גרביים וסנדלים -reloaded

mikledet

New member
גרביים וסנדלים -reloaded

טוב - מאחר ויש יובש מה (לטעמי) בהודעות, (חוץ ממועדון מחפשי העבודה הממוקדים במיוחד) חשבתי איזה נושאים "מעניינים" אני יכול לפתוח כאן - לדוגמא סנדלים וגרביים - והייתי דווקא מופתע על התגובות... אז הינה עוד רעיון: לפחות בגרמנית יש כל מני מילים מצחיקות (לטעמי). אלי יש גם בשפות אחרות? רוצים דוגמא? למשל - schmutzig - שמוּציג שמשעו - מלוכלך... הריני בזאת מכריז על תחרות המילה המגוכחת (לאוזני ישראלים לפחות)... מי מרים הכפפה?

ipple®

New member
הרמתי את הכפפה שלך, וזרקתי אחת משלי

מה אתה אומר על שינוי קטן במבנה ההצעה שלך.... במקום מילים מצחיקות בשפות השונות, מילים בלועזית שנישמעות כמו מילים בעיברית אבל בעלות משמעות שונה לגמרי (ולפעמים מביכה.....) לדוגמא: HE באנגלית = הוא בעברית אבל נשמע כמו היא בעברית, WHO באנגלית = מי? בעברית אבל נשמע כמו הוא בעברית, ME באנגלית = אני בעברית אבל נשמע כמו מי? בעברית. זה הרבה פחות מבלבל ממה שזה נידמה..... אז מי מרים את הכפפה ???

een ogenblik

New member
nu, tof

והכותרת גם נאמרת כ"נו, טוף" רק שהמשמעות, למרות דמיונה, אינה אותה משמעות, ואיני זוכרת ששמעתי מישהו באיזור אומר את הצרוף יחדיו. nu=עכשיו, אבל כמילה ממש, ולא במשמעה העברי/ידישאי של זירוז. tof=טוף (הפלמים לא ממש מאמינים לי שזוהי מילה בעברית מסורסת, אך מילון המילים הזרות תומך בי). ויש גם את המילה שאין לי מושג כיצד כותבים אותה, היא נשמעת כמו אידיש,(ואין לי גם מושג כיצד כותבים אותה באידיש), והיא אמורה להיות מילה מקומית. אַ-מַישֶׂע=סיפור באידיש, ובהשאלה גם מעשה שקרה לך ואתה מספר אותו באריכות, כמו שאני עושה עכשיו, בפלמית לובאנית זה צירוף של amai+(wat)+zeg+je, שבתרגום לעברית זה "אוי, מה אתה אומר!" (רק שה"אוי" אינו בהכרח על משהו רע, amai משמש את הפלמים על כל צעד ושעל, ממש כפי ש"נוּ" משמש ישראלים על כל צעד ושעל, ולא תמיד למטרה מובנת). בפעם הראשונה ששמעתי את המילה הזו, חשבתי שהיא נאמרת באידיש. ראיתי מרחוק שתי נשים משוחחות, ואחת מהן מספרת משהו בנרגשות גדולה לשניה, ואז הגעתי בדיוק בזמן ןלתגובת חברתה "אמישע". לקח לי זמן לפרק את המילה לגורמיה, מאחר ורוב המשתמשים בה מתייחסים אליה כאל מילה אחת, וחלק מעמיתי האיש אינם מקומיים, אז הם אמנם מכירים את המילה, אך אינם משתמשים בה.

mikledet

New member
הולך!

בהודעה הקודמת ניסיתי למצא מילה שתתאים להגדרה שלך... אבל לא חשוב - העיקר שיהיה שמייח לא?

mikledet

New member
אה ואיך אפשר בלי

יש לי יש לי יש לי - שם מאוד פופולרי בגרמניה - מרקוס.... פהההההה

diday

Member
ונשיקה בגרמנית...

= קוס אחת המילים היותר מדליקות בשפה שם של אישה דגמר. מבוטא דג מר. ליד היידלברג יש מקום שנקראDossenheim בתרגום לעברית בית הדוסים.

Bambi Prague

New member
נו באמת...

למה ללכת רחוק??? קצת ציונות.. קצת אהבת הארץ... בצפון יש קיבוץ שנקרא "עין זיון"... ודווקא היו שם הרבה..... ולמי שלא הפנים - עין --> אין

כמובן שגם :כאן זין

ככה זה בגרמנית - kann sein שפרושו 'יכול להיות' (ולא משנה אם כאן או שם) וגם גרוס ארטיק - gross artig שפרושו לא, לא ארטיק גדול, אלא משהו כמו בעל קנה מידה גדול, או בעברית טובה - מילת התפעלות ממשהו מוצלח.

Sparker

New member
קשה קשה...

ניסיתי וניסיתי ולא עלה במוחי כלום... לפני כמה חודשים היו פה כמה ידידות שלי ומשום מה הן נורא התלהבו מהמילה בצל בספרדית - Cebolla (ה-ll מבוטא בעיקרון כ'י' אבל במקרה הזה הוא בוטא כ'ז'') שיהיה... דווקא יש לי המון סיפורים משעשעים לגבי שימושים מצחיקים למילים פה, ולהקשר שלהם... אבל זה כבר יחכה אולי ל"גרביים וסנדלים - Revolution" ערב טוב אירופה
|אייקון של Sפארקר פחות לבן מאתמול|

mikledet

New member
למה אתה כזה??

עזוב אותך מ-REVOLUTIONS עד אז הרבה מיים יעברו בריין... יש לך סיפורים ואתה לא מספר?? זו מעילה בתפקידך!! אז יאללה - ספר ספר...

Sparker

New member
יש לי סיפור ואני לא מספר...

נו מה חשבת
לא שמעת על תכנון לטווח ארוך?? המינוי שלי הוא עד ינואר 2012, צריך להשאיר קצת חומר לאח"כ... נו, תבין אותי, אם אני נכנס עכשיו לסיפורים אני בחיים לא אלמד למבחנים. ואחרי איך שהלך לי היום, אני ממש מחויב לחרוש... אונלי 3 טו גו... ללט

sonntag

New member
בצל נשמע מצחיק גם בגרמנית!

בצל בגרמנית: Zwiebel - צוויבל. שימו לב איזה יופי זה משתלב בזמר העברי: נוסעים במכונית הישנה לתוך הלילה הרטוב הגשם שוב נהיה כבד ולא רואים ממטר סע לאט צוויבל אומר שגשמים כאלה מזיקים לחקלאות ואני חושב, כמה חם בבית ואיזה מסכנים החיילים ששוכבים עכשיו בבוץ סע לאט, סע לאט ברדיו החלפון של הגשש, פתאום התחילו חדשות הלילה ירד ברד כבד, אצלי הלך הווישר צוויבל אומר שקר לו בראש, לסגור איזה חלון ואני חושב, הפועל שוב הפסידה ואיזה מסכנים האוהדים שאוכלים להם ת'לב סע לאט, סע לאט תן למחשבות לרוץ לכל הכיוונים לא יתחילו בלעדינו, סע לאט סע לאט נוסעים במכונית הישנה לתוך הלילה הרטוב מחר אני אקום מוקדם, תראה יהיה בסדר צוויבל אומר שקשה לו לנשום ונגמרו לו הטיפות ואני חושב, אני חושב עלייך ואיך שאת יודעת לפנק, אני אוהב אותך סע לאט, סע לאט אתה זוכר שנסענו לאילת, ירדנו אל המים כולם היו בראש אחד שרנו ביטלס בקולות נוסעים במכונית הישנה לתוך הלילה הרטוב הגשם שוב נהיה כבד ולא רואים ממטר צוויבל אומר שגילו כוכב שיש עליו חיים ואני חושב עוד מעט זה עזה ורק שלא יעוף איזה רימון ונלך לעזאזל סע לאט, סע לאט תן למחשבות לרוץ לכל הכיוונים לא יתחילו בלעדינו, סע לאט סע לאט תן למחשבות לרוץ לכל הכיוונים לא יתחילו בלעדינו, סע לאט סע לאט...

sonntag

New member
תודה, יש מי שלוקח תעבודה ברצינות...

האמת שמדובר באומנות הקופי-פייסט בשילוב טכניקה מתקדמת של פיינד-אנד-ריפלייס. :)

blixgirl

New member
מיקלדת...

כשקראתי את ההודעה שלך מיד עלה לי בראש חלק מהשמות הסקוטים המצחיקים למקומות...השמות הסקוטים ידועים בהיותם משונים אבל את רובם אפשר לבטא...לעומת זאת יש שלושה מקומות ששמם תמיד מעלה חיוך של גיחוך על פני... האחד : Auchtermuchty = אוקטרמחטי (כן כן...) השני :Auchentoshan = אוכןטושן השלישי : Karnushty = קרנושתי ערב טוב בליקסי

blixgirl

New member
אה כן וגם...

בגלזגו ישנה תחנת אנדרגראונד בשם Cross my loof בכל פעם שאני עוברת ליד אותה תחנה אני מגחכת לעצמי ככה בשקט :) גם בגלל קונטקסט הלוף הידוע בתרבות הישראלית וגם בגלל שאפילו באנגלית זה נשמע כמו משהו גס...
ערב טוב בשנית בליקסי

mikledet

New member
ומה עם

LOCH-RANOCH - (אם ככה כותבים) - מקום יפה לאללה (אבל איזה שם), באמצע שום מקום בסקוטלנד ("לא רחוק" מQUEENNS VIEW),כמעט ניגמר לנו הדלק בדרך - ואין תחנת דלק לרפואה... אבל הפראיות מדהימה - אין כמו סקוטלנד... כיף לך... והמילה היומית שלי: SCHWITZEN - שויצֶן - שמשעו להזיע... לכן בקיץ כווולם שויצרים בגרמניה...

doram44

New member
אותי מצחיקה המילה קוואטש.

מיד אני רואה בעניי רוחי איזה ירק שנמעך. ונכון זה ממש לא קוואטש בידיש. וזה כולכ ך עסיסי.. לא?

למעלה