גננת במין זכר

rusin

New member
גננת במין זכר

הילד שלנו בגיל שנה ושבעה חודשים ואנחנו שוקלים לשלוח אותו משפחתון המנוהל ע"י גנן, שעשה עלינו רושם טוב מאוד. לאחרונה משהי אמרה לאישתי שבתקופה הזו של הילד הוא זקוק לתמיכה נשית ולכן מומלץ לבחור גננת ממין נקבה. מה דעתכם ? יש בזה משהו ? יש מאמרים בתחום ?

נעה גל

New member
אני לא שמעתי - ונשמע לי רעיון מצוין

שיהיה גנן בגן (בהנחה שהוא גנן טוב, כמובן). ונראה לי, שגבר מסוגל לספק את כל צרכיו הפיזיים/נפשיים ורגשיים של ילד (בדיוק כמו שאבא עושה). ו..מן הסתם הוא לא עובד לבד - ויש גם נשים בגן(אגב, מה זאת אומרת "תמיכה נשית"?), אז אתם "מכוסים" גם מהצד הזה.

חני ב

New member
דוקא נשמע נפלא

מדוע אשה טובה יותר מגבר בתחום הזה? הלואי והיו נכנסים לתחום החינוך יותר גברים.

הנסיון היחידי שהיה לנו עם גנן

היה עם אחד שניהל את פרקטיקת הרומן שלו עם אחת המטפלות על מזרוני הילדים אחרי ארבע.

ועוד דבר

בחיים כמו בחיים - נראה לך שאין לזה השפעה על חיי הגן עד ארבע? חבל"ז.... האיש היה גנן ומנהל המעון - בסיוע אדיב של כמה אמהות ואני ואחת מחברותי בראשן, הוא הועזב. אישית, אני רגועה יותר בכל עניין בחיים (משפחתי, עסקי, כלכלי, טיפולי - ה-כ-ל) שנשים מטפלות בו וודאי שלא אעודד לכן קונספציה של טיפול בילדי ע"י גנן. במקרה דנן זו לא היתה בחירה שלי אלא מינוי של ויצו לאחר שעומר כבר היה בגן.

limori

New member
ליליה, ומה קורה אם את לוקחת מטפלת

הביתה ובן זוגך מגיע מוקדם מן הרגיל לענג את המטפלת על המזרון שלך???? יכולים לקרות מליון ואחת דברים. אני היתי מוכנה לשלם את כל רכושי שאח שלי יהיה הגנן של הילדים שלי. אני חושבת שזו מחשבה מוטעת. את יודעת שבקיבוץ של חברה שלי היתה מטפלת בפעוטון שהתעללה מינית בילד בן 3 ואחת האמהות תפסה אותה בעת המעשה...זה יותר טוב??????? בבית הספר של רואי יש מורה (זכר) והילדים מטורפים על השיעורים שלו אני חושבת שהוא המורה היחיד בעיר.

נועם מאוהב בגנן שלו

מהשבוע הראשון שלו בגן, נועם קלט את הגנן שם, והכימיה איתו היתה אדירה. מאז הוא הולך לגן בשמחה, אבל מכל המטפלות והגננות, הגנן הוא האהוב עליו ביותר. הוא לא מפסיק לדבר עליו, לחקות אותו ולשאול בכל בוקר אם גם מיכיל שם (זה שמו של הגנן). משיחה עם אימהות נודע לי, שילדים מאוד אוהבים גננים (משהו עם סמכות גברית, כמדומני). נו, ליליה, גם זה בטח יעורר את זעמך.

את זעמי, למה?

ולימורי - לא הבנתי לאן את חותרת. אולי להפסיק את החיים ולשמור לבד על הילד עד גיל 30? בלי קשר - שום אפשרות מאילו שהעלית לא משמשת מבחינתי כאופציה, כידוע לך.

Kalla

New member
שמעתי על גננים נהדרים.

ובכלל חייבת להודות שקצת מוזר לי לקרוא את דברייך נגד גננים אחרי כל הדיבורים על פמיניזם.

Kalla

New member
האמת, מוזר לי.

התנאי היחיד שבו הייתי מקבלת הכללה גורפת כזאת הוא אם היית מוכיחה לי על ידי מחקר אמין, מקיף ותקף שאכן בכל התחומים המקצועיים עדיפות נשים על פני גברים. זכותך, כמובן, להרגיש ולחשוב כך, אך מבחינתי אין לזה ערך ממשי ללא הוכחה ואיני רואה כל סיבה לחשוב שזה כך. בתור מישהי שנתקלה בנשים וגברים רבים במקצועות שונים, לא נוטה אפילו לחשוב שזה נכון. המורים שלי לא היו פחות טובים ממורות, למשל. אם כבר, המורים הכי טובים שלי היו ממין זכר. הבוסים שלי בצבא היו עדיפים בעיני על הבוסיות. אך זו חוויה פרטית שלי ולכן לא אומר לעולם שבאופן גורף מורים או מפקדים עדיפים על מורות או מפקדות. לגבי גננים - לא רוצה להיכנס לזה מעבר למה שכבר כתבתי כי לי אישית אין ניסיון איתם (אם כי לחברות טובות שלי יש ניסיון חיובי מאוד), ומה שאני לא התנסתי בו בעצמי - לא רואה לנכון להביע לגביו דעה אסרטיבית. בכלל, באופן אישי יש לי בעיה עם הכללות, דעות קיצוניות, מוחלטות ולא מאוזנות. כל דבר קיצוני באופן אוטומטי לא אמין בעיני אלא אם חד משמעית יוכח אחרת.

וזה גם קצת נשמע כמו

some of my best friends were....

לאה_מ

New member
אבל מה זה קשור להיותו גנן?

המטפלת ששכבה איתו לא עשתה את זה על אותו מזרון? ובלי קשר - הילדים שלנו לא באים לישון במיטה שלנו? על המזרון שעליו אנחנו, רחמנא ליצלן, גם עושים אהבה (כשהם לא שם)?

limori

New member
אין לזה שום קשר ליליה כתבה שהילדים

ישנו על המזרון המדובר ולכן לא כדי להעסיק גנן אז גם לא כדי להעסיק מטפלת? שטויות באמת שטויות אבל לא מקובל עלי מה שחושבים על גננים!!!!!!!!

דסי אשר

New member
כן, חבל מאד שאין לנו דמויות גבריות

במערכת החינוך- הרי בבית יש גם אב וגם אם. הסיבה- כולם יודעים= מעמד אנשי החינוך בחברה הישראלית, והציפיה מהגבר להביא משכרות טובה הביתה. אני מכירה מפעיל משפחתון, ברמת גן, שהוא גנן במקצועו- איש עדין, תרבותי, עם השכלה מאד רחבה. אדם יצירתי ורגיש. בלב שלם אני תמיד ממליצה עליו. אכן, משום קולות הורים, חששות הורים, החליט לקחת לו סייעת אישה, ובכך כמובן המסגרת עלתה בכמות הילדים- מחמישה ל 8. אבל עכשיו לאותם הורים חוששים, לא יהיה חשש. דסי

יש הטוענים כי העדר דמויות גבריות

במערכת החנוך, גורמת לקיפוח נוראי של הבנים, כי המורות והגננות מכתיבות, בלי להיות מודעות לכך, נורמות התנהגות הקשות מאוד על הבנים.

המחקרים טוענים את ההפך

גם הקשב וגם בימת הביטוי שניתנת לבנים גדולה יותר. ההטמעה הפטריאכלית, יש לה גם סוכנות וגם סוכנים, להזכירך.

למעלה