גרזן

noy84

New member
גרזן

נינט טייב

הגרזן כבר היה על הצוואר
מקרה ידוע מראש
חשבתי שאוכל לזוז לאט
להישאר נקיה
להתלכלך מעט

זוית אחת חדה מידי
חתכה לי את העורק הראשי
אני בדרך לבית החולים
מדממת את נפשי

מעלי

the lowkey

New member
אני רוצה לומר שזה לא ממש

מרגיש לי כמו טריגר. האמת שהרבה פעמים דברים לא ממש מרגישים לי כמו טריגר. אז החלטתי לפתוח את זה לדיון פה. אני חושב שאם בחורה ולעיתים יותר נדירות בחור, תתאר סצנות נוראיות מאונס שעברה ,זה בהחלט טריגר. הסיבה לכך שזה עלול לעורר לבנות אחרות זכרונות ,שאולי עדיף לא לחשוב עליהם ,כי זה לא עושה טוב בשום צורה.
אם מישהו אומר דברים ממש נוראיים ,כי ממש רע לו או לה ,אז זה אולי זה לא נעים לשמיעה אבל לא בהכרח משהו שמעורר טריגר. זה יכול לעורר סלידה ,טריגר לטעמי זה דבר שונה ,זה כשנזכרים כתוצאה מהקריאה במשהו לא טוב כשמתעוררות כתוצאה מהקריאה תחושות מאוד רעות. העניין הוא שזה אולי מעורר קצת סלידה ,אבל יחד עם זאת זה גם סוג של בקשת עזרה. אולי ראוי לציין בכותרת של דבר כזה שמדובר בשיר כל עוד באמת מדובר בשיר ,על מנת לא להדאיג. בכל אופן בקשר לטריגר מה אני יודע ,אני בסך הכל חובב סרטי אימה ,אז אולי אני קצת כהה

לדעתי טריגר הוא

כל דבר שיכול להעלות תחושות קשות מאוד עד לרמה של חרדה, או פלאשבקים, או כל דבר כזה.
לכן תיאורים מפורטים של דברים קשים - אלימות (פיזית, מינית, רגשית...), רגשות אובדניות וכד' - הם טריגרים.
כמובן שמשהו יכול לא להיות טריגר בשבילך, אבל זה לא משנה את זה שהוא עדיין טריגר. כלומר, עבורך תיאור רגשות נוראיים של אדם הוא לא טריגר לרגשות נוראיים או לזכרונות נוראיים של הרגשות האלה. עבור אחרים התיאור הזה הוא כן טריגר, כי הוא מעלה בהם את התחושות האלה (בין אם הן מהעבר ובין אם הן מהתמודדות עכשווית וכרגע הם ב"יום טוב יותר").
לכן גם שירים יכולים להוות טריגר, אם מתוארים בהם דברים קשים. שירים ידועים כמעוררי רגשות (הרבה אנשים בוכים משירים...). אותו הדבר לגבי כל סוג של יצירה או מדיה.

the lowkey

New member
אוקיי קטני תודה קיבלתי

צריך להוציא את הראש מה.. של עצמי ,כי יש אנשים שמקבלים דברים אחרת. ניסיתי לגלות רגישות כלפי הצד השני. שירים הם בהחלט משני מצב רוח לפעמים.

טריגר הוא עניין שמשתנה בין אנשים

אם משהו לא טריגרי עבורך זה לא אומר שלא מדובר בטריגר עבור אחרים וגם להיפך...

לכן כתבתי הודעה שמפרטת את סוגי הטריגרים ומסבירה מהו טריגר?

פוסט שכולל דם, עורקים, חתכים... בהחלט נחשב לטריגר...

the lowkey

New member
תודה, ניסיתי לגלות רגישות

רק מהכיוון ההפוך ,אני מניח שאני קצת פחות רגיש לביטויים פחות חריפים. אבל בהחלט רגיש לדברים אחרים. כנראה שהקשת רחבה.

noy84

New member
בואי נניח שכל מה שאני

כותבת הוא טירגר. ותשקלי אם לקרוא

זה לא עובד ככה, יש חוקים בפורומים

ציינתי את הטריגר בשביל חברי הפורום האחרים, אני בכל מקרה קוראת את כל ההודעות והתגובות... אם הכל אצלך טריגר אז בבקשה תצייני בכל כותרת של הודעה שלך ״טריגר״, זה נמצא בכללים של הפורום...

מה שכתבתי לא אומר חלילה שאת לא רצויה פה!

את רצויה פה מאוד, רק חשוב מאוד לי ולעוד חברים פה בפורום שישמרו על הכללים כדי שתהיה פה תחושת ביטחון

היי נוי

אני נורא מודאגת מההודעה שלך, אני מקווה שלא פגעת בעצמך. מה עבר עלייך שגרם לך לכתוב את הודעה? בבקשה תעני לי ותעדכני אותי במצבך בהקדם

אני אשמע

אני לא מכירה את השיר, אבל כשכותבים שיר עם מילים כאלה קשות בלי להוסיף מילים או להסביר זה מדאיג... אי אפשר לדעת אם הבנאדם בסכנה או פגע בעצמו... אז אני אשמח אם להבא תצייני בסוף ההודעה שאת בסדר ואין צורך לדאוג / לא בסדר - בסכנה... מקובל?

למעלה