ג'רום יאנג וסימום

nitsansh

New member
מולי, מה העלויות של הבדיקות?

אחת הסיבות שלא עושים הרבה בדיקות זה המחיר... אפשר לדעת בכמה מדובר?

עלות מול תועלת

העלות היא בסביבות 1000 ש"ח לבדיקה בתחרות ופחות מזה כאשר מדובר בבדיקה מחוץ לתחרות. כללתי במחיר עלויות ציוד ומשלוח הדגימה לחו"ל.

nitsansh

New member
במחיר כזה לא פלא שיש מעט בדיקות...

מי מתקצב את בדיקות הסמים בארץ?? כמה זה עולה לנו??

איפה יש מעט, בארץ?

באליפות הנוכחית תלקחנה 400 דגימות שתן (ובמקרים מסויימים גם דם) וזה נתון מאוד מרשים ביחס לכמות המשתתפים. על פי החישוב דגימה אחת לקצת פחות מ-5 אתלטים....זה הרבה! בארץ מבצעים משהו כמו 150 מבדקי סימום בשנה ואני כולל בכך את כל ענפי הספורט! לדוגמא, במדינה כמו פורטוגל מבצעים כ-2400 דגימות בשנה, בפינלנד בעלת אוכלוסייה קטנה יותר מישראל מבצעים כ-1000 דגימות בשנה... התקצוב לבדיקות מגיע מהוועד האולימפי וממינהל הספורט. התאחדות הכדורגל מממנת בעצמה וכך גם איגוד הכדורסל (אם כי עושים שם מעט מאוד בדיקות וגם זה בגלל לחץ ציבורי כבד שהופעל עליהם באמצעי התקשורת השונים). איגוד הא"ק הוא עצמאי בעניין הזה. יש לו תקציב משלו והוא בודק בעצמו את האתלטים אולם לא מאשר לוועדת הסמים של הוועד האולימפי לבדוק מיוזמתה.

nitsansh

New member
המספרים אומרים את הכל...

זה מה שחשבתי. במדינה שהתקציב לספורט קטן, מן הסתם גם תקציב בדיקות הסמים קטן... וכשזה בסמכות הענפים הוא עוד יותר קטן... האם ידוע לך מה מספר הבדיקות שמבצע איגוד האתלטיקה?

המספרים הזוכים

אני ממש לא יודע, תנסה לשלוח מייל לז'ק כהן. מאז התפטרותי מהוועדה למניעת סימום בספורט אני לא מעורב בתכנים ובמספרים...

00יפתח

New member
...

חלק גדול מהחומרים האסורים הם חומרים שנמצאים בגוף בכמויות מאוד קטנות וחלקם נכללים בתרופות. לכן רק מעל אחוז מסויים של חומר כלשהו בדם, זה נחשב לעבירה.

nitsansh

New member
אז אם הבנתי נכון...

אתה מתכוון שהעלו את הרמה שנחשבת לעברת סמים, כלומר הקלו על הספורטאים... למה עשו את זה?

ממש לא מדוייק

לא העלו את הרמה, להיפך במקרים מסויימים אף החמירו. בחלק מהחומרים יש הבדלים בין גברים לנשים, לדוגמא בחומר ננדרולון.

00יפתח

New member
זה מה שהצלחתי למצוא על קרל לואיס...

from today's LA Times: ''Under the current rules, the levels the two athletes recorded are so minimal they would not even qualify to be reported as a doping offense under what the IOC calls its ''strict liability'' system — meaning that if it's in your body, you're liable. Those rules rely on threshold levels, with different thresholds for different chemical substances; the levels at issue for Lewis and DeLoach are well below the thresholds.'' מזה אני מבין שפעם רמה נמוכה יותר של חומר בדם נחשבה לעבירה. קראתי דברים דומים בעוד מקומות, אבל אני לא מצליח לאתר אותם כרגע.

סף פסילה

העסק הוא מאוד פשוט. יש סף פסילה לכל אחד מן המטבוליטים וכך נקבע אם הספורטאי נקי או "מסומם". זו הרשימה לגבי חלק מהחומרים: MUST REPORT FINDINGS FOR SPECIFIC SUBSTANCES caffeine > 12 micrograms/millilitre carboxy-THC > 15 nanograms/millilitre cathine > 5 micrograms / milliltre ephedrine > 10 micrograms / milliltre epitestosterone > 200 nanograms / millilitre methylephedrine > 10 micrograms / millilitre morphine > 1 microgram / millilitre 19-norandrosterone > 2 nanograms /millilitre in males 19-norandrosterone > 5 nanograms/millilitre in females phenylpropanolamine > 25 micrograms / millilitre pseudoephedrine > 25 micrograms / millilitre salbutamol (as stimulant) > 100 nanograms/millilitre (as anabolic agent) >1000 nanograms/millilitre T/E ratio > 6

nitsansh

New member
מה שאני מבין מזה...

יש רמה מסוימת שמי שעובר אותה נחשב אוטומטית לעבריין. יש רמה יותר נמוכה שהיא גבולית, ואם לספורטאי יש הסבר משכנע הוא עשוי להיות זכאי. כנראה שהבדיקות של לואיס ודה-לוץ' היו ברמה הגבולית, ולא חייבו הרחקה אוטומטית.

לא יודע, הייתי כרוז...

היי אני ממש לא יודע אם היו בדיקות. מה שכן היה חדר מוכן לעריכת המבדקים ובחוברת האליפות היתה רשומה פונקציה כזו - אחראי מבדקי סימום. מה קרה בפועל? אני ממש לא יודע...

מה זה גדולות?

אתה מתכוון לתחרויות גדולות בארץ או לאליפויות\תחרויות בעולם? לגבי הארץ אין חובה מבחינת התקנון הפנימי. בעולם יש תחרויות מסטנדרט מסויים שחייבים לבצע בהן מבדקי סימום. בנוסף, כל שיא עולם מחוייב בבדיקת סימום של האתלט מייד בסיום התחרות. ישנן מדינות המחייבות כל שובר שיא לאומי לבצע מבדק סימום אחרת השיא לא מאושר. מקרה כזה היה לפני מספר שנים בארץ במסגרת אליפות ישראל. ההולנדי ואן-באלקום שבר את השיא ההולנדי ב-100 ומאמנו ביקש מהוועדה של הוועד האולימפי לערוך לו מייד מבדק סימום על מנת שהשיא יאושר....

למעלה