גרייסי

BJJMEN

New member
תגובה 2

לאוהד סמט בשונה מאנשים אחרים בפורום איני מחפש "לרדת" על שיטה זו או אחרת , למרות שיש לי ספקות לגבי יעילותן של מספר שיטות המשווקות כ"אומניות לחימה" ולמעשה אינם מקנות למתאמן בהם יכולת לחימה ממשית , העניין הוא שאם אני הייתי נוקב בשם של מאסטר או מורה ומכנה אותו בכינויים שונים ומשונים ובנוסף מוסיף כמה תישבחות על השיטה שלו , אני בטוח שתלמידיו וחסידיו של אותו מורה / שיטה היו קמים ומרימים קול צעקה ובצדק , לכן אני שומר לי את אותה הזכות .

brazil00

New member
יעילות

להגיד שהbjj אינה שיטה יעילה זה פשוט בדיחה בקרבות אחד על אחד עדיין לא מצאתי שיטה יותר יעילה מזאת מה גם שהסיגנון הזה משלב האבקות וג'ודו כך שגם מול מספר אנשים השיטה עדיין מוכיחה את עצמה אתה צריך לראות את משפחת גרייסי ואת הרקורד המרשים שלה בניצחונות על גביי כמעט כול שיטה לא סתם כול בית ספר לאומנויות לחימה שמכבד את עצמו מלמד גם קצת את הבסיס של שיטה זו. אז פעם הבאה לפני שאתה משמיץ שיטה תבצע קצת מחקר. חוץ מזה שהסירטון שראית הוא קרב מאולתר בחוף הים ולכן היריב כיבד את חסרו בכך שהמתין שהוא יתארגן ולא סתם כמו פחדן חיפש הזדמנות לדפוק לו משהו בראש.

עצה לי אליך , ג'וקר ../images/Emo6.gif :

היות אתה בין כה וכה מצדד בהאבקות קרקע , למה שלא תרכוש את מתקן האימונים העילאי הזה : שלום גן חובה .

ננדין

New member
מה נסגר איתך???

כנראה שאני באמת לא מבין אבל למה אתה מתבטא ככה??? מה זה הזלזול והחוסר כבוד המכוער הזה??? ותגיד לי נדב, אתה בכלל מכיר BJJ? אתה בכלל מודע לאפשרות שיריב יקח אותך לקרקע ברחוב ואז תהיה חסר אונים? אתה מודע בכלל שיש עוד הרבה טכניקות ואלמנטים ב BJJ מלבד קרקע??? אתה מודע שהגרייסים מלמדים BJJ בדגש על הגנה עצמית ועמידה??? אתה מודע שריקסון עשה הרבה קרבות רחוב לא סטריליים וניצח בכולם??? אתה מודע שיש סילבוס בBJJ נגד מספר יריבים??? אתה מודע שריקסון גרייסי ניצח קרבות מול מספר יריבים??? אתה מודע שהוא ניצח קרבות גם בעמידה??? על סמך איזה ניסיון וידע ב BJJ הגעתה לאותם הארות "מעניינות"??? דווקא ממך לא ציפיתי שתכתוב קביעות חסרות כל בסיס על שיטה שאתה בכלל לא מכיר...

רון - מה זה נקרא אצלך " לנצח " ?

רון - מה זה נקרא אצלך לנצח ? לקבל את המדליה / אור הזרקורים בUFC ? ובנוגע לגרייסים - הייתי רוצה לדעת אם אפילו רוייס גרייסי הגדול בכבודו ובעצמו היה מסוגל לקחת לקרקע בנאדם כזה . לדעתי שימוש באומנות לחימה בשביל קטטת רחוב מבוססת אגו/כבוד היא מסוכנת ובלתי הולמת, ויש להשתמש בה אך ורק במקרי חירום ולא בשביל " לנצח " .

chooselife

New member
אה נכון אתה צודק.

פעם הבאה, ריקסון צריך לשלוף שולחן קטן,שימשיה, קומקום תה אנגלי ושני ספלים, ושניהם ינהלו שיחת חולין חביבה על עורבא פרח,ויעשו שולם שולם עם הזרת. היי! אני המציאות! מה שלומך נדב? אתה לא חושב שהגיע הזמן להתחבר קצת?

bmt29

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זותי אתה שופע הומור!

chooselife

New member
אמר האיש ש-

מאשים את כולנו שאנחנו רוצחים מטורפים, סאדיסטים,טורפי נבלות אלימים שלמעשה צריכים לנהל שיחה מתורבת לצלילי כינור וואלס עדין על חוף הים במקום להגן על עצמנו. אמר איש התרבות,שלא מבין שלא כל העולם חי בבועה מגוחכת כמו שהוא חי בה, שלא מבין שלא כל העולם מוכן להתפשר תמיד. הראיית עולם שלך צרה כל כך שזה מדהים, כל כך לא מסוגל לקבל אדם שונה ממך,או כל תרבות שונה- אבל אחרי הכל אתה עוד ילד וזה משהו שמצפים לו ממך.לא נורא. אבל אני מופרע כן? נדב - אני באמת מצטער אם פתאום אתה לא מסוגל לענות לי- זה די מאפיין אותך אחרי הכל- כמו שניסית לטעון לשטות של זכות מוסרית ולא ענית ברגע שמישהו טרח לבקר את גבב השטויות העלוב שכתבת. תעשה לי טובה , תגיע פעם הבאה לתחרות פנקרטיון, תעלה מול מישהו כמו רובי, או פיני,- אל תשכח לספר להם שBJJ לא יעיל. לפחות יהיה לנו בקהל שואו מצחיק.

ננדין

New member
נדב, אני חושב שאתה בחור מאוד חכם

אבל דמגוג לא קטן... כתבתי לך מספר שאלות ולא עניתה לי אפילו על אחת! רשמתי קרבות רחוב לא זירה! כלומר היו לו (ולעוד הרבה מאנשי ה BJJ) נצחונות בקרבות רחוב, חלקן, כאלו שנכפו פיזית עליו, זה לא הגנה עצמית??? התמונה שהבאתה והשאלה ששאלתה בעזרתה רק מוכיחים לי שאתה לא מכיר בכלל את הגרייסי ג'יו ג'יטסו! כי אם הייתה מכיר הייתה יודע עד כמה הסילבוס של ה BJJ להגנה עצמית הוא מגוון (ולדעתי האישית מאוד יעיל גם) ועד כמה הוא שונה ממה שרואים בקרבות הזירה שלהם... הסילבוס של הBJJ בהגנה עצמית לא דוגל להוריד לקרקע אלה להפך! הקרקע הוא פיתרון ספציפי למספר מצבי הגנה עצמית שיכולים לקרות עקב תפקוד כושל במצבי הגנה עצמית בעמידה! והוא בטח לא מהות השיטה! זה שיש הרבה אנשים שלא שמים מספיק דגש על החלק הגדול של ההגנה העצמית (בעמידה!!!) ב BJJ ומתרגלים בעיקר קרבות קרקע ספורטיביים זה משהו אחר אבל זה לא המהות של ה BJJ והגרייסים בעצמם מדגישים את זה ומלמדים הרבה הגנה עצמית בעמידה ותתפלא גם נגד סכין... להגיד שBJJ זה רק הורדה לקרקע והכנעה על הקרקע זה כמו להגיד שאסרימה זה רק לחימת מקלות ואני בטוח שאתה יודע שזה לא נכון...

chooselife

New member
באמת לא ציפית לזה ממנו?!

הוא רק שכח לציין ש ריקסון הוא אחרי הכל אוכל בשר ולכן רוצח מתועב.

zoti

New member
נראה לי שמי שצריך את ארגז החו"ל

הוא דווקא אתה. ולא בשביל לשחק אלא בשביל להפריש את הצואה שאתה מעביר אלינו דרך המקלדת.

../images/Emo128.gif ../images/Emo128.gif ../images/Emo128.gif מספיק ודי

נדב, משום מה חצי מהשרשורים שבהם אתה כותב הופכיך להיות flame wars. שמת לב לזה? הייתכן והרצפה כל כך עקומה? בבקשה, גם לך וגם לאלה שמתעקשים להגיב לך משום מה - חלאס.

תגובה ל yin

אולי תעשה עוד סמינר בנושא "איך לא לרדת לקרקע". הבנתי שאת הראשון פספסתי, ושהיה נהדר. כמו כן שמעתי שבלתי אפשרי להפיל אותך ושה- grounding שלך מדהים. תמשיך לדמיין שהאנרגיה מהרגליים שלך מגיעות למרכז כדור הארץ, ותהיה סובלני למי שהדמיון שלו לא כל כך מפותח.

../images/Emo4.gif

כוונתו של Yin כפי שהוא כתב בהודעה הזו (ושאני המשכתי אותה כאן) היא שאמנות לחימה שמלמדת כטכניקה להגנה עצמית (כפי שהקריינות בסירטון מתארת) לתת סטירה למישהו שהעליב אותך, להמתין בסבלנות שהוא יוריד חולצה ויתארגן על עצמו, ואז להכנס איתו לקרב טקטי שכולל קרקע כשמסביב יש המוני אנשים שחלקם גם מה"מחנה" של היריב, היא לא אמנות לחימה שמלמדת הגנה עצמית בצורה נכונה. הוא לא מדבר על היכולות הקרביות של ריקסון או של לוחמי bjj, אלא רק על מה שמתאר בסירטון הנ"ל בצירוף הקריינות שמלווה אותו. אני חושב שאין כאן וויכוח שמה שמתואר בסירטון איננו מצב של הגנה עצמית (למרות שזה מה שהקריינות טוענת), אלא קרב בו אתגר / אגו בין שני אנשים שמכירים היטב זה את זה, ומחליטים להילחם על מנת לבחון מי יותר חזק ושיטתו של מי עדיפה.

Yin

New member
תגובה לקולורבי

את הסמינר בנושא "איך לא לרדת לקרקע", לא אני העברתי (וגם לא הייתי). הסמינר הועבר ע"י אבי מוריה ודני פיכמן. אני לא בטוח אם אתה מדבר בצורה סרקסטית או רצינית, אם אכן אתה רוצה להגיע לסמינר הבא אוכל לדאוג להודיע לך. ולגבי, יש לי grounding לא רע אבל כבר נרשמו נפילות. עדי

למעלה