בסן פרנסיסקו לא צפוי גשם. ביוסמטי פארק כמעט חם כמו פה בלי שלג. ואפילו כשאני אגיע לניו יורק ב 30 שם המעלות מעל האפס כנראה ואין שלג. נהדר ! ופה שלג בהרים וגשם ברקים סבבה. אתם עוד תזכרו את זה. אמרתי לכם לפני שבועיים שלוש שזה מה שיקרה לא ? אמרתי או לא ?
גפ"ס השתפר מעט הבוקר וצופה מערכת גשם לא משמעותית במיוחד בשלישי אבל ירידה משמעותית בטמפ` וקר . לקראת סו"ש מערכת נוספת שתגרום כפי הנראה לגשם יותר משמעותי אבל לא להרבה זמן ,מה שכן יעשה קר מהרגיל , לפי ברקנל -אמצע שבוע כמו גפ"ס אבל לסו"ש הוא מיתן בהרבה את מה שצפה אתמול ולא צפוי גשם משמעותי , אי-סי -חלומי כמו אתמול גשום וקר מאוד בסו"ש לתוך תחילת שבוע הבא
ב850 מ"ב ה 0 נושק לדרום לבנון,ולכן שלג יפה בחרמון,וסיכוי לשלג גם במקומות נמוכים מכך,אבל זה עדיין רחוק,וייתכנו שינויים,ולכן לא כדאי עדיין להיכנס לספקולציות. אם גם הערב אי. סי. יהיה אופטימי ,נראה לי שיש סיבה לחגוג.
של השמ"ט מזייף בענק - אם מישהו יראה את האנימציה של אתמול, אפשר לראות שבמשך כמה שעות טובות עפ"י המכ"מ יורדות כמויות גשמים רצחניות (קצב של 30-50 מ"מ) ישירות על הכנרת. ניקח את התסריט הגרוע ביותר עפ"י המכ"מ ונאמר שהכנרת קיבלה שעה של גשם בעוצמה של 30 ממ"ש, עדיין המפלס היה צריך לעלות 3 ס"מ, לא?
כן כן ברור שזה עוד שבוע, והמפות ישתנו עוד הרבה, אבל לפי הנראה כרגע ישנו מצב לשלג באזור ה-800מ' בגליל ? ואגב מי שיכול לעזור לי אני אשמח, כי הגראדס המעפ עפאן הזה - לא פותח לי בכלל את התוכנה.