ג'קר הודיעה

Vegetable Salad

New member
יודע למה פרשתי?

כי אותה אחת שניהלתי איתה את הדיון לא הבינה את הכוונה של מה שאמרתי ופשוט ניסתה לסתור אותי, לא מאשימה אותה כמובן. לצערך הרב, לא באתי לנהל מלחמות על כבודה של רולינג, באתי להביע את דעתי.

fire storm

New member
אבל את חייבת להודות שאת קצת מלכלכת עליה.

מה שהיא עשתה עם הארי פוטר די מרשים, אני בטוח שאם היא רוצה, היא תוכל גם לכתוב מותחן פסיכולוגי עם חתולים מדברים שיצליח לחדור לכל השכבות שה"פ הצליח.

fire storm

New member
את מחרטטת.

דבר ראשון- בספרות, אין שובר קופות[BLOCKBUSTER], יש רב מכר[BEST SELLER]. דבר שני, סתכלי בחתימה שלך. דאגלס אדמס. האם כל שאר הספרים האחרים שלו מיוחס להם משהו רע? האם מזלזלים לגבי איכותם? קיצר, את מחרטטת ברמה מטורפת. הרבה סופרים מסכימים? וואלה? מה שלום אברהם ב יהושוע? מה עם סיר ארתור? מתי לאחרונה הורדת כוס רמי מרטין עם וויל ש? עם ההודעות האלו את יצאת מזה, אבל מזה מפגרת.

אני דווקא מאוד התאכזבתי מדירק ג'נטלי (שניהם)

אחרי המדריך. ובכלל, השניים האחרונים במדריך לא היו משהו. אבל נו, המדריך... (ו..אתה לא נשמע נחמד במיוחד)

fire storm

New member
אני לא אוהב שאנשים מחרטטים.

היא מתחילה לדבר על זה שזה היה השיא שלה, שהיא רק רוצה עוד פרסום וכסף, שהיא כמו חיה פצועה. מזכיר משו? לי זה מזכיר את ההשמצות של דמלבדור על ידי פאדג' בספר ה5.

Vegetable Salad

New member
כן כן, שמענו, ועל תרבות הדיון שמענו?

אבל, אם כבר אז כבר. רב מכר, שובר קופות ואלבום זהב הם מונחים שבאים לציין את היקף המכירות של ספר, סרט או אלבום בהתאמה. לא נולדתי אתמול, ותודה לאל -אני יודעת את זה. ובכל זאת, אם היית מקדיש דקת מחשבה לבחירה שלי במונח אחד על גבי אחר, אולי היית מבין מה עומד מאחורי הבחירה. כבר נדלקה הנורה? רמז, אני מחשיבה את הקולנוע המודרני כנחות מהספרות. בנוגע לטיעון המגוחך הנוגע לאדאמס, אני אציג את הנתון הכי בסיסי שאפשר לחשוב עליו -כמות האנשים שקראו את הארי פוטר מול כמות האנשים שקראו את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה במדינת ישראל. הארי פוטר, בצדק או לא -עלה לדרגת אל בתחום הספרותי. לא אל במובן התנ"ך, אלא במובן חדש לחלוטין שלא היה כמותו לפני כן. וכן, הרבה סופרים, עיתונאים ושדרני רדיו מסכימים שרולינג יכולה לעשות מה שברצונה, אבל שום יצירה שלה לא תוערך יתר על המידה ותהיה מצליחה בעתיד. רולינג מודה בזה בעצמה, ולכן -לא יודעת אם שמעת, היא מתכננת לנסות לשחזר את המהלך המוצלח של רומאן גארי. אני לא יודעת אם 'רב מכר' יצא מזה. רק ימים יגידו מי פה צודק בשורה התחתונה. אבל בקצב הזה, אולי עדיף שהזמן יעמוד מלכת לפני הידרדרות נוספת.

noamjen

New member
אני דווקא חושבת...

שיהיה קהל הרבה יותר גדול לעוד ספרי סיפורית מאשר ספרים סביב הארי פוטר. הרבה מאוד אנשים אוהבים לקרוא את הארי פוטר ולא יותר מזה, אז הם קונים את הספרים וקוראים וזהו. לא מעניין אותם כל השאר, אבל אם היא תוציא את סדרת ספרים (אני דווקא מעדיפה על הקונדסאים מאשר על הדור הבא, כי הקונדסאים יכול ללמד אותנו עוד יותר על וולדי והמלחמה והכל, והילדודס זה סתם אין לזה באמת חשיבות מבחינת הסדרה הזאת שהסתיימה). אם היא לא הייתה מצהירה שהיא לא הולכת לכתוב עוד אחרי הארי פוטר, אני לא חשובת שמישהו היה רואה את הספרים האחרים כהתמסחרות.

Vegetable Salad

New member
לא ברור לי

יש פה העדפה לספר עם עלילה או ספר רקע? אני הבנתי שמשהו עם עלילה. בכל מקרה, אני מעדיפה משהו עם בשר, לא שמיקלופדיה. בנוגע להתמסחרות זה נכון ולא נכון, אבל זה שייך לקטגורית מה היה קורה אם לא. והצעד הזה היה הכרחי, ככה שהוא נשאר בגדר הדמיון. היא הייתה חייבת להגיד לעולם -תראו, לא יהיה הארי פוטר 18, יהיה לזה סוף, זה יפרוש בשיא. זה ימצה את עצמו ויפסק. כי תכלס, להמשיך עם זה לנצח היה מביא להתמסחרות במוקדם או במאוחר וגם אז הייתה נשמעת ביקורת. זה לוז לוז סיטואיישן.

Sheepy boy

New member
תראה, תכלס עכשיו?

אני אישית לא מרגיש שמיציתי.. ואני בטוח שאם נפתח סקר עולמי, רוב האנשים ירגישו שהם לא מיצו... ירצו המשך... עוד שנה.. שתיים... כן, לא תהיה מלחמה אבל אני סומך על רולינג שהיא תוכל לעשות את זה דרמה לשנה אחת, רק כדי לתת לקוראים הרגשה של סיום אמיתי עכשיו השאלה היא מה עדיף? להשאיר אותנו עם טעם של עוד - ולעולם לא לתת לנו את זה? או לסיים את זה בעוד ספר אחד נטול אקששן אבל סוגר מעגל בצורה מושלמת שיתן לנו באמת להרגיש שדי? אישית? אני חושב שה Latter הוא העדיף.. נ.ב לדעתי כל מה שאמרת על "אם היא תכתוב משהו אחר" ו "הסופרת של הארי פוטר" ו "חיקוי זול" זה פשוט לא נכון וזה הנחות ולא יותר.

LiRs Lullaby

New member
אבל לעשות ספר ../images/Emo58.gif

שיהיה רק על חיי המשפחה של הארי, ועל מה שקורה לו אחר כך יהיה סר טעם..... אלא אם יהיה שם אקשן אמיתי, ואת זה יהיה קשה לעשות אחרי שכל השנים הללו היא בנתה את המתח לקראת הגראנד פינאלה של הספר השביעי..... בשביל לעשות דרמה של ספר אחד, היא תצטרך להשקיע עכשיו בסיפור חדש ולא נראה לי שהיא רוצה להתחיל אחד כזה, אחרי כל מה שהארי עבר. אני מעדיפה שתהיה אנציקלופדיה שבה פשוט מוסבר על כל מה שקרה שם, על מינוחים, על דברים שהיא לא הספיקה להכניס לספר השביעי או לשאר הספרים.... למצות את הסדרה ופשוט לסיים אותה.....כאילו אנחנו פשוט קוראים ספר מהספריה של הוגוורטס.... "הארי פוטר, a היסטורי"

Sheepy boy

New member
היי אם זה יגרום לי להרגיש שמיציתי?

אני אקבל את האינציקלופדיה בשמחה... וגם אם לא.. אני אקבל אותה אבל נכון לעכשיו אני מרגיש חלל עצוב שכזה.. עשר שנים אני קורא את זה.

noamjen

New member
זה הקטע בספר על העבר ... ../images/Emo58.gif ון

אני חושבת שכולנו שמנו לב להתבגרות המדהימה בספרים, אני לא יודעת מה איתם אבל אני לא הייתי נותנת למישהו מתחת גיל 13-14 לקרוא את הספר הזה, ולחשוב שאת הספר הראשון אפשר לספר לילדים בני 5-6, זה יותר מכפול הגיל! לי מה שהכי חסר זה עיסוק יותר מעמיק בנושאים האנושיים-רגשיים. בעצם כל מי שנלחם בספר הזה מהילדים באיזה שהוא מקום היה מחויב לכך, הרי הם גודלו כבן או בת לאחד הצדדים במלחמה (חוץ מלונה אני לא חושבת שיש מישהו מהדמויות שיצא לנו להעמק בהן שהוריו לא היו באופן מובהק שייכים לצד מסוים במלחמה הראשונה), וכמובן שלהארי לא הייתה ברירה אלא להילחם. לכן אני חושבת שספר על המלחמה הראשונה הוא הרבה יותר מרתק. למה שג'יימס, שהגיע ממשפחה טהורת דם לחלוטין וסיריוס שלא רק הגיע ממשפחה טהורת דם, אלא ממשפחה שיחסה חשיבות לכך, יבחרו כבר בגיל 11 להיות בצד אוהב המאגלים? למב סנייפ בהתחלה כן היה עם וולדמורט, הרי הוא ידע שוולדי בטח ירצה להרוג את לילי בלי קשר להארי מכיוון שהיא בוצדמית? אני גם חושבת שאפילו לא קיבלנו תשובה אמיתית למה רא"ב בגד בוולדי... (אולי פשוט שחכתי). הילדים בספר הזה גם גדלו כשהם יודעים על המלחמה הקודמת, לא כמו ההורים שלהם שפתאום הכל היה שונה וחדש להם. במילים אחרות - ספר על ההמלחמה הראשונה יכול להיות גם מרתק, גם שונה ובוגר יותר וגם מכניס הרבה יותר מאנציקלופדיה. עכשיו רק שמישהו יתרגם את זה לאנגלית וישלח לרולינג....

LiRs Lullaby

New member
נו, בגלל זה עדיף אנציקלופדיה, לא?../images/Emo58.gif

האנציקלופדיה תאגד בתוכה מידע על כלללללללל הדברים הללו, פלוס שאלות לא פתורות בקשר להווה ולעתיד. בעוד שספר רק על העבר יהווה מעין רקע למה שקורה בספרים, ככה הוא גם ישמיט המון דברים שקורים לאחר מכן..... אפשר לכתוב על העבר באנציקלופדיה, בעוד שלא ניתן לכתוב על העתיד, בעבר...... ובאמת לא קיבלנו תשובה אמיתית, אלא משהו מעורפל על כך שהוא פשוט חזר הביתה ונראה משונה....

noamjen

New member
אבל מי רוצה לקרוא את זה? אם הייתה לך בחירה

בין שמישהו יספר חל כרונולגית את כל קורות הסדרה לבין לקרוא אותה - ברור מה הייתה הבחירה, לא? ויותר מזה- אנציקלופדיה תגיד לנו רק מה היה בסוף, או מה הבן אדם החליט. הוא לו תראה לו את האמבקים הפנימיים או את הסיבות לאותה החלטה. וגם אם היא כן תגיד - זה הכל יהיה עובדות יבשות.

LiRs Lullaby

New member
אני מעדיפה את העובדות

היבשות וסגירת המעגל לספר, מאשר שהיא תתחיל סיפור ושחלקים גדולים מאוד מהסיפור השלם פשוט ייעלמו. ונראה לי שרק לך ברור, כי יש אנשים שכן רוצים את הסיום של הסדרה ומיצוייה במקום להתחיל סיפור חדש על הסדרה ולהתחיל לגרור אותה לכיוונים שונים שלא היו בתכנון הסיפור. רולינג אמרה כבר שהיא הולכת לעשות את האנציקלופדיה הזו, ועדיין, גם היא רוצה כבר לנוח מהסדרה. למה להעיר את כל הסדרה מחדש עם עלילה שלא תהיה קשור לאף אחת מהתכנונים המוקדמים שלה? זה סתם יהרוס. May Harry Potter Rest In Peace.

Vegetable Salad

New member
נקבה אנוכי ../images/Emo3.gif

ואני לא אמרתי לרגע שמיציתי. הלוואי שעכשיו היא תכתוב עוד לפחות ספר אחד או שניים לכל הפחות. פשוט, שכבר קרה שלהקות מדהימות, שסדרות פנטסטסיות ומה לא -לא הציבו לעצמם את הסוף בנקודה המוצלחת, והעולם פשוט היה עד להתפוררות של אותם דברים. אולי במקום 7 ספרים, אפשר להוציא גם 9 וגם 10. אבל עד גבול מסויים. צריך לדעת לסיים דברים בשיא (שים לב שלדוגמא נתתי את המספר 18) -ויש מצב טוב שזה לא השיא, שאפשר להצליח יותר, אבל אני בסך הכל משבחת את רולינג על הצעד הנכון במקום שאחרים טעו. עכשיו בנוגע לתוכן הספר, מתח או ביוגרפי -עם כמה שאני אשמח לראות את זה קורה, ואני מניחה שזה יקרה באינציקלופדיה, להגיד שזה חלק מהסדרה עצמה יוריד מערך הסדרה. שוב, כתבתי שעם ההתנגדות שלי כלפי האינציקלופדיה אני אקנה ואקרא. בנוגע להמשך הקריירה שלה, כל מה שאני אגיד זה שהדעות פה בפורום חלוקות.

למעלה