געגועים...

NYMets Man

New member
חומד? בסדר

תשמעי, לקבל ביקורת אני יודע, הבעיה היא שלא העברת עלי ביקורת תני לי לשאול אותך משהו ובשיא הרצינות בלי טיפה אחת של ציניות (בעיקר בגלל העבודה שאכן עברת יותר ממני ובנהיגה את מבינה יותר ממני). האם בפעם הראשונה שנכנסת לרכב לא הרגשת שכל הסביבה שלך השתנתה והכל פתאום נראה אחרת? מיכל, אני מוקף באנשים שלומדים נהיגה וכאלה שעברו טסט וכאלה שעוד לא התחילו ללמוד וקחי דוגמא את אביב, שבערך מגיל 10 הוא פשוט פריק של מכוניות, ובכל נהיגה הוא פשוט הסתכל על כל פיפס קטן שהמכונית עושה ולמד כל כך הרבה, אותו אביב, הוא זה שאמר לי אחרי השיעורים הראשונים שלו (לפני שאני התחלתי לנהוג) שמהמושב של הנהג הוא אפילו לא מזהה את הפניה לבית שלו... תשמעי מיכל, את בעצמך התלוננת כאן הרבה מאוד על הפקקים. את יכולה להטיח ביקורת על הדרך שבה אני משמיע דעות (נכון, הייתי מאוד מתנשא בייחוד בגלל הדעה האישית שלי כלפי מיכמיך3 ואני מאמין שלאדם אחר הייתי מסביר את הדברים אחרת), אבל את לא יכולה להגיד שאני טועה בנקודה שלי. אם כן, את בעצם מראה צביעות ומוכיחה את הטענה שלי שלא משנה מה אני אגיד את תלכי נגדי ולא, לא כולם נגדי... אבל יש כמה שכן ונראה לי שאת בניהם

Octavarium

New member
חחחחחחחח

כל כך!! "הוא זה שאמר לי אחרי השיעורים הראשונים שלו (לפני שאני התחלתי לנהוג) שמהמושב של הנהג הוא אפילו לא מזהה את הפניה לבית שלו" חחחחחחחחחחחח אני באמת זוכר שאמרתי משהו כזה...

מיכל שב

New member
שניר, נראה לי שהנקודה מתפספסת

לפי מה שאני הבנתי, מיכמיכך טענה שאין פקקים בעיר למעט בבוקר ובערב (אביב - תחסוך ממני את הויכוח אם היא סותרת את עצמה או לא, זה לא מעניין אותי) ואתה ענית לה שכשהיא תהיה נהגת היא תוכל להגיב. אז קודם לגבי הפקקים - הפקקים קיימים ומעצבנים גם את הולכי הרגל, גם את הנוסעים בתחבורה הציבורית וגם את הנוסעים ברכבים הפרטיים. אין קשר בין רשיון נהיגה לבין ההתייחסות של גולש כזה או אחר לפקקים. לכל אחד יש גישה אחרת ונקודת ראות אחרת על מצב הפקקים. אגב, אני חושבת שהפקקים ביציאה מהעיר הם קטסטרופליים. הבוקר למשל, לא היו פקקים (הכל יחסית כמובן) ולקח לי להגיע לת"א כ 40 דקות כשאת רוב הנסיעה אני מקדישה להגעה לגשר גהה. הפקקים לצערי לא בלעדיים לעיר שלנו (למרות שהעיריה עושה את המקסימום כדי להקשות עלינו
). אז זה לנושא הפקקים. לנושא הנהיגה - ברור שיש הבדל. אתה שולט במכונה גדולה ובעלתכח רב ובינינו, מכונה מאוד מאוד מסוכנת. כשאתה נוהג אתה צריך לשים לב ליותר פרטים ולהיות קשוב יותר למתרחש סביבך. אני מניחה שככל שתצבור יותר ניסיון על הכביש כך יגדל הביטחון והנהיגה תהיה ניחוחה יותר. אבל רק כדרך אגב - יש לא מעט נוסעים שיושבים ליד הנהג שדרוכים לא פחות מהנהג עצמו (רונית, בפעם האחרונה שנסענו ביחד דפקה כזה ברקס (באויר כמובן) שנשבעתי שיותר אני לא נוהגת איתה
). ופעם כשתרצה להשתעשע תזכיר לי לספר לך על הפדיחות שעשיתי בתור נהגת חדשה. אפשר לכתוב על זה ספר

Octavarium

New member
ודאי שאני אחסוך לך ת'ויכוח

על אם היא סותרת את עצמה או לא... אבל יש פרט ממש שולי ש.... על זה בדיוק דיברנו!!!! בואי נגיד את זה ככה, כל החפירה הזאת שמעלי, לחינם... ובינינו, תגידי מה שתגידי אבל הבן אדם שהכי מציק לו הפקק זה הנהג, ולכן הוא הכי שם לב אליו

Octavarium

New member
אגב ככה כדי לחזק נקודה

שימי לב שבהודעה הראשונה היא רשמה שאין פה פקקים (בכלל!! ) פרט לבוקר וערב כשאנשים נוסעים וחוזרים ל\מהעבודה בינינו, זה ממש לא נכון ואת יודעת את זה

מיכל שב

New member
למה הבן אדם שהכי מציק לו הפקק

זה הנהג?????? אני לא מצליחה להבין את הנקודה הזו! אני אני צריכה להיות בת"א בשעה 8:00 בבוקר ואני תקועה בפקק אז אני עצבנית ולא חשוב אם אני נוסעת באוטובוס או ברכב הפרטי שלי
באוטובוס או במונית אפשר להחבר לאוזניות ומוזיקה? גם באוטו אני שומעת מוזיקה. באוטובוס או במונית אפשר להעביר את הזמן בקריאה? אז קודם כל זה בהנחה שיש מקום לשבת (באוטובוס) ואני באופן אישי לא יכולה לקרוא בנסיעה כי זה עושה לי בחילה. ודרך אגב, כשאני נוסעת בבוקר ורואה את הצפיפות בקו 82 (זה הקו שנסעתי בו בזמנו) אני מודה לאל שאני באוטו ולא נדחסת כמו סרדין ומחכה שנגיע לת"א (ובימים של גשמים זה יכול לקחת המון זמן). לגבי ה"יש סתירה - אין סתירה" - מה זה מעניין אותי? היא הביעה את דעתה? אני חושבת שזה לא מדוייק וכתבתי את זה. מה אכפת לי אם היא סותרת את עצמה? אני מנהלת דיון ולא הולכת להתחתן איתה

Octavarium

New member
למה?

כי הנהג אשכרה צריך להיות מרוכז במתי אפשר ליסוע... הוא לא יכול להעביר את זמן העמידה בלהתעסק במשהו אחר, להסתכל על הנוף או כל מיני כאלה, הוא אשכרה תקוע כל השעה פקק הזה בלהסתכל בכיוון אחד רוב הזמן. זה למה.

מיכל שב

New member
לא הצלחת לשכנע אותי../images/Emo13.gif

אלא אם אתה נוסע בפקק ברכב עם גיר רגיל (שזה מתסכל לאללה) אני עדיין לא רואה הבדל. הפקק הוא אותו פקק והעצבים הם אותם עצבים ובינינו, אם אתה צריך להעביר את הנסיעה באוטובוס צפוף (אלירן, בלי לקפוץ, גם בדן יש צפיפות באוטובוסים וגם הם מאחרים) כשהנוסע לידך לא שם דאודורנט או התקלח בחודשים האחרונים אז הנוסע באוטובוס לוקח את כולנו בתסכול...

Octavarium

New member
אגב... עוד נקודה מעניינת

"לפי מה שאני הבנתי, מיכמיכך טענה שאין פקקים בעיר למעט בבוקר ובערב (אביב - תחסוך ממני את הויכוח אם היא סותרת את עצמה או לא, זה לא מעניין אותי) ואתה ענית לה שכשהיא תהיה נהגת היא תוכל להגיב." שוב את מתעלמת מהעיקר... הוא לא אמר שכשיהיה לה רישיון היא "תוכל" להגיב.. הוא אמר במילים אחרות שאולי היא לא שמה לב למציאות כי הפקקים לא מזיזים לה ת'ביצה כי היא לא נוהגת בהם... או במילים אחרות, כשיהיה לה רישיון היא תבין כמה מה שהיא אמרה ממש לא נכון. משם היא התחילה ויכוח של "מה הקשר שאין לי רישיון" והויכוח העיקרי הלך לעולמו.

Octavarium

New member
וברוח התגובה הזאת.

סתם כי יש לי נטייה לשכוח את כל מה שרציתי לכתוב כשאני כותב הודעה... שימי לב שלא משנה מה אנחנו כותבים, את נדבקת לנקודה ה|הדגשטפלה שמוציאה אותנו כביכול לא צודקים ולעיקר הנכון והצודק את לא מתייחסת בכלל. אז אל תמציאי לנו שאת לא נגדנו.

Bardug0

New member
שמעו

כל אחד מתעצבן מכורח הנסיבות. אם אתה ממש מאחר לעבודה, או למבחן, אתה תהיה עצבני בטירוף לא משנה אם אתה נהג או נוסע. אם אתה נהג שמאחר ליעד שלו, אתה תתעצבן על הנהגים האחרים. אם אתה נוסע, גם אז תתעצבן על הנהגים האחרים ואולי אפילו על הנהג ש"לא מתמרן מספיק טוב בתוך הפקק", טיעון די קלוש אבל... עובר בראש לפעמים. ולפעמים זה בדיוק ההיפך.... פעם הייתי נוסע עם חברה שלי בפקק וגם אם היינו מאחרים לאיזשהו מקום, אמרתי לעצמי בלב שהלוואי והפקק לא יגמר לעולם. ככה שזה תלוי יותר במה היעד שלך ועם מי אתה נמצא, ומה הסיטואציה... הכל משתנה בהתאם לנסיבות. כשאתה נהג, אין יותר מדי במה להיות מרוכז אם אתה בפקק. המכוניות עומדות וכולם נוסעים לאט, אין מה לעשות יותר מכל פעם להתקדם עוד מטר, עוד שניים.... ריכוז צריך בכבישים משובשים, כבישים חשוכים כמו בדרום או בצפון, תנאי מזג אוויר רעים... תעשה כמה טיולים לצפון ותראה איזה מעצבן זה לנסוע שם (בחלק מהמקומות) אפילו כשהכביש פתוח לגמרי.

Octavarium

New member
אני מניח שהתגובה שלך שורשרה

לא נכון... בכל מקרה, בתור נהג אתה צריך להיות זה ששם לב שמתקדמים.. בתור נוסע אתה לא צריך לשים לב לזה ואתה יכול לעסוק בדברים אחרים כרצונך, לנהג אין את הפריווילגיה. אגב מיכל, אין שום קשר לגיר ידני, מדובר על זה שאת צריכה לראות שצריך להתקדם. אגב, גם אחרי שישבתי בהרבה פקקים בעבר, שום דבר לא גרם לי לרצות אי פעם גיר אוטומטי

Bardug0

New member
זו הייתה תגובה כללית לדיון ביניכם

מה שבאתי להגיד שזה משתנה מאדם לאדם ומסיטואציה לסיטואציה ולכן לא תמיד בהכרח הנהג עצבני יותר מהנוסע, אם בכלל. אולי אצלך זה ככה, אבל יש כאלה שלא. זה לא אומר שמיכל נגד שניר, זה גם לא אומר שהיא בעדו. זה פשוט אומר שיש אנשים שונים ומצבים שונים, זה הכל. לגבי מה שאמרת על ההילוכים - העם איתך. אין דבר יותר מסריח מגיר אוטומטי. (שלא לדבר על גיר רציף כמו של קטנועים)

מיכל שב

New member
איך יכול להיות שכ-ו-ל-ם חוץ

משניר וממך הבינו למה הוא מתכוון?!? אולי יש בעיה בניסוח? (אמרתי אולי...) אתם (אתם = כל הגולשים) חייבים להבין שלא כל מה שנאמר בע"פ "עובר" בכתב. כשאתה מדבר עם מישהו פנים אל פנים הבן אדם השני שומע את הקול שלך, את הטון שלך, רואה אם אתה קורץ לו או לא. כשאתה כותב משהו - אנשים נוטים להבין אותך פשוטו כמשמעו. אגב, זו הסיבה שאני לא סובלת קללות בפורום. זה לא שאני יפת נפש שלא מקללת לעולם (נסה פעם לדבר איתי ותופתע מכמות הקללות שיוצאות לי מהפה בדקה
), אבל כשאתה כותב בפורום זה פשוט "נשמע" רע מאוד... אני לא נגדכם. אני לא מנסה לחנך אתכם. אני לא מנסה לשנות אתכם. אני לא מחפשת אתכם. אני לא שונאת אתכם. אני פשוט מסבירה (ולדעתי מאוד יפה) שיש דברים שאתה יכול לכתוב ויש דברים שלא. והכל בעיקר עם אנשים שלא מכירים אתכם. אתה יכול לכתוב "שלום" ומהכרות איתך אני אבין שהתכוונת ל"מה נשמע" ומישהו אחר שלא מכיר אותך יחשוב שאתה מתכוון ל"יאללה ביי".

Octavarium

New member
מה זה קשור אבל?

קצת הבנת הנקרא לא הייתה מזיקה שם... "בתור נהג חדש שנוהג די הרבה כמעט ברוב העיקר סובלים מעומסי תנועה שנובעים מתנאי כביש רעועים, עומס מכוניות, והרבה עבודות..." הוא פשוט רשם שמה שהיא אמרה לא נכון והוסיף את הרישיון כסיבה די הגיונית לזה שהיא לא ראתה את הפקקים האלה.. אני לא מבין איך אפשר להבין מפה משהו אחר, בעצם אני מבין, קראתם את הכותרת והסקתם מסקנות בלי לנסות להבין מה רשום שם! כמו שאת עושה בכל הודעה שאני רושם!

מיכל שב

New member
בחייאת אביב

שכחת משהו קטן. שכחת לצטט את המשפט בכותרת שבגללו הכל יצא מפרופורציה

NYMets Man

New member
איך יכול להיות שאת יודעת

מה כולם הבינו ומה אני ואביב הבנו? בכל אופן... אני יודע שאני נטפל לקטנות אבל מה לעשות? זה מה שקורה שאת לא מבינה מה קרה מיכל? כל העולם טועה ואת צודקת? לא נראה לי... בכל אופן אני התחלתי את הוויכוח בגלל ההצהרה שאין פקקים חוץ מבבוקר ובערב שזו שטות מוחלטת וכדי לנסות להוכיח לידה שהיא טועה ניסיתי לתאר לה שאולי ההרגשה שלה היא לא נכונה וזה למה לדעתה אין בכלל פקקים חוץ מבבוקר ובערב אח"כ היא תיקנה ומבחינתי אני את שלי עשיתי וצדקתי... סגרנו ענין

Bardug0

New member
זה אינדיבידואלי

אני למשל מתוסכל אם אני בפקק ומישהו אחר נוהג יותר מאשר כשאני הנהג. אין נכון ולא נכון, כל אחד והתחושה שלו. גם כשנכנסתי לאוטו לא השתנתה לי שום פרופורציה. דווקא כשעשיתי רשיון על 500 סמ"ק, היה קצת מפחיד כשפתאום הייתי חשוף לחלוטין, וגם לזה התרגלתי תוך 3-4 שיעורים. מה שבטוח שפקקים זה מעצבן, זה לא בלתי-נמנע בכל המקרים ואפשר לצמצם אותם. ואם מיכמיך3 חושבת שפקקים יש רק בבוקר ובערב, זה לא מעיד על חוכמתה או סתירות בהודעות שלה.. סה"כ מעיד על זה שכנראה היא עוד לא למדה מה זה לנסוע בתוך גוש הבטון והאספלט האפור שלנו, ואני בטוח שהיא עוד תלמד, ותהנה.

Bardug0

New member
היא לא אמרה שאין פקקים

היא אמרה שפקקים מזיקים לכולם ומעצבנים את כולם ולא רק את הנהגים עצמם. 'מחלת הסג"מת' זה סלנג מהצבא שנוטים לייחס לאנשים שזה עתה סיימו קורס קצינים וקיבלו דרגת סג"מ (דרגת הקצונה הכי נמוכה) אבל מתנהגים כאילו הם לא פחות מאלוף-משנה שנמצא כבר 20 שנה בצבא.

מיכמיך3

New member
הסבר מעולה, מיכל!

זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. אבל חשבו שאם אין לי עדיין רשיון אז אני לא מבינה כלום. בהודעה שרשמתי שיש פקקים רק בערב ובבוקר התכוונתי שיש בעיקר/רוב פקקים בבוקר ובערב. כמו שמיכל אמרה באחד ההודעות שלה, כאן בשירשור, כשכותבים משהו אנשים נוטים להבין את זה כפשוטו כמשמעו. ולפעמים מבינים את זה אחרת. גם לכם קורה לפעמים שאתם מתבלבלים ואומרים משהו קצת שונה ממה שתיכננתם לדעת. לי בעצמי קרה כמה פעמים, אפילו כאן בפורום, שאמרתי בהתחלה דברים ואח"כ משהו שונה, זה לא שאני סותרת את עצמי או שיש לי פיצול אישיות, פשוט אני מתקנת את השגיאות של עצמי.

למעלה