געגועים...

Bardug0

New member
הפקקים מתסכלים מעוד סיבה

והסיבה הנוספת הזו היא שיש דרך איך לצמצם אותם משמעותית אבל לא עושים בשביל זה כלום: - חיבור דרך אם המושבות בפ"ת לדרך אם המושבות בבני ברק - מה שיחבר אותנו לכל איזור פרדס-כץ, קניון איילון והשכונות הצפוניות של תל-אביב. במקום לעשות סיבוב של 8 ק"מ דרך כביש 5 ואיילון ולעבור סיוט בפקקים, או לחילופין לכייף בז'בוטינסקי בפקקים, יש לך שם דרך שאורכה 140 מטרים (!!!) כדי להגיע לאותו מקום בדיוק. הסיפור בעירייה מסתבר, הוא שהם סללו את דרך אם המושבות וכשהגיעו עד כביש גהה הם פתאום נזכרו שאין שום תכנון לבנות גשר מעל כביש גהה לצורך החיבור. מכרז כבר היה לפחות, והדיבורים היו על סיום בניית הגשר ביולי 2007 - כן בטח. - חיבור פ"ת לקריית אונו: ראש עיריית קריית אונו מסרב לעמוד בהתחייבויות שלו על הסכמים מוניציפליים לחיבור דרך לוי-אשכול בק"א לדרך רבין בפ"ת. במקום לעשות דרך של 80 מטר, אתה עושה סיבוב של 5 ק"מ. -חיבור פ"ת לגבעת שמואל: ממש כמו עם קריית אונו, רק שהפעם יש חיבור, אבל חסמו אותו. במקום לעשות דרך של 170 מטר, אתה עושה סיבוב של 7 ק"מ - אתה יכול לבחור באיזה פקק לעשות את הסיבוב הזה - דרך גת רימון וגני תקווה או דרך ז'בוטינסקי וכביש גהה - כיף כיף כיף. זה שחלק מהחסימות האלה הן "אשמת" ראשי ערים אחרים, זה לא מפחית מחומרת המצב. אי היכולת של פ"ת להניע את הערים האלה זה כשלון של העירייה שלנו. מה קורה אם מחר בני-ברק מחליטה שאף אוטו לא עובר מפ"ת לת"א דרכה? מי ילחם בזה? אי היכולת של פ"ת להלחם בראשי ערים שמתנכלים לה היא תעודת עניות רק של העירייה שלנו. מעבר לזה, יש גם את עניין נתיב התחבורה בז'בוטינסקי שנבנה כדי להיהרס, ועכשיו הם עשו שיפוץ יפה יפה לרחוב אורלוב שגם יצטרכו להרוס ולבנות שוב בשביל הרכבת. כנראה שבעירייה לא לומדים ויש פה נטייה חמורה לבניית רחובות על מנת להרוס אותם ולבנות שוב. תושבי פ"ת משלמים את אחת הארנונות היקרות בארץ, עכשיו אנחנו מבינים לאן זה הולך - לזבל.

bft02

New member
גם בלי קשר לרישיון או לא..

יש פקקים בפתח תקוה וזאת עובדה... עם בניות או בלי

liorhikri1991

New member
אין פקקים???

"רק בבוקר... ובערב"-זה לא פקקים כאלה פשוטים של כמה דקות זה שעה ויותר בכל פעם ותמיד יש פקקים.

e_anat

New member
בשעה שכולם הולכים וחוזרים

מהעבודה יש פקקים. לא משנה באיזו עיר. זה חלק מהחיים הבעיה היא שאנשים מעדיפים את רכבם הפרטי ולא את התחבורה הציבורית. כמו בכל דבר בחיים - יש יתרונות בלגור בעיר ויש חסרונות.

Bardug0

New member
התחבורה הציבורית בסומליה טובה משלנו

הכי טוב במצב הנוכחי זה לעבור לדו-גלגלי, אבל בארץ לא כל כך מעודדים את זה (לראייה - המסים המטורפים וביטוח החובה חסר הפרופורציות). אפילו באיראן יש רכבת תחתית. אצלנו ה-2.5 אוטובוסים שיש (ושצריך ללכת עד לתחנה שלהם מסע ארוך כחציית מדבר סיני) מגיעים פעם בשעה ונתקעים בפקק.

מיכל שב

New member
חשוב לזכור שבארה"ב לדוגמא

יש תחבורה ציבורית מעולה ועדיין בזמן החזרה הביתה הפקקים מזעזעים...

Bardug0

New member
ארה"ב לעומת ישראל

בארה"ב יש טכניקה שונה לגמרי שבה כל עיר מוקפת בטבעת כבישים מהירים עם יציאות נוחות לכל מקום. בערים הגדולות היציאות מפותחות ויש בכל רחבי המדינה אוטוסטרדות גדולות ומפותחות. (כמו האוטוסטרודה המפורסמת שמתפוצצת בסרט "היום השלישי", הייתי שם וזה דבר מפלצתי). אני זוכר את הכניסה לסן-פרנסיסקו, 6 מסלולים ליציאה מהעיר, 8 מסלולים לכניסה. גם כשיש שם פקקים, הם לא נוראיים כמו בשעות העומס אצלנו. מלבד ערים באמת מפוצצות כמו ניו-יורק, אבל שם גם יש תחבורה ציבורית מעולה. 12 מליון איש מתניידים במערכת רכבת תחתית משוכללת. אצלנו משום מה כשמתכננים כביש, אף אחד לא חושב שבעוד 20 שנה יהיו פי 4 יותר מכוניות ויתחיל להיות ממש צפוף. באמריקה אפילו בתקופות המערב הפרוע כבר תכננו כבישים רחבים מתוך החשיבה שבעתיד יהיו הרבה אנשים באיזור. כרגיל, בישראל לא חושבים רחוק.

מיכל שב

New member
ממש לא נכון

לצערי יצא לי לנסוע בשיקגו בשעת העומס ותאמין לי שזו חוויה מאוד מאוד לא נעימה (הגעתי לשיקגו אחרי הבלאגן ויצאתי ממנה בשעת השיא) גם בכבישים שבתשלום

Bardug0

New member
העיר בעייתית מסיבה פשוטה

היא לא פונקציונלית. אנחנו גרים בעיר (שכמוה יש עוד הרבה בסביבה) שבשביל 50 אחוז מהדברים שאנחנו צריכים יש לנסוע לת"א כדי להשיג אותם. העיר הזו מתפקדת כעיר שינה, אכסנייה לעובדים של ת"א, מגרש החנייה של ת"א, איך שתרצה לראות את זה. זה שיש בתי-חולים בעיר זה יופי, אבל בתי חולים זה אומר את כל המליון מכוניות שחונות שלא כחוק ומסכנות חיי אדם ליד בלינסון (קצת פרדוקסלי שאנשים באים לבקר קרובים חולים שלהם תוך כדי סיכון חיי אחרים), סירנות של אמבולנסים בלי הפסקה ועומס מטורף על הכבישים עקב כל החולים/מבקרים שבאים מכל הארץ לפ"ת אך ורק מסיבה זו, או בשביל בתי הקברות שיש בעיר. פ"ת לא נותנת שום סיפוק לצורך תרבותי (מלבד משחקי כדורגל מפעם לפעם שגם בשבילם אין תשתית ראוייה) או לצורך צרכני. חינוך - המספר הגדול של בתי הספר על כל סוגיהם נובע מצורך ולא ממותרות. זה פשוט בגלל שיש פה יותר מדי תושבים על שטח יותר מדי קטן. (נכון ש-170 אלף תושבים לא שמים את פ"ת במקומות הראשונים בכמות האוכלוסייה, אבל שהם מיושבים על שטח מצומצם - 2 שליש מהשטח הבנוי בעיר וכחצי מהשטח המוניציפלי) עוד חסרון הוא, שבמקום לפזר את בתי הספר בהתאם לצורך, נבנו "קריות חינוך" שכדי להגיע אליהם תלמידים צריכים להשתנע באוטובוסים במשך חצי בוקר מה שלא מסייע בדיוק להורדת העומס על כבישי העיר. ואם כבר חסרון רציני בחינוך זו העובדה שרמת המוזיאונים בפ"ת רדודה עד כדי גיחוך ואין פה שום מוסד אקדמי שיכול לכבד את עצמו. מצטער על הפסימיות, אבל כנראה שזה פשוט בגלל שאני שונא את העיר. לא את פ"ת. אלא את המושג "עיר". השאיפה שלי היא יום אחד לעזוב את גוש הבטון הזה שנקרא גוש-דן. החיים פה לחוצים מדי, וכתוצאה מזה גם מנוכרים מדי. אם יש חסרון רציני לכל האיזור הזה, זה העובדה שאין פה רגע של שלווה. העומס והצפיפות, במיוחד על הכביש, יוצרים תחושה של מאבק בלתי נדלה על פיסות אספלט שאני לא מצליח להבין את המהות שלו. כנראה שזה פשוט עניין של אופי.

Octavarium

New member
../images/Emo45.gif כל מילה +-

יופי של ניתוח

nany12

New member
מסכים עם כל מילה פלוס מינוס?

איך עושים דבר כזה?

e_anat

New member
עניין של אופי

אני בהחלט מסכימה איתך. בעשרים השנים הראשונות לחיי גדלתי בפ"ת בשכונה מאוד כפרית, שלווה ושקטה ואז עברתי לגור בכפר גנים. מבחינתי זה היה שינוי קיצוני. מבית פרטי עם גינה גדולה ונוף של פרדסים עברתי לבניין דירות והייתי צריכה להתרגל לרעש המכוניות והאוטובוסים ולהמולת העיר. היום שאני כבר שנה גרה במקום פסטורלי מדהים, שקט ושלו- מה שהייתי רגילה אליו - אני פשוט לא מצליחה להינות מהשקט הזה. אני תמיד אומרת "השקט הזה עושה לי חור בראש". אני פשוט מתגעגעת להמולה הזאת, לתזזתיות של העיר, לעוברים ושבים. מסתבר שאני אישיות של עיר. וזאת פ"ת, העיר שנולדתי וגדלתי בה ולא הייתי מחליפה אותה בשום עיר אחרת.

iec

New member
הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם!

היום ב-YNET קונים ים רכבים ובוכים...יורים לעצמכם ברגל..כל אזרח מתפנק בקופסת פח,לכן לוקח לכם להגיע כל בוקר שעה וחצי לת"א...

למעלה