ג'רום יאנג וסימום

nitsansh

New member
מולי, באיזה תחרויות חובה לבדוק?

אולימפיאדה, אליפות עולם, אליפות אירופה זה ברור... מה קורה בגולדן ליג, גרנד פרי וכו'... גביע אירופה...

בדיקות תקופתיות

בכל התחרויות שרשמת יש חובת בדיקה. מה שמשתנה זוהי שיטת הבדיקה, כלומר ההחלטה כמה בדיקות מבצעים ואת מי דוגמים. באירועים גדולים לוקחים כמובן את 4 הראשונים ועוד בדיקות מדגמיות על פי הגרלה שנערכת מראש. בתחרויות אחרות, כמו גביע אירופה לאומות למשל, בהן יש מספר מוגבל של מבדקים קובעים מראש על פי הגרלה כמובן באיזה מקצועות ובאילו מיקומים תלקחנה הדגימות. לדוגמא, מקום חמישי ב-400 מש' נשים.....

nitsansh

New member
והספורטאים יודעים את זה???

אני מקווה שלא... כי אחרת בדוגמה שנתת רצה שנלחמת על מקום חמישי ויש לה מה לדאוג מהבדיקה עלולה להפסיד בכוונה...

חשאיות מוחלטת

האתלטים לא מודעים כמובן לשיטה ולהגרלה. הם רק יודעים אם בתחרות יש מבדקי סימום או לא....

nitsansh

New member
גם זה רצוי שלא ידעו...

שידעו שבכל תחרות יש אפשרות שיהיו בדיקות... מולי... בתור מי שמתמצא בנושא... האם הספורטאים בארץ מיודעים מהם בדיוק החומרים האסורים?? איך לוודא שאין תכשירים אסורים בתרופות ותוספי מזון?? האם נלמדו לקחים ממקרה איתי מרגלית? מי אחראי להעביר את האינפורמציה, והשינויים שיש לעתים קרובות ברשימה השחורה...

מידע חיוני

איני יכול לענות לך בהכללה לגבי כל הספורטאים. בענפים האישיים קיימת מודעות גבוהה יותר והם למדו לשאול לגבי כל תרופה על מנת להימנע ממקרים לא נעימים. בענפי הכדור הבורות גדולה מאוד בנושא זה. האמת שלא ניתן לדעת אם תוסף תזונה כזה או אחר "מזוהם" בחומרים אסורים. עד מקרהו של איתי מרגלית העולם לא הכיר כלל את התופעה ורק משנת 99 העסק התפרץ והגיע למימדים מאוד גדולים. צריך לצרוך תוספים מחברות שבקו הייצור שלהן אין תוספים אסורים כמו פרו-הורמונים או חומרים ממריצים. כל תוסף חדש יש לשלוח לאנאליזה במעדה מוכרת על ידי ה-IOC ולוודא שאינו מכיל חומרים אסורים. אף לא אחד מעדכן לגבי השינויים ברשימות. עד שהתפטרתי מהוועד האולימפי אני הייתי עושה זאת אבל כיום לא קורה כלום בנושא המידע והעדכון.

shposh

New member
חבר'ה...

בוקר טוב... באליפות ישראל היו בדיקות , אני נבדקתי אחרי ה800 בדיקת שתן. היו עוד כמה אתלטים שנבדקו.

nitsansh

New member
אתה מתכוון לתחרויות בינלאומיות?

למיטב ידיעתי, בכל אליפויות העולם בכל הענפים יש בדיקות סמים. גם ברוב אליפויות היבשות (באירופה בטח, לא יודע לגבי האחרות...), משחקים אזוריים וארועים בסדר גודל כזה. בשחייה, ידוע לי ששיאי עולם מאושרים רק בתנאי שהשיאן נבדק. באתלטיקה אין נוהל כזה... הנוהל הוא בד"כ ש-4 הראשונים בכל מקצוע נבדקים, ועוד מספר בלתי קבוע של משתתפים שנבחרים באקראי. בתחרויות קבוצתיות (מרוץ שליחים למשל) נבדק רק אחד מכל קבוצה. השינוי החשוב שנעשה במלחמה נגד הסמים לפני כמה שנים היה הנהגת בדיקות אקראיות מחוץ לתחרויות, כדי לגלות אם ספורטאים משתמשים בחומרים אסורים בזמן האימונים. לפי הנוהל, כל ספורטאי ברמה בינלאומית חייב לדווח איפה הוא נמצא ולהיות זמין לבדיקה בכל זמן. ספורטאי חייב לתת בדיקה כאשר הוא מתבקש ע"י בודק מוסמך (יש נוהלים ברורים של הסמכת וזיהוי בודקים), וסירוב גורר בד"כ השעיה אוטומטית. אני יודע על ספורטאית אמריקנית בכירה (מקום 4 באולימפיאדה) שהושעתה לפני שנה בגלל סירוב להבדק, ובעקבות כך סיימה את הקריירה התחרותית.

כל שיא עולם מחוייב בבדיקה

מהיכן המידע שבא"ק אין נוהל כזה....? כל שיא עולם מחוייב בבדיקה ואם רביעיית שליחים קבעה אותו אז כל הרביעייה חייבת בבדיקה....

nitsansh

New member
תודה על התיקון...

האם זאת-אומרת שבכל תחרות צריכים להיות בודקי סמים, למקרה ש... האם התקנה הזאת תופסת גם לגבי שיאים בינלאומיים אחרים? (שיאי אזורים, שיאי גילאים וכו'...) האם קרה פעם ששיא לא אושר בגלל שלא נעשתה בדיקת סמים כנדרש? (אני יודע שבשחיה זה קרה, והשיא לא אושר) לגבי שליחים... האם בתחרויות בודקים את כל הרביעיה? וגם את אלה שרצו במוקדמות? (גם הם כידוע זכאים למדליות)

00יפתח

New member
השיא של אליסון פליקס לא אושר

קבעה שיא עולם לנוער ב-200 מ' 22.11 בגרנד פרי של מקסיקו, וכיוון שלא עשו לה בדיקת סמים, השיא שלה לא אושר. יש עוד מקרים דומים.

בודקים בהיכון

בכל תחרות בה יש פוטנציאל לשיא עולם חייבים להיות ציוותי בדיקה אחרת השיא לא יוכר. בשליחים בודקים את הרביעייה שרצה משום שהבדיקה חייבת להתבצע מייד בסיום הריצה. זו התקנה לגבי שיאי העולם וזה כתוב בחוקת ה-IAAF. לגבי שאר השיראים זו החלטה של פדרציות מקומיות או לאומיות כפי שנתתי בדוגמא של הולנד....

למעלה