ג'קר הודיעה

ג'קר הודיעה

(סליחה מראש על פתיחת ההודעה החדשה, פשוט כל השרשורים מלאים בספויילרים ואני לא רוצה לפתוח אותם ובטעות לקרוא). בכל אופן, במאגלנט כתוב שג'קר אמרה שרוב הסיכויים שהיא תכתוב אנציקלופדיית הארי פוטר שתכיל בין היתר סיפורים על הדמויות (היא אומרת שם שלדין תומאס יש היסטוריה הרבה יותר מעניינת ממה שראינו בספרים) וגם על דמויות ששרדו בספר השביעי. זה מופיע בדף הראשי של מאגלנט, קצת למטה. טוב, רובנו רצינו שזה מה שהיא תעשה, לא? מה עוד אתם רוצים שיהיה באנציקלופדיה?

Vegetable Salad

New member
כסף, כסף, כסף ../images/Emo58.gif

תרגום שלא מוריד מערכו של השיר הידוע של אבבא
. אבל לא רק -אני יודעת, בסה"כ אני יכולה גם לגלות כלפיה רחמים. אני חושבת שזה היה צפוי, וזה פשוט מהלך אחרון של חיה פצועה, או במקרה הזה סופרת שהעולם לא יקבל לחיקו שום ספר נוסף שלה. זה כמו לשחרר ספר נוסף של הארי פוטר, אבל לא בדיוק (כי היא הבטיחה, לא?) -ככה שזה כביכול לא מוריד מערכה. אבל לא אכפת לי, אני אקנה את זה ואני בהחלט לא אעצור אותה. עדיף כבר שתוציא איזו טרילוגיה על הילדודס. וככה היא גם לא תוציא ספר על הארי פוטר וכולם יהיו מרוצים. האמת שמה שאני בעיקר רוצה שיהיה באינציקלופדיה זה בעיקר מידע על דמויות ההמשך, כלומר הילדים של הדמויות הקיימות. אני רוצה לקרוא יותר על מה שהלך מתחת לפני השטח כמו הרומן לילי-סנייפ, על המשפחה של נוויל, על סיריוס, על איך נולד המושג טוהר דם, על איך נוצרים סקיבים. היא לא הסבירה הכל, מעניין... וכמו שאומרים, בעיקר 'שתפתיע'.

Sheepy boy

New member
רגע, מה?

קודם כל, היא הצהירה ממזמן שכל ההכנסות (כמו של "החיות הקסומות" ו "היסטוריית הקווידיץ'" ילכו לצדקה מצד שני, למה שהעולם לא יקבל שום ספר שלה? אם היא יצרה את אחד הספרים הכי טובים ושוברי שיאים... למה ישר להחליט שבאמת אם היא שוב תשקיע חמש שנים (או משהו כזה?) שלקח לה לכתוב את כל ה"סטורי ליין" של פוטר, בספר אחר.... שהיא לא תצליח?

Vegetable Salad

New member
ממש ממש לא

יופי אז לא יצא לה מזה כסף, זה עדיין לא הופך את זה לאיכותי. יודע מה, העולם יקנה את מה שהיא תכתוב, אין ספק. עוד שובר קופות כמעט מובטח. (כלומר, אלא אם אנשים ימצאו סיבה גורפת מספיק טובה שלא לנסות אפילו) למה? כי היא יצרה את הארי פוטר. אבל היא לא תכתוב שוב, כי לא משנה מה היא תכתוב -זה אף פעם לא יהיה הארי פוטר. היא תמיד תהיה היוצרת של הארי פוטר וכל דבר שהיא תכתוב לא ישתווה לזה, כי זה לא יהיה זה. ואם זה לא ישתייך לז'אנר המדוייק של הארי פוטר, של לקחת חלום ולערבב אותו במציאות ולהוסיף הרבה מיסתורין כמעט גלוי, זה בחיים לא יעבוד. ואז יגידו שזה בסך הכל חיקוי. להיות הסופר שכתב את הארי פוטר זה כמו משאלת מוות בתחום הספרותי, סופרים דגולים מסכימים על כך -ובלי השוואה מגוכחת שלי אליהם, גם אני אסכים.

LiRs Lullaby

New member
סליחה, מאיפה בדיוק את יודעת את כל זה?

"יופי אז לא יצא לה מזה כסף, זה עדיין לא הופך את זה לאיכותי." רגע אחד את יורדת עליה שהיא מתמסחרת, וברגע הבא את יורדת עליה שהספר הולך להיות מחורבן בגלל שהוא לא הולך להיות איכותי? כי מה, זה אנציקלופדיה? מה בדיוק את מצפה מזה להיות? סיפור עלילתי למופת? נו באמת...
שובר קופות, כשהכסף הזה הולך לצדקה? מה שובר קופות בזה?
וברור ששום דבר שהיא תוציא לא ישתווה לזה, וגם רולינג יודעת את זה, וכנ"ל גם לגבי המעריצים. היא בעצמה אמרה שהספר הבא שלה הולך להיות ספר בכלל לא בסגנון הזה. אז עכשיו אסור לה להוציא ספרים כי הם אף פעם לא הולכים להיות הארי פוטר? כי זה בטוח הולך להיות יותר גרוע? אולי שתחזור לה לביתה ותשוט ביאכטה שלה, כי בכל מקרה המעריצים שלה יתאכזבו מהספרים הבאים שלה?
אני חושבת שלהיות הסופר של הארי פוטר עדיף מאשר להיות כלום.

Vegetable Salad

New member
איכותי לא במובן הספרותי של המילה

לא הבנת אותי במיוחד. הוצאת את כל מה שאמרתי מהקשרו. ובלי אנטי, כולנו באותה סירה ולא צריך להגן על רולינג עם מגן פלדה, גם אני אוהבת אותה כסופרת של הארי פוטר ומעריכה אותה מאוד, פשוט שלצערי ולצערה אין לה עתיד פורה. ומה הניגודיות בין צדקה לבין שובר קופות? אז שיהיה מצליח ממש כמו הספרים של הארי פוטר עצמם, ואז כל הכסף ילך לצדקה. המונח 'שובר קופות' לא רומז לאן ולאיזו מטרה ילך הכסף, זה ברור מאליו. עכשיו, איפה השאלה בכלל מה להיות, כלום או הסופר של הארי פוטר. לא היה פה מה שנקרא דיסריספקט אפילו לרגע. אין פה גם האשמה כלפיה. להיות הסופר של הארי פוטר, הוא לא מינוס מכלום. פשוט -שזו הקרבה גדולה. אבל -בשורה התחתונה, אני לא פה כי אני אוהבת את רולינג, אני פה כי אני אוהבת את הספר שלה -הארי פוטר ואת הסופר של אותה היצירה.

בוביץ

New member
לדעתי את טועה ובגדול

מי אמר שלא תצליח לכתוב ספר יותר טוב מהארי פוטר(הרי בתכלס יש המון ספרים שיותר טובים מהארי פוטר..) זה כתבה ספר אחד וזהו היא גמרה עם הכישרון שלה? מה את הספר היא קיבלה ב מין נבואה פתאומית ....... יש סופרים שמשיכים לכתוב ספרים ואפילו מתעלים על הספרים הקודמים כמו זמרים שיוצרים שירים יותר טובים מהלהיט שפירסם אותם..

זה ברור שהיא לא תצליח

כי כולם יצפו לקרוא את הארי פוטר.. מבחינה כספית היא תצליח, כמובן, כי זו היא.

Vegetable Salad

New member
בדיוק מה שאני חושבת ../images/Emo13.gif

קצר ולעניין. זה לא איזה ספר מצליח של סופר מוכשר בעידן המודרני, זה הארי פוטר, זה משהו אחר, במקרה הזה לא קיים המונח להתעלות.

LiRs Lullaby

New member
אה, לא, כי לרגע חשבתי

שאמרת עליה שהיא רק רוצה לעשות כסף, כסף, כסף. תקני אותי בקשר לאיפה הוצאתי דברים מהקשרם. המונח שובר קופות מתייחס לרווחים. אם זה שובר קופות - מרוויחים ממנו. רווחים זה משהו אישי. "שוברי קופות" לא הולכים לצדקה, אלא לכיס הפרטי של המממנים שלו. ומהכותרת שלך - גם היה *לי* די ברור שאת מתכוונת שרולינג הולכת לעשות 'קופה' על הספר הזה, בגלל שמעריצים ייקנו אותו. אני לא מבינה למה בגלל שהיא סופרת שהצליחה עם סדרת ספרים אחת, אנשים כבר מספידים מראש את כל העבודות הבאות שלה. אז זה לא יגיע לאותה רמת ההצלחה. למה בדיוק ציפית, שזה יחזור על עצמו? מה ההקרבה פה בדיוק? היא עשתה את הארי פוטר, סיימה, וזהו, עוברים הלאה. זה לא ישנה בכלום מה היא כבר תעשה בעתיד, כי את ההיסטוריה הקטנה שלה - היא כבר עשתה. ובכלל לא הבנתי את הכותרת שלך.....

Vegetable Salad

New member
כי ככה באמת חשבתי

סליחה באמת שאני לא מעודכנת בהצהרות השונות שאותן היא משחררת. במבט אחד זה באמת הרושם המתקבל. את לא באמת מאמינה שהאינצקלופדיה היא מתנה אישית וחמה לקוראים? כי את מנסה לייצג את ההפך מהדעה שלי. המונח שובר קופות מתייחס לרווחים, המונח שובר קופות לא מתייחס לעובדה שהרווחים האלה הולכים לכיס הפרטי של היוצרים. הוא מתייחס לרווחים נטו. והכותרת, הכותרת מבהירה את הכוונה שלי בהודעה לפני כן, שלא ציפיתי מהאינציקלופדיה להפוך ליצירה ספרותית איכותית, וזה לא מה שכתבתי.

LiRs Lullaby

New member
......

לא צריך להתמצא בכל ראיון איתה, אבל נראה לי שמישהו כבר העיר לך שזה לא הולך לכיס הפרטי שלה, ועדיין החלטת להיכנס בה על איכות הכתיבה עוד לפני שהוא בכלל יצא. ואני דווקא כן חושבת שהיא רצתה לרצות את הקוראים שלה. אולי פה באמת יש בעיה, כי כן צריך לקרוא את הראיונות, ונראה שהיא באמת מחוברת למעריצים שלה. ממש אתמול מישהו פה פירסם ראיון איתה אחרי שהספר יצא והיא אמרה שם שיש מעריצים שלא ינוחו עד שיידעו את שמות כל הסבא-רבאים של הארי פוטר, והיא מאוד שמחה לעשות את זה בשבילם. תקראי לי נאיבית אבל אני חושבת שהחיבור שלה לספר הוא אמיתי וחזק. וברור שהאנציקלופדיה לא תהפוך ליצירה ספרותית, זו בסך הכל אנציקלופדיה! אין שם עלילה, יש שם רק כתיבה על עובדות (במסגרת העולם של הספר כמובן), זה לא אמור להיות חלק מהסדרה, אלא חלק נלווה לה, שמיועד בעיקר למעריצים היותר פנאטים שכן רוצים לדעת מה קורה לכל דמות ודמות.

fire storm

New member
אם היינו במולדת הישנה,

היו גוררים אותה לכיכר העיר ומטביעים אותה בקוואס.

Vegetable Salad

New member
כי אני מביעה את דעתי?

לא הגיע זמן להתקדם? דמוקרטיה זה שוס רציני..! מומלץ.

למעלה