גרביים וסנדלים -reloaded

lilach de

New member
ולחיזוק הביטוי: קוואטש מיט סוסה :)

אני אוהבת את הביטוי nicht alle Tassen im Schrank haben

mikledet

New member
עוד מילה ופדיחה

ביום הראשון שבו הגענו לגרמניה - עשינו זאת עם רכב מבלגיה דרך לוקסמבורג. אני על ההגה ופגי על המפה. היה לילה. פגי מסתכלת על הדרך - ועל המפה... ושוב על הדרך ושוב על המפה - ככה שעתיים בערך... אחרי שעתיים היא פתאום פולטת : "אני לא מבינה, כבר שעתיים שאנחנו נוסעים מסביב לעיר הענקית הזו, שאני לא מוצאת במפה - אני לא מבינה איפה אנחנו!" שאלתי על איזו עיר היא מדברת (לא צריכה להיות שום עיר באיזור) "הינה הינה - אתה רואה - עוד שילוט לשם" - ומצביע על שלט ausfhart-> ומוסיפה: "מעולם לא שמעתי על העיר אאוספארט ואיך זה שהיא כל כך גדולה...." ולמי שלא מבין - ausfhart זו "יציאה" (מהכביש המהיר)... המילה ausfhart גם הצחיקה אותנו כי בהשאלה מאנגלית - זה הפליץ החוצה....

diday

Member
לי זה קרה עם NOTAUSGANG

בכל פינה באולם ליד כל דלת היה שלט מואר עם הכיתוב NOTAUSGANG. AUSGANG זה יציאה. בכל דלת היה כתוב NOT.. = יציאת חרום. הבנתי את זה כNOT כמו באנגלית = לא. וכך הסתובבתי והסתובבתי וחפשתי את היציאה.

diday

Member
ופדיחה רצינית שלא רק אצלי הייתה

קניתי דיסק של שירים נפוליטאים. השירים הכי מדליקים נכתבו על ידי ANON. חזרתי לחנות ושאלתי אם יש דיסקים רק של ANON. המוכר התגללגל מצחוק, והבהיר לי שזה קיצור של ANONYM = לא ידוע.

י ש1

New member
ובאותו עניין

סיפור נחמד שהגיע דרך חבר משותף: מכר ישראלי פיספס טיסת המשך מניו יורק לישראל וחברת התעופה זיכתה אותו במלון על חשבונה. מצוייד בשובר למלון יצא לכתובת המצויינת בו, הסתובב והסתובב מסביב לכתובת, מצא כמה מלונות, אבל לאף אחד מהם לא קראו כפי שנכתב בדף שהחזיק: "הוטל ואוצ'ר"

למעלה