מירי, ההדרכה שאני מדברת עליה
אינה כמעט הדרכה על תכנים. ההדרכה המקובלת אצל מורות וגננות, היא אכן על תכנים בלבד. הלווי המקצועי שנתתי עת שימשתי רכזת משפחתונים ציבוריים בעירית תל אביב, כללה - הדרכה פרטנית - הגעתי למשפחתון פעם בשבוע, ופעם בשבועיים הגיעו כל המטפלות אלי להדרכה קבוצתית. בהדרכה הפרטנית צפיתי בפעילות הילדים, צפיתי בפעילות המטפלת עם הילדים ובאינטראקציות בינהם. הייתי יושבת עם המטפלת ומשוחחת אתה בשעות שהילדים ישנו, על נושאים שהיא רצתה להעלות, או על נושאים שאני רציתי להעלות. התכנים, מבחינתי, לא כללו בכלל תכנים הקשורים לנושאי תוכן ומה להעביר לילדים. הלווי המקצועי שאני מציעה ביזמות שלי, ואני מציעה להורים ליזום, גם בגנים הפרטיים, מבוסס הן על נסינוי במודל העבודה כרכזת משפחתונים ציבוריים, והן מחוברת נפלאה, שנכתבה על ידי צוות פסיכולוגים מהשירות הפסיכולוגי חינוכי בירושלים, הנקראת בשם המפוצץ(כיאה לפסיכולוגים)=" קונסולטציה קבוצתית בתחום בריאות הנפש לגננות". לפגישות, שהיו מוצלחות מאד, הגיעו גם המפקחות של הגננות= והיה להן הרבה מה ללמוד. העבודה התרחבה מאד בירושלים, קמו כמה קבוצות. לצערי, זה לא עבר מעבר לירושלים.. החוברת מתארת בדיוק את סוג מודל העבודה שאני מציעה- בדיוק באותם נושאים שמעסיקים את ההורים לאוכלוסית הגיל הרך- לא נושאי תוכן, גריה, אלא נושאים של אינטראקצית, התמודדות עם התנהגויות , עמדות רגשיות, הבנת עולמו של הילד, היכולת לקרוא ולהכיל= עולם ומלואו. אם תחזרי למאמר שלי, תוכלי לקרוא רק חלק קטן מתחומי ההדרכה הקבוצתית. ההדרכה הפרטנית עוסקת במטפלת ובילד האחד, הנמצא מולה במשפחתון, ומעורר בה איזה סוג של קושי... נפגשתי עם פסיכולוגית בכירה לאחרונה,ד"ר תמר ארז. היא הקשיבה לשיחה שלי עם אחר על תפיסת עולמי ועל היזמות. היא פנתה אלי(אני מכירה אותה מהרצאה שנתנה בנושא מתחום מקצועה), ואמרה שהדברים מאד מעניים אותה. היא ספרה שקבוצה של פסיכולוגים באיגוד הפסיכולוגים חושבים על יוזמה של כניסה מסודרת ומאורגנת, לאותם גנים פרטיים, שלא זכאים לשירות הפסיכולוגי חינוכי(מתחת לגיל 3 שנים)- לשם יצירת מערך של לווי מקצועי. אני שוב חוזרת, אם אמא ראתה שצעקו על בתה בת השנתיים משום שהרטיבה(או משהו סיפר לה), והאם הוציאה את ילדתה, הבעיה לא נפתרה. הצוות ימשיך לנהוג לא נכון מקצועית עם הילדים האחרים. כאשר ההורים שוכרים את בעל המקצוע- אין לו נאמנות לגננת, אלא נאמנות לילדים, להורים, לגננת =למקצועיות. זו אמוניתי, וזהו נסיוני רב השנים. דסי