געגועים אל הפחד
שלום לכולם, יש לי התייעצות קטנה איתכם, אשמח אם תתנו את דעתכם בנושא. לפני פחות משנה (קצת רקע
), עברתי התקף חרדה שהכניס אותי בהדרגתיות למושג "התפתחות רוחנית", זאת הייתה תקופה קשה עם הרבה התנדנדויות בין תובנות כבדות למחשבות שהן נטו על השרדות. בסופו של דבר ניצחתי את החרדה, מה שחשבתי שיעשה אותי לבן אדם מאושר, אבל המציאות שונה לחלוטין. המציאות היא שאני משועמם בטירוף, החיים שלי מסתכמים בלא הרבה פעמים הלוך וחזור לעבודה ולבית. אני מאוד רוצה לחזור למדיטציות אבל אין לי (סבל)נות לשבת, ואני מאוד לא מרוצה מהחיים שלי כרגע. לפני שבועיים בערך, אני התחלתי לחשוב כמה טוב היה לי בתוך החרדה שלי. אני מתאר לעצמי שאתם יודעים מה זה שכל חייכם סובבים סביב התפתחות רוחנית, כמה להט היה נוכח כמעט בכל שיחה\מדיטציה, רק לחקור ולגלות עוד דברים חדשים על עצמי ועל החיים. זאת הייתה תקופה שעם כל הסבל זכורה לי מאוד לטובה, תקופה שהייתי ממדט שלוש פעמים ביום ונתון בשלווה ורגוע כל היום. היה לי הרבה מאוד עניין בחיים באותו רגע, הייתה לי מטרה רוחנית ונהנתי ללכת בעקבותיה, הקשרים שלי עם אנשים היו מאוד מפתחים לעומת השיטחיות שקיימת בה כיום, ובקיצור אפשר להגיד שבמקום לסבול אני נהנתי ועכשיו אני סובל במקום שבו חשבתי שאני יהנה. וזה מעציב אותי לחשוב שהייתי מוכן לחזור לסבל ולדכאונות רק בשביל לקבל את העניין הזה בחיים.
העניין הוא שלרוחניות ולחרדה אצלי היה קשר ישיר, וככל שהייתי בחרדה יותר חזקה הייתי מגיע לתובנות יותר עמוקות, ועכשיו שאני לא בחרדות כבר אני לא מגיע לתובנות, מעטות מאוד. אני מרגיש בכל יום שעובר שאני מאבד את העומק שבי, ובצדק, כי אני לא עושה שום דבר בשביל להשאיר אותו, במקום כל היום לנהל שיחות מעניינות לקרוא ספרים מחכימים ולמדט, אני מתעסק כל היום בשטויות, ומבקר את עצמי, ועוד קצת מתעסק עם שטויות. אין לי מטרות רוחניות, למען האמת אני בכלל לא יודע בשביל מה אני חי כרגע.
אני רק יודע שאני מאוד רוצה להתפתח שוב, ואני תקוע בין החרדות לבין הלא מוכר והלא יודע ובספק גדול איפה אפשר להתפתח. מצטער יצא קצת ארוך.
אני יודע שזה לא פורום ייעוץ כמו פורומים אחרים אבל בפורומים אחרים היו מרימים לי גבה ומפנים אותי לפורום מדיטציה, אז הקדמתי את המאוחר שכתבתי כאן.
אשמח מאוד לעצות, מקווה שהייתי ברור בהודעתי.
שלום לכולם, יש לי התייעצות קטנה איתכם, אשמח אם תתנו את דעתכם בנושא. לפני פחות משנה (קצת רקע