גננת עם בעית אמינות

גילפורד

New member
גננת עם בעית אמינות

בעיה די לוחצת - יש לנו ילדה בת שנה ו8 חודשים, שנמצאת כבר חמישה חודשים במשפחתון. ההתאקלמות שלה היתה קשה, ועדיין היא בוכה מדי פעם בבקרים, אבל הנחנו שזה נובע מקושי בפרידה. לאחרונה למדנו מפי הסייעת במשפחתון(שעוזבת בסוף החודש, מבלי שידענו)שלא כל מה שהובטח לנו אכן מתקיים. הילדים לא יוצאים לגינה של הבית, הם נותרים בגן רוב שעות היממה, מספר הילדים בגן חרג מעל מה שסוכם, ופעמים רבות נותרים 11 ילדים רק עם הסייעת. הארוחות קבועות, לא מגוונות ועדייןמרוסקות, מבלי לתת לילדים לאכול לבד. למרות הבטחה של הגננת, אין הפעלות לילדים. איננו רואים שינוי קיצוני בהתנהגות של הילדה, וברור לנו שלא מדובר בהתעללות חלילה ובכל זאת - הילדה במשך החודש האחרון צמודה אלינו ובייחוד לאימא ולציצי (היא עדיין יונקת). היא בעיקר מנדנדת ואנו מתחילים לתהות - האם זה בגלל שהיא משועממת/מתוסכלת בגן שאלתנו , בפשטות - מה לעשות? להוציא אותה ולהעבירה לגן אחר, ושוב להעבירה קשיי הסתגלות? לדבר עם הגננת ובכך אולי ליצור "אנטי" מראש? נשמח לתגובות

vered4

New member
אמינות היא בעיני דבר בסיסי

אני יודעת שיש דברים שהמטפלת במשפחתון לא עושה, אבל בחרתי בה כי חשוב לי שאני יכולה לסמוך עליה. השאלה היא האם יש לכם משהו רלוונטי? רק אז תוכלי באמת להעמיד אותם אחד מול השני ולהחליט.

להחליף גן

כגננת וכאמא נראה לי שלא טוב לילדה בגן חבל עליה, החליפו לה גן לגננת מוסמכת עם המלצות שבו בגן כמה שעות וראו את היחלס וסדר היום חשוב שלילדה יהיו הרבה גירויים אם יהיה לה טוב היא גם תסתגל מהר, זו דעתי.

טלגל

New member
החליפו גן ומיד בתחילת השנה הקרובה

אם הילדה תלך הפעם לגן טוב, היא תסתגל במהרה ולא יהיו לה כמעט קשיי קליטה. גן טוב הכונה: שהגננות מוסמכות אוהבות, מכילות ויודעות כיצד לפעול עם הילדים, הציוד הגן ומספר הילדים מותאם לגילאי הילדים. בגיל הזה 11 ילדים עם סיעת אחת זה ה-מ-ו-ן! בקיצור לכו על גן טוב ומתאים לילדה

נעה גל

New member
אני מסכימה עם טלגל, ממה שעולה

מדבריך יש להוציא את הילדה מהגן. גם הגן עצמו נשמע לא טוב, וגם, אין דבר חמור יותר מבעיות אמינות עם הגננת. הילדה שלכם היא הדבר הכי יקר שיש לכם - למה להסתכן. מה גם שאתם רואים שינוי ולא לטובה אצל הילדה. רק לשם השוואה - הבן שלי בן שנתיים (והוא הכי גדול בגן), על 11 ילדים (ורוב השנה היו בין 8 ל- 10 ילדים) יש 4 מטפלות. אני לא מסכימה עם טלגל לגבי הקשר בין גן טוב לקליטה מהירה. נכון, שגננת וצוות טובים יכולים לעזור, אבל אם אתה מספר שלילדה יש היו קשיי קליטה וגם עכשיו יש עדין בעיות - סביר להניח שיקח זמן גם עד שהיא תקלט בגן החדש (שוב, זה לא בטוח אבל כדאי שתקחו את זה בחשבון). תנו לה את הזמן שלה ותחליפו לה גן. והערה אחרונה, כדאי לבדוק טוב את מה שהסייעת אומרת. אני לא יודעת על איזה רקע היא עוזבת את המשפחתון, אבל אם היא מסוכסכת עם הגננת או כועסת עליה מסיבה כלשהי, יכול להיות שיש לה אינטרס לפגוע בגננת. איך בודקים? לוקחים יום חופשה - יושבים מחוץ לגן ובודקים לכמה זמן הגננת מוציאה את הילדים מהגן, מקשיבים מבחוץ איך הגן מתנהל. מגיעים כמה פעמים בשעות שונות של היום, ואם אתם חושדים שיש בעיה בארוחות - תגיעו גם בשעות של הארוחות כדי לראות מה מאכילים את הילדים. אם המצב בגן הוא כמו שתיארת, תוכלו לראות את בעצמכם, היא לא תוכל להסתיר.

לאה_מ

New member
יש לי נסיון רע מאד עם גננת לא אמינה

בעיני זה דבר מאד חשוב. ברגע שאתה מגלה - אפילו על דברים קטנים - שלא אומרים לך את האמת, אתה מתחיל לפקפק בכל דבר שנאמר או מוצג לך. ולא טוב לשלוח כך את האוצר שלך לגן. אני חושבת שהמצב שאתה מתאר בגן הוא לא טוב, אבל לשמחתך אתם נמצאים עכשיו קרוב לסוף השנה, כך שיש לכם אפשרות לחפש גן אחר לשנת הלימודים הקרובה, ובמקביל - כפי שנעה הציעה, לנצל את הזמן שנותר כדי לבדוק את הגן הנוכחי (אולי במקרה תגלו שהדברים הם לא כפי שנאמר לכם).

לאה_מ

New member
ועוד דבר:

אתה אומר שאתם מבחינים בשינוי בהתנהגות של הילדה בחודש האחרון. האם מה שהסייעת מתארת קרה רק בחודש האחרון, או שזה היה כך כל שנה"ל? כי אם זה רק עניין של החודש האחרון, אני הייתי כן יוזמת שיחה עם הגננת (אולי היא במשבר אישי, אולי יש איזו בעיה) ומנסה לבדוק מה קרה דוקא החודש (ובמקביל עדיין בודקת לגבי מסגרות אחרות לשנה הבאה, למקרה שיראה לכם שהבעיה לא תפתר).

מירי,

New member
אני רק לא מסכימה...

שגננות מוסמכת צריכה להיות קריטריון....

תקראי דחוף בבקשה

הבת שלי היתה במשפחתון מגיל חצי שנה עד שנה. בכל משך הזמן הזה, ותקראי לזה תחושה של אמא, חשתי שמשהו לא בסדר. הילדה לא מוכנה היתה ללכת למטפלת שלה, בהתחלה תמיד היתה צורחת ואח"כ נהייתה אדישה ביושבה על הרצפה בלי לעשות כלום. אמרתי לבעלי שמשהו כאן לא בסדר. לצערי, גררנו את זה חצי שנה. אח"כ התברר שהמטפלת התעללה בילדים אם במכות אם בהשלטת פחד. היו עוד הורים שגילו זאת מאוחר מידי. גם אצלה מס´ הילדים חרג (כסף שחור איך שקוראים לזה). איך גיליתי - יום אחד עשיתי "אמבוש" למטפלת (במקרה הדלת של הבית היתה פתוחה), כשהיא ראתה אותי היא נבהלה מאד, היא ישבה בסלון כשעליה הבת שלי שוכבת על הגב והראש נוטה אחורה, צורחת מבכי והיא דוחפת לה בקבוק של מים בכוח (הילדה יכלה להיחנק). הכי מצחיק זה בכל הסיפור המזעזע הזה, שהיא איימה לתבוע אותי בבית דין. לא כל כך הלך לה, כי במקרה הכי גרוע הייתי תובעת אותה על רשלנות. היו עוד הורים שטענו שהיא לא נותנת אוכל בזמן או כמו שצריך, או כמו שילדם רגיל. וכמו כן, היה זוג הורים אחד שטען שהילד שלהם פתאום בשלב מסוים החל לפחד מאמבטיות. אז בבקשה, לפי מה שאת מתארת, אל תהססי, תוציאי את ילדתך משם בהקדם האפשרי (קחי זאת כעצה). מקווה שהמצב אצלך שונה, אבל אל תשכחי - אין כמו הרגשה של אמא.

גילפורד

New member
נכון מאוד

בתקופה האחרונה הסתובבתי אם הרגשה לא נוחה לגבי המקום והנחתי שכנראה זה קשור לעובדה שבכל מקום אני לא ארגיש בטוחה עד הסוף אבל בחודש האחרון הילדה מתנהגת אחרת כמו שכתבתי זה התחיל בפתאומיות מפחד מאמבטיה, בריכה, ים או מים בכלל ובהצמדות גדולה אלי אבל שוב פעם הנחתי שזה אולי קשור להרהורי הגמילה מהנקה שחלפו בראשי והילדה מרגישה אותם ולכן נצמדת יותר. עד היום דברתי עם הורים שהסיעת התקשרה אליהם והיום דברתי איתה והיא נשמעת לי כנה מאוד וכן ניסיתי להבין מה המניעים שלה וכל מה שהיא דיברה היה רק טובת הילדים והכאב לב של לראות אותם ככה משועממים ולא מופעלים רוב היום ומעבר לסכנה הממשית של להשאיר אותה עם אחד עשר תינוקות לבד ושהיא לא מוכנה לתת יד או להיות חלק מהמקום מה גם שהיא שם רק מינואר השנה ושהיא עוזבת מבלי שמצאה עבודה אחרת עדיין בכל מקרה אנחנו החלטנו להוציא אותה מהמקום הזה לחפש גן אחר כנראה שאת חודש אוגוסט היא תהיה איתנו אבל הלב נשבר והאשמה אוכלת אבל גם בזה נטפל תודה על כל התגובות האמיצות

לגבי הגננת

קודם כל הרגעת אותי, אני שמחה לשמוע שהוצאת את הילדה מהגן, לפי התיאורים הנוספים שאת מדברת עליהם - על אחת כמה וכמה. לגבי הגננת - בטח שהיא תגן על עצמה, מה חשבת? שהיא תגיד לך את האמת? גננות מסוג אלה חושבות רק על הכיס שלהן, לא איכפת להן מהילדים (עובדה שהיא הוסיפה עוד ילדים לגן). הסיפור שלך מאד מאד דומה לסיפור שלי. ולא נורא, עדיף שאת חודש אוגוסט היא תבלה איתכם ולא עם מישהי שמנצלת ומתעללת גם אם באופן מילולי בילדה שלך, שהיא היקרה לך מכל. בהצלחה.

לגבי האשמה

אני מאד מזדהה איתך, כי אני הרגשתי מאד רע עם עצמי במיוחד לאור העובדה שהיא נשארה שם חצי שנה. אבל רגשות האשמה, פוחתים עם הזמן. הכי חשוב שהילדה כבר לא שם.

ליאת +

New member
"אם יש ספק- אז אין ספק"

זה מה שאנחנו החלטנו אחרי תקופה ארוכה של התלבטויות לגבי המעון. במקרה שלנו, ברור לנו (כמה שיכול להיות ברור) שאין שם אלימות והתעללות ברמה שאת מתארת. אבל: פעוט שבוכה כל בוקר במשך שנה שלמה- ומדובר בילד ידידותי ושמח בד"כ: עשה לנו הרגשה שאולי לא עונים שם על הצרכים הרגשיים שלו. (אגב, הייתי שמחה לשמוע את דעתכן- הרבה גננות אמרו לי ש"יש ילדים עם אופי כזה, שבוכים להורים כל בוקר"- האומנם? האם זה הכרחי?) הרגשה מתמשכת ש"אין עם מי לדבר" (מדובר במעון של נעמ"ת), מהבחינה של גננת/ מטפלת שהיא אישיות, ששמה לב אל הילד, שמביאה לשומת לבנו כל מיני דברים. לבוא לקחת את הילד ולשמוע יום יום ש"הוא היה בסדר גמור, אכל יפה, ישן"- זה בסדר, אבל אני מצפה לשמוע קצת יותר על יום שנמשך כשבע שעות. (לא כל יום, ולפעמים גם אני מוציאה אותו וממש אין לי כח לדבר או להשאר יותר מידי, אבל כן, הייתי שמחה לשמוע מידי פעם: במה הוא אוהב לשחק? איך הוא עם הילדים האחרים? וכו´. בעיקר בשביל הידיעה שמישהו מבחין בדברים האלה). הרגשה מתמשכת של "יכול להיות יותר טוב": אז נכון, הורים תמיד רוצים יותר טוב, ומדובר בילד ראשון, ובמסגרת חינוכית ראשונה, אז למה אפשר בכלל להשוות, אבל ברגע שהחשד/חשש מנקר ולא מפסיק תקופה כ"כ ארוכה: זה בהחלט סימן. אני לא חושבת שאני פרנואידית, ובהחלט היה מתאים לי להיות רגועה לגבי הגן, ואם אני לא אז אולי יש בסיס להרגשה? ולסיום: בהחלט לא הכי חשוב, אבל גם שיקול: נראה לי (לפחות באזור שלנו) שיש היום עודף בגנים לעומת מחסור בפעוטות (הרבה אמהות שפוטרו הוציאו את הילדים מהגן), ופתאום אפשר למצוא מקום גם במקומות המבוקשים, פתאום מציעים לנו הנחה ויש על מה לדבר גם הרבה אחרי סיום תקופת ההרשמה הרשמית - אז למה לא לנצל את זה כדי למצוא מסגרת מתאימה יותר?

לאה_מ

New member
נשמע לי שהחלטתן נכון.

רק רציתי לומר לך לגבי הבכי בבוקר - ספציפית במקרה שלכם, אותי זה קשור גם לגן, כי את מתארת דברים אחרים לא מאד מלבבים, אבל הייתי אומרת, שכן קיימת אפשרות שילד יתקשה בפרידה בבוקר גם אם טוב לו מאד בגן, ונראה לי שבמקרה כזה צריך לבדוק מכל הצדדים את תהליך הפרידה (איך נפרדים, איך הוא נפרד מאנשים שונים שמביאים אותו לגן, האם יש הבדל בפרידות, האם זה משמעותי מי מקבל אותו בגן לתהליך הפרידה, מה מרגיש ההורה שנפרד מהילד, איך מתבצעת הפרידה, איך מתבצעת הפגישה מחדש בסוף היום וכו´).

ליאת +

New member
לאה- נכון

ומהמשתנים השונים שהצעת- בהחלט יכול להיות שחוסר ההשלמה שלנו עם הגן היא זו שמשפיעה על הפרידה. (מקרה לדוגמה: פעם כשהוא היה על הידיים שלי הושטתי אותו למטפלת שבאה לקחת אותו, אבל שמתי לב שתוך כדי שאני מושיטה אני עדיין מחזיקה אותו די חזק. זה בהחלט יכול לשדר מסר של- אני לא בטוחה שאני רוצה למסור אותך לאדם הזה. הוא גם רואה את האינטרקציות שלנו עם המטפלות, מרגיש אם נוח לנו שם או לא וכו´). ויכול להיות שגם בגן החדש, עם הגננת החמודה ועם מספר קטן יותר של ילדים - הוא עדיין יבכה בבוקר. איך נדע אם לא ננסה?

דסי אשר

New member
סיפורי הסייעת, רגשי אשמה, ושינויי

התנהגות. נושא סיפורי הסייעת, יכול להיות אמיתי ונכון, כפי שאספר בהמשך, אבל גם יכול להיות התחשבנות של הסייעת עם המפעילה הראשית של המסגרת, ואני כמובן מדברת על נסיון רב בתחום- במשפחתונים הפרטיים(רק בהם יש יותר מאיש צוות אחד). ד.א- כמעט בכל הגנים הקיבוציים, יש הרבה מאד אנשי צוות ביחס למספר הילדים = כוח האדם מאד זול שם...אבל לא בכל קיבוץ מקפידים גם על קבוצות קטנות. לפעמים גם שם, הכסף מדבר- ופותחים קבוצות גדולות מאד, עם יחס של מטפלת ל3 תינוקות, אתם מדמיינים כמה דמויות מסתובברות בשטח בקבוצה של 20-30 תינוקות... לפני כחודשיים, התבקשתי ובצדק, למחוק הודעה על מסגרת באזור , בה טופלו 35 תינוקות מגיל 3 חודשים ופעוטות עד גיל 3 שנים. המסגרת - נסגרה בחודש האחרון, כאשר שנים, גורמים שונים,פרט להורים, יודעים על התעללות נפשית ופיזית. אתמול התקשרה ליזמות, לעמותה -אם, שחפשה מסגרת לפעוט שלה, בן השנה ושלושה חודשים. תוך כדי שיחה, מתוכן הדברים, סיפרה שאינה סומכת יותר על " מטפלות שנראות רציניות ונבונות" כי נפלה חזק מאד עם בנה הבכור, במסגרת הזו, עליה ספרתי. ואיך יכלה לדעת, היא שואלת אותי? המקום היה יפה מאד, מצויד ונקי. המטפלות חמות מאד. מפעילת המקום נראתה לה....., אבל היא חשבה לתומה שהיא מעט זמן במקום, והילד הלך בשמחה לגן. הם היו חונים בקצה הרחוב, והוא היה צועק שרוצה ללכת לגן של .... נכון, הוא נכנס ילד רגוע למסגרת, ופתאום החל להשתנות, הפך להיות חסר שקט, ועוד מאפיינים. אבל באותה תקופה נולד אחיו(לגביו פנתה אלי). והיא חשבה שזה משום לידת האח. היום, לאחר שהגננת האחרונה עזבה לפני חצי שנה, שהייתה נפלאה לדעת ההורים, ויידעה את כל ההורים במה שקורה בגן, וכן הגישה תלונה במשטרה, ערבה את המפקחת שלה (שגם אותה הצליחה מפעילת המקום לסובב), המקום נסגר. האמא מלאת רגשות אשמה. איך יכלתי לדעת? איך כל כך הרבה הורים טעו? איך כל כך הרבה הורים לא הבחינו במי המדובר? נכון, אני בעלת מקצוע, ומשיחה אחת עם האשה, נחרדתי. לפני זה גם שמעתי עליה סיפורים מחרידים. אבל כולם פחדו ממנה. כל הצוות. כל מי שהעיז לדבר- קבל הזמנה לבית משפט בגין הוצאת דיבה. המועצה לשלום הילד הייתה מיודעת על המפעילה 2 פעמים- פעם על ידי השכנים, ופעם שניה, כאשר הורים פנו אלי לעזרה. גם המפקחת של משרד החינוך הייתה מיודעת. לפני שנתיים הוגשו תלונות במשטרה- דבר לא נעשה. האם מספרת, שגם ההורים האחרים מספרים היום על שינויים בהתנהגות הילדים, כמו הילד שלה, ש"זכה" לאח. אני חוזרת וטוענת ביזמות שלי- להורים יש כוח צרכני, לגרום למטפלת לקבל ייעוץ מקצועי, לווי. מטפלת שמקבלת לווי מקצועי לא תמשיך לפעול בדרכים שהוצגו בדוגמאות שהובאו על ידי האמהות. כאשר בעל/ת מקצוע מגיע למשפחתון- הוא רואה מה הילדים אוכלים, הוא יודע אם יוצאים אתם החוצה או לא.הוא יכול לראות מה שכל הורה ממוצע אולי לא יודע לזהות. למה הורים לא רואים ולא שומעים- אין לי תשובות מלאות על כך. אבל אני יודעת בבטחון, שיש להורים כוח, והם לא משתמשים בו. גם אני חושבת שאמון במטפלת, הוא הדבר הבסיסי ביותר, לפני כל דבר אחר. מנסיוני בעמותה, אני שומעת מהורים סיפורים "לא טובים", שהתגלו להם במשך שהות ילדם במשפחתון= מהכנסת תינוק בן 8 חודשים בוכה לחדר האמבטיה- כי המטפלת לא יכולה להכיל את הבכי של התינוק, ועד להתחלת גמילה של פעוט, ללא יידוע האם, על ידי המטפלת, מבלי שהילד מוכןלגמילה. וזו אם שוחחה איתי הרבה מאוד, שיודעת היטב על היזמות שלי, שנעזרה בייעוץ שלי באופן אינטנסיבי. המפקחת של משרד החינוך, זו שלוותה את הגן שנסגר, שמעה לפני שנתיים את תלונת האם, שראתה במו עיניה התעללות נפשית. המפקחת הגיבה בתשובה: "נפגשתי עם האשה ובעלה, הם עשו עלי רושם טוב". בשיחה שלי אתה, ביוזמתי(למרות שלא מדובר במשפחתון- כל ילדי ישראל יקרים...), אמרה לי: "אני לא דואגת. הכנסתי גננת טובה, אני שולחת את הצוות להשתלמויות..." הגננת הקודמת ירדה 10 ק"ג, וברחה, כשהיא סותמת פיה מרוב פחד, וגם עברה עבירה= אי דווח למשטרה. זה לא צריך להיות כך. יש פתרונות. הוצאת הילד הפרטי של האם שראתה את מה שקרה(לפני שנתיים), ואם נוספת, לא פתרה את בעית שאר ההורים, שלא האמינו, לא ראו, לא שמעו. כמובן, שתי האמהות קיבלו זימון לבית משפט באשמת הוצאת דיבה, כי אמרו למפעילת המקום שהם מוציאים את הילד משום הסיבה האמיתית אותה ראו... כל המטפלות שהלכו להעיד במשטרה, קבלו גם הן זימון לבית משפט, באשמת הוצאת דיבה... הבעיה שלהן היא לא אם ימצאו חייבות או זכאיות, אלא כל הבלאגן הכרוך בכך... לפני שנתיים הייתה כתבה מצמררת של שושנה חן, העיתונאית במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"- על גנים שונים, חלקם בפיקוח, ועל תנאים פיזיים מזעזעים... שושנה יכלה לבדוק רק דברים שנראים בעין ישירה, מידית, שניתנים לתיאור. במשרד החינוך נרעשו, קיימו ישיבות, אבל דבר לא השתנה- אותו גן, עליו כתבתי, עליו לא כתבו בכתבה, אבל כן היה בפיקוח, ולפיקוח נמסרו העובדות, המשיך לפעול עד עכשיו. וכמו שאמרה לי נציגת המועצה הישראלית לשלום הילד= גם אשה שהתעללה בילדים בישוב אחד, תוכל ללכת לישוב אחר, ולפתוח מחדש מסגרת לילדים, ואיש לא יעצור בה... עצוב מאד. אבל ניתן לפתרון. הורים, כקבוצה יש לכם הרבה יותר כוח מול המגזר הפרטי מאשר כיחידים. נגמר הנאום!!!. דסי

vered4

New member
חשובה בעייני המלצה אישית על מקום

שמקבלים ממשהו שמכירים (ועוד כמה, כדי לקבל זוית ראייה), וילדיו היו במסגרת תקופה ארוכה.

אמא1

New member
אני רוצה להמשיך מאיפה שדסי הפסיקה

גני ילדים שמדווחים להורים על מס´ ילדים מסויים שיהיה בכתה ולמעשה מס´ הילדים גדול פי 2. - הורים יכולים לראות את זה רק ע"י ביקורי פתע בגן בשעות שונות ולא בשום דרך אחרת. גני ילדים שהצוות יודע לעשות קוצ´י מוצ´י להורים אבל עם הילדים הוא קשוח מאד. (דוגמא אחת: ילדה שברח לה פיפי זכתה לצעקות - והיא רק בת שנתיים) גננת שגובה מההורים של התינוקות כסף על חוג שניתן רק לבוגרים. נתתי כאן דוגמאות קטנות. תאמינו לי יש המון. בגנים הנ"ל יש ציוד נפלא, הגנים יפיפיים, הגננות מטופחות ובעלות לשון חלקה להורים. מקיימות ערבי כייף להורים, קונות מתנות להורים ועוד...שיטות שווק שונות - שפועלות יפה על ההורים. ההורים מדברים בינהם רק על הצ´ופרים שהם מקבלים ולא בודקים בשעות שונות את פעילות הגן - זה הדבר החשוב ביותר לעשות. לא מדברים בינהם ומחליפים דעות על רגשות ילדיהם לגבי הגן - עוד קנה מידה לדעת. הורה שהילד שלו לא רוצה ללכת לגן צריך לחשוב שאולי יש עוד ילדים כאלה. אולי משהו לא בסדר בגן, ולא רק לנסות לפתור את הבעיה נקודתית אצל ילדו. בקיצור - דסי מנסחת הכל הרבה יותר טוב ממני. חשובה מאד התארגנות הורים ומודעות לכך שלא כל הנוצץ זהב הוא!!

נעה גל

New member
הורים לא בודקים את הדברים האלה

כי הורים לא רוצים לשמוע. את יודעת (אני יודעת שאת יודעת) מה זה אומר עלי כהורה שהכנסתי את הילד שלי לגן לא טוב/מזיק ואפילו לא שמתי לב? את יודעת מה זה אומר להוציא את הילד באמצע השנה מהגן? איפה הילד ישתלב? מה יהיה עם העבודה שלי? שוב לעבור תקופת הסתגלות? מי מבטיח לי שהגן הזה יהיה בסדר? כל הדברים האלה ועוד גורמים להורים לעדיף לישון במשמרת ולקוות שאצלם בגן הכל בסדר. ואני רוצה להגיד את זה באופן מפורש - מי שלא מגיע לגן בזמן שהוא פועל במשך מספר פעמים במהלך השנה, בשעות שונות ובהפתעה - לא יודע מה קורה בגן באמת. כשאני מפקידה את הילדים שלי, שהם הכי חשובים לי בעולם, במסגרת, אני בודקת שוב ושוב את המסגרת. והמסגרות שאורן ואיתמר נמצאים בהן, הן טובות אבל רחוקות מלהיות מושלמות, אני כל הזמן עם האצבע על הדופק. אני יודעת שזה מאוד קשה לעקוב אחרי גנים כשעובדים וכשיש מספר ילדים. לכן, צריך לחלק את "המטלה" על עוד כמה הורים ועם בן הזוג.

מירי,

New member
עוד כמה הורים?

נכון , צריך להיות עם יד על הדופק! צריך לבדוק! אבל כשאני מדברת עם הורים אחרים - אני שואלת מפורשות למה כל כך טוב להן? לפעוטון של בן מגיעים ילדים מהצד השני של העיר - וכאן זה לא ממש נפוץ! יש כאן דור שני ואפילו שלישי של ילדים לאותם הורים... למשל - אחד הדברים שהורים ממש מהללים בפעוטון של בן הוא הניקיון שם - אני ממש "מתחרפנת" מהנושא , פעוטון של 20 תינוקות וילדים בגילאי 3 ח´ עד 3.5 ש´ ותמיד תמיד תמיד נקי, מתי הילדים מספיקים להתלכלך בעצמם? הילדים שלי כמעט אף פעם לא חזרו מלוכלכים בציבעי גועש (למשל, פרט לפעם אחת ואז קבלתי היתנצלות כי הוא קצת השתולל בסיום..) - והם מגיעים עם עבודות מהגן... אז שאלתי פעם את דודו , והוא סיפר שהם מציירים הרבה בגואש ושהוא אוהב לצייר בגואש בגן.... ובכל זאת זה לא ניראה לי טיבעי! אני אישית לא ממש בטוחה שהדרכה היא פתרון לכל הבעיות , הצוות בפעוטון של בן בהדרכה פעמיים בחודש - אבל כשהערתי על גישה לשיר "זהו אבא ראש המישפחה..." אז היא אמרה לי כחלק מהתשובה שזה בא מההדרכה שהן מקבלות... ואי אפשר לקבל הדרכה על רכות לילדים - בן רץ בבקרי יום שישי ישר לחיבוק של בעלת הגן! (בשאר הימים הוא אוסר על אבא שלו להכניס אותו... הוא נכנס לבד) לגבי הגנים המ"מ - זה קצת יותר בעיה, אין אפשרות לבקר לפני ותוך כדי , אבל פה כבר הילד מספיק גדול ואני מקווה שהוא מצליח להעביר אלי את הרגשתו בגן!

למעלה