גפ"ס להבוקר

גפ"ס להבוקר../images/Emo54.gif

גשמים צפויים להתחדש בערב שני בעיקר בצפון הארץ ובאופן מקומי גם במרכז, ובשלישי במשך היום הגשמים ייפסקו.בלילה קר מאד בהרים.
ברביעי בערב יתרבו העננים והרוחות יתחזקו, ובלילה יחל לרדת גשם בעיקר בצפון הארץ.
בחמישי הגשמים יתחזקו ויתפשטו במהלך היום למרכז. בלילה יתפשטו הגשמים עד לצפון הנגב.הגשמים יהיו מלווים בסופות רעמים, משבי רוח חזקים וברד. בחרמון ירד שלג ובשעות הלילה ייתכן גם בהרי הגליל.
בשישי קר מאוד בהרים, הגשמים יימשכו בעיקר בשעות הבוקר במרכז הארץ ודרומה. בחרמון ירד שלג. לקראת ערב ישובו ויתחזקו הגשמים, בחרמון, בהרי הגליל והגולן ירד שלג.
בשבת הגשמים יתמקדו בעיקר במרכז הארץ ודרומה. קר מאוד.
בקיצור-

Safedc1

New member
איזה כיף לקרוא תתחזית שלך ח

הרבה סמיילים של שלג :p נקווה שיתגשם ח

j o w

New member
הבוקר gfs הקצין בצורה יפה לסו"ש

ובעצם כמעט מיישר קו עם הארופאים , רק שהם לא יחליטו להתמתן לי פתאום ...

Itai7

New member
פינגווין אחי אני אוהב אותך ../images/Emo24.gif

שהלוואי שהתחזית שלך תתמשש ופתיתים בגודל פינגווינים יכסו את הגולן.

אריאל5

New member
יש שתי בעיות בעדכון הבוקר!

הפרמטרים לא יושבים טוב אחד עם השני. ה-500 יורד למינוס 22 ה-850 סביב המעלה (אינדקס סביר מינוס) אבל הלחץ "צונח" למשהוא כמו 1019 מ-1020 מ"ב. מכזה דבר לא ירד גשם חזק כמו שצפוי כעת. דרך אגב בשיא הטמפ' בתל אביב יורדת ב-850 אל מתחת לאפס כך שבהחלט פסגות הצפון יכולות להתקונן לקצת פתיתים בשישי. הבעיה השנייה שעדיין בשבת זה נגמר ומתרכסים ועדכון 18 חוזר על עצמו לגבי חנוכה המון גשם בים ואצלינו בקושי נאדה.

אריאל5

New member
ברקנל בזיגזוג מדהים בקושי גשם צפוי

לפיו. אני מקווה שהוא האחרון שמתמתן כי גפ"ס שלדעתי הכי אמין הקצין מעט הבוקר אי.סי ונוגפס מאתמול חלומיים וכדאי שלא יתמתנו ברקנל מבחינתי הוא הרביעי באמינותו והמיתון שלו נותן לי כח. לגבי היפני (שמאוד לא אמין) שמישהוא התלהב ממנו אתמול לפיו האינדקס יהיה אולי 15 הירוק לא עלינו ומינוס 3 ב-850 וכמות הגשם שהוא נותן בשבילו זה מעט אם אין סגול זה אומר שהוא אכן לא צופה הרבה גשם (היפני תמיד נותן סגול עלינו).

יצחק ד

New member
מפלס הכינרת עלה בס"מ וחצי !!

מפלס הכינרת עלה ל211.73,כתוצאה מגשם ישיר על הכינרת,ולא כתוצאה מזרימות. חוץ מנחל סער שמראה קצת סימני זרימה,אין כמעט זרימה בנחלים,ודרושות עוד כמויות נכבדות בכדי להעלות את המפלס.

הקיזומ

New member
מה שאומר ש... ../images/Emo5.gif

בממוצע ירדו רק 15מ"מ של גשם מעל הכנרת (בהנחה שירד גשם באופן אחיד מעל לכל הכנרת, לכן כתבתי "בממוצע")?

הקיזומ

New member
טוב, עדיין צריך להוסיף לזה

את הכמות שנגרעה ממנה באותו הזמן במהלך שאיבה, מה שמוסיף אולי עוד 15מ"מ או 20מ"מ. כלומר, לא משמעותי באופן מיוחד ביחס למה שנראה כעוצמות גשמים מאד חזקות באיזור. תקן אותי אם אני טועה.

יצחק ד

New member
אכן השאיבות נמוכות מאד כרגע.

ולכן הגירעון משאיבה באופן יומי ,מתבטא בכמויות שציינת.

אריאל5

New member
23 זה אינדקס מספיק לגשם

אם המערכות בקרקע משתפות פעולה (זה מה שהיה בנובמר שירד גשם יפה) אבל כשהקרקע לא משתפת עולה אז המצב בטטה כמו שכתבתי.

למעלה