גרד גרד גרד גרד גרד...

123dagmaluach

New member
גרד גרד גרד גרד גרד...

כן, אז מגרד לי... אני בשבוע 29 להריון הריון שני עם קלקסן כך שלא מאמינה שפתאום פיתחתי אליו רגישות כלשהי החל מאתמול בלילה, גרד מטורף בכל הגוף, כפות הידיים, הבטן, העורף, קצוות האזניים... עכשיו גם התחילה לה פריחה בכל מיני מקומות בגוף. בקיצור, איזה כייף לי, מתחרפנת. קופרמינץ בחול, חוזה ביום שלישי אז אין עם מי לדבר... קראתי כבר פה ובעוד כל מיני, וביקשתי בדיקות דם הכוללות תפקודי כבד, יבוצע בהמשך השבוע בינתיים, האם יש למישהי טיפים להקל על הגרד? קרם צטומג מרחתי, לא עוזר קרם א-דרמה שמישהי כתבה עליו פה אין לי, האם צריך מרשם (וחשוב מכך, האם אפשר לשחות בתוכו?
) האם יש משהו שאני יכולה לשתות שיכול להקל? התחתלתי היום עם תה סרפד בלי שום קשר, כי גם הבצקות החלו השבוע (לא, אני לא מאמינה שזו רגישות לסרפד כי גם שתיתי אותו בהריון הקודם וגם זה התחיל לפני ששתיתי) יש חליטה כלשהי שיכולה להקל על גירוד? מותר טיפות פניסטיל (זה עובד על הבן שלי לאטופיה שלו...)? כל טיפ להקלה על הגירוד הנוראי הזה תתקבל בברכה...

א-דרמה זה ללא מרשם

בכל סופרפארם ובקופות (בקופה פשוט יותר זול) יש קרם גוף ויש תרחיץ/שמן לאמבטיה אם הגרד לא עובר גשי למיון שיעשו במקום תפקודי כבד לראות שזה לא משהו חמור יותר מסתם גרד

123dagmaluach

New member
תודה רבה

דיברתי עם המוקד אחיות, אמרו לי לעזוב הכל ולהגיע דחוף למרכז בריאות האישה (בגלל שיש גם בצקות פתאום אז הם דאגו) הגעתי לשם, קצת שאריות חלבון בשתןף ל"ד תקין, הרופאה בעה בביטחון די תמוהה יש לומר, שאין רעלת והכל בסדר ולא לדאוג (שמעה דופק והרגישה תנועות עובר) אז כנראה שנכון לעכשיו הכל בדר בכל מקרה אעשה בדיקות דם ותיפקודי בד ונקווה להמשך תיון אה, כן, ובקופת חולים לא מכירים קרם בשם א-דרמה. לפחות נתנו לי אהיסטון לגירודים אז נקווה להקלה ולישון קצת הלילה. תודה רבה

בתי המרקחת

יש את זה- לפחותבגדולים שבהם גם בפארמים- זו לא תרופה זה תכשיר קוסמטי שאצל הבן שלי עוזר מאוד לאטופיק 0וגםג לי ליובש שיש בעונות מעבר) ממליצה עליו מאוד ובחום

123dagmaluach

New member
איזה סיוט זה הגרד הזה אני משתגעת

טוב אז לקחתי את האהיסטון שנתנו לי ומשהוא לא עזר בכלום, נסעתי למיון, שם ביליתי עד הבוקר ל"ד תקין כמות מי שפיר תקינה אבל ה GGT גבוה (הנורמה זה 6-28, יש לי 73) האם אלה תפקודי הכבד? בקיצור רופא מיון לא הצליח לקבוע סיבה לגרד, והפנה לרופא עור רופא עור לא הצליח לקבוע סיבה לגרד וחשב שאולי זו רגישות לקלקסן והמליץ על הפסקתו ופוצץ אותי אהיסטון. רופאת מיון אמרה שלא מאמינה שזו רגישות לקלקסן, ובכל מקרה, לא מסכימה להוריד לי אותו כי הוא קריטי לי להמשך ההריון. המליצה לחזר על תפקודי כבד בעוד שבועיים ובינתיים להמשיך עם האהיסטון. לקחתי כמויות די גדולות של אהיסטון כבר אבל זה פשוט לא עוזר. לפחות הלילה הצלחתי לישון אבל אני מתגרדת כולי למה לעזאזל? אם זה באמת מהכבד, האם יש טיפול? אם זה באמת מהקלקסן, האם יש תחליף? ליתר ביטחון, לא הזרקתי אתמול בלילה, אמרתי נראה אם זה ישפיע ותהיה הקלה בהמלך הלילה, זה לא שינה כלום אז אני הולכת להזריק עכשיו אבל מה זה עוד יכול להיות? האם לאהיסטון יכולה להיות השפעה על העובר? בינתיים מרגיש תנועות גם הבוקר אבלזה לא נשמע לי משהו שעושה טוב לעוברים... לפחות קופרמינץ חוזר היום אז אולי הוא יוכל לסייע למרות שאני די פסימית כרגע

nubi

New member
מאוד יכול להיות שזו אלרגיה

לקלקסן. אני לא הייתי פוסלת את זה בכזאת קלות. אפשר לנסות ולהפסיק ל - 24 שעות (ולעבור להפרין "רגיל" או אספירין) ולראות אם יש הקלה. מה גם, שאני לא בטוחה שכמויות כל כך גדולות של אהיסטון טובות לך. GGT הוא אמנם אנזים כבדי אבל הוא לא ספציפי ואי אפשר להסיק ממנו שום דבר. רמות גבוהות של ALT ו - AST הן ספציפיות יותר לבעיה כבדית. תמעיטי במקלחות חמות (תתקלחי במים פושרים ואפילו קרים ומעט מאוד זמן). תמרחי את עצמך - א-דרמה זה מצוין. יש גם אטופיקלייר. כדאי להתייעץ עם רופא עור - עד 40 מ"ג פרדניזון בהריון אין בעיה (סטרואידים) וזה מאוד מקל.

Suerte 9

New member
הי דג

GGT - זה תפקודי כבד, אני לא יודעת לגבי התוצאה שקיבלת, אבל אני מצרפת לך כתבה על בדיקות דם, תגלגלי את העכבר למטה ותראי שיש שם סעיף של "תפקודי כבד": http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2952865,00.html לגבי טיפול בבעיית כבד, באם קיימת, יש טיפול תרופתי שמתאים להריון, דברי עם קופרמינץ אגב, אם יש בעיה בכבד שווה לדבר עם רופאת משפחה/דיאטנית על תזונה. (אם תרצי, ואני מקווה שלא תצטרכי, אני אתן לך כמה טיפים) ולגבי אהיסטון, בטח שמעת על המרכז הטרטולוגי בירושלים, הם נותנים מידע על כל תרופה בזמן הריון,ממליצה לך לדבר איתם, תעשי חיפוש בגוגל ותמצאי אותם בקלות. תרגישי טוב ומקווה שהגרד יחלוף במהירות

דברי איתו היום

אמנם מה שנובי כתבה לך יכול להיות ואלרגיה בהחלט לא הייתי שוללת על הסף אבל עליה בתפקודי כבד זה משהו שלא הייתי משחקת איתו על דעת עצמי ומתייעצת עם הרופא שמכיר אותי כי זה גם יכול להיות בין היתר סממן לענייני רעלת. אם יש אלרגיה לקלקסן יש תחליפים ואני מכירה לפחות אשה אחת פה מהפורום שהיתה איתם כל ההריון (וקופרמינץ יודע להתאים כי היו אצלו כמה נשים כאלה)

123dagmaluach

New member
דיברתי איתו

ותודה לסוהרת 9 על הלינק הוא אמר שה GGT לבד אינו משמעותי ואם יתר תפקודי הכבד תקינים אז בהחלט יכול להיות שזה מהקלקסן ושאמשיך עם האהיסטון ואהיה איתו בקשר מחר כמות האהיסטון שנתנו לי לטענתו לא יכולה לסכן את העובר אז אני שקטה, רק שהיא לא מאוד עוזרת לי ואני עדיין מתגרדת. וקטע מצחיק, בחיפושי פה בפורום אחר כל מיני תגובות אלרגיה לקלקסן נתקלתי בהודעה שלי מההריון הקודם. כתבתי אותה בשבוע 38 + משהו ושאני מתגרדת בטירוף. אמא שלי זכרה את זה ואני אמרתי לה שאין מצב ושלא התגרדתי ככה בהריון הקודם אבל נפלאות ארכיון הפורום הזכירו לי את זה. רק שאז הייתי בשבוע 38 עם גרד, עכשיו ב 29 יש יותר זמן לסחוב... אז אהיה מחר שוב בקשר עם קופרמינץ ואם לא תהיה הקלה, נתחיל לחפש תחליפים לקלקסן, תודה לכולן על התמיכה.

Suerte 9

New member
אין בעד מה, אבל אני לא סוהרת... ../images/Emo6.gif

מה, ככה קוראים את הניק שלי? סוהרת?
Suerte זה בהצלחה בספרדית
בסוף שיחה/פגישה במקום להגיד להתראות או שלום נהוג לברך "סוורטה", כמו "דרך צלחה" אצלנו... אני שמחה לשמוע את התשובה של קופרמינץ, ומאחלת לך שהGGT יחזור לנורמה במהרה שוחלת לך ברכת Suerte

למעלה