יש הנחת חייל בסרט שלך?
מה הקשר, בין יעילות לאתיקה ?! בור נגיד את זה ככה- ביום שאיזה אמן "קלאסי" יכנס לזירה עם אדם שלומד \סמבו\BJJ ולא יצא על אלונקה, תוכל להצדיק את השטויות האלו. בנתיים, למשל אתמול, שיטות קלאסיות לא שרדו 30 שניות במבחן התוצאה. BJJ לא מלמד אותך להפנות את הלחי שניה או לסגת- הגישה היא תמיד פנימה, תמיד קדימה.לגבי הסיבה היחידה שהוא לא קפץ עליו ישר, זו דרך להראות איזה סוג של כבוד ליריב שלך, לתת לו את כל הזמן שהוא רוצה. מאחר ואינך בקי ולו במעט ברקע לעניין תרשה לי : הוגו הוא נציג של שיטה שהתפתחה בברזיל בשם לוטה ליברה- שיטה שכל הזמן זילזלה בפועלו של מר גרייסי, ונגה ליצור צרות ופרובוקציות, למרות שכל פעם הם הפסידו באופן מחפיר לתלמידים של הליו. הסיבה שריקסון לא פשוט התנפל עליו היא דווקא על מנת להוכיח שגם בלי שום אלמנט של הפתעה, השיטה ההיא אינה יעילה. השיטה של גרייסי הוכיחה את עצמה מספיק פעמים בקרבות רחוב נקיים- אני אזכיר שוב שמשטרות כמו לוס אנגלס מחזיקות חגורות שחורות ב BJJ בתור מדריכי הלחימה שלהם. אני באמת מצטער שלא היה שם עניין של לשוחח על הדברים באופן דמוקרטי,לשבת לשתות משהו יחד וללבן עניניים- אבל מה לעשות בדרך כלל, במציאות ולא בספרים- זה לא קורה (מפתיע נכון?) בקיצור- אינך מבין את המציאות שבה הם חיים,אבל אתה ממהר לשפוט אותם. שוב אותה צרות עין שמאפיינת בני אדם. לשפוט תוצאה בלי להבין רקע. אבל אפילו בלי הטעות הטיפשית הזו, אם כבר קיים איזה קשר בין לחימה לאתיקה הוא קשר שלילי- יותר אתיקה- פחות סיכוי לשרוד.