ובתגובה שופכים עליהם חבורת הממורמרים פח זבל על הראש."..

תגידי, יצא לך לחשוב על כך שאולי את פוגעת באותה "חבורת הממורמרים" שאת מלכלכת עליה בצורה כ"כ תוקפנית ומשתלחת?
אחרי הכל, גם הם בני אדם.. ואת עצמך אמרת שהעניין נובע מחסכים ובעיות שלהם עצמם.. אז לא כדאי להתחשב במסכנים?
את בעצם כועסת על אנשים עם בעיות, שמרשים לעצמם לתקוף ולהשתלח באנשים אחרים עם בעיות... אבל האם את לא עושה בדיוק אותו הדבר?

את מטיפה על דרך אחרת בה אפשר להגיד את הדברים, דרך עדינה יותר, רכה יותר..
כי בשנה בלה בלה בפסיכולוגיה בלה בלה - טוענים שהדרך היחידה להגיע אל אדם היא ללטף אותו ולערסל אותו ושאר בלבולי ביצים.
אז למה ההודעות שלך נראות כמו קיא של אישה ממורמרת שתוקפת אנשים אחרים עם בעיות משלהם - בפורום ציבורי?
את יודעת, יש דרכים עדינות יותר לומר את הדברים.

על החתום
ממורמרת עם בעיות, רווקה מתנשאת שלא יכולה לעוץ לאחרים נשואים ממנה.

למעלה