גננת במין זכר

נעה גל

New member
בעיקר סוכנות ../images/Emo10.gif

נשות חינוך בפירוש מעודדות ומכוונות (לחלוטין באופן לא מודע) בנים ובנות לדברים שונים - וזה נוגע בכל תחום: החל המגע הפיזי, כמות ההתיחסות (אגב, בנות כן זוכות ליותר תשומת לב - ולא תמיד "מהזן" החיובי), הפניה למשחקים מסוימים, צורת הדיבור. הכל. כל מה שקובע את איך שאנחנו תופשים את עצמנו בסופו של דבר.

נעה גל

New member
ויש מאמר בנושא - במאמרי הפורום

ג'נדר במערכת החינוך והבניית עולם העבודה / ד"ר אראלה למדן

אני משתאה, לאה

מעבר לזה שיחסים רומנטיים ו/או מיניים במקומות עבודה הם בבסיסם טאבו בעיני, עירוב מין שאינו במינו, הרי שבסביבת טיפול בילדים העניין אף מתעצם. נראה לי נורא לקיים רומן בגן, סיטואציה מאוד טעונה מבחינת יחסים פנימיים בצוות הטיפול, שאת המחיר עליה משלמים הילדים. בנוסף, עצם העניין של שימוש במזרוני הילדים נראה לי כמו מעילה ענקית באמון. לצערי, היות וחזיתי בסיטואציה ובמה שהיא גורמת בגן, אני גם יודעת first hand שעם כל הכבוד לחשיבה פתוחה בעניין - יש לי כאן קייס... זו סיטואציה לא ממש אפשרית - בקהל הטיפוסי של גננות ומטפלות - כשהצוות מורכב מנשים.

יש לי חבר טוב שהוא גנן

ומנהל גן ילדים... חבל שבגן של אלה אין כזה דבר. אני מאוד בעד, הוא מקרין להם משהו שונה, מאוד מחובר לצד הנשי שלו (כמו שאומרים) ובאופן כללי אני ממש בעד גברים בצוות.

טלגל

New member
אני אוסיף רק שאני מאד בעד דמות גברי

ת בגיל הרך, הילדים מוקפים כמעט רק בדמויות נשיות, גם האבות בד"כ הם אלו שמגיעים מאוחר בערב, ויש לדעתי מחסור בהשפעה הגברית בגיל הרך. אצלנו בגן חוגי התנועה והמוסיקה נעשים ע"י מורים בנים והם פשוט נהדרים בגישה החינוכית הנכונה ובשקט שלהם. הילדים נענים להם ואוהבים אותם.

zimes

New member
ההוא שעובד גנן - יגע בשעה סבירה ../images/Emo8.gif

ועוד, ליליה - זה לא רק ענין של סביבה נשית/גברית במערכת החינוך, אלא גם, כמו שאת רוצה לראות נשים בתפקידים "גבריים" (ומה יקרה, אם המנהלת הבכירה תנהל רומן עם עמיתהּ?), ככה, לדעתי, טוב לראות גברים בתפקידים "נשיים".

Shellylove

New member
אצלנו בגן

יש צוות גדול, בין אנשי הצוות גם גבר. הוא מקסים, יצירתי, מצחיק ובעיני זה נפלא שיש לילדים עוד זוית (שמרגישים שהיא שונה). בגן אחר בקרבתנו, גם הוא מומלץ למדי, איש הצוות היחיד עם תעודת ההוראה הוא זכר וגם הוא, ממה ששמעתי ומהתרשמות, עובד פשוט מקסים!

אני מצליחה לשים לאט לאט את האצבע

על מה שמפריע לי בשיח הזה. נראה לי שמהותית כולנו מניחות את ילדינו בנוחות ורוגע בידי מטפלות. אולם, חלקינו אף שמחות להמצאותו של גנן בגן, בשלל ביטויי שביעות רצון שנותנים לו הילה של חיית מחמד מקומית. סוג של טרנדיות. שימנה לב שגם ככה וגם ככה - מערכת החינוך אינה שוויונית, אינה מחנכת לשוויוניות ומיעוט הגננים אינם יוצרים מצב שונה מהקיים. הצמיחה לחינוך שוויוני מתחילה מהנשים במעון, ולא מנוכחות גברית במעון דווקא (תשובה חלקית לקאלה...?
)

למעלה